Şimdi Ara

FM VERİCİLİ YAKA MİKROFONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
21.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yok o takılı. kontrol ettiniz mi yoksa tüm devreyi?
  • ben bir transistör görüyorum farklı bir devre mi uyguladınız
  • kardeş umutsuzluk baştan kaybettirir umutsuz olma elemanları birebir eşdeğer kullanırsan birde delikli plaket kullanmazsan kesin çalışır.ikinci transistörü de gördüm. yalnız o kondansötörün 3.3 pf olduğundan emin misin bu çok önemli.Ben devredeki bütün elemanları yerleştiripte lehimleme işlemini bitirdiğimde devreye akım verdim ve o anda çalışmaya başladı.
  • bir önemli nokta daha dirençlerin ayaklarını kesmeden uzun bir şekilde monte etmişsin uzun ara kablolar atmışsın unut ma ki bu devre belli bir frekans üreten hassas bir devre bu tür uygulamalar devrenin çalışmamasına sebep olur baskı devresini çıkarırsan ve o dirençlerin ayaklarını kısaltıp ara kablolar kullanmazsan devren çalışır
  • sagol şimdi yine heveslendim baskı devresini çıkarcam ama yine çalışmayacak. bende bi radyoteybin içinden söktügüm 4 sarımlı bir bobin kullandım. bc548 yerine 547 kullandım çünkü datasheetlerine baktım herşeyi aynı. kondansatörün üstünde 3,3 yazıyor. sanırım 3.3 pf. diğerinde de 15D yazıyor bu da 15 pF olması gerekir.d,ger kondansatorler 22nf eminim.elektrolikid kondsatorler zaten belli.mic olarak bir ev telefonundaki mic i söktüm ve kullandım.

burda çalışmamasına neden olabilcek sebepleri düşünüyorum da:
    1-en büyük ihtimalle bobini ayarlayamadım.
    2-boarda kurdugum için hassas devre calismayabilir
    3- pf lık kondansatorlerin degeri tam degil
    4- çalıştığını kontrol etmesini bilmiyom

bende radyo olarak cep telefonunun radyosunu kullanıyorum. tua basınca otomatik arama yapıyor. dogru frekansı buldugumda sessizce orda durması gerekir degil mi ? ama hiç böyle bir frekans bulamadım.mic olmasa bile veya bozuk olsa bile frekans bulmam gerekir degil mi

• şemaya göre bobin bir transisörün kollektörüne bağlı aynı transistörün emetör direnci üzerinde kaç volt görüyorsun???
  • Bobini radyodan sökmüşsün eğer 4 sarımsa bobinde sorun yok mikrofonda da bir sorun yok.
    Bana göre birinci sorun delikli plaket kullanıp elemanlarınayaklarını uzun bırakman ve ara kablolar kullanman
    2- Kullandığın kondansatörlerin 15 pf ve 3.3 pf olduğundan emin ol
    3-bc 548 yerine 547 kullanmanda sorun yaratmış olabilir diye düşünüyorum
    4-Transistörü doğru bağladığından emin ol bc 548 in ön yüzüne baktığımızda sol ayak col, orta beyz ,sağ emiterdir.
    5-Birşey dikkatimi çekti elektrolikler hariç üç tane (22n, 3.3 pf ,15pf) kondansatör olması gerekiyor ben 4 tane görüyorum?
  • 4. kondansatör hangisi acep?? en soldaki büyük siyah şey mikrofon galiba...
  • olamaz sanırım transistorlerin C ve E uclarını karıştırdım
  • şimdi dogru bağladım ve çalışmasa da en azından belirtileri var devre 90-101 MHz arasında parazit etkisi yapıyor. ve yan odalara gidince de bu paraziti alabiliyorum

eveet evet çalışıyoo :D 3.3 pf kondansatörü elleyince biraz çalışıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 25 Şubat 2007; 18:59:43 >
  • çok sagolun yardımlarınız için. sagol dijitechnics. baskı devresini çıkarıcam umarım stabil çalışır. şu an çalışması için kondansatörü elleyip baya uğraşmam gerekiyo. ama umarım baskı devresi düzgün çalışır
  • quote:

Orjinalden alıntı: M@rKSm@N

çok sagolun yardımlarınız için. sagol dijitechnics. baskı devresini çıkarıcam umarım stabil çalışır. şu an çalışması için kondansatörü elleyip baya uğraşmam gerekiyo. ama umarım baskı devresi düzgün çalışır

kardeş baskı devreyi geçirdin mi daha net çalışır.
  • önemli değil. Baskı devresini çıkardığında ve 3.3 pf ile 15 pflık kondanslardan eminsen devrenin çalışacağından eminim.
  • şu bobinlere uyuz oluyorum. tabii ayarlama işlemini benim beceriksizlere belki zor geldiğindendir.

frekansı ayarlamak için devrenin sonuna frekansmetre falan bağlanılabilir mi?

yada doğruyu bulmak için nasıl bir çözüm olabilir?

teşekkürler...
  • Budevrede 4-5 sarım bobin kullanmak zorunludur.Ama 15 pf lık kondans yerine 10-40 pf arasında ayarlanabilen ayarlı bir kondansatör kullanılırsa frekans ayarlanabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: dijitechnics

Budevrede 4-5 sarım bobin kullanmak zorunludur.Ama 15 pf lık kondans yerine 10-40 pf arasında ayarlanabilen ayarlı bir kondansatör kullanılırsa frekans ayarlanabilir

bu cevap bana değil heralde

eğer bana ise ben şunu sormak istiyorum.

İstediğimiz veya özel olarak seçtiğimiz bir frekansı ayarlamak için çıkışa frekansmetre bağlayıp ölçmek doğru sonuç verir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekucuk

quote:

Orjinalden alıntı: dijitechnics

Budevrede 4-5 sarım bobin kullanmak zorunludur.Ama 15 pf lık kondans yerine 10-40 pf arasında ayarlanabilen ayarlı bir kondansatör kullanılırsa frekans ayarlanabilir

bu cevap bana değil heralde

eğer bana ise ben şunu sormak istiyorum.

İstediğimiz veya özel olarak seçtiğimiz bir frekansı ayarlamak için çıkışa frekansmetre bağlayıp ölçmek doğru sonuç verir mi?

eğer frekans metre varsa ölçebilirsiniz ama;
    ben radyodan yavaş yavaş arayıp frekansı buluyorum.Yani radyodan bulursunuz

• Arkadaşlar devreyi yaptım çalıştırdım radyodan sesi duydum ama sorun var.
    Sorun şu sesim canavar sesi gibi geliyor.
    Yani konuşulandan hiç bişe anlaşılmıyor.
    Acaba neden? 15 yerine 22p taktım.
    Alın resimleri de bunlar bir bakın sizce sorun ne olabilir???

FM VERİCİLİ YAKA MİKROFONU

FM VERİCİLİ YAKA MİKROFONU

• baskı devre şemasını çizip malzemeleri söylermisiniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cadawra055

baskı devre şemasını çizip malzemeleri söylermisiniz ?

Buyur kardeş hepsi burda

/>
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.