Şimdi Ara

Fiyatları Bindirip indirenlere önlem !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
5
Favori
31.221
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeri burasımı degilmi tartışmaya girmeyelim lütfen...
    Ticaret bakanlığından açıklama yapıldı. Tam da burada birçok kez elestirdigimiz fiyatları yükseltip büyük oranlarda indirim yapıyor gibi görünenler hakkında.
    Şikayetler ulaşıp gerekli yaptırımlar uygulandığında bu illetten kurtulacagımızı düşünüyorum.
    Ticaret bakanlığından yapılan açıklama aşağıdadır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Belirlediğin bir fiyat üzerinden indirim ibaresi koyabilmek için, o fiyat üzerinden en az xx tane ürün satmış olman ve bunlari faturasi ile beyan etme zorunluluğu gibi bir şey olabilse kısmen işe yarar ama yapılması imkansız tabii.

Örnek; hepsiburada bir ürünün fiyatini 500tl belirleyip bak şimdi 300tl İNDİRİM VAR ibaresi koyabilmesi için, bakanlik tarafından istendiği takdirde, o ürünü 500tl den sattığını kanitlayacak misal en az 20 fatura beyan edebilmeli.

Ha ülkede sanki her şey çok doğru da bir bu kaldı.. O da ayrı konu.
    örnek lazımsa da buyrun şimdi bunu bakanlık düzeltsin.

bu resm forumdaki yeri, daha yeni eski değil, bu şikayetler arasında böyle bir şey yapılıyor bir de. https://forum.donanimhaber.com/basladiii-hepsiburada-efsane-cuma--140889245-23#140896441

Konuyu şikayetvar'a da yazıyorum bakalım hepsiburada ne cevap verecekler.
    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/13040068
    Şu dominosa da ayrı gıcığım. "3 al 1 öde" deyince aklınıza ne geliyor Allah aşkına. 1 tanesinin fiyatı 15 TL. 3 tane alırsam da 15 TL ödemem gerekmez mi.
    Tabiki de o fiyatlara pizza alalım demiyorum ama bu şekilde yapılan kandırmacalar, keriz yerine koymacalar insanı rahatsız ediyor.
    Fiyatları Bindirip indirenlere önlem !Fiyatları Bindirip indirenlere önlem !
    Bu indirimlere gayet haklı olarak inanan ve alışveriş yapan o kadar fazla kişi var ki tahmin edemezsiniz. Ülke geneline vurduğunda, biz burada çok küçük bir topluluğuz aslında.

Günler öncesinden prime time zamanlarda kıyamet günü geliyor gibi reklamlar dönüyor. Insanlarda "bir furya var, bende kaçırmayayim" psikolojisi oluşturuyor. Sadece bir şeye ihtiyacı olduğunda mağazaya girerek satış temsilcisinden yardım alan milyonlarca insan, bu e-ticaret sitelerine belirtilen günde girdiğinide heryerde alevli reklamlar, koş kaçıyor ibareli reklamlar, tanınmış yüzlerle yapılan reklamlari görünce "ortalık yıkılıyor ya" düşüncesi ile bir saniye bile sorgulamadan alışverişini yapıyor.

Bunun kralı avm mağazalarında da var. Şu madam coco mudur nedir, kurulduğu ilk günden beri %50+%50 indirim var. Yani olmayan 1 günü bile yok. Biride çıkıp hayırdır arkadaşım demiyor.
    Piyasa bu haldeykende, dürüst satıcı olarak ben yalandan üstü çizilmiş sarı indirim etiketi kullanmıyorum müşteriyi yaniltmiyorum diyemiyorsun. Kimse mağazana bakmaya bile uğramıyor çünkü.
  • Hiç bişe yapmazlar anca laf

• quote:

Orijinalden alıntı: muratomeroglu

Hiç bişe yapmazlar anca laf
    Bakanlığa kadar ulaşmış bir sorundan bahsediyoruz.
    Hicbirsey olmaz diye yaklastıgımız için bunlar oluyor zaten. Hem de artarak devam ediyor.

• Video kaydı alın belgelerin, Youtube'a yükleyin, kamuoyu oluşturun. Mecburen ceza keseceklerdir.
  • Bugün göstermelik ceza verilir yarın affedilir olan sana bana vatandaşa olur

