Şimdi Ara

fizik çay sorusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
3
Favori
5.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya nasıl ölçülür deniyor ama ısı enerji değil mi? o zaman bugüne kadar ki tüm enerji soruları iptal edilsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgy05

ya nasıl ölçülür deniyor ama ısı enerji değil mi? o zaman bugüne kadar ki tüm enerji soruları iptal edilsin.

katiliyorum +1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ooo abi dilekçe falan verelim yanlış o zaman soru
  • quote:

Orijinalden alıntı: abuzerburak

ooo abi dilekçe falan verelim yanlış o zaman soru

+1 nasl dilekce yollaniyor bilen var mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben dilekçe yazarımda beni takmazlar diye düşünmeyin.Ben daha önceden yollamıştım 2-3 gün sonra sorumla ilgili detaylı bir mesaj gelmişti.Ayrıca bu resmi topluca yollarsak daha etkili olabilir.Ayriyetten kitabun altında bu kitap 2011-2012 öğretim yılından itibaren 5YIL geçerlidir yazıyor.O yüzden sorunun hatalı olduğunu kabul etmek zorundalar.

Edit: ÖSYM BİLGİ EDİNMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYIN.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-13533/bilgi-edinme.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 25 Mart 2013; 18:56:35 >
  • bende 1 2 3 yaptım soru iptal edilse bile değişen bişey olmaz ki
  • ben hala anlamadım bu soruyu mantıklı bir açıklama yapsınlar bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

Ben dilekçe yazarımda beni takmazlar diye düşünmeyin.Ben daha önceden yollamıştım 2-3 gün sonra sorumla ilgili detaylı bir mesaj gelmişti.Ayrıca bu resmi topluca yollarsak daha etkili olabilir.Ayriyetten kitabun altında bu kitap 2011-2012 öğretim yılından itibaren 5YIL geçerlidir yazıyor.O yüzden sorunun hatalı olduğunu kabul etmek zorundalar.

Edit: ÖSYM BİLGİ EDİNMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYIN.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-13533/bilgi-edinme.html

Birkaç güne aslı belli olur. 3 puan için dilekçe yazmaya değer

• quote:

Orijinalden alıntı: zurnakalb

bende 1 2 3 yaptım soru iptal edilse bile değişen bişey olmaz ki

Arkadaş 1 netin kaç bin kişiyi ifade ettiğini bilmiyor galiba.Ayrıca soruyu iptal etmezler, doğru şıkkı değiştirirler.

• İPTAL ETTİRELİM BEYLER SORUYU,bu şaibeli sorular nasıl oluşuyor yahu,o kadar uzman kontrol etmiyor mu
  • orda verilen alınan ısıyı ölçersin ordaki T dediğin şey sıcaklık değişimi o an ki sıcaklığı değil.Bende o soruyu yanlış yaptım da Q=m.c.T ısı alışverişinin formülü sahip olunan ısı değil
  • sorunu cevabı II ve III soru doğru arkadaşlar. Ben sadece 8. sınıf kitaptaki yanlış bilginin olduğunu dikkat çekmek istemiştim.

9. sınıf fizik kitabında gerekli açıklamalar var. Isıyı sıcaklık farkından dolayı aktarılan enerji olarak tanımlamışlar 9. sınıf fizik kitabında.

9. sınıf ve 8. sınıf ders kitapları çelişiyor. Bu durum sorunun iptalini gerektirir mi bilmiyorum.

Soruya gelecek olursak,
    Tam ters köşe soru olmuş ama gerek sorunun anlatılış tarzı, gerekse çeldirici yargılar kaliteli bir sınav sorusunun çok çok altında olmuş. Sırf öğrenci elemek
    için sorulmuş yüzeysel anlatılan bir soru olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOMKO -- 25 Mart 2013; 19:23:57 >
  • Arkadaşım bizde zaten orda t yi direk 63 almadık.Zaten sorudada belirttiği gibi 2 çayda hava ile sıcaklığını dengeliyor.Bu yüzden ikisininda sıcaklık farkı eşittir.

Ayrıca o fen kitabı için 5 yıl süre ile geçerlidir yazıyor.Belki ben o bilglye göre çalıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: takoz90

Çözümü izledim diyorki başta ısı yı sıcaklık farkından doğan sıcaklık transferidir diye yazıyor soruda önermeyi okuyor sonrada diyorki burda sıcaklık farkı yok diye ısı dan bahsedemeyiz kıyaslıyamayız diyor, bence saçmalık .

bencede çok saçma çünkü bardağa sıvıyı koyduğu anda sıcaklık farkı oluşmaya başlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: TOMKO

sorunu cevabı II ve III soru doğru arkadaşlar. Ben sadece 8. sınıf kitaptaki yanlış bilginin olduğunu dikkat çekmek istemiştim.

9. sınıf fizik kitabında gerekli açıklamalar var. Isıyı sıcaklık farkından dolayı aktarılan enerji olarak tanımlamışlar 9. sınıf fizik kitabında.

9. sınıf ve 8. sınıf ders kitapları çelişiyor. Bu durum sorunun iptalini gerektirir mi bilmiyorum.

Soruya gelecek olursak,
    Tam ters köşe soru olmuş ama gerek sorunun anlatılış tarzı, gerekse çeldirici yargılar kaliteli bir sınav sorusunun çok çok altında olmuş. Sırf öğrenci elemek

tamam ısının aktarılan enerji olduğunu kabul edelim kütlesi fazla olan çay kütlesi az olandan fazla enerji aktarmaz mı sıcaklık eşit olana kadar?

• quote:

Orijinalden alıntı: mlk.

quote:

Çözümü izledim diyorki başta ısı yı sıcaklık farkından doğan sıcaklık transferidir diye yazıyor soruda önermeyi okuyor sonrada diyorki burda sıcaklık farkı yok diye ısı dan bahsedemeyiz kıyaslıyamayız diyor, bence saçmalık .

bencede çok saçma çünkü bardağa sıvıyı koyduğu anda sıcaklık farkı oluşmaya başlar

Sorular internete verildiği an basıyoruz toplu dilekçeyi

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow`

quote:

quote:

coğrafyada da hatalı soru yok mu?onun için de yazalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TOMKO

sorunu cevabı II ve III soru doğru arkadaşlar. Ben sadece 8. sınıf kitaptaki yanlış bilginin olduğunu dikkat çekmek istemiştim.

Soruya gelecek olursak,

ortada aktarılan enerji yoksa ısı olmuyor mu? vay be
    kalorimetre kabı ne işe yarıyor tam olarak onu merak ettim ben şimdi ısıyı ölçmüyor muydu sorualarda kalorimetre kabı ben mi yanlış biliyorum

bu 2 çay bardağındaki çayların ısısını kalorimetre kabında ölçsek 1. öncül doğru olur mu olmaz mı ben şuan bunu merak ediyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bir soru iptal olmuş sanırım coğrafydan. Topoğrafya sorusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: NephertitiKleopatra

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir soru iptal olmuş sanırım coğrafydan. Topoğrafya sorusu.

kaynak ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.