Şimdi Ara

Focus motoru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Otomatik benzinli focus 100 hp. manuel ghia focus 115. Acaba bu motorlar farklı mı yoksa çipteki yazılım farkı yüzünden mi bu hp farkı var. Eğer farklı ise bu motorlar neden bu herifler otomatiğe 115 hp lik koymamışlar zaten performans azalıyor otomatik şanzıman yüzünden. Eğer aynı motor ise yazılım ile 115 e çıkılabilir herhalde

• 100 HP'lik 1.6L Duratec motor ile 115 HP'lik 1.6L Duratec Ti-VCT motorlar arasında yazılımdan önce teknolojik birtakım farklılıklarda var. 1.6L Duratec Ti-VCT motor Çift bağımsız değişken eksantrik zamanlaması, yüksek hızlarda daha fazla tork, düşük hızlarda hada fazla yakıt tasarrufu sağlayacak şeklide imal edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 8 Ekim 2007; 23:30:30 >
  • O motorların kapakları falan farklı. Sadece yazılım olayıda değil. V67 nin de dediği gibi 115 lik olanda çift vanos falan var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: merruse

O motorların kapakları falan farklı. Sadece yazılım olayıda değil. V67 nin de dediği gibi 115 lik olanda çift vanos falan var.

bi de mondeo motoruyla olan farkı deyiverirsen çok süper olacak
  • ECU su farklı herşeyden önce. Mondeodaki siemensin yeni geliştirdiği ECU. Ama dışarıdan bakınca görsel olarak pek bi fark yok. Ama içerden bakınca motor yapısı komple farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merruse -- 9 Ekim 2007; 13:16:15 >
  • ford bizi düdüklemiş yani anlayacağınız. Güya ghia aldık ama 100 hp, üstelik otomatik şanzıman olduğu için daha da düşüyor. 115 olsa hiç olmassa daha iyi olurdu. 125 hp honda otomatik yahut dsg şanzımanlı golf alınabilirdi o civarda paralara.
    Neyse artık napalım. Aracı almadan önce arabalar hakkında pek bişi bilmezdim, o yüzden inceleseydin falan demeyin.
  • Yok canım size 115 lik deyip 100 lük satarlarsa düdüklemiş olurlardı. E öyle dediklerinide pek sanmıyorum. Yaptılarsa mahkemeye verin zaten. :=)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    volvo s60 ecoboost motor
    5 yıl önce açıldı
    Otomatik vites ford focus....
    17 yıl önce açıldı
    2019 dizel ford focus enjektör
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamam da hocam dediğim gibi, ortalama otomobil alıcısı çok bilgili değil ki, üst donanım olsun kaliteli olsun, bi de otomatik vites olsun da istanbul trafiğinde rahat edeyim diyosun mesela. Adamlar ne akla hizmetse ghia nın otomatik modeline 115 değil de 100 koymuşlar. Oysa otomatik o perfromans farkına daha çok muhtaç.
    Ben şahsen madem otomatik vites bir araç alıcam 1.6 dan aşağısı kurtarmaz diye düşündüm ama ince hp hesabı yapacak kadar bilgili değildim söylediğim gibi.
    Herneyse allahtan hız meraklısı biri değilim, ayrıca kimseye kapışmıyorum. otomatik viteste aradığım konforu buldum inşallah sorunsuzluğu da bulucam, tabi zaman göstericek. Ama performans olarak daha iyi olabilirdi. Esasen yokuş çıkarken hantal kalıyor, onun dışında fena sayılmaz
  • Sıkma canını niko, arabandan zevk almaya bak. Benimde bu konuda canım biraz sıkkındı. Hatta babamda aynı arabanın TDCI ı var. onu kulladım hepten deli oldum. Ama rahatı konforu yok açıkçası. TDCI otom. alsaymışız keşke demeden edemiyorum bazen. Neyse alınmış alınmıştır. Bu arabaya kısmetse 3-4 yıl binmeyi düşünüyorum sonrası Allah kerim. O zamana neler çıkar Ford da.. Şunu anladım 100 BG ister munel ister Otm. olsun bu sınıf araca asla yetmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.