• Bakanlık aldatıcı indirim kampanyalarına bir yaptırımı neden taahhüt etmiyor. Belirtilen maddelerdeki uyarıları biz zaten dikkate alıyoruz. Bunu yapan firmalara vereceği yüksek cezalarla caydırıcı hale getirmeli. Tüketiciyi uyarmak havanda su dövmek gbi oluyor.
  • Anlamadığınız şey bindirim indirim yapmıyorlar. Bu adamalar zaten 500 liralık ürünün fiyatını 700 girip %30 inidirim diyor 500e düşürüyor. Kampanya zamanı geri 700e çekiyor sonra %40 indirim yapıp 420ye düşürüyor. Yani ürünün fiyatı hep 700 gözüküyor adam normal zamanda 500e satmak için %30 indirimli gösteriyor. Sonuçta adam bindirim yapmış olmuyor ürünü normal fiyatına çekmiş gibi gösteriyor. Dikkat edin hepsiburada da n11 de indirimsiz ürün bulamazsınız. Bütün ürünlerde indirim olmayan günlerde bile %30 %20 gibi indirimler gösteriliyor bunun amacı bu. Gerçek indirim olunca hepsiburada yeşil yazıyor fiyatı n11de de sepette ek indirim diyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şirketler de zam ...
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kubi5897 K kullanıcısına yanıt
    bide böyleleri var tabi, bizi psikolojik olarak yüksek fiyata alıştırıyorlar. Bir çok ürününü 1 yıllık fiyat grafiğinde 2 katı arttığı gözüküyor, şimdi bakanlığa bunları göndersek şu anki fiyatlarla yaptığımız alışverişten bizi haklı çıkartıp para iadesi mi yapacak.

Ayrıca bakanlık açıklamasını okudum, insan en azından şuraya bi mail atın vs. der, hiç bir bağlnatı göndermemişler.

Sonuç olarak bu iş biraz zaman alacak gibi.
  • örnek lazımsa da buyrun şimdi bunu bakanlık düzeltsin.

Fiyatları Bindirip indirenlere önlem !

bu resm forumdaki yeri, daha yeni eski değil, bu şikayetler arasında böyle bir şey yapılıyor bir de. https://forum.donanimhaber.com/basladiii-hepsiburada-efsane-cuma--140889245-23#140896441

www.sikayetvar.com
    Müşteri Memnuniyetinin Adresi - Şikayetvar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suskun3457 -- 24 Kasım 2019; 2:47:43 >

• firmalar bunu yasal olarak kılıfına uyduruyor artık, o yüzden şikayetin pek bir anlamı yok.

fiyatları yasaya uygun döngülerle artırıp indiriyorlar. yani firma şikayet olursa diyor ki biz 2 ye satıyorduk 1 e indirdik ve ya 2,5 e satıyorduk 1,5 e indirdik.
  • Ortak hareket edelim adam olsun firmalarda. Bıktım sürekli indirim şovları yapmalarından telefonumda sürekli indirim diyor madem indirim ben girdiğimde neden indirim görmüyorum ve işin garibi bizim keriz sanıyorlar herhalde 1800 tl olan telefon bindiriliyor sonra indiriliyor misal hepsiburada 'nın girin bakın bir ürüne üç kez indirim yapılmış nedir bu yaa yaz direk fiyatını inmiş mi inmemiş mi ben karar vereyim ona o yüzden 1800 tl 'lik telefon 1850 tl olmuş lekilde önümde duruyor.

İndirim yapmasınlar net fiyatlar yazsın yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suskun3457

örnek lazımsa da buyrun şimdi bunu bakanlık düzeltsin.

Bunların 50 100 kişi ile yaptıkları şirket toplantıları sonucu şu kararlar çıkıp zırt pırt fiyatlarla oynayıp 40 tl 'lik şeyi 300 tl imiş gibi gösterip milletle eşşek geçmeleri can sıkıcı.

Düşünsene bugün hepsiburada şirket toplantısı yapıyor hepsi masadalar oturuyorlar efendim şu bu şöyle böyle yapacağız herkes konuşuyor toplantı çıkıyor ve bilişimcilerin işi şu kadardı yüzde 87 indi 39,90 tl oldu diye iş yapmaları yok mu resmen kahroluyorum.

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Bu indirimlere gayet haklı olarak inanan ve alışveriş yapan o kadar fazla kişi var ki tahmin edemezsiniz. Ülke geneline vurduğunda, biz burada çok küçük bir topluluğuz aslında.

Günler öncesinden prime time zamanlarda kıyamet günü geliyor gibi reklamlar dönüyor. Insanlarda "bir furya var, bende kaçırmayayim" psikolojisi oluşturuyor. Sadece bir şeye ihtiyacı olduğunda mağazaya girerek satış temsilcisinden yardım alan milyonlarca insan, bu e-ticaret sitelerine belirtilen günde girdiğinide heryerde alevli reklamlar, koş kaçıyor ibareli reklamlar, tanınmış yüzlerle yapılan reklamlari görünce "ortalık yıkılıyor ya" düşüncesi ile bir saniye bile sorgulamadan alışverişini yapıyor.

