Şimdi Ara

Fiyatı aynı tutup gramajı azaltmak (Farkettiniz mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda özellikle market ürünlerinde farkettim bunu fiyat aynı ama paket boyutu gramaj şekil vs daha küçük.. Geçen 10 lu popkek alayım dedim bi açtım fındık kadar bişey kaç arkadaş doyardık onunla önceden. Bölmeli çikolataların boşlukları dahada artırılmış..sıvı yağ alıyorum misal standart 1 lt dir değil mi geçen bi aldım 975 ml..suffle puding falan alıyorum bakıyorum dışardan dev gibi paketi bi açıyorum içi küçücük..cipsler zaten alayı hava eskiden taso için 35 kuruşa doritos alırdık o yeterdi bize şimdi 50 kuruşluk olanların içinden birine ikram etsen sana kalmıyor..1 liralık kapalı çekirdek alıyorsun bir avuç çıkmıyor içinden.. rondolar 60 krş civarı önceden her bisküvi gibi dikey koyarlardı artık yatay koyuyorlar 8 tane yerine 6 tane çıkıyor fiyat aynı bunlar sadece aklıma gelen birkaç tanesi ve basit ürünler birçok üründe aynı strateji var artık.. güya zam yapmıyorlar ama resmen aptal yerine konuyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esVed -- 20 Mart 2017; 13:3:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dediğine katılmakla birlikte, saydığın ürünlerden -sıvı yağ hariç- hepsi sağlıksız besinler, tüketmemeni tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıvı yağlar 5 litreden 4 litreye düştüler.Ekonomi kötüye gidiyor.Kriz yokmuş gibi gösterme çabaları bunlar.Kriz var ama henüz adı yok
  • Şimdi olay şu: Gramajı boyutu sabit tutup enflasyon ve kur ile ürün fiyatlarına haklı zam yapsalar tüketici dün 1 e aldığı şeyi 2 ye aldığında gözüne batar. Başka ucuz markaya yönelir. Firmalar bunun yerine fiyatları sabit tutup sanki hiç bir farklılık yok havası vermeye çalışıyor. Bir çok tüketici bunu ya görmüyor ya da gormemizlikten geliyor. Ayrıca etrafımda fiyati artacağına boyutu küçülsün diyen çok insan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prometheusx -- 23 Mart 2017; 9:27:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prometheusx

Şimdi olay şu: Gramajı boyutu sabit tutup enflasyon ve kur ile ürün fiyatlarına haklı zam yapsalar tüketici dün 1 e aldığı şeyi 2 ye aldığında gözüne batar. Başka ucuz markaya yönelir. Firmalar bunun yerine fiyatları sabit tutup sanki hiç bir farklılık yok havası vermeye çalışıyor. Bir çok tüketici bunu ya görmüyor ya da gormemizlikten geliyor. Ayrıca etrafımda fiyati artacağına boyutu küçülsün diyen çok insan var.

Sanki birbirinden çok farklı bir şeymiş gibi. Algı yönetimi güzel bir şey hocam. 50 TL'lik malı 50 TL'den koysan satmaz ama 120 TL'den düştü diye 60 TL'ye etiket basarsan kapış kapış gider derler ya hani; bu da öyle bir şey.
  • Legendâry kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle ben şahsen indirimlere de pek inanamıyorum artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prometheusx

Aynen öyle ben şahsen indirimlere de pek inanamıyorum artık.

Bir satış eğitiminde anlatmışlardı bunu "69" yöntemi diyorlar buna satış dilinde. 6'yı 6 olarak satamazsın her zaman, ters çevirip 9 yaptığında göze daha çekici gelir ve kapış kapış satılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Büyük adilik. Rekabet Kurumu incelemeli bu durumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badibatu -- 23 Mart 2017; 10:33:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: badibatu

Büyük adilik. Rekabet Kurumu incelemeli bu durumu.

onunla alakası yok

Hammadde zamlandı ureticide urunu zamlamak yerine gramajı dusuruyor

Buradaki konu ekonomi iyiye gitmiyor kotuye gidiyir ama halka yansitilmiyor

• Amaan nolcak ben hep 50tllik alıyorum

• böyle yaptıktan sonra ellerinde fazla mal kaldığından,sanki hemen tüketilmese bozulacak gıdaları fazlaca birleştirip gidip orjinal haliyle arayı çok açmayacak şekilde fiyatlandırıp mega boy falan yapıyorlar,o daha gıcık bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.