"fabrika boyası üzerinde" dediği yanmaktan beter olmuş orijinal boyayı hâlâ daha üstünde tutup "orijinal bu yiğenim" diyip 71.500'den ilana broadway koyan dayıyı gördükten sonra bi zahmet benim arabam bundan daha fazla eder diyeyim. şuan hiçbir araba parasının hakkı değil. 10 bin liraya sanayiye sokmayan düşük model idarelik araba alınmalı. |
Fiyatlar sadece bu şekilde düşer! (2. sayfa)

-
-
Hiç böyle birşeye girmeye gerek yok. Noter gittiğimizde "aracın kasko bedeli" söylenir. Araç sahibi ile 100.000 TL ye anlaştınız fakat aracın kasko bedeli 85.000 TL bu bedelin 1 kuruş üzerine arabasını vatandaş satamayacak. Bu uygulama gelirse bu saçma sapan karaktersiz adi insanların cirit attığı ikinci el piyasası patlar gerçek binici de rahatlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu ülkede otomobil fiyatları artık düşmez. iktidar ekonomi politikası böyle. birileri rahatsız olup mesaj sildirse de, ülkece fakirleşiyoruz ve malesef kötünün kötüsü vardır.
-
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak...
ÖTV sadece vergi amaçlı değil, ithalatı kısıtlamak için yapılıyor. Cari açığa sebebiyet veriyor.
ÖTV'yi kaldır oluşacak cari açık ülkeyi batırır.
-
kardeş o zaman adama sorarlar paraları makam arabalarına saraylara inşaata basacağına birazda tarıma teknolojiye yatırıp yapsaydınız da bu kadar ithalata maruz kalmasaydık diye.
-
Misal aracın kasko değeri 250 bin TL ama piyasası 200-230 bin TL ne yapacaksın 250 bine mi alacaksın?
-
BUNU BEN BURADA TAM 40 DEFA YAZDIM.
Otomotivdeki Ötv nin sebebi vergi toplamak değil ithalatı frenlemek. Sebebi türkiye'nin üstü kapalı bir döviz krizinde olması.
Piyasada olmayan dövizle nasıl almanın korelinin aracanı euro ile dolar ile alacaksın ?
Piyasada TL BOL DÖVİZ YOK. (banka hesabında olandan bahsetmiyorum, onların hepsi tl siz dolar,euro sanıyorsunuz)
-
Bende her ortamda aynı şeyden bahsediyorum hocam ama bu 2002-2015 arası yaşadığımız sanal refah milleti rahata alıştırdı, o yüzden atıp tutuyorlar.
ÖTV konusunda acımasız olmamak için düzenleme yapılması lazım. Rusya benzeri sistem uygulanabilir.
Rusya'da evli olan çiftlere vergiler konusunda indirim yapılıyor. Bizde de ilk defa sıfır araç alan çocuklu aile veya evli çiftlere tek sefere mahsus böyle bir uygulama yapılabilir.
Zira 100 tane aracı bayiden alıp galerisine çekende aynı ötv'yi ödüyor, 1 tane en ucuz egea'yı alanda aynı şartlarda ötv ödüyor. Bu adaletli değildir.
Engelliler de olduğu gibi 5 sene satmama sözüne bu tip uyarlamalar yapılabilir. Sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir.
-
Hangi yöntemi denerseniz deneyin fiyatlar düşer. ama denemek isteyen bir devlet -i aliye yok karşımızda maalesef.
"şifasız hastalık yoktur; irade eksikliğinden başka. Değersiz bitki yoktur; tanınmamasından başka" İbn-i Sina
-
Türkiye dar gelirli bir ortadoğu ülkesidir.100 yıl öncede böyleydi. 30 sene öncede. bugunde öyle.
krediyle borçlanarak elde edilen refahı toplum gerçekten zenginleştik sandı. şimdi tekrar ait olduğumuz refah seviyesi geri dönüyoruz. çünkü rezerv para faizleri arttı, kredi limitimiz bitti.
biz zaten buyduk. tabi sancılı bir süreç yaşayacağız.
siyasetçileri boşuna suçlamayın, onlar işi seçim kazanmak için yalan söylemek. kendi kendimiz kandırdık.
her köşede dağıtılan kredi kartları, anında hesaba yatan krediler bize geçici bir refah sağladı.
şundan eminim toplumun siyasi tercihi ne olursa olsun en az 5 sene 2013 refah seviyesine ulaşamayacağız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 13 Ekim 2021; 17:47:41 > -
He aynen kesin düşer son 10 yıldır konu aça aça nasıl düştü baksana jsjsjsjs
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sen ne diyorsun ..!
