Şimdi Ara

Focus 156.855TL, Golf 152.650TL Olmuş! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
10.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evini satıp c180 alan adamlar oluduğu sürece ev fiyatlarını geçmediği sürece şikayet etmeyen bireyler mevcut not : 7 senelik c180

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araplar icin onlar, sen kimsin ? Istanbul sahilinde evimizin onune dikileb rezidanslar, sahil yollari, avrasya rublleri ve otomobiller.

Sen kimsin?

• "Yol yabdı"
  • Arabanın en üst paketine tüm opsiyonları ekleyip falanca model araba şu kadar oldu diye konu açmakta moda oldu, tercih edilen paketlerle sonuna kadar şişirilmiş paketler arasında %50 ye yakın fiyat farkı var, kimse bayiye gidipte en üst paketin full opsiyonlusuna bakmıyor (istisnalar hariç, tek tük tercih eden elbette çıkacaktır)

Not: Yüksek fiyatların savunulacak bi yönü de yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Fiyatlar hâla ucuz aslında.

İnanılmaz bir özel sektör borcumuz var arkadaşlar. İhrâcat'ı etkilemeyen ve zorunlu olmayan tüm ithâlat kalemleri sınırlandırılmalı.

2016 yılı ithalat rakamı 198.6 milyar dolar, ihracat rakamı: 142.6 milyar dolar.

56 milyar dolar açık var.

Her yıl bu aradaki makas faiz ve gelir sıkıntıları ile artıyor,artmayada devam ediyor.

Yapılması gereken belli. (Maddi durumu kötü biri olarak söylüyorum bunu bu arada)

Dolara karşı güvensizlik sağlayacak bir kur dalgası oluşturulmalı. Tüm yerli ve yabancı büyük şirketlerin zoraki olarak dış ödemeleri haricinde dolar almamalarını sağlayacak düzensizlik oluşturulmalı.

Ve dolar/euro 1 yıl içerisinde bireylerin,şirketlerin dolar stoğu yapmalarını engelleyecek şekilde ciddi oranda arttırılmalı.

Dolar/euro en az %20 artmalı. Kredi ile ürün alımı yasaklanmalı. Azami ihtiyaçlar dışında lüksiyat kategorisi belirlenmeli ve orta seviye üstü tüm ürünlere en az %15 vergi getirilmeli. Kredi kartı kullanımları sınırlandırılmalı.

Ben yetkili olsam , yıllık bugün ki binek araç satışını yarı yarıya düşürmeye çalışırdım. Hindistan - Çin ile anlaşıp en ucuz şu prangalı 3-4 tekerlekli araçları trafikte çoğaltmaya odaklanırdım.Kamyonları,tırları mümkün mertebe gündüz vakitlerinde şehir içlerinden ve ilçe merkezlerinden uzak tutacak veya muaf tutacak projelere başlardım.

Eski günlerimize dönmemiz lazım arkadaşlar. Şehirlerden köylere göçleri başlatıp insanları hayvancılığa, tarıma, tezek ile ısınmaya teşvik etmek gerek.

Öyle hassas adımlarla bir vergilendirme ve iç politik hamleler doğru bir şekilde atılmalı ki senede 500 taneden fazla iphone satılmamalı Türkiye'de.

Tabi bu tasarruf tüm devlet kurumları içinde geçerli olmalı. Tüm makam araçlarının satılıp her üst düzey birimin 1 segment ve 2 araç sayısı düşürmesi gerekir.

Tüm toplum manevi,felsefi konulara yönlendirilmeli. Temel beslenme,barınma,giyim,kuşam,hobi,eğitim alanları yeterli şekilde beslenilmeli.

Aşırı fiziksel bir beklenti içerisine girdik. Soyut şeylerden çok fiziksel somut şeylerden keyif alıyoruz.

Kitap okumak, enstrüman çalmak, akademik alanlar üzerine okuma yapmak - araştırma yapmak, en az ekipman gerektiren (mümkün mertebe gerektirmeyen) fayda sağlayan rahatlatan keyif verne spor dallarına teşvik etmek, amatör bir şekilde kendi ihtiyacımız olan ürünleri üretmek. Her vatandaşın kendi ihtiyaçlarını kendi karşılaması için teşvik etmek. Bunlara ihtiyacımız var.

Sent kaybına sebep olan her 100 gb internet trafiği bile kısıtlanmalı.

Kuzey Koreyi tarif ediyorsun gibi geliyor bana.elin belli bir süre kullanıp attığı paçavra samsung telefona niye binlerce lira vermek zorunda kalıyoruz.akp insanların on yıllarca çalışacağı emeği satsın, ondan sonra hadi köyümüze geri dönelim.

• Her şeyin bir bedeli var.

Toplum sağ sol farketmeksizin satılan eski varlıkların yerini dolduracak hamleler gerçekleştirmiyorsa, kaybettiğimiz ihracatlarımıza ülkemize neler sağlayabiliriz diye düşünmüyorsa ya çok kısıtlı hayat yaşayacak ya da borç batağına batıp çok kısıtlı hayat yaşayacak hangisi? Ya gelir sağlayan varlıklarının satılmasını engelleyeceksin yada satılanların yerini dolduracaksın.

