Şimdi Ara

Egr Valf hatası ,Esp Hatası Arıza Kodları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrFuKi -- 23 Kasım 2020; 4:47:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam araç sıfır mı? Yeni dizellerde egr valf ve dpf hataları çok popüler.

• Profes124 kullanıcısına yanıt
    Hayır 2016 Model 126 bin km de ,Her 10 binde bir yetkili servis bakımlı

• Hocam egr valfi kapalı tıkanmış yazıyor ama araç çekişten düşüyorsa muhtemelen açık kalmış da olabilir. Her devirde her viteste egsoz gazının bir kısmını 4. silindire basıyorsa dediğiniz dalgalanmayı yapabilir. Egr'nin giriş ve çıkışlarını kör conta ile kapayıp yazılım ile de egryi kapattırıp deneyebilirsiniz. Daga ucuz bir çözüm olur

• Ege yi sokturup temizletin 2 saatlik iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düzgün özel servise götürün

• Keyless K kullanıcısına yanıt
    Evet araç dizel araç gibi değil çekiş zayıf ama gidiyor 160-170 km hıza ulaşabiliyor .malesef bahsettiğini işlemi benim kontrol etmem zor gibi biraz zayıfım bu konularda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW Göstergede Servis Uyarısı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • JrFuKi J kullanıcısına yanıt
    Egr zaten yüksek devirlerde devreye girdiği için, açık kalmış olsa bile hissetmezsiniz zaten valf takılı kalmış olsa bile. Ama düşük devirlerde eskisi gibi perfırmans vermiyorsa muhtemelen açık kalmıştır. Kronik bir sıkıntı bu. Düşük devirlerde çook uzun süre kullandıkça biriken kurumlar egrnin olması gerektiği gibi çalışmamasına neden oluyor çoğunlukla. Diğer arkadaşların dediği gibi bir temizlik işlemi de yaptırabilirsiniz aslında. Ama ben giriş ve çıkışları kapattırıp yazılımdan da sildirdirm egryi, uzun süreli kesin çözüm oluyor. Sanayide yaptırabilirsiniz bir günlük iş bile değil

Evet 90-130 arasında giderken performansda fark göremedim ama düşük devirlerde 2500 e çıkarken ölü araç ,servis kolaya kaçıp direk değişim demiş o zaman birde ortalam ne kadar tutar kandırılmamak adına söylerseniz sevinirim .

Ayrıca intercoolor dedikleri turbo öndeki radyatör yağ sızdırmış onun neye etkisi olabilir ?

Esp ve lastik basıncı var birde :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrFuKi -- 4 Ekim 2020; 18:4:34 >
    Dediğiniz tam olarak egr'nin açık kaldığına işaret. Ben kendim egr'yi söküp, aralarındaki contaları çıkarıp sanayide 30 liraya aynı boyutta kör cönta kestirip tekrar monte ettim, arkadaşa da yazılımdan iptal ettirdim. 2-3-4. Viteslerde hissedilir performans artışı da oldu. Yetkili servisler he zaman kolaya kaçar, tamir yoktur sadece değişim vardır. Siz sanayide yapmaya kalksanız sök tak ve conta fiyatına 200-300, herhangi bir yazılımcıda da iptal ettirmeye 300-400 ödersiniz tahminen. Yine de telefonla arayıp net fiyat için bilgi alabilirsiniz yazılım yapan yerlerden. Belki körlemeyi de yaparlar.

İntercooler turbo soğutucusudur, turboyu yağ ile serinletir. Sızdırma radyatörden gelmiyorsa bağlantıları ve hortumları kontrol ettirebilirsiniz. Hatta başka yerlerden yağ sızıp orada birikmiş de olabilir. Mesela benim egr'yi körlediğim yerlerden biraz yağ atıyor ve hiç temizlemediğim için kim görse korkuyor. Uzun zaman biriken yağlar yanlış anlaşılmalara sebep olabilir. Sizin intercooler'ı iyice temizleyip biraz kullandıktan sonra kontrol etmenizde, ettirmenizde fayda var.

Esp konusunu bilmiyorum, ben abs arızası ile karşılaştım ve çıkma sensörle 100 liraya hallettim, arabada lastik basınç sensörü olmadığı için onunla alakalı bilgim de yok malesef.

İlginize çok teşekkür ederim .100 TL silme 200 temizletme 300 maksimum 400 TL hallediliyorsa servis gerçekten soygunu demek.İnternette Egr parçasını 270 TL gördüm direkt parçayı alsam takılabilir mi kolayca .

-Arabayı yıkattıktan 20 gün sonra herhangi bir yağ ile karışılaşmadım intercoolor radyatöründe hasar almışsa ,buradan almış olabilir.Eğilip baktığımda çok önceden kalmış yağ kalıntısı vardı ama aracın durduğu yerde vb yağ akma durumu yok .Birde onun zararı nedir mesela Egr çekişten düşürüp yakıt artışı yaptı .
    intercoolor radyatörü nasıl etki yapar sorun olduğunu anlamam İçin

Egr Valf hatası ,Esp Hatası Arıza Kodları

Benim 15 yaşındaki arabamın egr'si 4000tl, bu yüden sizin daha yeni ve güncel olan aracınızın egrsinin 270 lira olacağını sanmıyorum. Olsa olsa valfidir bence o fiyata.

İntecooler soğutmazsa kısaca turbonun ömründen yersiniz, performansınız düşer vs.

Evet Egr valfi 270 TL değişmesi gereken o değil mi ?

Anladım ,en Kısa zamanda servis harici bir yerde onuda göstermem gerek o zaman

• 4 adet aracin egrsini sokup temizleyip yerine takmis biri olarak soyluyorum.. Egryi usta dukkani kapatmadan once soktur cunku arac liftte kalacak ustanin liftini bosa mesgul etme.. Sonra 5 litre selulozik tiner al.. 5 litrelik su sisesini kes.. Tineri doldur icine.. Sonra egryi at tinerin icine.. Eline bi dis fircasi al heryerini didik didik temizle.. Kurumlar aksin gitsin.. Egr tertemiz olacak en son balata spreyi ile guzelce yika egryi aksin arada derede kalan kurumlar.. Sabah usta dukkani acar acmaz ver ustaya egryi taksin yerine.. İptalde etmene gerek kalmaz aracin orjinalinide bozmamis olursun.. Kolay gelsin.. Hee bu arada eldiven takmayi unutma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.e.c. -- 4 Ekim 2020; 22:0:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam egr ve dpf problemleri temizlenerek çözülüyor diye biliyorum. Ancak kalıcı bir çözüm olmuyor. Kolay gelsin çok can sıkıcı bir durum. Bizim aracımızda da dpf dolmuştu. 2000 devri geçmiyordu. Düzelene kadar çok sıkmıştı canımızı. Geçmiş olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.