Şimdi Ara

fizik çay sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
3
Favori
5.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadalar biri 2m biri m q=m.c.t den sıcaklıkları aynı ama biri 2m olduğu için 2m in m e göre ısısı fazla değilmi ?

• valla ben de öyle düşündüm yanlış herhalde nasıl oluyor ben hep kütlesi fazla olan aynı cins maddelerin ısıları da fazla olur diye biliyordum
  • ben o önermeye kesin doğru gözüyle baktım sıcaklıklar aynı e madde aynı ama biri 2m biri m 2m olanın ısısı yüksek olması lazım.
  • kardeş fizik işte her türlü yamultuyor bizim suçumuz ne o kadar az vakitte nasıl bu kadar dikkatli olalım dikkatli düşünelim
  • Abi ısı tanım olarak da maddenin kinetik enerjilerinin toplamı değil mi? Madde daha fazla olursa ısının da daha fazla olması gerekmez mi? Hadı sıcaklık dese tamam. Direk soruyu okuduğumda aynen böyle düşündüm. Hala da böyle düşünüyorum. I. yargı neden yanlış hala anlayamadım
  • Çözümü izledim diyorki başta ısı yı sıcaklık farkından doğan sıcaklık transferidir diye yazıyor soruda önermeyi okuyor sonrada diyorki burda sıcaklık farkı yok diye ısı dan bahsedemeyiz kıyaslıyamayız diyor, bence saçmalık .
  • abi ısıyı ölçemezsiniz sıcaklıgı ölçebilirsiniz,sadece kalorimetre kabı ile ISI değişimini ölçebilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MATEMATİK SORUSU ?
    11 yıl önce açıldı
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Q(ısı)=m(kütle).c(özısı).t(sıcaklık degisimi veya sıcaklık)

Madde aynı madde olduğu için özısıları aynı
    Sıcaklıkları 60 derece bu da aynı
    Biri 2m biri m

Burda 2m in ısı sının m den fazla olduğu barizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takoz90 -- 24 Mart 2013; 22:04:29 >
  • Isısı değil ama ısı sığası fazla. Fakat bu soruyu doğru kılmıyor, saçma sapan bir kavramı soruda sormak mantıksız, Şey gibi bu : Kimyada X elementinin elektron izotop potansiyeli yüksektir gibi absürd bir kavram verip bizden doğru veya yanlış diye yorumlamamızı istemesi, olmayan birşey doğru veya yanlış olamaz ki? Bir önermenin doğru veya yanlış olması için mantıklı olması gerekir. Bir maddenin ısısı diye birşey olmaz, o yüzden sormaları çok saçma, benim gibi herkes orada onu ısı sığası gibi düşünüp 1-2-3 yaptı, cevap 2-3 müş.
  • ben de hala 1. önermenin neden yanlış olduğunu anlayamadım yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChRoNick

Abi ısı tanım olarak da maddenin kinetik enerjilerinin toplamı değil mi? Madde daha fazla olursa ısının da daha fazla olması gerekmez mi? Hadı sıcaklık dese tamam. Direk soruyu okuduğumda aynen böyle düşündüm. Hala da böyle düşünüyorum. I. yargı neden yanlış hala anlayamadım

o sıcaklık.
    ısı ise ısı alış verişi yapan maddelerin aynı sıcaklığa gelene kadar ne kadar enerji değiş tokuşu yaptığıdır.
    mekanikte, sahip olunan enerji ve kinetik enerji değişiminin farklı olması gibi.
  • o şık çok saçma , küçük çocuk şakası gibi
    yukarıda transfer edilir yazıyor diyor bide cevaplayan adam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ısı nasıl ölçülebilir ki sorusunu akla getiriyor.. Sadece ısı değişimi ölçülebilir. Neyseki 2 ve 3 işaretlemiştim.
  • Beyler fizik bardak sorusu başlığı altında cevapladım.
  • Fendeki tek yanlisim o soru

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ygs müfredatı 6,7,8 ve 9. sınıflardan oluşur. Aşağıda talim terbiyenin iziyle yayınlanan mebin dağıttığı 8. sınıf altın yayıncılığa ait kitaptan bir bölüm yer almaktadır.

fizik çay sorusu

fizik çay sorusu

Yalnız 9. sınıflara dağıtılan kitaplarda ısı için doğru ifadeler yer alırken ne yazıkki 8. sınıf kitabında yanlışlık apaçık ortadır.

fizik çay sorusu

• okulda fizik hocasına sorduk bugün o bile 1.madde doğru dedi.
  • bu kitabı gördüğümüz iyi oldu uyanın beyler bi şikayet dilekçesi yazalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TOMKO

ygs müfredatı 6,7,8 ve 9. sınıflardan oluşur. Aşağıda talim terbiyenin iziyle yayınlanan mebin dağıttığı 8. sınıf altın yayıncılığa ait kitaptan bir bölüm yer almaktadır.

fizik çay sorusu

fizik çay sorusu

Yalnız 9. sınıflara dağıtılan kitaplarda ısı için doğru ifadeler yer alırken ne yazıkki 8. sınıf kitabında yanlışlık apaçık ortadır.

fizik çay sorusu

Oha... dilekçe falan atalım bu ne yahu, ya soru iptal edilsin ya da 1-2-3 kabul edilsin.

• 1. Seçenek kesinlikle doğru olmalıydı.Çünkü o soruda biza q=m.c.t den başka rehberlik edicek formül yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.