Sermayesi olan insanlar kendini sadece kafe,büfe,ps3 salonu,avm,dükkan,otel,havalimanı açmakla sınırlandırırsa bunun negatif yanını görür. ( Bunlara da ihtiyaç var bunlarda yapılmalı ama ihracat kalemlerine daha fazla ihtiyaç var )

Biliyorum bürokratik engeller çok fazla, işler çok zor ama bunlar mazeret değil. Kimse etrafımda 300 bin TL ile bir yazılım şirketi açayım, laptoplar-oyun konsolları için dahili soğutma çözümleri üretip firmalara satalım, kondasatör firması açalım, direnç üretmeye çalışalım demiyor. 3 milyon TL'si olanda demiyor, 200 bin TL'si olanda demiyor. ( 3 milyon TL'si olan yakınım yok ama gittiğim şehirdeki en kötü küçük avm'nin bile milyon TL'lere mâl olduğunu biliyoruz.

Parası olan ev alıyor,araba alıyor,laptop alıyor, telefon alıyor, para kazanmak için dükkan açıyor,kafe açıyor, 1 milyon TL'ye spor salonu açıyor ama 300 kişiden 1 kişi ancak ihracat kalemine katkı sağlayacak bir şeyler yapıyor. Ya kendimizi mutlu etmek için harcıyoruz yada içimizde sadece birbirimizden para kazanmaya çalışıyoruz. Dışardan aldıklarımız karşılığında bir şeyler vermeliyiz.

Yüksek arge,katma değerli iş yapmak için illa milyon,milyar dolarlara ihtiyaç yok.

İthalat,ihracat toplumdaki kadın-erkek nüfusu gibi bir ikilidir. İhracatın ithalatının altına düşerse ihracatını düşük katma değeri ile çok sayıda veya yüksek katma değeri ile az sayıda satış ile ithalatına dengelemezsen ne olur biliyor musunuz?

Nüfus dağılımının dengesizleşmesi sonucu yaşanacak sıkıntılar ekonomi alanında yaşanır bir bölgede erkek-kadın nüfus oranı 2'ye 1 olursa yani her iki erkek sayısına karşı bir kadın bulunuyorsa eş seçiminde sorunlar sıkıntılar, cinsel sorunlar cinsel psikolojik sorunlar ile yasak veya çapraz-grup ilişkiler yaşanır. Aynı sorun ekonomide yaşanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 13 Eylül 2017; 1:40:4 >

• Maşallah Maşallah, İnşallah... Hayırlısı.
  • bu sefer harbi olmuş ama

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 140-150 ye temiz E180 var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 12 Eylül 2017; 18:4:42 >
  • Dandik Poloya bile sadece otomatik ve multi medya sistemli diye 90 bin tl diyorlar.

• Pahali degil yurtdisindada o araba 30.000 dollar civari zaten buda 120.000 tl yapar olmasi gerekenden 30.000 tl fazla sadece buda bayinin kari aracin nakliyati vergisi falan derken az bile 30.000 tl. O kadarcik bir paraa fazlasida olsun yani 30.000 lira kimseye koymaz 120.000 lik arabayi alan 150.000 tllik arabayida alir. bence fiyat gayet normal burada hukumete falan laf carpitmaya gerek yok.Hukumette gayet iyi ben cok menunum araba fiyatlarida gayet iyi ve yerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NUSR-ET -- 12 Eylül 2017; 19:41:54 >
  • quote:

İnanılmaz bir özel sektör borcumuz var arkadaşlar. İhrâcat'ı etkilemeyen ve zorunlu olmayan tüm ithâlat kalemleri sınırlandırılmalı.

2016 yılı ithalat rakamı 198.6 milyar dolar, ihracat rakamı: 142.6 milyar dolar.

Her yıl bu aradaki makas faiz ve gelir sıkıntıları ile artıyor,artmayada devam ediyor.

Yapılması gereken belli. (Maddi durumu kötü biri olarak söylüyorum bunu bu arada)

Dolara karşı güvensizlik sağlayacak bir kur dalgası oluşturulmalı. Tüm yerli ve yabancı büyük şirketlerin zoraki olarak dış ödemeleri haricinde dolar almamalarını sağlayacak düzensizlik oluşturulmalı.

Ve dolar/euro 1 yıl içerisinde bireylerin,şirketlerin dolar stoğu yapmalarını engelleyecek şekilde ciddi oranda arttırılmalı.

Dolar/euro en az %20 artmalı. Kredi ile ürün alımı yasaklanmalı. Azami ihtiyaçlar dışında lüksiyat kategorisi belirlenmeli ve orta seviye üstü tüm ürünlere en az %15 vergi getirilmeli. Kredi kartı kullanımları sınırlandırılmalı.

Ben yetkili olsam , yıllık bugün ki binek araç satışını yarı yarıya düşürmeye çalışırdım. Hindistan - Çin ile anlaşıp en ucuz şu prangalı 3-4 tekerlekli araçları trafikte çoğaltmaya odaklanırdım.Kamyonları,tırları mümkün mertebe gündüz vakitlerinde şehir içlerinden ve ilçe merkezlerinden uzak tutacak veya muaf tutacak projelere başlardım.

