Bildirim
.: FLİGHT SİMULATOR PİLOTLAR KULÜBÜ | DH ALTIN KANATLAR :. (33. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Spacebonds
Beyler fsx'e yeni havaalimanları falan yükledikten sonra nasıl oyuna atabilirim?
Scenery indiriyoruz. (Türkiye için genellikle biber hocamın yaptıklarını tavsiye ederim)
İndirdiğimiz scenerylrei PROGRAM FİLES>MİCROSOFT GAMES>FLİGHT SİMULATOR X> ADDON SCENERY> burada iki dosya var. indirdiğimiz sceneryin texturenin içindekileri textureye, scenery dekilerin i içindekini scenery e atıyoruz.
Daha sonra fsx imizi açıp settings kısmına tıklıyoruz.
Settings bölümünden scenery library kısmına tıklıyoruz. burdanda add area kısmına tıklıyoruz. karşımıza gelen pencereden addon scenery kısmına giriyoruz. eğer içi boşsa fsx otomatik eklemiştir. ama her ihtimale karşı kontrol edelim biz.
Unutmayın ! Eklediğiniz scenery in görünmesi için fsx de settings kısmından scenery kısmını full demeniz lazım. Ki bu da benim 6 çekirdekli 2 gb ekran kartlı pc mi bile kastırıyor. Şahsen ben scenery siz oynarım. Ama tercih size kalmış tabii.
quote:
Orijinalden alıntı: mahfuzalbayrak
quote:
Orijinalden alıntı: ZSARA
Beyler FSX de kullandığımız lisanslı PMDG 747-400 ü FS9 a da kurabiliyor muyuz acaba?
Bu FSX in grafik kaosundan bunaldım artık iyice. i7 işlemci, 8 gb ram ve 2 gb ekran kartı ile bile gönül rahatlığıyla oynatmıyor. Bırakıp FS9 a geri dönesim var açıkçası.
Ne dersiniz, acaba FS9 da da çalışır mı FSX için yapılmış PMDG uçağı?
hayır. bu arada i7'yle nasıl rahat çalıştıramıyorsun hayret. ben q6600 kullanıyorum gayet iyi.
Hocam aslında çalıştırmasına çalıştırıyor ama görüntüde akıcılığı ne yaptıysam sağlayamadım. FPS değeri 40 ama hala akıcı değil hala akıcı değil. İlginç bir durum var.
Baya sinirlerim bozuluyor açıkçası. Approach ve Landing işlemlerini tamamen manuel olarak yaptığım için yaklaşma ve inme esnasındaki donuk görüntü tüm hevesimi kaçırıyor.
Önerebileceğiniz bir display ayarı var mı acaba? Bende şuan tüm ayarlar maksimum da, belki bir iki ayar değişikliği iyi gelebilir.
http://www.ucuyorum.com/showthread.php?126989-PMDG-737-NGX-Kasmayan-Pro-Pack
Bu konuyu incele bi. Sadece disk birleştirme programını indir bide mhz arttırma programını. Ben bununla 5 fps civarı artış sağladım eski pc im ile._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: -Airbus-
quote:
Beyler fsx'e yeni havaalimanları falan yükledikten sonra nasıl oyuna atabilirim?
Scenery indiriyoruz. (Türkiye için genellikle biber hocamın yaptıklarını tavsiye ederim)
İndirdiğimiz scenerylrei PROGRAM FİLES>MİCROSOFT GAMES>FLİGHT SİMULATOR X> ADDON SCENERY> burada iki dosya var. indirdiğimiz sceneryin texturenin içindekileri textureye, scenery dekilerin i içindekini scenery e atıyoruz.
Settings bölümünden scenery library kısmına tıklıyoruz. burdanda add area kısmına tıklıyoruz. karşımıza gelen pencereden addon scenery kısmına giriyoruz. eğer içi boşsa fsx otomatik eklemiştir. ama her ihtimale karşı kontrol edelim biz.
Unutmayın ! Eklediğiniz scenery in görünmesi için fsx de settings kısmından scenery kısmını full demeniz lazım. Ki bu da benim 6 çekirdekli 2 gb ekran kartlı pc mi bile kastırıyor. Şahsen ben scenery siz oynarım. Ama tercih size kalmış tabii.
