Şimdi Ara

Bir fizik sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi bir mermi düşünün. Silahtan ateşlendi ve diyelim ki saniye de 400 m ile gidiyor sabit hızla. Yönü de batı Şimdi de zamanı durdurun. Bu mermiyi çevirin elinizle. Diyelim ki yönünü yukarıya çevirdiniz. Şimdi bu mermi yukarı doğru mu gider yoksa sanki ilk atışı da öyleymiş gibi önü yukarıya doğru ama yönü batı olacak şekilde mi gider ?

• Çok kasmaya gerek yok .Basit düşünün.Arkadaş zamanı durdurarak mermideki atomların yerini değiştirdi ve mermiyi yukarı bakar vaziyete getirdi.Fakat bu durum mermideki her atomun bu olay öncesinde sahip olduğu momentumu değiştirmediği için mermi ileri gitmeye devam eder.Momentum =m . v Aynı zamanda atomları konumunun değişmesi atom bazında kinetik enerjiyi değiştirmez.Potansiyel enerji değişir fakat duruma etki etmez.Zamanın tamamen durduğunu varsaydım bu arada

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanı durdurma fantazisi olmadığını varsayalım.
    mermi batıya giderken bir momentumu vardır.
    bunun yönünü kuzeye çevirmek için batı yönüne doğru olan momentumu sıfırlayacak , bunu yaparken aynı zamanda mermi üzerinde kuzey yönünde momemtum oluşturacak güçte bir kuvvet uygulamalısın.

mermiye uygulanacak kuvvet kuzeydoğu yönünde olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etrafınabakançocuk kullanıcısına yanıt
    Bir fizik sorusu
  • zaman duracak işte. Ayrıca kuvvet yok. Sabit hızla gidiyor boşlukta. Yani ivme 0. Hep 400m/s
  • Alvin ve Sincaplar çok iyi babam bir gün onlarla buluşturacağını söyledi.
  • Çok kasmaya gerek yok .Basit düşünün.Arkadaş zamanı durdurarak mermideki atomların yerini değiştirdi ve mermiyi yukarı bakar vaziyete getirdi.Fakat bu durum mermideki her atomun bu olay öncesinde sahip olduğu momentumu değiştirmediği için mermi ileri gitmeye devam eder.Momentum =m . v Aynı zamanda atomları konumunun değişmesi atom bazında kinetik enerjiyi değiştirmez.Potansiyel enerji değişir fakat duruma etki etmez.Zamanın tamamen durduğunu varsaydım bu arada

• Yukarı doğru gitmez batıya doğru gider çünkü senin verdiğin Momentum batı yönünde merminin ucunu havaya kaldırmakla bir şey değişmiyor. Ucu yukarı kalkık şekilde batıya gider

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zamanı durdurup nasıl duran mermiyi hareket ettirebilirsin ki. Bunun için mermi ve kendin hariç zamanı durdurmalısın bu durumda da mermiyi yakalayamazsın yine. Eğer aşırı hızlı bir şekilde hareket edip, mesela ışık hızında, mermiyi elinle yukarı doğru bir kuvvet uygulayarak (bunun içinde aynı zamanda çok güçlü olman lazım) merminin momentumunu da değiştirmiş olacaksın ve mermi senin döndürüş şekline göre ya yukarı doğru yada hafif çapraz bir şekilde yukarı gidecek.
  • Cisim batıya dogru sabit hizla gidiyor. Sen merminin konumu yataydan dikeye getirsende batiya gider.
    Cisim yatay olduğu için batıya gitmiyor, batıya doğru atıldığı için batıya gidiyor.

• Dönme hareketiyle ilerleyerek batıya gider

• Ucu yukarı bakarak yine batıya gider çünkü momentumu oraya doğru .

• 1.si zamanı durdurunca merminin yönünü nasıl çeviriyorsun?
    İkincisi momentum'un zaman ekseni ile alakası yokki trajectory değişsin. (momentumun korunumu prensibi)
    3.sü ise bu sorun yanlış. Hiçbir detay vermiyorsun. Zaman duruyorsa kimin için duruyor bunu vermelisin. Çünkü o kadar çok alternatif cevap oluşturabilirim ki en mantıklısında mermiyi yukarı çevirirsen ve zamanı durdurduysan(kime göre) zaman yeniden akmaya başladığında mermi olduğu yerde kütlesine bağlı bir hızla olduğu yere yani aşağı düşer.
    Soru soracaksanız adam gibi sorun. 4 kenarlı beşgeni kessek kaçgen olur tarzında abidik gubidik sorular trolden öte geçmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drgray

1.si zamanı durdurunca merminin yönünü nasıl çeviriyorsun?
    İkincisi momentum'un zaman ekseni ile alakası yokki trajectory değişsin. (momentumun korunumu prensibi)
    3.sü ise bu sorun yanlış. Hiçbir detay vermiyorsun. Zaman duruyorsa kimin için duruyor bunu vermelisin. Çünkü o kadar çok alternatif cevap oluşturabilirim ki en mantıklısında mermiyi yukarı çevirirsen ve zamanı durdurduysan(kime göre) zaman yeniden akmaya başladığında mermi olduğu yerde kütlesine bağlı bir hızla olduğu yere yani aşağı düşer.
    Soru soracaksanız adam gibi sorun. 4 kenarlı beşgeni kessek kaçgen olur tarzında abidik gubidik sorular trolden öte geçmez.
    Sakin ol reis ne bu celal.
  • Yine batıya gider yalnız şu var, mermi dikey olduğu için yüzey alanı azalır, yüksekliği artar. Bu da hava basıncı ve dolayısıyla yere düşme hızını ne kadar etkiler bilmiyorum.

• Mermi ucu yukarı bakar şekilde batıya gitmeye devam eder.

Sen merminin kazandığı momentumu sıfırlamadın ki sadece duruşunu değiştirsin.

Yiv set olan silahları ele alalım. Mermi batıya doğru momentumu ile seyrederken yiv setten dolayı aynı zamanda kendi etrafında dönmekte. Mermi kendi etrafında dönerken tam olarak senin zamanı durdurup mermiyi yukarı çevirdiğinde olmuş olan şeyi yapıyor.

Hareket halindeyken kendi duruşunu değiştiriyor. Hemde bunu bir kez yapmıyor yiv setten dolayı sayısız kez yapıyor.

Yani mermi kendi çevresinde dönerken bir yönde ilerleyebiliyorsa mermi ucu yukarı bakarken de ilerleyebilir bir engel yok.

Hah ortamda sürtünme olsaydı mermi dik dururken daha fazla sürtünmeye maruz kalacağı için daha kısa mesafe yol kat ederdi fark eden bu olurdu.

Çünkü merminin şekli yarıp geçmek üzere tasarlanmış durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 21 Kasım 2019; 7:23:22 >
  • drgray kullanıcısına yanıt
    İşte çok düşünmek bu yüzden sıkıntı. Zamanın durması imkansız bunu bende biliyorum. Hadi zaman durmasın madem. Allah'ın canı sıkıldı giden merminin yönünü değiştirdi. Cevapları aldım o yüzden daha gerek yok saol yine de.

• Zamanı durdurup döndürürsen sadece başı yukarı döner. Kütle sağa gitmeye devam eder. İvme uygulamıyorsun, ağırlık merkezini değiştirmeden düzlemde döndürüyorsun.

• www.quora.com
    If you had the ability to freeze time, what would happen if you changed the direction of a moving object and then you unfroze time? - Quora
    https://www.quora.com/If-you-had-the-ability-to-freeze-time-what-would-happen-if-you-changed-the-direction-of-a-moving-object-and-then-you-unfroze-time

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.