< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Yurtdışında alınan cihazların artık garantisi Türkiyede geçmiyor |
Pro serisinin daha düşük fiyatlarla geleceğini umuyorum ben Apple tarafından. Fiyatlar çok uçuk geldi umarım yanılmam ya. 17k nedir başlangıç için çıldırıyorum kaç gündür. |
Fiyatlar tam yarısı olsa alınır :d < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Telefonu yatırım aracı olarak görmek sağlıklı bir düşünce tarzı değil. Şahsen alırım 5 sene kullanırım. Telefona binlerce tl para dökmek sürekli yenilemek felan takıntılı insanların olayı gibi geliyor bana. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bu ederler bana sürpriz olmadı ... Bunlar son kullanıcı fiyatları da değil sanırım. 64 GB gibi günümüzde yetersiz kalacak bir telefona sırf APPLE diye 10.000 ve üzeri vermek hiç mantıklı değil. Bari en düşük versiyonunu makul ederlerde yapsaydın satış rekoru gelebilirdi. Vede kutunun içinden sadece telefon çıkacak ve bu yüksek fiyatlara. Bir çok kişi başka telefonlara bakmaya başladı bile ... |
hocam telefondan yatırım mı olur öyle görmeyin zaten örnek şirkete 7 plus 32gb 3800tl gibi bir rakama almıştım çıktığı zamanlar, şu an 3500tl'nin altında fiyatı yok gibi temiz hatasızların, şimdi iphone 11 alacağım diyelim 2.elde 6500'e alsam 3bin tlye cihazları yenilemiş olurum ama şu da var maliyetine katlanmak istemezsem 7 plus ile 2 yıl daha devam edebilirim çünkü emsalleri piyasada yokken 7 plus hala en gözde cihazlardan birisi. bunlar çok önemli durumlar, şirketi geçtim bireysel olarak düşünmemek lazım , aile içinde bile 3-4 cihaz aynı anda değiştirebilirsiniz. 5 yıl sonra dediğiniz gibi olursa 3-4 telefona 20-25bin tl arası vermek durumunda kalabilirsiniz. imkan varsa apple ürünlerini tercih edebilirsiniz zararınız minimum olur ve uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz. imkan yoksa zaten fuzuli konuşuyoruz, xiaomi remi note 9 pro alıp geçmek lazım, daha yeni aldık arkadaşa müthiş telefon. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthell -- 19 Kasım 2020; 12:17:37 > |
şaka gibi bir mantık gerçekten. iphone 7'nin lansmanı 16 Eylül 2016'da yapılmış, o günün kuru ne diye baktım 1 $ = 2,96 TL. 3800 / 2,96 = 1283$ (senin verdiğin para) 3500 / 7,71 = 453$ (şimdi sana verdikleri para) baya aldığın fiyattan veriyormuşsun kardeş, kafan güzelmiş güle güle kullan. evet iphone androidlere göre daha çok değerini koruyor, bu tüm apple ürünlerinde böyle aslında mac'lerde de benzer durum var ama parasının ne kadar değersizleştiğini farketmeden ne güzel "olay çok basit telefonu aldığın fiyattan vermek ister misin istemez misin" demek. |
Düşük maliyetli kredi? Hali hazırda vatan sadece 3 e bölüyor ve %3 fark alıyor. 8000 tl desek 240 tl fark eder. 6 taksit için en az %4 %5 fark ödediniz oda 400 tl fark demek. Yani tiko para alabilirdiniz ama kısacık bir vade için bile 300-400 tl fark ödeyip krediyle aldınız? Sektörün içindeyim lütfen bana müşteri profilini öğretmeyin :) 10 telefonun 9 u krediyle alınıyorsa hadi zor ihtimal iki tanesi de sizin gibi olsun (değil) 10 kişiden 7 si krediyle alıyorsa yine ortada saçmalık var demektir. Bu insanlar alım gücünü zorlayarak bunu alıyor demektir. Az uz bir meblağ da değil nereden baksanız standart bir çalışanın 2 aylık maaşı ve bu durumu normalleştiriyorsunuz. Türkiye şartlarında tekrar ve tekrar söylüyorum, çok paranız yoksa tamamen statü için yapılan bir harekettir. Yoksa aşağı yukarı her telefon artık 4-5 sene gidiyor. Kameralar hakeza birbirine çok yaklaştı, hızlar