Şimdi Ara

Fizik ve Geometri Yapamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba abilerim kardeşlerim arkadaşlarım...

Bu sene oksye gireceğim ancak fizik ve geometri zorluyor.15-20 Dk sonra bugüne kadar işlediğimiz tüm geo konularının özetini çıkarıp gözden geçirecegim.Ancak Fiziğe nasıl çalışayım bilmiyorum.Bana fiziğe nasıl çalışacağımı ve hangi konulardan soru geleceğini söylermisiniz.

Birde son girdiğim denemede
    TR 25 N
    Mat 17 N
    fen 8 N
    Sos 21 N yaptım
    T: 71 N

Feni yükseltmem lazım kimyam iyi biyoloji idarelik çalışıyorum birde fizik.GEOYU halledecem teşk

• Fen zeka işi,türkçeyi 25 yapıyorsan coğrafyayı da fulleyebilirsin.Fen'den mutlaka eksiklerin vardır da o nedenle böyledir.Git dersanene ben bir tanı testi gibi birşey istiyorum de,onlar yardımcı olurlar.Hele başarılı bir öğrenciysen dersanen adını neden duyurmak istemesin ki?Zaman kısıtlı açıkları hemen kapat.Hatta geç kalmışın.Bence bir dakikanı bile harcama...
  • Coğrafya bölüm sınavında 20 Sorda 19 N yaptım.Feni yoluna soksam iyi olacak.Geometriden bugün tüm konularıyazdıktan sonra her konudan 5 soru yazıpkağıda pekiştirilecekmiş diyor geo hocası onuda yapacam.Yararını görürsem fendende aynısını yaparım.

• Ben fen yaptığım halde oks den az puan aldım.Nedeni tüm testleri çözdüm feni sona bıraktım bir gün önce geç yattığım için uykum geldi sınavda uyumuşum(yaklaşık 30 dk)kalktığımda 16 dk vardı ve ben daha fenin ilk 3 sorusunu yapmıştım diğerlerini salladım çıktım ve puanlar açıklanırken hüsrana uğradım.

bu arada fen çözmek zor ama imkansız değil.bol bol soru çözmeye bak pratik yap

• quote:

Orjinalden alıntı: punısher17

Ben fen yaptığım halde oks den az puan aldım.Nedeni tüm testleri çözdüm feni sona bıraktım bir gün önce geç yattığım için uykum geldi sınavda uyumuşum(yaklaşık 30 dk)kalktığımda 16 dk vardı ve ben daha fenin ilk 3 sorusunu yapmıştım diğerlerini salladım çıktım ve puanlar açıklanırken hüsrana uğradım.

yok artık...
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: nman

quote:

Orjinalden alıntı: punısher17

Ben fen yaptığım halde oks den az puan aldım.Nedeni tüm testleri çözdüm feni sona bıraktım bir gün önce geç yattığım için uykum geldi sınavda uyumuşum(yaklaşık 30 dk)kalktığımda 16 dk vardı ve ben daha fenin ilk 3 sorusunu yapmıştım diğerlerini salladım çıktım ve puanlar açıklanırken hüsrana uğradım.

yok artık...

hiç ellemesem feni süper puan alırdım netlerim
    türkçe:21 doğru 4 yanlış
    matematik:17 doğru 8 yanlış
    sosyal:23 doğru 1 iptal bir boş
    fen:3 doğru 22 yanlış(o 3 soruyuda uyumadan önce yapmıştım)

• quote:

Orjinalden alıntı: gokayburak

Fizikde bilmen gereken birkaç formül vardır formüllere çalış gerisi mantıkdır zaten

İlköğretimde de Fizik'te (Tabii Fen Bilgisi oluyor.) öğrenilmesi gereken formüller yok değil, ama lisede daha fazla. Hele 2007 ÖSS'deki Fizik soruları komedi olmuş.

