Şimdi Ara

fizik çay sorusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
3
Favori
5.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

quote:

Orijinalden alıntı: zurnakalb

bende 1 2 3 yaptım soru iptal edilse bile değişen bişey olmaz ki

Arkadaş 1 netin kaç bin kişiyi ifade ettiğini bilmiyor galiba.Ayrıca soruyu iptal etmezler, doğru şıkkı değiştirirler.

dostum haklısın da adamlar kolay kolay şık değiştirmezler bi kılıfını bulur cevap doğru derler
  • q=m.c.(değişen sıcaklık) değişen sıcaklık olmadığı için 1 yanlışmış mantıklıda bende yanlış yaptım
  • Yaw adam daha sorunun başında vermiş ısının tanımının ne olduğunu,bu soruya bu kadar fazla takılanın çıkması bilimsel kavramlara zerre kadar kafa yormadan formül ezberlidiğini gösteriyor herkesin

Tek başına maddenin ısısından bahsetmek diye bir kavram yok.Yani K'nın ısısı şu kadardır,L'ninki şu kadar diye birşey söylenemeyeceği için I.madde daha kafadan yanlış.

Isı kavramından söz edebilmek için bir madde ile başka bir madde arasında sıcaklık değişimi olmalı.Yani buzun sudan erimesi gibi veya buzun suya atılınca buzun sıcaklığının yükselip suyunkinin azalması gibi.Anca böyle durumlarda ısı kavramından söz edilebilir.

Tek başına Q=m.c.ΔT ezberlemekle olmuyor bu işler gençler,bu gibi bilimsel kavramlara kafa yormazsanız böyle basit bir soruda yatarsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grommash -- 25 Mart 2013; 21:46:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Grommash

Yaw adam daha sorunun başında vermiş ısının tanımının ne olduğunu,bu soruya bu kadar fazla takılanın çıkması bilimsel kavramlara zerre kadar kafa yormadan formül ezberlidiğini gösteriyor herkesin

Tek başına maddenin ısısından bahsetmek diye bir kavram yok.Yani K'nın ısısı şu kadardır,L'ninki şu kadar diye birşey söylenemeyeceği için I.madde daha kafadan yanlış.

Isı kavramından söz edebilmek için bir madde ile başka bir madde arasında sıcaklık değişimi olmalı.Yani buzun sudan erimesi gibi veya buzun suya atılınca buzun sıcaklığının yükselip suyunkinin azalması gibi.Anca böyle durumlarda ısı kavramından söz edilebilir.

Tek başına Q=m.c.ΔT ezberlemekle olmuyor bu işler gençler,bu gibi bilimsel kavramlara kafa yormazsanız böyle basit bir soruda yatarsınız...

Çayların ilk sıcaklığının ortamınkinden farklı olduğunu ve ısı değişimi olduğunu söylemem bir şeyleri değiştirir. Aynı mantıktan senin mesajında yazdıklarına göre de cevap 1 2 3.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yaw adam daha sorunun başında vermiş ısının tanımının ne olduğunu,bu soruya bu kadar fazla takılanın çıkması bilimsel kavramlara zerre kadar kafa yormadan formül ezberlidiğini gösteriyor herkesin

Çok zekiymişsin kardeş full mü bekliyosun

• K çayının ısısı derken, ortama aktardığı enerjiden bahsetmiyor mu işte. K çayının sıcaklığı ile ortamın sıcaklığı farklıysa, ortama enerji aktarılmaz mı? Yani bir ısı değeri hesaplayamaz mıyız? Ben de 1-2-3 yaptım, acaba 8.sınıf fen kitabında olması bir şeyleri değiştirebilir mi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frost74

quote:

Çok zekiymişsin kardeş full mü bekliyosun

beyler,kalorimetre kabı neyi ölçer ?

