Şimdi Ara

Fizik'ten anlayanlar 2dk bakabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Daha dhye girmeyi birak aç geo kitabıni otur duzgun sekillerin alani hacmine calis ayrıca fızike hiç benzemiyo mufredatin icine etmişler resmen geometri
  • O Soruları yaptım yapamadıgım 3-4 tane soru var acelem oldugu icin direk koydum hepsini
  • Sabahın 09.48'inde DH'de fizikten anlayan birisi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakc-

Sabahın 09.48'inde DH'de fizikten anlayan birisi...

DH Türkiyenin en buyuk forum'u kardeşim olamaz mı
  • Olmaz fizik okuyan biri bu saatde dhye girmez oturur ders çalısır [:')]
  • Kardeşim oturduk çözmeye ugrasıyoruz alttan ders kaldı veremessem butun sene bosa gidicek onun için cok onemli yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Fizik'ten anlayanlar 2dk bakabilirmi

V=I.R

I=2 V=4 olduüundan direnç 2 olmalı.

Paralel bağlıda dirençler 1/3+1/R olarak toplanır, sonra kesirli sayı ters çevrilip sonuca ulaşılır.

R=6

Şöyle bir pratik vardır. Paralel bağlı dirençler 3 ve 6 olunca eşdeğer direnç 2 çıkar. Bir tanesi 3, eş değer 2 deniyor o zaman direkt R=6 diyebilirsin işlem yapmadan.
  • sorular çok basit, 1-2 formülle çözülüyor hepsi sen kapat bilgisayarı 2 saat çalış yeter
  • 1) 1/R(eş)= 1/3R+1/R => R(eş)=3R/4, V=i.R'den 4=2.3R/4 => R=8/3 ohm.
    2) hacim=taban alanı x yükseklik, taban alanı=pi.r(kare), 60=pi.r(kare).5, pi.r(kare)=12, r(kare)=4, r=2 (pi'yi 3 aldım)
    3) bunu bilmiyorum.
    4) Atmalar ipin aynı tarafında olduğu için birbirine eklencek. Çizemiyorum burdan ama L, K'nin üstünde olcak sadece.

Diğerlerine de bakıyorum, editlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poison Well -- 5 Eylül 2011; 10:10:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ben bir ben

V=I.R

Paralel bağlıda dirençler 1/3+1/R olarak toplanır, sonra kesirli sayı ters çevrilip sonuca ulaşılır.

R=6

Şöyle bir pratik vardır. Paralel bağlı dirençler 3 ve 6 olunca eşdeğer direnç 2 çıkar. Bir tanesi 3, eş değer 2 deniyor o zaman direkt R=6 diyebilirsin işlem yapmadan.

Günaydın, naber

• [simage]http://b1109.hizliresim.com/11/9/5/4007.jpg [/simage]

Silindirin hacmi= (pi sayısı).(yükseklik).(yarıçapın karesi)

3. Soru için kitabı karıştır. Onun net bir formülü vardı, yerlerine değerleri yaz çıkar. Aklımda olmadığından yardımcı olamayacağım.

4. Soru: L atmasını K atmasının üstüne çiz oluşan şekil odur:
  • quote:

Orijinalden alıntı: _revolutioN

Kardeşim oturduk çözmeye ugrasıyoruz alttan ders kaldı veremessem butun sene bosa gidicek onun için cok onemli yani

Altdan ders kaldı diyo ya üniversitede değilsin liseli
  •  Fizik'ten anlayanlar 2dk bakabilirmi

d=m/v

L sıvısının özkütlesi 2 olduğuna göre x 6 olmalı bu durumda hacmi 20 çıkar.

120+100=220 olması gerekiyordu toplam hacmin. Ama kum taneleri arasında 20 birimlik hava olduğundan 200e ulaşmış hacim. 20 hava 80 kum.

Umarım bunları sorarken ciddi değilsindir. Amaç çözenleri dalgaya almaktır. Yoksa işin çok zor

• quote:

V=I.R

R=6

Eyvallah kardeşim

quote:

d=m/v
    L sıvısının özkütlesi 2 olduğuna göre x 6 olmalı bu durumda hacmi 20 çıkar.
    ------------
    120+100=220 olması gerekiyordu toplam hacmin. Ama kum taneleri arasında 20 birimlik hava olduğundan 200e ulaşmış hacim. 20 hava 80 kum.

Umarım bunları sorarken ciddi değilsindir. Amaç çözenleri dalgaya almaktır. Yoksa işin çok zor

Ben fizikten kendimi bildim bileli nefret etmisimdir soruları mantıktan anlayıp yapabiliyorum bu soruları fakat formul filan aklımda olmadıgı icin hocada takmıyor.Hoca ile aramız bozuk o yuzden kaldım zaten hoca yuzunden 1 sene sınıfta kaldım simdide mezun olamıyorum son sınavım lisedeki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _revolutioN -- 5 Eylül 2011; 10:18:07 >

• ortalama yükseltme için biraz fazla kolay değil mi bu sorular? hep böyle mi soruyolardı? bilseydim bende girerdim lisedeyken diyorum ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastShinobi

1) 1/R(eş)= 1/3R+1/R => R(eş)=3R/4, V=i.R'den 4=2.3R/4 => R=8/3 ohm.
    2) hacim=taban alanı x yükseklik, taban alanı=pi.r(kare), 60=pi.r(kare).5, pi.r(kare)=12, r(kare)=4, r=2 (pi'yi 3 aldım)
    3) bunu bilmiyorum.
    4) Atmalar ipin aynı tarafında olduğu için birbirine eklencek. Çizemiyorum burdan ama L, K'nin üstünde olcak sadece.

Teşekkürler kardeşim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _revolutioN

quote:

Orijinalden alıntı: LastShinobi

1) 1/R(eş)= 1/3R+1/R => R(eş)=3R/4, V=i.R'den 4=2.3R/4 => R=8/3 ohm.
    3) bunu bilmiyorum.

Teşekkürler kardeşim :)

İlk sorunun cevabı 6 mı 8/3 mü?

• arkadaş bu ne ya 9. 10. 12. sınıftan konular var nasıl sınavdır bu
  • 20v 2 amper geçiyorsa toplam r 10 olur bi tanesi 5

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.