Şimdi Ara

FM VERİCİLİ YAKA MİKROFONU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
21.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu tip devrelerden bizleri memnum edebilecek sonuçlar beklemek pek doğru değil. hele hele bir yerlerde buldugumuz bir devrenin aynısı kopyalayıp yaparak (armut piş ağzıma düş)
    fm olayı ile hiç uğraşmadım ama sesin bozuk çıkması için bir kaç sebebim var
    1: beslemenin gerilimi yetersiz; böylece pre ampli katından çıkan sinyaller Vcc degerini geçtigi zaman bozukluga uğruyor
    2: pre ampli kısmındaki trs nin bazındaki dc degeri sağlayacak direnç degerleri yanlış böylece çıkış sinyali vcc yi aşıp bozuluyor
    3: verici kısmında bir yamukluk var
  • quote:

Orjinalden alıntı: yucelnet

quote:

Orjinalden alıntı: cadawra055

baskı devre şemasını çizip malzemeleri söylermisiniz ?

Buyur kardeş hepsi burda

/>

abi baskı devre şeması yokmu çokçok acemiyim bunu yapamam ki diğerinde basıyoruz gerekenleri yerleştiriyoruz

• Arkadaşlar bu arada ben sorunu buldum galiba.
    Şimdi devrede 2 tane "22p" değeri var.Devrede biri kutuplu biri ise kutupsuz gözüküyor ben ikisini de kutupsuz taktım.Ama 22p kutuplu olur mu ki??
    Sizce sorun bu mudur?
  • quote:

abi baskı devre şeması yokmu çokçok acemiyim bunu yapamam ki diğerinde basıyoruz gerekenleri yerleştiriyoruz

cadawra055 kardeş bak dikkat edersen ben delikli plakete yaptım yani baskı devresi malesef yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: yucelnet

quote:

cadawra055 kardeş bak dikkat edersen ben delikli plakete yaptım yani baskı devresi malesef yok

çizebilcek bir arkadaş yokmu ki haklısınız sizde yük oluyorum.

• 22p kutuplu olmaz. Sorun o değildir. mikrofonun yanındaki kuplaj kapasitörünün değerini azaltmayı deneseniz? Daha ufak kapasitelerle deneyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

22p kutuplu olmaz. Sorun o değildir. mikrofonun yanındaki kuplaj kapasitörünün değerini azaltmayı deneseniz? Daha ufak kapasitelerle deneyin.

yani 4u7 yerine 2.2u mi deniyeyim.Tam mikrofona bağlı olanı değiştirecem.
    neyse yarın çalışıp çalışmadığını söylerim
  • baskı devre şemasını çizsin bi Allahın kulu yardım edin bana ilk denemem olcak lütfeeen
  • Merhaba Arkadaşlar...

Bu devre oldukça ilgimi çekti ve oturup çizimini yaptım. Devre şemasında belirtilen anteni de Helical anten olarak çizdim. Bu şekilde mesafeyi artırmak söz konusu olabilir diye düşünüyorum. Devrenin açıklama kısmında, antenin; bobinin 1/4" sonrasında emaye bobininin sıyrılarak anten bağlantısının yapılması gerekiyor diye bir çeviri yaptım kendimce...

Bobinin ise 18 SWG olacağı belirtilmiş. Bu da 1.219 mm. çaplı tele tekabul ediyor. Ben bobini çizerken, elektronikçilerin sattığı standart emaye kaplı bobin telini referans aldım. Bunların da çapı tahmini olarak 0.6 mm. civarı (Yanılma payım yüksek, sadece göz kararı tahminim...).

Bazı arkadaşlar devrenin PCB'sini de rica etmişler. Umarım işinize yarar. Bu arada devreyi de oldukça küçülttüm. FM böcek olarak da kullanılabilir...

Saygılar...

http://www.savefile.com/files/1359399

FM VERİCİLİ YAKA MİKROFONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusa Anatolia -- 4 Şubat 2008; 8:29:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: oongit

Merhaba Arkadaşlar...

