Şimdi Ara

Focus 3.5 95 hp yazılım istiyor mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2014 makyajlı kasa 2015 çıkışlı 95 binde focus aldık.Araçta sadece selden dolayı 2 bin tllik hasar kaydı var başka birşeyi yok.Araç 95 beygir ama araştırdığıma göre aynı motorun 115 hplik motoruda mevcut. Şimdi arkadaşlar henüz uzun yol yapmadım fakat bende dacia sandero vardı 2012 model. Onun uzun yolda 140dan sonra tıkanıyodu taş çatlasın 155-160 yapıyordu. Şimdi focus kıyasla sanderoya göre ağır. HP güçleride hemen hemen aynı. Uzun yolda sandero gibi 150-160da tıkanıp çıkmıyorsa ibre yazılım attırmayı düşünmüyor değilim.

100 binden sonra yazılım zararlı olur mu? Motorlar farklı olsa konusunu bile açmayacağım fakat aynı motorun 115 hpli versiyonu oplupda bunda hp kısıtlaması yapmaları garip değil mi? Aydınlatıcı yorumlarınızı bekliyorum.

• Turbosu farklıdır. Örneğin sizin Sandero'nun motoru 110bg'lik modeli de var başka araçlarda kullanılan sadece yazılım farkı değil. Arkadaşım Fluence'de yazılım yaptırarak kullanmıştı memnundu ama aracı gayet sakin kullanırdı yada benim yanımda öyleydi bilemiyorum

Kısaca forumda yazılım işine çok sıcak bakılmaz tabi karar tüketicinin oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Turbosu farklıdır. Örneğin sizin Sandero'nun motoru 110bg'lik modeli de var başka araçlarda kullanılan sadece yazılım farkı değil. Arkadaşım Fluence'de yazılım yaptırarak kullanmıştı memnundu ama aracı gayet sakin kullanırdı yada benim yanımda öyleydi bilemiyorum

Kısaca forumda yazılım işine çok sıcak bakılmaz tabi karar tüketicinin oluyor..
    Hocam kesinlikle bende çok sıcak bakmıyorum çok gereksiz. Ama aracı uzun yoldada test etmedim şimid ağırlık farkı da var. Sanderoyu bilirsiniz kalas gibi. Direksiyonu hafif çevirince araba takla atacak gibi oluyor ki atıyor yani Şimdi sandero kullanan arkadaşlar alınmasın fakat ben 3 yıl kullandığım arabaya bile çöp diyorum. Umarım herkesin mali durumu iyi olurda kurtulur o arabadan...

Dediğim gibi hocam bende taraftarı değilim fakat araç gerçekten maksimum hızı yazan 180e kadar çıkamayıp bayılıyosa bilemedim:) Gerçi internette 190-200 yapan var düz yolda ama garip yani

• son hıza bakma hocam. oralara yılda 2 kere çıkmıyorum bile. ancak gidişinde sorun varsa deneyebilirsiniz. ben denediğimde memnun kalmamıştım. bu işi iyi yapıp da arkasında duran yok.
  • 95 bg motorla 115 bg olanın turboları farklı. yazılımla beraber 115 bg oluyor 95lik olan. yapanlar memnun gözüküyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmg02

95 bg motorla 115 bg olanın turboları farklı. yazılımla beraber 115 bg oluyor 95lik olan. yapanlar memnun gözüküyor.
    Özellikle focus'da şikayete rastlamadım dediğin gibi o yüzden bende konu açmak istedim. Son hızdan kastım maksimum hız değil birtek arakdaşlar. Aracın maksimumu hızı 180 ama 160da tıkanıyor gibi bir örnek verdim. Daha denemedim yani deneyenlerden fikir almak istiyorum. Hani otobanda sollamalar olur ani ivmelenme yapmak isterim falan diye demiştim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

son hıza bakma hocam. oralara yılda 2 kere çıkmıyorum bile. ancak gidişinde sorun varsa deneyebilirsiniz. ben denediğimde memnun kalmamıştım. bu işi iyi yapıp da arkasında duran yok.
    Aslında son hızdan kastım mesela aracın son hızı 180 yazıyorsa 150-160da tıkanması gibi olaylardan bahsetmitşim hocam. 95 HP'li focusda bu var mı onuda bilemiyorum denemediğim için. İnternette birkaç video var ama yinede emin olamayıp sormak istedim. Deneyen varsa ve ssanderodan inip buna binince bir yavaşlama sezersem çok üzülürüm ağırlık farkı mâlum:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.4 85 hp mi 1.2 tsi dsg mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Bu Normal mi? 1.5 Dci
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Miyav Miyav kullanıcısına yanıt
    95 bg araba düz yolda 185 gibi kalır. sizin sandero 75 beygirse dediğiniz hızda kalması normal

• quote:

Orijinalden alıntı: mmg02

95 bg araba düz yolda 185 gibi kalır. sizin sandero 75 beygirse dediğiniz hızda kalması normal
    Yok hocam o 90 beygirdi. 1.5 DCi motor. Fakat işte dediğim gibi teneke gibi araba 21. yüzyıl torosu:) Son hız değeri 167 yazıyordu sitelrde ama ivmesiz yolda 160ı geçemiyordu:)
  • Adamlarda zaten öyle yapıyordu beygiri etkileyen yazılım degil, motor birleşenleri, enjektör, yakıt pompası, turbo + motora zarar vermeyen yazılımla birleşiyor.
    Sadece yazılım motor birleşenlerin ömrünü azaltır.