Ben de Lise 3 Sayısal öğrensiyim. 2009'da ÖSS var. Zamanında OKS'yi pek takmamıştım, fazla çalışmamıştım. 2005 yılında, o yılki sınava göre kötü sayılabilecek bir puan aldım, 372. İzmir'in meşhur okulları kadar iyi olmayan, orta seviyeli bir okula yerleştim. Şimdi pişman değilim pek, hocalar iyi gerçi.

Fen derslerini, özellikle Fizik'i yapabiliyorum, zevkli geliyor. Matematik idare eder, ancak Geometri hiç yapamıyorum bu sene.

• Ha kusura bakma coğrafya demişim o sosyal olacak...Dil alışkanlığı işte.
    Parka ve yürek paramparça...

• valla sana diyim oks de fen soruları acaayip basit.sınavda 24 net yaptım.asıl matematiğe çalış.ama şu an tm deyim
    E6300 1.86 ghz|Gigabyte 945P S3|2*1 gb Kingston 667 mhz|PALİT 8800GT 512 MB|250gb Seagate+500 gb Western Digital|LG DVD RW|SyncMaster Samsung226BW|Logitech G5|CoolerMaster 500 W|CoolerMaster RC-690
  • Ben mat yapabiliyorum.Mat çalışıyordum şimdi Fene girecem.Bakayım oks 2007 nin fenine

• quote:

Orjinalden alıntı: Buciku

Yaş 14 Görev Oks Kod adı 2008 Buciku

Merhaba abilerim kardeşlerim arkadaşlarım...

Bu sene oksye gireceğim ancak fizik ve geometri zorluyor.15-20 Dk sonra bugüne kadar işlediğimiz tüm geo konularının özetini çıkarıp gözden geçirecegim.Ancak Fiziğe nasıl çalışayım bilmiyorum.Bana fiziğe nasıl çalışacağımı ve hangi konulardan soru geleceğini söylermisiniz.

Birde son girdiğim denemede
    TR 25 N
    Mat 17 N
    fen 8 N
    Sos 21 N yaptım
    T: 71 N

Feni yükseltmem lazım kimyam iyi biyoloji idarelik çalışıyorum birde fizik.GEOYU halledecem teşk

Ben Oksyi atlattım çok şükür.
    Benim geometrim iyidir.
    Ancak Fizik değil biyolojiyle beraber fenin hepsi beni hep zorlamıştır.
    Sınavda da böyle oldu beni sözel kurtardı:
    Türkçe 2Yanlış
    Matematik 5yannış 1 boş (zaman yetmedi )
    fen 4yannış
    sosyal 1 yannış

şimdi gaziantep fen lisesindeim

Sana tavsiyem geometri bol soru çözülerek halledilir çünkü geometri görme işidir.
    Fiziğie gelince formüllere takıma iyi anlatan birinden konuları dinle dershaneye gidiyorsan dergilerde felan konuları oku çalış
    tekrar ben hiç yapmam ama sen okuldan gelince felan tekrar et tekrar oku sen iyi olcaksın...

• geçen yıl bende oks ye girdm bartının en iyi anadolu lisesindeyim mat ve fen berbattı sırf türkçe ve sosyalden girdim ama haberin olsun şmdi fen i zor buluyorsan önümizdeki yıl dayanamazsın acayip zor geldi bna tabi seni bilmem iyi çalış oksye son kurban sizsiniz
  • Fizik benim ilk okulda orta derecedeydi.Şimdi bayağı iyi.Birdenbire bayağı iyileşti fiziğim.Bu iki derste çok pratik+dikkat+zeka istiyor.
  • Bende lise 2 fen öğrencisiyim,evet bir çok formül var fizikte,ezberleyince gerisi mantıkdır çünkü soruda sana herşeyi verir,sana ne kalır,mantığını kullanarak farklı düşünmek neyi nerde kullanıcağını bilmek ve bunu formül üzerinde yapmak...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.