Şimdi Ara

boyadaki renk farkı nasıl giderilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
19.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar geçen ay aracıma arkadan biri çarptı,arka bagaj kapağı ve sağ arka çamurluk boyandı.ama renk farkı var.araç orjinal beyaz ama bejimsi kirli bir beyaz,bu boyana yerde daha kar beyaz kalıyor.bunu herhangi birşey uygulayarak giderebilirmiyim acaba?



  • Belli bir süre sonra kendiliğinden geçer güneşi, soğuğu yiye yiye. Aynısı bizmde başımıza geldi (araç beyaz renk) kapı altına çarpmışlardı, küçük bir bölge başta dikkatli bakınca fark ortaya çıkıyordu fakat daha sonra anlaşılmamaya başladı, yani pek takma kendiliğinden renkler eşitlenecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .C.O. -- 17 Ocak 2006 23:30:15 >
  • ARACIN "RENK KOD NUMARASINA" GÖRE, AYNI NO LU BOYA YAPILMIŞSA C.O ARKADAŞIN DEDİĞİ DOĞRUDUR.

    YOK EĞER BİLGİSAYARDAN GÖZ KARARI FALAN YAPTIRDIYSANIZ VE TON TUTMUYORSA, TEK ÇARE YENİDEN BOYAMAK.

    quote:

    Orjinalden alıntı: .C.O.

    Belli bir süre sonra kendiliğinden geçer güneşi, soğuğu yiye yiye. Aynısı bizmde başımıza geldi (araç beyaz renk) kapı altına çarpmışlardı, küçük bir bölge başta dikkatli bakınca fark ortaya çıkıyordu fakat daha sonra anlaşılmamaya başladı, yani pek takma kendiliğinden renkler eşitlenecektir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tahas

    arkadaşlar geçen ay aracıma arkadan biri çarptı,arka bagaj kapağı ve sağ arka çamurluk boyandı.ama renk farkı var.araç orjinal beyaz ama bejimsi kirli bir beyaz,bu boyana yerde daha kar beyaz kalıyor.bunu herhangi birşey uygulayarak giderebilirmiyim acaba?



    aracı aldığın bayiye git aracın renk kodlamasını al sonra istediğin her boyamacıda bu işi düzelttirebilirsin..
  • boya kodunu tespit edilip piyasada dahi işin ehli ustalar tarafından halledilebilir
  • Sağ arka çamurluktan sonraki kalan tarafta boyanırsa bir sorun kalmaz. Serviste yaptırmışsanız, geri götürün. Çünkü buna benzer benim başımada gelmişti. Öyle bekleyerek falan geçmez bu ! Bizim arabanın o kalan tarafınıda boyamışlardı, ancak öyle düzelmişti.
  • pasta,cila
  • benimde kırmızı metalik peugeot um var.her iki ön camurluk boyandı ama koyu renk kaldı biraz.insallah dediginiz gibi düzelir kendiliginden.
  • geri götürebileceğimi pek zannetmiyorum.dışarda özel bi serviste yaptırmıştım,hasarıda çarpan araç ödemişti.ama odanda bir ay önce yine biri sol arka çamurlu ezdi.o zaman dışarıda sanayide bir boyacıya götürmüştüm.adam öyle temiz çalışmış ki ben kendim yakından baksamda farkedemiyorum boyanan yeri ki çamurluğu komple boyamadı sadece ezilen kısmı boyadı.demek ustalık farkı var.Acaba bir arkadaşın dediği gibi pasta cila uygulasam diğer yerlere diğer tarafların rengini biraz açıp rengi tutturmak mümkün mü?
  • Pasta cila sadece boyanın parlamasını sağlar, boyanın üzerindeki çizikleri alır, yani orasıda yeni boyanmış gibi olur.Fakat yeni atılan boyayla, eski boyaya atılan pasta cilanın rengi tutmayabilir.Bizim arabadada sağ arka kapıda göçük vardı onu yaptırdık üç beş gün sonra arabanın 4-5 metre gerisinden sağ çaprazdan bakıldığında, sağ ön kapı,önçamurluk; sağ arka kapı sağ arka çamurluk ayrı bir renk gözüküyodu.Yani araba iki parça gibi gözüküyodu. Servise götürdüm ücretsiz sağ ön kapı ve çamurluğuda boyadılar sorun kalmadı. "Boşuna beklemeyin geçmez !" bu meret, geçmez, sinir olursunuz. Aynısı benim başımada geldi çünkü. Tek çare önce pasta+cila yaptırın, yok olmazsa boyattırmaktan başka çareniz yok.Arabamız 7 yıllıktı daha önce sağ ön çamurluk ve sağ ön kapı boyanmadığı için o yedi yıllık boyaya pasta+cila yaptılar yine geçmedi. Orayıda boyadılar ancak ondan sonra düzeldi.Arabanın dibine iyice girin boyanan yerle boyanmayan bir yere bakın, farkı görürsünüz zaten. Bizim arabada sağ arka kapı ve çamurlukta boyanan kısımdaki boyaya baktığımda en üst tabakada gri parlak metaller vardı, fakat hemen sağ öndeki kapıda yoktu işte buradan kaynaklanıyodu sorun. Pasta+cila olmadı o gri metalleri üst tabakaya çıkaramadı. Orayada boya attılar öyle oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerim026 -- 18 Ocak 2006 16:30:44 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.