• quote:

Orijinalden alıntı: emirilhan

K çayının ısısı derken, ortama aktardığı enerjiden bahsetmiyor mu işte. K çayının sıcaklığı ile ortamın sıcaklığı farklıysa, ortama enerji aktarılmaz mı? Yani bir ısı değeri hesaplayamaz mıyız? Ben de 1-2-3 yaptım, acaba 8.sınıf fen kitabında olması bir şeyleri değiştirebilir mi..

2 kütle düşünelim sıcaklıkları aynı ve kütleleri 2m ve m olsun. Bu kütleler yine aynı sıcaklıkta bir ortamda bulunsunlar. Sıcaklık farkı olmadığından ısı transferi olmaz hiçbirinin arasında ve hangi kütle daha fazla ısıya sahip bilemeyiz.

Fakat ortamın sıcaklığını T kadar düşürsek, 2m kütle m kütleye göre 2 kat daha fazla ısı verecek ortama sıcaklıklar eşitlenene kadar. Ortamın sıckalığı T kadar daha azaltılırsa yine aynı şekilde 2m kütle m kütleye göre 2 kat daha fazla ısı verecek ortama. Yine ortamın sıcaklığı T kadar düşürülsün yine aynı şey olacak. Yani 2m kütleli ortama her zaman m kütleye göre daha fazla ısı verecek. Buradan 2m kütlenin m kütleliye göre daha fazla ısıya sahip olduğu anlaşılır.

Zaten herkes yanlış biliyormuş

http://www.fenokulu.net/portal/Sayfa.php?Git=KonuKategorileri&Sayfa=KonuBaslikListesi&baslikid=153&KonuID=900
    http://www.webhatti.com/fizik/48809-isi-sicaklik.html

• Ösym ciddi ciddi öğrenci elemeyi iyi yapıyor geçen sene girenler bilir lys biyolojideki turgor basınçlı soruda çok tartışılmıştı ezbere yapanlar direk yanılmıştı hatta kitaptan falan fotoğraf koydular ama iptal da olmadı soru doğruydu bu soru da bana aynen o soruyu hatırlattı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TOMKO

sorunu cevabı II ve III soru doğru arkadaşlar. Ben sadece 8. sınıf kitaptaki yanlış bilginin olduğunu dikkat çekmek istemiştim.

9. sınıf fizik kitabında gerekli açıklamalar var. Isıyı sıcaklık farkından dolayı aktarılan enerji olarak tanımlamışlar 9. sınıf fizik kitabında.

9. sınıf ve 8. sınıf ders kitapları çelişiyor. Bu durum sorunun iptalini gerektirir mi bilmiyorum.

Soruya gelecek olursak,
    Tam ters köşe soru olmuş ama gerek sorunun anlatılış tarzı, gerekse çeldirici yargılar kaliteli bir sınav sorusunun çok çok altında olmuş. Sırf öğrenci elemek
    için sorulmuş yüzeysel anlatılan bir soru olmuş.

Sonuçta ÖSYM her zaman soruların 8. sınıfta öğrendiğimiz bilgilerle yapabileceğimizi söylüyor.Orada öyle diyorsa onu da kabul etmesi gerekir ya da böyle bi soru sormaması gerekir.

• biraz önce ygs 2013 fiziği çözdüm 2 yanlışım var biri bu saçma soru. yahu 1,2,3 olması gerekmiyor mu? nasıl 2,3 bu sorunun cevabı?
  • Eğer üstte bilgi vermeseydi 1 doğru olurdu üstteki bilgiye göre çözmeliydiniz
    Ne yazıkki soru doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: çay

Eğer üstte bilgi vermeseydi 1 doğru olurdu üstteki bilgiye göre çözmeliydiniz
    Ne yazıkki soru doğru

ne yazıyordu üstte?
  • Soru doğru her türlü tartışmaya açığım.K ve L çayı denmiş soruda buradan anlıyoruzki sıvı cinsleri farklı. bir maddenin ısısını zaten hesaplayamazsın ve de bu sıvılar farklı dolayısıyla 2m olan daha büyük ısılı diyemezsiniz 1. Öncül o yüzden yanlış.SORU DOĞRU ARKADAŞLAR.

