Şimdi Ara

FLUX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
16.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.youtube.com/watch?v=5uiroWBkdFY

Bu videodaki flux ne diye geçer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secollah -- 16 Ekim 2013; 15:41:43 >

• Güncel !!!
  • Flux diye geçer, SMD lehimleme de lehim toparlayıcı olarak kullanılır. Lehim pastasının tersi görevini yapar, lehim pastası lehimi yayarak dağıtır, flux toparlar. Flux olmadan SMD lehimlenebileceğini sanmıyorum. 1 lt. 10 TL. den satılıyor.

FLUX
    Müzik setimin beyin görevini gören TSOP tip, 80 bacaklı mikro işlemci
     FLUX
    entegrenin lehimlemesini flux sayesinde lehimleyerek müzik setini tekrar hayata döndürebildim...

Video da süre 1:40 da entegrenin ilk bacağına sürdüğü de krem lehim dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 16 Ekim 2013; 17:21:11 >

• Bende flux var fakat videodaki gibi değil.Su kıvamında bişey.O ile videodakinin farkı nedir?Videodakinin adı tam olarak nedir?
  • secollah kullanıcısına yanıt
    Tam olarak Flux = sıvı lehim pastası Bazı flux lar tüp içinde satılıyor. Değişik tür flux = aynı işlev

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 16 Ekim 2013; 17:24:22 >
  • biz atölyede kartların altına komple flux atıyorduk sonrada potaya batırıyorduk kısa sürede hızlı lehim yapıyorduk
  • Flux yapı itibarıyla asidik yapıda olup ısı ile birleşince yüzeylerdeki oksitlenmeyi temizler lehimin hızla yayılarak kaplaması gereken yüzeyleri kaplamasını böylelikle lehim fazlalığının lehimlenecek alana toplanmasını sağlar. Ek olarak lehimlenme esnasında artan ısıyla tekrar oksitlenme olasılığının önüne geçmek için lehimlenecek yüzeyin oksijen ile temasını keser.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 17 Ekim 2013; 14:50:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Reçineli ile reçinesiz Fluxun farkı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Flux diye geçer, SMD lehimleme de lehim toparlayıcı olarak kullanılır. Lehim pastasının tersi görevini yapar, lehim pastası lehimi yayarak dağıtır, flux toparlar. Flux olmadan SMD lehimlenebileceğini sanmıyorum. 1 lt. 10 TL. den satılıyor.

FLUX
    Müzik setimin beyin görevini gören TSOP tip, 80 bacaklı mikro işlemci
     FLUX
    entegrenin lehimlemesini flux sayesinde lehimleyerek müzik setini tekrar hayata döndürebildim...

Video da süre 1:40 da entegrenin ilk bacağına sürdüğü de krem lehim dir.

Flux yani lehim pastasının çeşitleri var. Sıvı olanı da krem kıvamında olanı da aynıdır ama baz malzemeleri, kullanıldıkları yerler farklıdır. Flux akışkan demektir o nedenle katı olana lehim pastası (soldering paste) diğerine fluks denir.
    Flux yerine göre temizlemeye ihtiyaç duymayan tipte kullanılır örneğin lehimleme işleminden sonra artıklarını temizleyemeyeceğiniz kılıfta elemanların lehimlenmesinde no clean flux kullanılır. Bunun sebebi kalan artıkların elektriksel olarak iletken olmamasıdır. Lehim pastası az da olsa iletkendir. SMD de kullanabilirsiniz flux gibi iş yapar ama mekanik olarak temizlenmesi zordur. Tabi iletken olan fluxlar da var ama sıvı fazda olduklarından daha rahat temizlenirler.

• Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Bilgiyi doğru verirsek kafa karışıklığını da önlemiş oluruz. Flux la, lehim pastası, farklı işlevleri olan lehimleme araçlarıdır. Lehim pastası
    bu işlemci de kullanılabilir.

Lehim pastasını SMD de kullanmak zordur .Aşağıdaki TSOP işlemcileri lehim pastasıyla lehimlemek çok, çok zordur. SMD lehimleme de Flux varken lehim pastasına gerekte yoktur...

Lehim pastası lehimi yayar, Flux lehimi toplar, bu özelliği nedeniyle SMD de flux tercih edilir... Bu işlemcinin
     FLUX
    lehim pastasıyla lehimlenebileceğini hayal bile etmeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 17 Ekim 2013; 17:55:59 >

• Bende normal bir uç var.Muhtemelen 1mm.Bunun ucuna az birşey lehim alıp benim likit fluxu entegreye sıkıyorum ve havyayı yavaşça hareket ettiriyorum.Ama pinler kısadevre oluyor.Bu normal midir.Özel uç mu gerekir?
  • quote:

Bilgiyi doğru verirsek kafa karışıklığını da önlemiş oluruz. Flux la, lehim pastası, farklı işlevleri olan lehimleme araçlarıdır. Lehim pastası
    />
    bu işlemci de kullanılabilir.

Lehim pastasını SMD de kullanmak zordur .Aşağıdaki TSOP işlemcileri lehim pastasıyla lehimlemek çok, çok zordur. SMD lehimleme de Flux varken lehim pastasına gerekte yoktur...

Lehim pastası lehimi yayar, Flux lehimi toplar, bu özelliği nedeniyle SMD de flux tercih edilir... Bu işlemcinin
     FLUX
    lehim pastasıyla lehimlenebileceğini hayal bile etmeyin...