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

Adamlarda zaten öyle yapıyordu beygiri etkileyen yazılım degil, motor birleşenleri, enjektör, yakıt pompası, turbo + motora zarar vermeyen yazılımla birleşiyor.
    Sadece yazılım motor birleşenlerin ömrünü azaltır.
    Hmm. Yani pek faydasını göremediğin gibi zararını görürsün demek istedin hocam herhalde,sağ ol yorumun için teşekkür ederim.
  • Aynı araçtan kullanıyorum.
    Aracın torku öyle ayarlanmış ki 1000- 1200 devirden itibaren araç kesintisiz bi şekilde yürüyor. Rampalarda çok güzel.
    Hiç son sürat denemesi yapma fırsatı bulamadım bişey diyemem o konuda.
    20 bin km ortalaması 4.9 lt, pompa ölçümü. Yakıtından gayet memnunum, sonuçta Psa motoru.
    Lakin ışıklarda yarışırım, ok gibi fırlarım dersen öyle bi motor değil.
    Bikaç sene sonra aynı kasanın 1.5 120'liğini almayı düşünüyorum nasipse.
    O motoru kullananlar performansından aşırı memnun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Aynı araçtan kullanıyorum.
    Aracın torku öyle ayarlanmış ki 1000- 1200 devirden itibaren araç kesintisiz bi şekilde yürüyor. Rampalarda çok güzel.
    Hiç son sürat denemesi yapma fırsatı bulamadım bişey diyemem o konuda.
    20 bin km ortalaması 4.9 lt, pompa ölçümü. Yakıtından gayet memnunum, sonuçta Psa motoru.
    Lakin ışıklarda yarışırım, ok gibi fırlarım dersen öyle bi motor değil.
    Bikaç sene sonra aynı kasanın 1.5 120'liğini almayı düşünüyorum nasipse.
    O motoru kullananlar performansından aşırı memnun.
    Evet,o motoru çok tavsiye ediyorlar. Işıklardan kalkıp yetişebilecek güçte değil dediğiniz gibi onu fark ettim. Ama sanırım sonrasında kendini topluyor. 2. vitesin sonlarında 3. vitesin başlarında yola inanılmaz tutunuyor ben bunu 1 haftalık astra 1.6 120 hp deneyimim de bile yaşamamıştım. Astra tabiki hızlı ivmelenmesi daha iyi araca göre ama yol tutuş daha çok tatmin etti beni,zevk aldım. İlk iki vites sesli biraz daha sonrasında araçtan ses gelmiyor bunu da çok sevdim şahsen.

Hocam yakıt konusunda da Ford almadan önce herkes çok yakar içer gibi tabirler kullanıyor hala. Fakat artık eskide kaldı bunlar. Tabiki bir Dci motor kadar olmaz ama içeceğini ben de sanmıyorum.

Çok sağol yorumun için.

• Aynı soru işaretleri bizim şirketten bir mühendis arkadaşın Focus 3 almasıyla Onda da başladı acaba yazılım attırsam attırmasam mi diye Ben de gerek olmadığını söyledim ve onun ısrarıyla benim 1.6 dizel s40 la kalkış yaptık 1 boy fark atabildi s40 ile , 60-140 yaptıgımızdada benim s40 2 boy fark attı aradaki 14 hp aman aman fark yaratmadı anlıyacağınız kaldıki benim araç 190 bine yaklaşmasına rağmen aracın kondisyonu çok iyiydi ancak 150 hp üstü bir araçtan geçiyorsanız sizi yorar 95 hp focus 3

• quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Aynı soru işaretleri bizim şirketten bir mühendis arkadaşın Focus 3 almasıyla Onda da başladı acaba yazılım attırsam attırmasam mi diye Ben de gerek olmadığını söyledim ve onun ısrarıyla benim 1.6 dizel s40 la kalkış yaptık 1 boy fark atabildi s40 ile , 60-140 yaptıgımızdada benim s40 2 boy fark attı aradaki 14 hp aman aman fark yaratmadı anlıyacağınız kaldıki benim araç 190 bine yaklaşmasına rağmen aracın kondisyonu çok iyiydi ancak 150 hp üstü bir araçtan geçiyorsanız sizi yorar 95 hp focus 3
    Yok hocam daha nasip olmadı ama örneklendirmen için teşekkür ederim,umarım bende deneyebilirim
  • Baban aldı herhalde yoksa 95hp seni kesecek gibi görünmüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.