Teşekkürler hocam bazı sceneryler indirdim sizin dediginiz gibi tam yapamasamda fsx imi açtım sceneryleri indirdigim yerin dosyasına sol tıklayıp seç dedim sonra içini açınca sceneryleri seçtim tekrardan dosyaya tıkladım bu şekilde bir yükleme yaptım yanlız bazı indirdigim scenery havaalanları kasıyor kasması nedendir acaba scenerlermi dandik
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
-
quote:
quote:
quote:
Teşekkürler hocam bazı sceneryler indirdim sizin dediginiz gibi tam yapamasamda fsx imi açtım sceneryleri indirdigim yerin dosyasına sol tıklayıp seç dedim sonra içini açınca sceneryleri seçtim tekrardan dosyaya tıkladım bu şekilde bir yükleme yaptım yanlız bazı indirdigim scenery havaalanları kasıyor kasması nedendir acaba scenerlermi dandik
Hayır. Örneğin siz scenery yükleyince settings den ayarları scenery yani bina yoğunluğunu full yapıyorsun ya işte o yüzden kasıyor._____________________________
-
quote:
Bu konuyu incele bi. Sadece disk birleştirme programını indir bide mhz arttırma programını. Ben bununla 5 fps civarı artış sağladım eski pc im ile.
Çok teşekkür ederim. Faydası olacağını düşünüyorum.
_____________________________ *****Aptalların en akıllı tarafı, onlar hiç vakit kaybetmez, başkalarının vakit kaybetmesini sağlar ve bu konuda harıl harıl çalışırlar!
-
quote:
Orijinalden alıntı: ZSARA
quote:
Bu konuyu incele bi. Sadece disk birleştirme programını indir bide mhz arttırma programını. Ben bununla 5 fps civarı artış sağladım eski pc im ile.
Çok teşekkür ederim. Faydası olacağını düşünüyorum.
Ne demek. Yardım edebildiysem ne mutlu bana.
Ayrıca eğitim konularım bulunmakta. inceleyebilirsiniz._____________________________
-
quote:
Ne demek. Yardım edebildiysem ne mutlu bana.
Ayrıca eğitim konularım bulunmakta. inceleyebilirsiniz.
O konuları takip listeme eklemiştim zaten ama fırsat bulup okuyamadım daha.
Paylaşımlarınızı takip ediyorum, tekrar teşekkür ederim.
İyi forumlar._____________________________ *****Aptalların en akıllı tarafı, onlar hiç vakit kaybetmez, başkalarının vakit kaybetmesini sağlar ve bu konuda harıl harıl çalışırlar! -
Sceneryler dandik değil, ama FSX dandik! eğer çok özenli bir şekilde birbirine uyumlu parçalardan bir sistem toplamazsanız isterseniz 10bin dolar harcayın FSX'de 20FPS'i geçemezsiniz. Tweaks'ler felan hak getire. FSX lanet bir yazılımdır , saf makine sömürücüsü olduğu için 1000TL verdiğiniz ekran kartını bile katleder.
Önemli olan tek şey, anakart+ekran kartı+hafıza kartı uyumunu sağlamak, markası kapasitesi ne olursa olsun birbrine uyumlu olanı bulmak. adam gibi bir uyumda 2GBlık DDR3 ekran kartı, 2GBlık DDR5 ekran kartından daha iyi uyum verebilir.
(Alıntı, bu konuda üstad olmuş bir FS kullanıcısındandır. Senelerce aynı makineyi aynı FS kapasitesini kullandık aramızdaki tek fark onun ana kartıydı, herzaman benim FS'den 20FPS daha iyi sonuç alırdı)_____________________________ -
anakart farkı ile 20fps.. enteresan.
size çaktırmadan işlemciyi falan değiştirmiş olmasın
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: H737
Sceneryler dandik değil, ama FSX dandik! eğer çok özenli bir şekilde birbirine uyumlu parçalardan bir sistem toplamazsanız isterseniz 10bin dolar harcayın FSX'de 20FPS'i geçemezsiniz. Tweaks'ler felan hak getire. FSX lanet bir yazılımdır , saf makine sömürücüsü olduğu için 1000TL verdiğiniz ekran kartını bile katleder.
Önemli olan tek şey, anakart+ekran kartı+hafıza kartı uyumunu sağlamak, markası kapasitesi ne olursa olsun birbrine uyumlu olanı bulmak. adam gibi bir uyumda 2GBlık DDR3 ekran kartı, 2GBlık DDR5 ekran kartından daha iyi uyum verebilir.
