Şimdi Ara

FM VERİCİLİ YAKA MİKROFONU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
21.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bilal01
    aresin görecegi baskı dewresi yokmu acema

Pardon ama neden ille de ARES? Hazır çizilmiş PCB işte... Ne alaka anlamadım doğrusu...
  • bu devreyi 90 yıllarında yapmıştım aynısı
    ama ben bf serisi bir transistör kullanmıştım,
    ve ses kalitesi ile yayın mesafesi kararlılık mükemmeldi,
    arkadaşa aracı ile açık alanda beni dinleyerek gitmesini söyledim ve o da gitti,
    beni duyamadığın anda park ları yakarak işaret ver dedim
    aracın km göstergesine göre bir km den fazla gitmişti,
    hatta şöyle söyleyeyim,
    microfonun üzerine bi karınca koymuştum karıncanın tıkırtı sesleri bile net bi şekilde radyodan duyulurdu,
  • quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194
    arkadaşa aracı ile açık alanda beni dinleyerek gitmesini söyledim ve o da gitti,
    hatta şöyle söyleyeyim,
    microfonun üzerine bi karınca koymuştum karıncanın tıkırtı sesleri bile net bi şekilde radyodan duyulurdu,

"Yuh artık..." desem ayıp olur mu
  • ben devreyi plakete aktardım ve deldim. Sadece malzemeleri alıp lehimlemek kaldı. Bilmiyorum çalışacakmı.. İstersenin resmi koyabilrim.Ve ilk çalışmam sanırsam görünüşü idare edecek durumda oldu
  • Verdiğiniz devreyi 90 yıllarda lisedeyken yapmıştım gayet guzelde çalışmıştı
    AC serisi transistor kullandım diye kalmış aklımda..
    birde su devre var bence yapmışken bunu yapın
    http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/rf/txcct.htm
  • Yücelnet büyük olasılıkla problemin kondansatörlerden kaynaklı.benim yaptığım devre çok iyi çalışıyor.bu devrede hiç 22 pf kondans yok 22nf değerindeler onlar. Bak ben şunları kullandım: bobine bağlı olan 15 pf seramik kondansatör._devrenin akım girişine bağlı olan (22nf yerine47 mf kutuplu kondansatör kullandım)._10 k dirence bağlı 22nf kondansatör (seramik olmamalı benim yaptığım devredeki sarı renkli olan.)._BC 548 e bağlı olan 3.3 pf kondansatör seramik olmayacak polyester kondansatör olacak (mavi renkli küçük olan) _diğerleri elektrolik (kutuplu)kondansatör kullandım) Senin yaptığın devrede 2 mylar (yeşil renkli olanlar) iki de seramik kondansatör görüyorum onları değiştirmeni öneririm.
    quote:

Orjinalden alıntı: yucelnet

Arkadaşlar bu arada ben sorunu buldum galiba.
    Şimdi devrede 2 tane "22p" değeri var.Devrede biri kutuplu biri ise kutupsuz gözüküyor ben ikisini de kutupsuz taktım.Ama 22p kutuplu olur mu ki??
    Sizce sorun bu mudur?

• quote:

Orjinalden alıntı: oongit

quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194
    hatta şöyle söyleyeyim,

"Yuh artık..." desem ayıp olur mu

niye bir km çok mu uzak açık alanda üstelik birbirini gören verici ve alıcı anten ile gayet normal,
    hatta çalıştığım petrol istasyonunun lokantasında müzik yayını yapan bir radyomuza kendim sipiker gibi anons yapar gelen araçların plakalarını okur09 F 1428 sıradaki parça sizin için falan diye
    çok hoş olurdu

• quote:

Orjinalden alıntı: dijitechnics
    Yücelnet büyük olasılıkla problemin kondansatörlerden kaynaklı.benim yaptığım devre çok iyi çalışıyor.bu devrede hiç 22 pf kondans yok 22nf değerindeler onlar. Bak ben şunları kullandım: bobine bağlı olan 15 pf seramik kondansatör._devrenin akım girişine bağlı olan (22nf yerine47 mf kutuplu kondansatör kullandım)._10 k dirence bağlı 22nf kondansatör (seramik olmamalı benim yaptığım devredeki sarı renkli olan.)._BC 548 e bağlı olan 3.3 pf kondansatör seramik olmayacak polyester kondansatör olacak (mavi renkli küçük olan) _diğerleri elektrolik (kutuplu)kondansatör kullandım) Senin yaptığın devrede 2 mylar (yeşil renkli olanlar) iki de seramik kondansatör görüyorum onları değiştirmeni öneririm.

Kardeş demek istediğini pek anlamadım.
    Yani frak eder mi seramik,polyester vb?
    Yani benim yaptığım devredeki yanlış malzemeleri tam söyle hemen değiştyiriyim tam anlamadım.

• ok bişe istedigimiz yok
    quote:

Orjinalden alıntı: oongit

quote:

Orjinalden alıntı: bilal01
    aresin görecegi baskı dewresi yokmu acema

Pardon ama neden ille de ARES? Hazır çizilmiş PCB işte... Ne alaka anlamadım doğrusu...
  • Devreyi küçülttüm ve 15 pf kondansatör yerine trimer kondansatör taktım artık frekansı ayarlayabiliyorum devreyi oda içerisinde herhangibir noktaya bıraktığımda diğer odalardan oda içindeki tüm sesler rahatlıkla dinlenebiliyor yani mikrofonu ses kaynağına yaklaştırmaya gerek duyulmuyor. devre yayın alanı içinde bazı istasyonları bastıracak kadar güçlü

FM VERİCİLİ YAKA MİKROFONU

• ben hazırını almıştım bunun gayette güsel çalışıyor hatta 3 blok apartmanda fm radyo yayını bile yapıyor 38 cm anteni var 88-100 mhz frekanslı tek cızırtı yok evde değilim su an geçince size koyarım resmini microfon olarakta gayet net ses veriyor aynı zamanda micrrofon kazanç ayarıda var uzerinde...aldığım yerdede 10 kadar vardı deneme sürümü basit verici....
  • frekans üreteç katındaki transistörü bf serisi transistörlerle bi deneyin mesafenin arttığını göreceksiniz,
    transistör karşılıkları kitabından oraya uygun bi bf transis tör bulabilirsiniz
  • quote:

Devreyi küçülttüm ve 15 pf kondansatör yerine trimer kondansatör taktım artık frekansı ayarlayabiliyorum devreyi oda içerisinde herhangibir noktaya bıraktığımda diğer odalardan oda içindeki tüm sesler rahatlıkla dinlenebiliyor yani mikrofonu ses kaynağına yaklaştırmaya gerek duyulmuyor. devre yayın alanı içinde bazı istasyonları bastıracak kadar güçlü

abi bunun anteni yokmu yaa bende devreyi bastım delikleri de açtım ama malzemeleri bulamadım. adam bobin fln dedi bende hoo dedim başka yerden alacam göyaa..

• bumu ki dediğiniz acaba ben microfonu söküp giriş bağlamıştım 9 v la çalışıyor 18 v a kadar kaldırıyor frekans ayarı ve microfon kazancı var işe yarar mı!!!!

• utopiautopia
    verdiğin devrenin açık devre şemasını verirmisin,
    yada açık devre şemasını çıkardınsa paylaşırmısın
  • valla devre halinde satın aldım ancak kendim devre yapmadığım için ancak isterseniz devrenin altının fotosunu çekebilirim...

bundan 10 tane daha vardı aldığım yerde dilerseniz ulaştırıyım....

altının fotolarını çekmeye çalışıyım.... bi dk..
  • resimleri koyamıyorum alla halla bi sorun var en kısa sürede atıcam size...
  • bu arada 100-200 metre açık alanda veriyor ama kapalı alanda 25-50 metreye kadar düşüyor...

hesabı var anten boyunun 38 cm koymuşlar ustundekini bas ve tizler çok iyi gönderiyor küçük çapta bir fm yayın için ideal...9 v luk pil yerinede 12 v luk bi pil kullanılabilirse verim %20 artıyor...ayrıcada kolay kolay ısındığını görmedim 18 v ta verdim çalışıyor... yuklenmedim daha fazla...

çatıya koydum 2 sokak aşaya yayın gitti ya bilmiyorum...

arabada kullanıyorum bende şimdi mp3 çalara bağladım süper...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utopiautopia -- 7 Şubat 2008; 22:28:42 >
  • istersen anten takabilirsin şemada nereye takılması gerektiği gösterilmiş. devrenin yayın mesafesi benim için yeterli olduğundan anten takma gereği duymadım
    quote:

Orjinalden alıntı: cadawra055

quote:

Devreyi küçülttüm ve 15 pf kondansatör yerine trimer kondansatör taktım artık frekansı ayarlayabiliyorum devreyi oda içerisinde herhangibir noktaya bıraktığımda diğer odalardan oda içindeki tüm sesler rahatlıkla dinlenebiliyor yani mikrofonu ses kaynağına yaklaştırmaya gerek duyulmuyor. devre yayın alanı içinde bazı istasyonları bastıracak kadar güçlü

abi bunun anteni yokmu yaa bende devreyi bastım delikleri de açtım ama malzemeleri bulamadım. adam bobin fln dedi bende hoo dedim başka yerden alacam göyaa..

• quote:

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.