• quote:

Orijinalden alıntı: oceans21

quote:

Orijinalden alıntı: çay

Eğer üstte bilgi vermeseydi 1 doğru olurdu üstteki bilgiye göre çözmeliydiniz
    Ne yazıkki soru doğru

ne yazıyordu üstte?

Isı aktarılan enerjidir gibi birşey
    Bende tam emin olmadığımdan soruyu arıyorum duruma göre editleyeceğim mesajımı

• quote:

Orijinalden alıntı: volcanology

quote:

K çayının ısısı derken, ortama aktardığı enerjiden bahsetmiyor mu işte. K çayının sıcaklığı ile ortamın sıcaklığı farklıysa, ortama enerji aktarılmaz mı? Yani bir ısı değeri hesaplayamaz mıyız? Ben de 1-2-3 yaptım, acaba 8.sınıf fen kitabında olması bir şeyleri değiştirebilir mi..

2 kütle düşünelim sıcaklıkları aynı ve kütleleri 2m ve m olsun. Bu kütleler yine aynı sıcaklıkta bir ortamda bulunsunlar. Sıcaklık farkı olmadığından ısı transferi olmaz hiçbirinin arasında ve hangi kütle daha fazla ısıya sahip bilemeyiz.

Fakat ortamın sıcaklığını T kadar düşürsek, 2m kütle m kütleye göre 2 kat daha fazla ısı verecek ortama sıcaklıklar eşitlenene kadar. Ortamın sıckalığı T kadar daha azaltılırsa yine aynı şekilde 2m kütle m kütleye göre 2 kat daha fazla ısı verecek ortama. Yine ortamın sıcaklığı T kadar düşürülsün yine aynı şey olacak. Yani 2m kütleli ortama her zaman m kütleye göre daha fazla ısı verecek. Buradan 2m kütlenin m kütleliye göre daha fazla ısıya sahip olduğu anlaşılır.

http://www.fenokulu.net/portal/Sayfa.php?Git=KonuKategorileri&Sayfa=KonuBaslikListesi&baslikid=153&KonuID=900

cevabınız için teşekkür ederim, fakat şunu merak ediyorum. ortamın sıcaklığıyla, çayların sıcaklığı arasında fark olduğuna göre, ortam ile sıvı arasında ısı alışverişi gerçekleşmez mi? Buna göre iki sıvıdan kütlesi daha fazla olan, ortama daha fazla ısı verir diye düşünemez miyiz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volcanology

quote:

cevabınız için teşekkür ederim, fakat şunu merak ediyorum. ortamın sıcaklığıyla, çayların sıcaklığı arasında fark olduğuna göre, ortam ile sıvı arasında ısı alışverişi gerçekleşmez mi? Buna göre iki sıvıdan kütlesi daha fazla olan, ortama daha fazla ısı verir diye düşünemez miyiz?

evet dediğin doğru ben de onu diyorum zaten. Ortamla iki çayın ısı alış verişinden kütlesi büyük olan her zaman daha fazla ısı verir ortama. Bu yüzden Knın ısısı daha yüksek diyebiliriz.

• Cevabı 1,2,3 diye işaretlemiştim ve sorum yanlış çıktı bu kadar emin olduğum bir soru yanlış çıkınca da dünyalar başıma yıkıldı soru iptal olmaz gençler bir kılıf uydurup şu kitabın bilgisine göre yapsaydınız derler.
  • Ulan bende 1,2,3 yaptım kontrol ederken bağırıyodum E cevap E kesin doğru diye adam bi başladı 1'e yanlış dedi. Anneme rezil oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: pinwheel

Ulan bende 1,2,3 yaptım kontrol ederken bağırıyodum E cevap E kesin doğru diye adam bi başladı 1'e yanlış dedi. Anneme rezil oldum

Aynen ya elime kagit kalem almistim dogru yanlis diye isaretliyodum soruyu gorur gormez dogruya bi tik attim , 1 yanlis diye baslayinca afalladim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.