deseniz öyle. İşletim sistemi olarak huawei androidi saolsun arşa kadar çıkardı. Artık iphone 4 zamanı gibi apple'nin bir önde oluş durumu, albenisi de yok. En basit örnek geçen bir müşterimizin sorunu için evini ziyaret etmem gerekti, elindeki telefon samsung s3 s5 falandır, ekran çatlak. ama evinde 2 tane imaci var iş için. Çünkü iş için o lazım. Bu adam niye almıyor? çünkü ihtiyacı yok. İnsanlar kendilerine yalan yere ihtiyaç uydurup sonra buna da inanıp almak için krediler çekiyor. Akıl tutulması başka açıklaması yok. |
dostum senin kafan daha güzel , ülke ekonomisiyle benim telefonun ne alakası var tam olarak çözemedim , bir örnek veriyorsun kafası kesilmiş tavuk misali ne olduğu belli değil o zamanlar 3000$ civarı maaş alıyordum şimdi 1151$'a denk geliyor zam almadığımı varsayarsak, Cimer'e yazayım mı hükümet hocam kafanız güzelmiş diye. kendinizi komik duruma düşürmeyin , işim iktisat benim yani ciddi anlamda para kazandığım meslek bu saçma sapan örnekler verip kafa bulandırmaa gerek yok. sen aynı dönemde çıkan cihazlarla karşılaştır durumu , zarar etmek ister misin , istemez misin , üstüne soru ekleme tek soru bu . |
Ayıbı yanlış yerde arıyosunuz Her sene telefonlar dolar bazında aynı fiyattan çıkıyor Biraz da devlete ayıp diyebilseniz ,vergilere itiraz etseniz dolarla işim yok denerek biten ekonomiye itiraz etseniz keşke .. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
haha Cimer'e bana böyle böyle dediler diye mi şikayet edeceksin anlamadım? verdiğim örnek gayet net, diyorsun ki ben 3800e almıştım, şimdi 3500 ediyor bak ne güzel para kaybetmemişim. ben de diyorum ki saf mısın, safmış gibi mi davranıyorsun şu an sana verdikleri 3500 ile şu an anca en son çıkan iphone'un ekran değişim ücretini karşılarsın. (iPhone 11 Pro Max -> 2.959 TL apple'ın sitesinde ekran değişim ücreti). |
yahu senin neyini şikayet edeyim, okuduğunu anlamıyorsun daha diyorum ki aynı dönemde alınan cihaz ile karşılaştırınca daha iyi değer koruyor , paran sende kalıyor, sen gelip bana kur çarpıyorsun reel piyasada kaybetmişsin diye, bununla bunun ne alakası var hocam. asgari ücrette 200$'a kadar düştü memlekette, çıkıp 20-30 milyon çalışana diyor muyun ben "SAF MISINIZ KARDEŞİM, 3-4 YILA KADAR 400$ ALIRKEN ŞİMDİ 200$ ALIYORSUNUZ ÇARP HADİ DELİKANLIYSAN ÇARP BAKALIM NE ÇIKACAK , SİZ ÇILDIRDINIZ MI DİYE " yazarken gülmekten karnım ağrıdı ya kısa özet geçeyim; sen 80 milyon insanın yaşayıp kullandığı ve son 1-2 yılda büyük buhranlar geçiren bir para birimini getirip benim aldığım tek bir telefona bağlıyorsun ve bak zarar ettin diyorsun, senin kafan nasıl işliyor bilmiyorum fakat zaten aldığı beyaz peynirden bile aynı zararı ediyorsun dönemleri karşılaştırınca. burada olay doların karşılığı değil , 2017'de aldığım Tiguan'ı 100'e almışken şimdi 300'e satıyorum o halde benden başka akıllı yok etrafımda o mantıkla ilerlersek. olay aynı dönemde alınan 2 maldan 1'inin değerini daha fazla koruması ve hemen hemen aldığın rakamlara satılması. geçen sene çıkan cihazlara gidelim iphone 11 6999'tlden çıktı, 6500tl'den aşağıya ilan yok 11 pro max 11999 tl'den çıktı , 11500tl'den aşağı satılmıyor samsung s10 ultra 7499tl'den çıktı , şu an 2.elini geçtim hepsiburada'da 5099tl ben keriz silkeleme diye buna derim işte 2.elde 4bine satılmaz bile , 1 yılda 3500tl'yi türkiye şartlarında kenara koyamıyor çoğu insan ki bu golü sadece 1 telefondan yiyorsun. |
Görseller turkcell b2b ekranından sanırım.Eğer öyleyse kesin bilgi yayalım. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |