< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Artık sorun değil benim icin ikinci el alacağım Almanya'dan yine çok karlı olacak benim için herhangi bir sorun olduğu zamanı dayımla ile yollarim Almanya'ya < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Merak etme ben en fazla 1 telefonu 4 sene kullanırım gelişen teknolojiler benim merakımı her zaman sarmıştır telefon piyasasını takip eden biriyim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
haftanın 3 günü vatan bilgisayardayım, saha denetimi sebebiyle. Kime ne anlatıyorsunuz? internet faizi ile mağaza faizi de aynı bu arada bilginiz olsun :) Hatta daha net konuşayım, 6 taksit yaptığı dönemde %4 fark almış, bunu carilerden görebiliyorum. yani yine en az 300 tl fark ödemişsiniz... Neyse ya :D aynen 300 tl paramı ki. Zaten cihaz çöp ips paneline rağmen 7500 e gelmiş üzerine 300 tl de faiz ödemişsiniz size koymaz. Dipnot; 130 dolarlık mi 8 se nin ekranı iphone 11 den iyi defalarca test ettik. Amoled çünkü :D |
konuya rastgele girdim ve telefon takibinde çok geri kaldığımı anladım cidden cahil kalmışım çok bilgili arkadaşlar mevcut, şu aşağıdaki yazıyı rica etsem direkt açıklayabilecek bir arkadaş var mı çünkü ? not: lütfen yatırım aracı , döviz , dıj güjler , fetö diye açıklamayım geçen sene çıkan cihazlar -iphone 11 6999'tlden çıktı şu an 7999tl ve 6500tl'den aşağıya ilan yok, hatta 6750tl'de malum indirim dönemi -11 pro max 11999 tl'den çıktı , 11500tl'den aşağı satılmıyor -samsung s10 plus 7499tl'den çıktı şu an 5000tl , şu an 2.eli 4000tl |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Beyler Kıbrısta satılmaya başlamış cihazlar. Orası ile burası arasında fiyat farkı var mı? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Biraz araştırdım yaklaşık üst modellerde 1500-2000 TL fark varmış. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferkahraman -- 20 Kasım 2020; 13:48:32 > |
Cok ilginc muhabbetler donmus. Turkiye satis fiyatini ve alis gucunu milyonlarca kez kiyasladik zaten. Ulke batmis durumda, doviz ve vergiler resmen arsa degmis ama hala TR fiyatlarina ve teknoloji marketlerin ya da sitelerin satis fiyatlarina laf edenler var. Adamlar reseller ve operasyonlarini yurutmek icin tabi ki 3000-4000 TL kar koyup satacak. Kaldi ki sirket bir telefonun satis fiyatindan kazanacagi 3000-4000 TL'nin hepsini kar yazmiyor. Operasyonel giderler, depo masrafi, magaza kirasi, insan gucu giderleri gibi bir suru masrafi var bu firmalarin. Basitce gelirler ve giderler toplandiginda uber karlar kaldigini dusunmuyorum adamlara.
Konustugumuz firmalarin hepsi kapitalist firmalar ve her ne kadar musteri memnuniyeti onemli olsada en onemli hedefleri sirket karliligi. Kendilerini bu sekilde dondurebiliyorlar ve piyasada kalabiliyorlar. Sirf musteri memnun olacak diye zararina satis yapmalari icin bir neden yok. Fiyattan kaybettigi musteri memnuniyetini farkli sekillerde kompanse ediyorlardir zaten. Dolayisiyla fiyatlar ortada ve ben bu sizintilarin gercek oldugunu dusunuyorum. Bu piyasa sartlarinda 4-5 sene beni goturecek bir telefon icin de fiyatlar normal duruyor. Dolayisiyla oturup aglayacaksaniz Teknosa'nin ya da Vatan'in satis fiyatlarina degil dolarin 8 TL olmasina ve uzerimizdeki vergilere aglayin. Bu arada yukarida bahsettigim herhangi bir teknoloji firmasinda calismiyorum fakat perakende alaninda var olan bir firmada calistigim icin fiyatlandirma politikalarini anlayabiliyorum. |
Baya ucuzmuş. Standart bir ailenin 1 yıllık gideri kadarmış ne ki pöh |
Demo cihaz, adı üstünde sadece tanıtım amaçlı içine hat bile takılmayan maliyetine satılan cihazlar. Son kullanıcı cihazından her zaman çok daha ucuz olur zaten bu cihazlar |
haklısın ben aksini iddia etmiyorum ama arada yaklaşık iki buçuk kat fiyat farkı olması tuhafıma gidiyor. |
Hocam hangi 2.5 kat, nasıl hesaplıyorsunuz? |