Eski günlerimize dönmemiz lazım arkadaşlar. Şehirlerden köylere göçleri başlatıp insanları hayvancılığa, tarıma, tezek ile ısınmaya teşvik etmek gerek.

Öyle hassas adımlarla bir vergilendirme ve iç politik hamleler doğru bir şekilde atılmalı ki senede 500 taneden fazla iphone satılmamalı Türkiye'de.

Tabi bu tasarruf tüm devlet kurumları içinde geçerli olmalı. Tüm makam araçlarının satılıp her üst düzey birimin 1 segment ve 2 araç sayısı düşürmesi gerekir.

Tüm toplum manevi,felsefi konulara yönlendirilmeli. Temel beslenme,barınma,giyim,kuşam,hobi,eğitim alanları yeterli şekilde beslenilmeli.

Aşırı fiziksel bir beklenti içerisine girdik. Soyut şeylerden çok fiziksel somut şeylerden keyif alıyoruz.

Kitap okumak, enstrüman çalmak, akademik alanlar üzerine okuma yapmak - araştırma yapmak, en az ekipman gerektiren (mümkün mertebe gerektirmeyen) fayda sağlayan rahatlatan keyif verne spor dallarına teşvik etmek, amatör bir şekilde kendi ihtiyacımız olan ürünleri üretmek. Her vatandaşın kendi ihtiyaçlarını kendi karşılaması için teşvik etmek. Bunlara ihtiyacımız var.

Peki bunları yaparsak ülke nasıl büyüyecek pek zeki arkadaşım arkadan gelen nüfusa nasıl iş bulmayı planlıyosun?Bence sen direk ekonomi bakanı ol harcanma buralarda

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Kardesim cok guzel aciklamissin ama bunlari gerceklestirebilmek icin farkli bi dunya felsefesi olmasi lazim ama bizimkilerde o yok

• kizilsultan kullanıcısına yanıt
  • Yetmez ama evet ! En az 300bin olmalı bu modeller

• quote:

Orijinalden alıntı: blacklotus01

quote:

Peki bunları yaparsak ülke nasıl büyüyecek pek zeki arkadaşım arkadan gelen nüfusa nasıl iş bulmayı planlıyosun?Bence sen direk ekonomi bakanı ol harcanma buralarda

Gencleri yeni nesil endustri 4.0 a adapte edeceksin. ( Eskimeye başladı şimdi dijital sanayi endüstri 5.0 geliyor 4.0'a Geç kaldık aslında ama hiç başlamamaktan iyidir)

Dijital-online ihracat yapimina olanak taniyan freelance yazilim gelistirme , grafik tasarimi - 3d modelleme , video yayinciligi , oyun yapimciligi , akademik teknik gundelik makale yazimi, uzaktan akademik ogretmenlik, online kurs ogretmenligi gibi bir cok ulkeye internet uzerinden pratik sekilde is modeli saglanabilir.

Bunlar freelance bir sekilde en basit ve en kolay sekilde gerceklestirilebilecekler.

Beni gorevli yap 10 yil sonra avrupadaki 23 bin euroluk araci 25.000 TL ye burada al. Ama bunun için ilk önce Nato ve Şangay ülkelerinin bizi müttefik , stratejik ve maddi ortak olarak görmesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 13 Eylül 2017; 1:42:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

Sitesinde öyle bir fiyatlandırma yok. 138 bin diyor.Gerçi o da saçmalık.

Bak ufaktan 138.000 cik liraya bile alıştırmaya başlamışlar milleti demekki.

• quote:

Orijinalden alıntı: NUSR-ET

Pahali degil yurtdisindada o araba 30.000 dollar civari zaten buda 120.000 tl yapar olmasi gerekenden 30.000 tl fazla sadece buda bayinin kari aracin nakliyati vergisi falan derken az bile 30.000 tl. O kadarcik bir paraa fazlasida olsun yani 30.000 lira kimseye koymaz 120.000 lik arabayi alan 150.000 tllik arabayida alir. bence fiyat gayet normal burada hukumete falan laf carpitmaya gerek yok.Hukumette gayet iyi ben cok menunum araba fiyatlarida gayet iyi ve yerinde.

Umarım trolldür ;(

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Vatandaş zaten sürekli tasarruf halinde... Hatta bu vatandaş hakettiğinden de kötü şartlarda yaşıyor...

Devlet biraz tasarruf yapsa herşey ama her şey düzelir...

Bizim devletin felsefe hep şu; "hem ayranım dökülmesin,hem g..tüm ..kilmesin"

Ama yemiyor artık yemiyor işte... bir memurun yapacağı işi 15 memur yaparsa bi yerde patlar sistem...

Düşünsene memur olabilmenin tek kurtuluş olduğuna inanılan bir ülkedeyiz...

• Fiyatlar gayet makul, aksini iddia eden terörödür, fakirdir, haindir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.