Hayal etmiyorum zorunlu hallerde lehimlemeyi pasta ile yapıyorum daha çöp ettiğim malzeme olmadı. En azından az ingilizceniz varsa wikipedia da soldering paste olarak aratın bakalım size ne diyecek. Ben her yıl askeri standartlarda lehimleme eğitmi alıyordum zorunlu olarak üstelik Tai ve aselsandan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğitime almaya devam edin, ara vermeyin. Lehimleme tekniğinizi biraz daha geliştirmeniz gerekiyor. Flux ile lehim pastasının aynı malzeme olmadığını, farklı yerlerde, farklı işlevlerde kullanıldığını öğrenmiş olursunuz. İsterseniz, konu başlığındaki lehimleme tekniği üzerine videoyu da izlerseniz, bilgi dağarcığınızda zenginleşmiş olur...
    Eminim ki.. aşağıdaki resimdeki gibi, lehim pastasıyla lehimlemeler yapıp, çöpe malzeme atmamışsınızdır.

FLUX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 17 Ekim 2013; 22:28:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

Bende normal bir uç var.Muhtemelen 1mm.Bunun ucuna az birşey lehim alıp benim likit fluxu entegreye sıkıyorum ve havyayı yavaşça hareket ettiriyorum.Ama pinler kısadevre oluyor.Bu normal midir.Özel uç mu gerekir?

FLUX
    Flux kullanınca devrenin lehimlemeden sonraki hali böyle oluyor.

FLUX
    Selülozik tinerle temizlik yapıldıktan sonraki hali böyle olur... ( Resimler alıntıdır )

Öncelikle size önerim. Eski devreler üzerindeki smd entegreleri bol bol söküp, tekrar lehimlemeniz, bu pratikleri yaparak kaliteli ve sağlam lehimleme becerisi kazanırsınız. İnternet üzerinde lehimleme tekniği üzerine videoları izleyin, doğru malzemeyi, doğru yerde kullanırsanız, çok kaliteli lehimler yapabilirsiniz.
    " Size önerdiğim lehimlemeleri yıllardır yaparım. Bir sürü board yine çıkarttım, pratik yapmayı hiç bırakmam, Çünkü iyi işçilik, iyi lehimleme, elektronik için çok önemlidir. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 17 Ekim 2013; 22:31:56 >

• Siz hala lehim pastası ki bu solder paste diye geçer soldering paste ile karıştırıyorsunuz. Türkiye de lehim pastası denince akla krem lehim gelmez. Soldering paste flux gibi ama daha kıvamlı yüzeyleri lehimlemeye hazırlayan maddedir. İçinde lehim ajanları barındırmaz. Neyse bildiğiniz gibi devam edin. Ukalalıkta sınır yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    quote:

Ukalalıkta sınır yok.

Kardeş " İçtiğin bir şey mi dokundu, ağzın kaymaya başladı."

Siz bilgiyi böyle mi paylaşıyorsunuz !

Soruda Video daki flux 'un ne olduğu öğrenilmek isteniyor. lehim pastasıyla, flux 'ın farklı malzemeler olduğunu ve nerelerde kullanılması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.

Siz wikipedia dan başladınız aselsandan lehimleme tekniğinizi anlatıyorsunuz , bunları size soran olmadı ki,bize ne? size ne? lehimleme üzerine pratikleri anlatıyorum. Anlayarak okursanız sizde öğrenecekiniz,

Ayarı bozmayalım. Sakin, sakin devam edelim...

• http://www.griffon.eu/en/products/861-soft-soldering-fluxes-universal/product/1003-s-39-universal/information/

http://www.griffon.eu/en/products/861-soft-soldering-fluxes-universal/product/997-s-39-universal-paste/information/

Bak yukarıda linki verilen ürünlerin ikisi de aynı ve ünlü purine soldering paste olarak Türkiye'de yıllardır kullanılan ürünler. Birisi sıvı formda diğeri katı formda bir oku istersen ikisi de aynı şey.

Madem pratiği anlatıyorsun o zaman bilmeyenlere yanlış anlatma. Biri iter diğeri çeker ne demek. Yerine göre akışkan kullanılır yerine göre akışkan olmayan. Hepsinin ayrı özelliği var ama temelde yaptıkları iş aynı. Sen o ayarı kendine ver.

quote:

Hepsinin ayrı özelliği var ama temelde yaptıkları iş aynı.

Sizi tebrik ederim.Biri lehimi dağıtarak lehimler, Flux lehimi toparlayarak lehimler. İşte olay budur.

Ayrıca " ayarı bozmayalım " dedim ama , üslubunuz düzelmeyecek, yine de " ince bir ayar gerekiyor " galiba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 18 Ekim 2013; 1:14:08 >
  • quote:

FLUX

o değil de zamanın da vardı aynısı
    duygulandım be
  • quote:

quote:

Hepsinin ayrı özelliği var ama temelde yaptıkları iş aynı.

Sizi tebrik ederim.Biri lehimi dağıtarak lehimler, Flux lehimi toparlayarak lehimler. İşte olay budur.

Ayrıca " ayarı bozmayalım " dedim ama , üslubunuz düzelmeyecek, yine de " ince bir ayar gerekiyor " galiba...

Bununla ilgili bir tane yabancı kaynak gösterebilirseniz eyvallah diyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onno92 -- 24 Ağustos 2017; 17:45:1 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.