Dünyanın hangi ülkesinde ÖTV denen bir vergi sistemi var ...
Biz kaliteli Laptop - Cep telefonu - Otomobil vs üretiyoruz sanki de yerli üretimi destekleyip yabancı firmaların satışını azaltmayı düşünüyoruz ...
Ülkemize giren hemen hemen her ürünü almak istediğimizde normal ederinin 3 yada 4 katı paralara satın alıyoruz...En beğenilmeyen otomobil 200.000 olmuş,En dandik Laptop ve Cep telefonu 3000-5000 TL ve üstü ederde.Kaliteli bir Cep telefonu yada Laptop almak istersen 15.000 TL'nin üzerinde paralar ödemek zorundasın.Peki bu ürünler ülkemize kaç TL olarak giriyor biliyormusun ..!
Adaletli vergi sistemi olmadıkça ve adaletli gelir düzeni olmadıkça vede gerçek adalet olmadıkça ne fiyatlar düşer ne döviz düşer nede ekonomi düzelir ...
-
Geçen yaşlıca biriyle sohbet ediyorum.
Dedi ki her şeyin fiyatı çok arttı. Çok yanlış yapıyorlar. Politikalarını tasvip etmiyorum dedi.
Aha dedim içimden millet aydınlanıyor.
Sonra şöyle devam etti; dışarı ile ilişkileri çok bozdular onların negatif enflasyona uğrayan paralarını düşük faizle alıyor bankalar vasıtası ile halka dağıtıyorlardı. Refah vardı şimdi halimize bak minivalinde şeyler söyledi.
İçimden gelene ses çığlıklara figanlara karıştı. Adamın refah anlayışı ucuz borç.
Üretmek yok, katma değer yok, stratejik ürünler yok.
Bitti arkadaşlar bitti. Stratejik hatalar taktik başarılarla engellenemez derler ya. Bitti. Sıkı tutunun vesselam.
-
Bunu yıllar önce söyledi "muhalif" ekonomistler, şimdi de biz halk olarak arkadaş ortamında bunları söyleyince kızanlar oluyor, hemde muhalif olanlar kızıyor.
Yahu kardeşim, ekonomi de yorum olmaz, matematiktir bu. Halkı borçlandırarak yaratılan bir para döngüsü vardı. Dünyanın hangi ülkesinde maaşının 4 katı kredi kartı limiti var? Ben söyleyim Avrupa ülkelerinde hiç bir ülkede maaşının 4 katı limit yok. Milleti harcamaya alıştırdılar, şimdi de harcamayın diyince milletin zoruna gidiyor.
Yapacak bir şey yok. İktidar değişince hane halkı borçlanması düşürülmeli. Buna paralel döviz, enflasyon da düşüşe geçmeli. Kazandığı kadar harcayan bireyler ve devlet olmamız gerekiyor.
Gidin doğu avrupa ülkelerine kişi başına geliri bizden yüksektir ama son model arabalar, yepyeni evler yoktur. Bu insanlar bilmiyor muydu bunları yapmayı.
-
düşmüyordu, dolar 9,15
-
Eksperin biçtiği fiyat bankanın vereceği krediyle alakalı. Bulunduğum ilçede eksperin biçtiği fiyatların üstünde satılıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bir çok ülkede var. şuanki türkiye ekonominin ithalat bağımlığıyla ötvnin kısa orta vadede olmaması söz konusu değil.
-
-
Hocam fikir aslında makul mantıklı ancak bizim insanımız onun da kolayını bulur. Bu sefer diyecek aradaki 15 bin lira farkı bana elden ver. Siz yok derseniz de vermezsen verme diyecek o zaman bende aracı vermiyorum. Zaten birçok kişinin derdi satmak değil satmamak. Satmayacağı içinde yüksekten koyuyorlar, bir tane keriz çıksında kitleyeyim gitsin diyor. Yoksa da binerim diyor. Kaç tane araç var bir süredir alacağımdan değil, piyasa takip etmek için baktığım. Adamlar her ay 10-12 bin lira koyuyorlar üstüne ! Adamın kullanıp kullanıp eskittiği malın fiyatı dolar eurodan sterlinden, altından, hisse senetlerinden, emtia dan hızlı artıyor :) Sonucunda da ortaya saçma sapan bir şey çıkıyor. Ticaret falan olmuyor, piyasa duruyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X