Bunun kralı avm mağazalarında da var. Şu madam coco mudur nedir, kurulduğu ilk günden beri %50+%50 indirim var. Yani olmayan 1 günü bile yok. Biride çıkıp hayırdır arkadaşım demiyor.
    Piyasa bu haldeykende, dürüst satıcı olarak ben yalandan üstü çizilmiş sarı indirim etiketi kullanmıyorum müşteriyi yaniltmiyorum diyemiyorsun. Kimse mağazana bakmaya bile uğramıyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 24 Kasım 2019; 3:16:3 >

• Üst konu olsun bu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    işte işin özü bu hocam, bizim enayi yerine konulmamız ve zamanımızın heba olması. Yaparsan yap idindirimi yapmıyorsan ne halin varsa gör. Beni uğraştırmaya ne hakkın var sahte indirimlerle.
  • Belirlediğin bir fiyat üzerinden indirim ibaresi koyabilmek için, o fiyat üzerinden en az xx tane ürün satmış olman ve bunlari faturasi ile beyan etme zorunluluğu gibi bir şey olabilse kısmen işe yarar ama yapılması imkansız tabii.

Örnek; hepsiburada bir ürünün fiyatini 500tl belirleyip bak şimdi 300tl İNDİRİM VAR ibaresi koyabilmesi için, bakanlik tarafından istendiği takdirde, o ürünü 500tl den sattığını kanitlayacak misal en az 20 fatura beyan edebilmeli.

Ha ülkede sanki her şey çok doğru da bir bu kaldı.. O da ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 24 Kasım 2019; 3:28:41 >
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız, bende şirket sahibi olsam yapmak isterim de, öte yandan da tüketici tarafından bakarım. ABD gibi diğer ülkelerde gerçeten indirim yapılabilirken, bizde niye yapılmasın.
    Normal fiyat üzerinden % 20 indirime bile bir çok insan mutlu olur bu ülkede.
    Bu e-ticaret firmaları satıcılardan % 20 komisyon alıyorlar, bari bu indirim dönemlerinde feragat edin karınızdan, birazda satıcıyla görüşüp satıcıdan indirim yaptırsanız al sana gerçek indirim.

öte yandan indirim furyasına kapılan diğer insanları da bizim bir şekilde uyarmamız haberda etmemiz gerek. En azından çevremizdekilere aktarabiliriz.
    Küçük çaplı bir şeyler bir andan çığ gibi büyüyebiliyor sosyal medyada artık. Bizde bu gücümüzü kullanmaya çalışalım.
    Hepsiburada'nın twitter hesabına, face vb. hesaplara birer kelime yazalım, belki bi açıklama yaparlar.

Sivil hayattakine de, e-ticarettekine de devletin bir şekilde el atması ve ciddi-anlık yaptırımlar uygulaması taraftarıyım. Rekabet kurumu mu bakat, tüketici hakemleri mi bakar bilmiyorum ama bir şeyler olmalı, ARTIK GINA GELDİ HEPİMİZE.

• suskun3457 S kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın ama bizim rekabet kurumumuz çok güzel çalışıyor.

2 tane turizm firmasi el ele vererek bir dilekçe yazıyor; ya booking.com diye bir site var cok ucuza tatil satiyor.
    Bizde o siteyi kapatarak, alın şimdi siz ülkede istediğiniz gibi at koşturup fiyatları siz belirleyin diyiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: suskun3457

