Şimdi Ara

FOCUS P0171 ARIZA KODU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşıma ait 1.6 focus var. LPG marka ZAVOLİ. Arkadaşım aracı 3 ay kadar önce LPG li aldı, LPG takılalı ortalama 10 bin km olmuş. 1 ay öncesine kadar herhangi bir sorun yoktu.
    1ay önce araç arıza ışığı yaktı. Bende GARMIN marka navigasyon cihazı ve bu cihazın ECOROUTE HD adlı bir ek parçası var. Bu ek parça aracın OBD II portuna bağlanınca hem arıza kodunu okuyabiliyor, hem de silebiliyor. Ayrıca aracın motor suyu sıcaklığı, emiş hava basınç ve sıcaklığı, anlık ve ortalama yakıt tüketimi, gaz kelebek pozisyonu, akü voltajı vs.... gibi ECUnun okuduğu bazı parametreler dijital olarak görüntülenebiliyor.
    Bu cihazı araca bağladığımızda P0171 hata kodu okuyor. Kodu silince ışık sönüyor fakat yaklaşık 10 gün -1000 km gibi sonra tekrar yanıyor ve aynı kodu veriyor.
    Bu kodu internette araştırdım. Fakir karışım anlamına geliyormuş. Lambda sensörü arızası veya aracın hava emişinde bir problem gibi sebeplerden yanabilidiğini okudum. Aracın hava filtresini, bujilerini yağ ve yağ fltresini değiştirdik, durum aynı.
    Bir de araçta bize garip gelen bir durum daha var. Araç hava sıcaklığı 10 derece civarı iken dahi sabah ilk çalıştırmada 300-400 mt 'de LPG ye geçiyor. Bu bana çok erken gibi geliyor.
    Mesela geçtiğimiz pazar günü sıcaklık 15 derece civarı arkadaşım evinden benim yanıma yaklaşık 3.5 km geldi. Aracı benim işyerime bırakıp benim aracımla bir yere gittik yaklaşık 3 saat sonra geldik. Sonra araca cihazı bağladığımızda motor suyu sıcaklığı 53 derece okudu bu bana yanlış gibi geldi ve araç olduğu yerde hiç hareket ettirmeden yaklaşık 30 sn çalışınca sıcaklık 60 dereceyi buldu ve araç LPG ye geçti. BU SIRADA ARACIN HARARET GÖSTERGESİ EN DİPTE HİÇ YERİNDEN BİLE OYNAMAMIŞTI.
    Araçla biraz yol yapıp harareti normald earacın çıktığı maksimum seviyeye çıkardık yani aracın göstergesinin ortalarına. Bizim elektronik cihaz bu sırada 110 derece okudu, aracı kenara çekip hararet var mı diye baktık, suda kaynama yoktu.
    Sorularım şunlar:
    P0171 hata kodu hakkında ayrıntılı açıklama yapabilir misiniz?
    Aracın bu kadar erken LPG ye geçmesi normal mi_?
    Aracın hararet göstergesi yerinden oynamadığı halde ECUdan okuyan elektronik cihazın motor su sıcaklığını 60 derece okuması normal mi?
    Aracın harareti ortalarda iken ECUdan okuyan elektronik cihazın motor su sıcaklığını 110 derece okumasuı normal mi?
    Çözüöm önerileriniz nelerdir?
    Teşekkürler.
    Saygılarımla.

• sizin dediğiniz motor suyu sıcaklığı değilde yağ sıcaklığı olabilir mi benim aracın göstergesinde de mevcut oil temp rampa çıkınca 108 dereceye kadar çıkıyor
  • Bugün; 8:30:34

Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=55614891

--------------------------------------------------------------------------------

Değerli Arkadaşlar
    Bugün aracın sahibi ile Zavoli yetkili servisine gittik. (Servis aynı zamnda benzinli oto tamircisi)
    Giderken aracı yine cihazımıza bağladık. Şehir içi 8 km kadar bir yol bu arada aracın motor su sıcaklığı 107 dereceye kadar yükseldi. Yakıt tüketimi yol bilgisayarına göre şehir içi 16 lt/100 km gerçekleşti.
    LPG Servisinde; aracın sorunu olan arıza lambası yakma olayı ve P0171 arıza kodu okuduğunu , bu kodun fakir karışım dolayısıyla yandığını, bizim arıza tespit cihazıyla kodu silip ışığı söndürdüğümüzü ayrıca aracın rolantide çok hızlı ısınıp çok hızlı LPG ye geçtiğini söyledik.
    Araçta montaj kaynaklı bir hata olup olmadığını kontrol etmelerini, sistemde hava olup olmadığını kontrol etmelerini istedik.
    Servis yetkililerinin Kalibrasyonla olayın düzeleceğini ve bir daha tekrarlamayacağını söylediler.
    Araba LPG cihazına bağlandı ,
    servis yetkilisi aracın LPG ye geçiş için regulatör sıcaklığının 34 dereceye ve 700 devire ayarlı olduğunu bu değerleri kendisinin 35 derece ve 1000 devire getirdiğini
    aracın enjektör çalışma milisaniyelerine bakarak daha önce arıza ışığı yanma sebebinin FAKİR DEĞİL ZENGİN KARIŞIM OLDUĞUNU Söyledi. Biz hata kodunun karşılığının fakir karışım olduğunu söylesek de usta kendinden emin şekilde aracın fakir değil zengin karışımda çalıştığnda ısrar etti ve kendisinin zengin karışımı normale getirdiğini ve artık aracın yakıt tüketiminin de düşeceğini söyledi.
    Ayrıca biz hareket halinde de bazı kalibrasyonlar yapılmasını talep ettik fakat usta kullandıkları proğram gereği hareket halinde kalibrasyona gerek olmadığını söyledi.
    Aracın gaz filtrelerinin ikisi de değiştirildi.
    LPG montajında herhangi bir hata olmadığı, soğutma sisteminde de hava olmadığı söylendi.
    Ustamız ışığın tekrar yanması halinde aracın oksijen sensörü ve-veya benzin enjektörlerinin ford yetkili servisi tarafından kontrol edilmesi gerekeceğini söyledi.
    Servisten çıktık bu sefer trafik biraz daha yoğundu ve motor soğutma sıvı sıcaklığımız 120 dereceye çıktı.
    10 km kadar gittik aracın çekişi çok hafif düştü ve ARIZA IŞIĞI TEKRAR YANDI VE P0171 HATA KODU OKUDUK.
    Aracın tüketim değerleri gözümüze yüksek geldiğinden şehir dışı 40 km kadar test sürüşü yaptık şehir dışı tüketim de yol bilgisayarı cihazına göre 12 lt/100 km gerçekleşti.
    Önerileriniz bekliyorum. Teşekkürler Saygılarımla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    P1489 Hata Kodu Nissan Qashqai.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.