Şimdi Ara

FLUX (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
16.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yabancı kaynak olunca mı inanacaksınız?

Yazdıklarım yeterince anlaşılamadı herhalde...

Smd lehimleme de soldering pasta kullanılamaz, lehimi yayar. Flux smd lehimleme de kolaylık sağlar, lehimi pinlerin üzerinde tutar. Böylelikle birbirine yakın pinler lehimlenmiş olur.

Benim pratigim bu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hort..!

Flux ve eski lehim pastası tam olmamakla birlikte aşağı yukarı aynı işi görür.Pasta işi kolaylaştırır fakatkaba işlerde.Usta kişi SMD işinde Kalite Flux kullanır.Lehimlenecek iki katmanı en sorunsuz ve iyi şekilde Flux kaplar ve sarar en önemlisi temizlemeye gerek yoktur.

Bu arada Flux ve Soldering Paste Ayrı malzemelerdir
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Kaynak olmayınca sıkış da bedava oluyor. Böyle ben de yazarım rastgele bir şeyler, pasta lehimi camdan atar, flux da iner aşağı tutar. Bir şey ifade ediyor mu bu şimdi?

İster flux deyin, ister pasta, bunlar çeşit çeşittir. Farklı içerikte bir sürü ürün vardır, farklı durumlarda/yüzeylerde kullanılmak üzere. Ancak hepsinin ana amacı tektir. Yüzeyleri temizlemek suretiyle lehimin iki yüzeye de tutunmasını sağlamak.

Çeşit çeşit pasta/flux kullandım. Düzgün bir şey kullanıldığı zaman her türlü işini görüyor. Çinden uyduruk pastalar fluxlar aldım, hiçbir işe yaramadı, reçine kadar yoğundu bir tanesi, bakır kabloya lehim tutturmayacak kadar da işe yaramazdı. No clean flux aldım yine çinden, entegrenin bütün bacakları birbirine yapıştı. Ama ne zaman Amasan'ın pastasını kullansam istediğim verimi yakaldım. Şimdi Griffin Purine aldım ondan da memnunum. Qfp52 tipinde çipler lehimledim bu pastalarla, sıkıntı yaşamadım. Kalitesi değişiyor bu ürünlerin, uyduruk pasta kullanırsan, deüil smd 14 awg bakır kabloyu da lehimleyemezsin. Yukarıda bir resim var, ağaçtan direk reçineyi alıp pcb'ye sürmüşler sanarsın.

https://www.lifewire.com/types-of-solder-flux-818849

http://hackaday.com/2017/02/23/what-the-flux-how-does-solder-work-anyway/

• Martin Ersa yada Alpha flux kullanmamışsın demek ki.

• onno92 kullanıcısına yanıt
    Sen de okuduğunu anlamak konusunda çok başarılı değilsin demek ki. Ben flux işe yaramaz gibi bir imada bulunmadım. Bahsettiğin fluxlar eminim güzel bir şekilde iş görüyordur. Ancak flux toplar lehim dağıtır lafı hiç bir şey ifade etmiyor. Neye istinaden söylendiği belli değil. Üstteki arkadaş o zaman bir iki kaynak göstersin de anlayalım bu işin fiziği, kimyası nasıl çalışıyor, flux nasıl topluyor, pasta nasıl dağıtıyor.

Hazır el değmişken şu flux, pasta ayrımına da bir açıklık getirelim. Benim anladığım kadarıyla Türkiye'de sıvı olanlara flux, pastamsı olanlara pasta deniyor. Bunun dışında amaç aynı içerik farklı oluyor. Herhalde temizleme konusu ve smd küçüklüğünde parçalara sürmede kolaylık sağlaması açısından smd lehimlerken flux kullanılıyor daha çok. Yine içeriğine dikkat etmek lazım tabi, ne tarz bir asit vs.

Mesela bu resimdeki pasta mı flux mı şimdi?

FLUX

• Resimdeki pasta. Flux yeni ve daha kullanışlı olduğu için pazarlama hilesi kullanılmış durumda
    Ev Yapımı Flux lehimi dagıtmıyor.İster baştan izle ister .3:30'dan itibaren izle derim.

https://www.youtube.com/watch?v=HZfCJIb4DxU&ab_channel=LuisAlbertoBorjaGómez
  • https://youtu.be/bGckVJeG6b8

Bu da pazarlama hilesi heralde.

• Bir de allah aşkına şu flux kelimesinin türkçe karşılığı nedir, bir çeviri sitesine yazın bakın.

• Bildiğin gibi devam et arkadaşım.

• Diamondx D kullanıcısına yanıt
     FLUX

Şok edici di mi?

Solder flux, türkçeye çevirirsek lehimin akışı için kullanılan bir malzeme gibi duruyor değil mi?
  • He he

• Hahaha, deveye hendek atlatmaktan zor bu iş valla.

• Tam tersi iş kolay.Fakat sana laf anlatmak tam deve ve hendek misali
    Kullandığın malzemelerin özellikle varsa havyaların ve yaptığın tamiratlardan birkaç resmi gönder tamam diyeyim sensin.
    Ben yaptığım işi ve kullandığım araç gereci çekip ekleyeceğim buraya.Varmısın?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.