işte işin özü bu hocam, bizim enayi yerine konulmamız ve zamanımızın heba olması. Yaparsan yap idindirimi yapmıyorsan ne halin varsa gör. Beni uğraştırmaya ne hakkın var sahte indirimlerle.
    Bir web sitesinde 10 binlerce ürün fiyatını giren 10 20 50 kişi kadar bilişimci 'nin hatası olamaz mı demeye getiriyorsun sen şimdi buradan bunu mu anlamalıyım. Arkadaş neyi anlamıyorsunuz bir site de girin bakın alın açın Trendyol 'u ve binlerce kategori ve alt kategoriler var ve bunların sürekli fiyatlarını değiştiren topu topu 10 20 50 100 olsun hadi çalışanı var bu kadar kişi hiç hata yapmadan nasıl yapacak işini artı bu ürünü bir iki kişi görse alsa firma önemsemesin tamam ama son yıllarda sıcak fırsatlar gibi konuların açılıp ve içlerinde fiyat avcılığı yapanların da günden güne türediğini varsayarsak ve bir şeyin fiyatının düştüğünü görüp aaa konu açayım deyip açıp 10 20 30 50 100 kişi alıp olayı başka yere çekmek ne demek bana bunu anlatsana. Zaten 10 20 50 100 tl inse buna fırsat diyelim alalım konu açalım anlarımda bir şeyin fiyatı bir hatadan ki bu hatalar son zamanlarda çok olmaya başladı bununda sebebi belli her geçen gün firma artıyor ve bir sürü ürün sitelerin içine giriyor haliyle hatalarda artacak ve artıyorsa da bu hatalar ve biz de laaa 1000 tl la kesin bunda bir şey var ama ben deneyeyim şansımı olmazsaaaa thh bir siteden iki yazı doldurur gönderirim diye birileri av peşinde bekliyorsa kusura bakmayın, olay başka yerlere gitmiştir demektir. Bir arkadaşım 300 tl aşağıya ürünü aldı ve firma gönderdi fiyat hatası vardı düzeldi hemen siparişten sonra ama demek ki fazla alan olmamış olsa idi iptal olacaktı siparişler demek ki çok olunca iş başka yere kaçıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Bir web sitesinde 10 binlerce ürün fiyatını giren 10 20 50 kişi kadar bilişimci 'nin hatası olamaz mı demeye getiriyorsun sen şimdi buradan bunu mu anlamalıyım. Arkadaş neyi anlamıyorsunuz bir site de girin bakın alın açın Trendyol 'u ve binlerce kategori ve alt kategoriler var ve bunların sürekli fiyatlarını değiştiren topu topu 10 20 50 100 olsun hadi çalışanı var bu kadar kişi hiç hata yapmadan nasıl yapacak işini artı bu ürünü bir iki kişi görse alsa firma önemsemesin tamam ama son yıllarda sıcak fırsatlar gibi konuların açılıp ve içlerinde fiyat avcılığı yapanların da günden güne türediğini varsayarsak ve bir şeyin fiyatının düştüğünü görüp aaa konu açayım deyip açıp 10 20 30 50 100 kişi alıp olayı başka yere çekmek ne demek bana bunu anlatsana. Zaten 10 20 50 100 tl inse buna fırsat diyelim alalım konu açalım anlarımda bir şeyin fiyatı bir hatadan ki bu hatalar son zamanlarda çok olmaya başladı bununda sebebi belli her geçen gün firma artıyor ve bir sürü ürün sitelerin içine giriyor haliyle hatalarda artacak ve artıyorsa da bu hatalar ve biz de laaa 1000 tl la kesin bunda bir şey var ama ben deneyeyim şansımı olmazsaaaa thh bir siteden iki yazı doldurur gönderirim diye birileri av peşinde bekliyorsa kusura bakmayın, olay başka yerlere gitmiştir demektir. Bir arkadaşım 300 tl aşağıya ürünü aldı ve firma gönderdi fiyat hatası vardı düzeldi hemen siparişten sonra ama demek ki fazla alan olmamış olsa idi iptal olacaktı siparişler demek ki çok olunca iş başka yere kaçıyor.

Alıntıları Göster
    Hayır, canım benim bahsettiğim şey hata olması değil, siz konuyu indirim olabilecek hatalar üzerinden sürdürmüşsünüz. Asıl sorun her ürüne bindirimden indirim yapılması, olmayan fiyatların gösterilmesidir. Ayrıca hata olmadan excel’de 5 miyon ürünün fiyatını tek başıma bindirimden inidirim şeklinde güncelleme yapılabilirsiniz Ha illaki hata olabilir de konumuz bu tek tük hatalar değil ki hata olmayan örneklerini de twitterdan bulabilirsiniz. Bahsettiğiniz “birileri av peşinde bekliyorsa“ tabirini “insanlar ucuza ürün bulmak için dünya kadar zamanını harcamak zorunda kalıyor bu kadar fiyat değişimleri içerisinde neydi ne olmuş diye bakmak zorunda kalıyor” şeklinde düşünsek daha doğru olur mu?

Konuyu size basitleştireyim;
    Örneğin İKEA, ürünlerinin 1 yıllık fiyatı bellidir yani 2019’da İKEA kataloğunda gördünüz tüm ürünler yıl boyunca aynı fiyattan satılır. Black friday ve benzeri günlerde inidirm yapılır ise o fiyat üzerinden indirim yapılır. Sizde tüketici olarak kaça çıkartıp kaça indirmişler, bu gerçek indirim mi bi bakayım diye zamanınızı harcamaktan yerine indirimli ürünleri direk görebilir ve ihtiyacınız olanı alır yâda almaz sonrasında siteden çıkar gidersiniz bu kadar.

Fırsat avcılığı tabi ki yapılacak, etikette gördüğünüz fiyat geçerlidir, firmanın siparişleri iptal etmesini de şu şartlar içerisinde doğru bulmuyorum. İptal ediyorlar ise de müşteriye özür niyetinde düzgün bir hediye çeki fırsatı sunmaları gerekir.

Konu farklı yerlere çekilmesin hepimiz aynı ana fikirden bahsediyoruz, detaylara takılmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suskun3457 -- 24 Kasım 2019; 11:20:29 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.