(Alıntı, bu konuda üstad olmuş bir FS kullanıcısındandır. Senelerce aynı makineyi aynı FS kapasitesini kullandık aramızdaki tek fark onun ana kartıydı, herzaman benim FS'den 20FPS daha iyi sonuç alırdı)
FS2004'teki VC ler FSX deki gibi olsa hayatta işim olmaz FSX ile ama ne yazık ki PMDG 747-400 de VC ayarları FSX de daha iyi._____________________________ *****Aptalların en akıllı tarafı, onlar hiç vakit kaybetmez, başkalarının vakit kaybetmesini sağlar ve bu konuda harıl harıl çalışırlar!
-
Ekle aga şimdiden taktım altın kanatları
Uçak: 737-800 / Grumman Goose
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACD0EA5C2 -- 8 Temmuz 2013; 23:57:06 >_____________________________ -
@guerra
FS içeriklerimiz bile aynıydı tek fark anakart. İkimizdede aynı ram, aynı PSU, aynı harddisk, aynı ATI 9600XT ekran kartı vardı ama o Asus'un bir anakartını kullanırken ben Gigabyte'ınkini kullanıyordum. FS işi adamı delirtir! çok araştırıp çok danışıp en doğru konfigurasyonu tamamen "onun makinesi benimkinden iyim, dahamı güzel dahamı bilmemne....." sorularından kurtularak kurmak lazım. Yoksa deli gibi para harcatır ikide birde.
@Zsara, haklısınız VC konusunda FSX mutlaka daha iyidir, çünkü aslında FSX'in zaten grafik yazılımı FS2004'den en büyük farkı. Yoksa kalanında FS2004'den sonra gelen sürüm olarak acayip bir ilerleme yok. FSX'in kod yazılımı ve grafik hesaplamasını değiştirmesi, ürün üreticilerininde çoktandır beklediği kapıları açtı. O yüzden FSX'de VCler bu kadar fonkisyonel ve görece daha albenili hale geldi. E tabi herşeyin bir bedeli var :) Şahsen bende FSX'e geçersem aradığım 2D paneller olacak. VC'de beni çekmiyor, o yüzdne rahatım :)_____________________________
-
beyler fs 2004 ün türkçe yaması elinde olan varsa paylaşabilir mi ? _____________________________ Türk insanı kağıt para gibidir , içine ışık tutun eğer ATATÜRK yoksa sahtedir !
Origin İd : yunus107 -
Arkadaşlar ben de oyuna yeni başlayacağım biraz yardımcı olur musunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Beyler x-plane HDEF 4G'ye başladım telefonumda. Uçağı adam gibi indiremiyorum yani flapları çok açıyorum hareket kısıtlanıyor kalıyor öyle uçak. Flapları açmayınca da yavaşlatamıyorum. X-plane ustaları bi yardım ederse..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Arkadaşlar ben bu simulatoru çok önceden almıştım kurup oynayamamıştım küçüktük o zamanlar. Şimdi tekrardan yükledim kalkışımı yapıyorum , iniş için piste yaklaşıyorum fakat hep oyun kapanıyor. Deneme sürümünü kullandığınız için teşekkürler vs gibi şeyler yazıyor. Fakat ben bu oyunu aldığımda kutulu olarak almıştım ama kutusunda aktivasyon kodu yok. Bu oyunu aktive etmenin yolu var mıdır ? Kendimi göremiyorum iniş yapabilecek miyim diye.
İnternette torrent üzerinden indirip kurabilirseniz yada direk orjinal kutusuyla teknolojik mağazalardan alabilirsiniz. Torrent'dan indirip kurma işlemleri daha karlı ama daha uzun, üşeniyorsanız veya kurduktan sonra küçükte olsa bazı sorunlarla karşılaşmak istemiyorum diyorsanız kutusuyla orjinal almanızı tavsiye ederim. Tabi orjinalde olsa FSX ise ve sisteme göre ayarları tam konfigüre etmediyseniz Fatal Error sorunu başlıyor :) _____________________________ -
ekle vip olsun
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
hocam bu oyun için 70 tl civarında logitech uçak joystickler var alsam faydası olurmu
2 haftada ne kadar ilerleme kaydederim_____________________________
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki