Şimdi Ara

FM VERİCİLİ YAKA MİKROFONU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
21.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dijitechnics kardeş şimdi daha net görünüyor.Ben en iyisi bobin telini değiştiriyim.0.5 milim alıp bir deneyeyim.Bir de tam çalışırsa ben bunu acayip küçültmeyi düşünüyorum.
  • arkadaşlar bende bu devrenin tek transistörlü gayet net ve temiz yayın yapan ve 1,5 VOLT KALEM PİLLE çalışan versiyonunu yapmıştım benimkide açık alanda sadece 40 mt yayın yapabiliyor BOBİN ise aynen arkadaşın vermiş olduğu devredeki bobine benziyo çok süper bişe 1,5 cm 5 cm plakete kurulu size resimleri gönderirim yanlız devre C829 diye bir transistör kullanmış bende bulamadığım için yerine BC 547 taktım tek farkı 3 VOLTLA çalışması gerçekten çok kullanışlı amatör bir fm verivi devresi resimler bekelyinnnn...
  • resim değil şema gerekli asıl tda1562 kardeş
  • Çok sevgili elektronik sevdalısı Dh li dostlarım...
    Devreyi gelen istekler üzerine Ares de çizmiş bulunuyorum.
    PCB Görüntüsü:
     FM VERİCİLİ YAKA MİKROFONU

Download için:
    rapid-share.de
    rapid-share.de is available for purchase - Sedo.com
    http://rapid-share.de/files/38572429/FM_Verici.LYT.html

*rapid ile share arasındaki tireyi kaldırın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizra -- 14 Şubat 2008; 19:57:20 >

• nicaleus kardeş çalıştırdın mı bu dvreyi sen ??
    Bir de 0.5mm yazma çünkü ben adama dedim adam dedi bu tel anca mikroskopla görünür :D
    0.50 mm de.15p yerine de trimer kondansatör de çizebilirdin.
    Ama güzel olmuş milletin işine yarar yani.Eywallah
  • İşte devrenin son hali devreye bir de anten ekledim.artık bu aşamadan sonra devre üzerinde bir değişiklik yapmayıp sadece kutulamayı düşünüyorum

FM VERİCİLİ YAKA MİKROFONU
  • quote:

Orjinalden alıntı: yucelnet

nicaleus kardeş çalıştırdın mı bu dvreyi sen ??
    Bir de 0.5mm yazma çünkü ben adama dedim adam dedi bu tel anca mikroskopla görünür :D
    0.50 mm de.15p yerine de trimer kondansatör de çizebilirdin.
    Ama güzel olmuş milletin işine yarar yani.Eywallah

evet doğru bir sıfır eksik söylemişim tabiki trimer kondansatör de eklenebilir. onun için gerekli değişikliği de yarın yapıp eklerim inşallah.
    bu arada devreyi kurmadım ama hoşuma gitti, adam gibi olsun diye pcb çizdim. Ama devre oldukça küçük oldu. Ufacık bir kutuya sıgabilir. Yanlıca 3.5cmx4.5cm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizra -- 15 Şubat 2008; 5:44:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dijitechnics

İşte devrenin son hali devreye bir de anten ekledim.artık bu aşamadan sonra devre üzerinde bir değişiklik yapmayıp sadece kutulamayı düşünüyorum

yok kardeş sen devreyi değiştirmeden duramazsın nedeni de şu:
    bak mesala son yaptığın devre bile yeni, yani sadece anteni takmamışsın 22n,trimer,pil girişine koyduğun kondansatörü de değiştirmişsin
    Yanlış anlama ha.
    Ben de devreyi dün kontrol etmiştim ses yükselteç kısmı normal çalışıyor ama 2. transistörden sonrası biraz sorunlu halladerim onu da dersane felan filan zaman kalmıyor ondan bu kadar uzun sürdü.

• ben hala malzemeleri bulamadım
  • Kardeş devreyi mükemmele yakın bir hale getirmeye çalışıyorum bu nedenle yapıyorum değişiklikleri transistörleride değiştirdim tabi sen göremiyorsun(sende yanlış anlama)bc 548 yerine 2n 3904 taktım 22nf kondansatörü değiştirdim yine 22nf taktım ama daha kaliteli bir kondansatör taktım (eski bir tv den sökmüştüm) akım girişine 47mf yerine 1 mf taktım diğer iki tane 4.7mf yerine ise 10 mf taktım trimer kondansatörü daha rahat ayarlama yapılabilen başka bir trimer kondansatörle değiştirdim ve tabi bir de anten taktım özellikle 2n 3904 transistorlar devrenin hassasiyetini daha da arttırdı ben hassasiyet ayarını şöyle yaptım(devrenin ortam seslerini alma hassasiyeti) kolumdaki kol saatini çıkardım mikrofonu üzerine koydum devrede hiç bir değişiklik yapmadan önce kulaklıklı cep telefonu radyosunun kulaklıklarıyla normalde çok zor duyabildiğim saatin tık tık seslerini fm vericiyle dinledim net bir şekilde duyabiliyordum amacım saatin sesini daha yüksek duyabilmek ve dolayısıyla cihazın bulunduğu ortamdaki en hassas sesleri bile duyabilmekti işte yücelnet kardeş şu anda devre üzerinde gördüğün değiştirdiğim parçaların orada olma sebebi bu devre şu anda eskisine oranla çok daha hassas sesleri alabiliyor.anteni ise mesafeyi arttırmak için taktım.Şu andan sonra yapacağım tek değişiklik devreye güzel bir kutu bulmak olacak.
    quote:

quote:

İşte devrenin son hali devreye bir de anten ekledim.artık bu aşamadan sonra devre üzerinde bir değişiklik yapmayıp sadece kutulamayı düşünüyorum

bak mesala son yaptığın devre bile yeni, yani sadece anteni takmamışsın 22n,trimer,pil girişine koyduğun kondansatörü de değiştirmişsin
    Yanlış anlama ha.
    Ben de devreyi dün kontrol etmiştim ses yükselteç kısmı normal çalışıyor ama 2. transistörden sonrası biraz sorunlu halladerim onu da dersane felan filan zaman kalmıyor ondan bu kadar uzun sürdü.

• quote:

Kardeş devreyi mükemmele yakın bir hale getirmeye çalışıyorum bu nedenle yapıyorum değişiklikleri transistörleride değiştirdim tabi sen göremiyorsun(sende yanlış anlama)bc 548 yerine 2n 3904 taktım 22nf kondansatörü değiştirdim yine 22nf taktım ama daha kaliteli bir kondansatör taktım (eski bir tv den sökmüştüm) akım girişine 47mf yerine 1 mf taktım diğer iki tane 4.7mf yerine ise 10 mf taktım trimer kondansatörü daha rahat ayarlama yapılabilen başka bir trimer kondansatörle değiştirdim ve tabi bir de anten taktım özellikle 2n 3904 transistorlar devrenin hassasiyetini daha da arttırdı ben hassasiyet ayarını şöyle yaptım(devrenin ortam seslerini alma hassasiyeti) kolumdaki kol saatini çıkardım mikrofonu üzerine koydum devrede hiç bir değişiklik yapmadan önce kulaklıklı cep telefonu radyosunun kulaklıklarıyla normalde çok zor duyabildiğim saatin tık tık seslerini fm vericiyle dinledim net bir şekilde duyabiliyordum amacım saatin sesini daha yüksek duyabilmek ve dolayısıyla cihazın bulunduğu ortamdaki en hassas sesleri bile duyabilmekti işte yücelnet kardeş şu anda devre üzerinde gördüğün değiştirdiğim parçaların orada olma sebebi bu devre şu anda eskisine oranla çok daha hassas sesleri alabiliyor.anteni ise mesafeyi arttırmak için taktım.Şu andan sonra yapacağım tek değişiklik devreye güzel bir kutu bulmak olacak.
    quote:

quote:

Yanlış anlama ha.

vay be o kadar hassas oldu demek
    en kısa sürede bende başlıyorum çalışmalara

• bobin sarma konusunda yardım edebilecek bir yiğit yok mu?
  • Merhaba,
    Öncelikle konuyu güncellediğim için kızmayın lütfen, belki hali hazırda benim gibi meraklı arkadaşlar vardır ve onların derdine dermân olunabilir..
    "fourtyfour" isimli arkadaş bayaa güzel bir çalışma yapmış. Bende bundan yapmak istiyorum. Lâkin elektronikten pek de fazla anlamıyorum. 2. Sayfada son olarak yakın çekim bir fotoğraf eklemiş. Rica etsem bana malzemeleri liste halinde yazabilirmisiniz? Birde, trimer kondansatör sayesinde meselâ radyo da frekanslar arasına girip fm vericiyi nasıl aktif hale getirebirim. Radyo 90.3 te çalıyorsa, bende fm vericiyi 90.3 e ayarladığım takdirde benim ki ile yer mi değiştirecek yayınlar. Yardımcı olabiliriseniz çok sevinirim.
  • fourtyfour kullanıcısına yanıt
    Kardeş ben lise 3 elektronik öğrencisiyim yani bu devreyi rahatlıkla yapabilrim ama hangi frekansta yayın yapıyo,alıcı olarak radyoyu nasıl ayarlıcam hiç bi bilgim yok yardım edersen sevinirim, bi kaç tane yaptım ama radyoyla bağlantı kuramadığım için çöpe gitti :(
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.