Şimdi Ara

Fitness, Bodybuilding'deki mantıksızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Body-ciler, fitness-bodybuilding; yani sırf sabit bir yerde ağırlık indirip kaldırarak ve benzer hareketlerle vücut kaslarını kuvvetlendirenler, sadece vücudlarını daha güzel göstermek için bunu yaptıklarını söylüyorlar. Hatta müsabakalarının podyumda manken gibi kendilerini göstermekten ibaret olduğunu ve karşılıklı yarış olmadığını söylüyorlar.

Dövüş sporlarındaki bireyler gibi atik ve hızlı olamadıklarını, dövüşe kabiliyet geliştirmemiş olduklarını da itiraf ediyorlar. Hatta bir tanesi bodyde daha ağır yükleri kaldırabildiği halde vücudu daha zayıf göründüğü için zayıf sayıldığını bildiriyor.

Sırf görüntüye odaklı ve niteliği önemsemeyen bu spor ne kadar doğru olabilir ? Diğer taraftan vücudun kaslı görünmesi bir insanın normal hayatta bunu elde etmesi ile makbul ve rakibini alt etmenin de esası sayıldığı için görüntüsü geçerli. Rakibe üstünlük ve atiklik namına hiçbir nitelik bildirmeyen ama sadece görüntü namına elde edilmiş sonuç, çelişki halinde değil mi ? Kuvvet için değerli olan kuvvet sağlamadığı halde değerli gibi gösterilmemiş mi ?

Özellikle de sırf görüntü için kimyasallar alınarak, sağlık yönünden de muamma hale gelip sonuç almak ?

•    İLYAS sen misin?

• Vücudun kas kütlesi arttıkça harcadığı oksijen de artıyor bu da daha çabuk yorulmaya neden oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Worcestershire kullanıcısına yanıt

Hantallaştırdığı da doğru mu? Beklenenin tam tersi mi yoksa ?

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Doğru, mesela aynı kütlelerdeki bir bodybuilder ve güreşçiyi kıyaslarsak güreşçi çok daha atletik olacaktır.(görüntü anlamında olmasa da performans anlamında)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre kas geliştirmenin tek artısı, sırt ve karın kasları geliştiği için omura binen yük azacalacağı için bel fıtığının önlenmesine veya azalmasına, boyun kasları gelişip boyun omurundaki yükü alacağı için boyun fıtığını önlemeye veya varsa yavaşlamasına ve uyluk kasları geliştiği için dizdeki kıkırdaklara binen aşırı yükü alarak kireçlenmeyi önlemeye muazzam katkı sağlaması.. Hepsi bu...

• dekareme kullanıcısına yanıt

Diğer sporlarda sağlanmıyor mu bu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fitness ve hergün kardiyo
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • karafetva K kullanıcısına yanıt

onu bilmiyorum ama burda iş tamamen kas gelişimine odaklı.. diğer sporlarda kas gelişimine odaktan çok sporun yapılışına odak var

• 2 sene taekwondo 1 sene de kickboks yaptım. Fitness ise 1 yılı geçti hala devam ediyorum. Vücut irileştikçe hoşuna gidiyor bir kere yanına gelenler bile kollora bak şişmiş diyorlar. Estetik gözükmek önemli ayna karşısında göbekli bir adam görsem kötü hissederdim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.