Bu devre oldukça ilgimi çekti ve oturup çizimini yaptım. Devre şemasında belirtilen anteni de Helical anten olarak çizdim. Bu şekilde mesafeyi artırmak söz konusu olabilir diye düşünüyorum. Devrenin açıklama kısmında, antenin; bobinin 1/4" sonrasında emaye bobininin sıyrılarak anten bağlantısının yapılması gerekiyor diye bir çeviri yaptım kendimce...

Bobinin ise 18 SWG olacağı belirtilmiş. Bu da 1.219 mm. çaplı tele tekabul ediyor. Ben bobini çizerken, elektronikçilerin sattığı standart emaye kaplı bobin telini referans aldım. Bunların da çapı tahmini olarak 0.6 mm. civarı (Yanılma payım yüksek, sadece göz kararı tahminim...).

Bazı arkadaşlar devrenin PCB'sini de rica etmişler. Umarım işinize yarar. Bu arada devreyi de oldukça küçülttüm. FM böcek olarak da kullanılabilir...

Saygılar...

http://www.savefile.com/files/1359399

FM VERİCİLİ YAKA MİKROFONU

ben bu verdiğiniz devreyi direk olarak yazıcıdan çıkartıp plakete aktaramam sanırsam. Onlar daha bir değişik oluyordu. Bu konular hakkında pek bir bilgim yok ama bir yerden başlamak gerekiyor. Sanki gördüklerim daha bi başkaydı. Direk olarak yazıcıdan çıkartıp basabiliyorduk. Genede uğraşmışsızn çok teşekkürler

• baskı devre şeması lütfeeeen
  • Arkadaşlar PCB'sini de verdim. Yukarıda yazdığım linkten download edebilirsiniz. O gördüğünüz çizim sadece yerleşim planı. PCB dosyası linkte
  • quote:

Arkadaşlar PCB'sini de verdim. Yukarıda yazdığım linkten download edebilirsiniz. O gördüğünüz çizim sadece yerleşim planı. PCB dosyası linkte

hocam çok sağol çok makbule geçti çalışıyor değilmi ?
  • şey bide malzeme listesi verebilcek olan varmı çok yeniyim bu işte yadım lütfen..
  • Ben henüz devreyi kurup çalıştırmadım. Ancak bu kadar basit bir şemanın çalışmaması da saçma olur. Devre oldukça küçük. Bir böcek olarak bile kullanılabilecek boyuta getridim. 1 saat uğraştım ama değdi. Yalnız bobinleri yaparken çok dikkatli olun. Devrenin orjinal şemasını dikkatle gözden geçirin. Bobinlerin sarım çapı farklı olması ihtamali de var. Çünkü elin oğlu bobinin sarım çapını vermemiş...
  • quote:

şey bide malzeme listesi verebilcek olan varmı çok yeniyim bu işte yadım lütfen..

Malzemeler açıkça çizimde görülüyor.
  • quote:

Ben henüz devreyi kurup çalıştırmadım. Ancak bu kadar basit bir şemanın çalışmaması da saçma olur. Devre oldukça küçük. Bir böcek olarak bile kullanılabilecek boyuta getridim. 1 saat uğraştım ama değdi. Yalnız bobinleri yaparken çok dikkatli olun. Devrenin orjinal şemasını dikkatle gözden geçirin. Bobinlerin sarım çapı farklı olması ihtamali de var. Çünkü elin oğlu bobinin sarım çapını vermemiş...

eyvallah bi daha teşekkürler. Bana malzemeleri tek tek yazabilir misin ? Liste halinde.. Elektrikciye öyle vermem gerekiyorda. Pek anlamıyorum bu işten ama dikkatimi çekti..Sağol yeniden

• quote:

quote:

şey bide malzeme listesi verebilcek olan varmı çok yeniyim bu işte yadım lütfen..

Malzemeler açıkça çizimde görülüyor.

aaa doğru pardon..

• baskı devrede başarılı olan var mı acaba??
  • aresin görecegi baskı dewresi yokmu acema
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.