Şimdi Ara

FIREFOX 4 - 17.0a1 SORUNLAR-ÇÖZÜMLER-KODLAR (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
7
Favori
18.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orijinalden alıntı: condemned890

www.bolumsonucanavari.com daki hiçbir videoyu izleyemiyorum misal şu

http://www.bolumsonucanavari.com/kullaniciVideosu-The_Witcher_2__Lords_of_the_Rings_mock-2516-570.htm

sorun ne olabilir sizce ? tüm plashlar shochwawe cart curt herşey yüklü java yıda güncellemedim firefroxta izleyeimiyorum birtürlü ama internet explorer 6 da dahi açılıyor viode sadec efirefox ta açılmıyor yardım lütfen

Firefox 4.01 Win7 x64, herhangi bir sorun gözükmüyor..

FIREFOX 4 - 17.0a1 SORUNLAR-ÇÖZÜMLER-KODLAR

ben firefox 3 kullanıyorum verisyonun eski yada yeni olmasıyla alakalı olacağını sanmam çünkü windows xp ile gelen hiçbir şekilde güncellenmemiş internet explorer 6 da bile çalışıyor videolar. güncellkikle alakalı olsa çalışmaz diye düşünüyorum. haksız mıyım ?

• quote:

ben firefox 3 kullanıyorum verisyonun eski yada yeni olmasıyla alakalı olacağını sanmam çünkü windows xp ile gelen hiçbir şekilde güncellenmemiş internet explorer 6 da bile çalışıyor videolar. güncellkikle alakalı olsa çalışmaz diye düşünüyorum. haksız mıyım ?

Öncelikle konu başlığını hatırlatmak isterim.

Bunun dışında şu an FF 3.6.17 versiyonu ile de normal bir şekilde oynuyor videolar. Sisteminizdeki bir aksaklık sanırım bu problemin sebebi.Şunu da ekleyim, IE nin kullandığı flash player diğer tüm tarayıcılarınkinden farklıdır. Mesela yeni bir sistem yüklediniz 0 dan. IE yi çalıştırdınız ilk defa, flash eklentisi yüklemek istediğini söyler. Yüklersiniz. Sonra firefox çalıştırırsınız o da size flash olmadığını söyler (eksik eklenti şeklinde gösterir). Yani sisteminiz de 2 ayrı flash player olmalı. Biri IE için, diğeri tüm geri kalan tarayıcılar için. Yani IE gösteriyor diye yanılmayın. Aynı flash'ı kullanmıyorlar çünkü.

"Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir"
    Hz.Mevlana

• quote:

Orijinalden alıntı: EMREMETIN

quote:

quote:

Arkadaşlar 4 sürümüne gelene kadar sorunsuz kullandığım firefox, sayfaları açarken veya sekme değiştirirken birkaç saniyelik donma veya kitlenme yaşıyor. Format sonrası bile bu böyle. Yıllardır kullandığım firefoxtan soğudum açıkcası. Nedir bunun sebebi?

Ekran kartınız iyi bişey değilse veya onboard ise ayarlar/gelişmiş ten donanım hızlandırmasını kapatarak deneyebilirsiniz.

Sağolun cevabınız için. Ekran kartım onboard değil, fazlasıyla yeterli olan HD4770. Muadili olan veya daha düşük seviyedeki kartları kullanan arkadaşlarım var. Onlarda denedim firefox yükleyerek bir sorun yok. Anlamadım bu işi soğudum firefoxtan resmen. Sadece **** reklam engelleyicisini kullanıyorum eklenti olarakta. Tertemiz tarayıcı.

Bence yinede dediğim ayarı kapatarak bir deneme yapın. Ekran kartınız iyidir ama belki sürücüsü uyumsuzdur.

Hz.Mevlana

• quote:

quote:

Öncelikle konu başlığını hatırlatmak isterim.

Bunun dışında şu an FF 3.6.17 versiyonu ile de normal bir şekilde oynuyor videolar. Sisteminizdeki bir aksaklık sanırım bu problemin sebebi.Şunu da ekleyim, IE nin kullandığı flash player diğer tüm tarayıcılarınkinden farklıdır. Mesela yeni bir sistem yüklediniz 0 dan. IE yi çalıştırdınız ilk defa, flash eklentisi yüklemek istediğini söyler. Yüklersiniz. Sonra firefox çalıştırırsınız o da size flash olmadığını söyler (eksik eklenti şeklinde gösterir). Yani sisteminiz de 2 ayrı flash player olmalı. Biri IE için, diğeri tüm geri kalan tarayıcılar için. Yani IE gösteriyor diye yanılmayın. Aynı flash'ı kullanmıyorlar çünkü.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Benim FF sürümüm 3.0.19 diger versiyonlarına alışamadığım için güncellemiyorum en kullanışlı versiyonu bu bence. Önerebileceginiz bir çözüm varmıdır acaba ?

• quote:

AMD Catalyst Control Center' da buna ilişkin bir ayar göremedim. 11.5 sürümünü yüklü şuan driver olarak. Ayrıca donanım hızlandırmayı kapatırsam film izlerken Gpu' dan yararlanamama gibi bir sorun olur mu ?

Hayır ATI ile alakalı birşey değil. Firefox dan ayar yapacaksınız. Resimdeki işaretli yeri kapatacaksınız.

FIREFOX 4 - 17.0a1 SORUNLAR-ÇÖZÜMLER-KODLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 24 Mayıs 2011; 17:21:56 >

Hz.Mevlana

• quote:

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Benim FF sürümüm 3.0.19 diger versiyonlarına alışamadığım için güncellemiyorum en kullanışlı versiyonu bu bence. Önerebileceginiz bir çözüm varmıdır acaba ?

Sizin konumunuz da malesef bir çözüm bilmiyorum. Yeni flash playerlar videolarda GPU (ekran kartı) hızlandırması kullanıyor, kullandığınız FF sürümü ile uyumsuz olabilir bu durum. 4.01 e geçmenizin zamanı gelmişte geçmiş birazcık. :)

Hz.Mevlana

• quote:

quote:

Sizin konumunuz da malesef bir çözüm bilmiyorum. Yeni flash playerlar videolarda GPU (ekran kartı) hızlandırması kullanıyor, kullandığınız FF sürümü ile uyumsuz olabilir bu durum. 4.01 e geçmenizin zamanı gelmişte geçmiş birazcık. :)

dedigim gibi pek ısınamadım yeni versiyonlara ama başka yapacak birşey olmadıgıhna göre yavaş yavaş güncelleyeim artık. bu arada kayıtlı parolalar yer imleri vs gibi kişisel ayarlar silinmez degil mi update yaptıgımda ?

• Siz yedeğinizi alın, ne olur ne olmaz. Zaten güncelleyerek değilde sıfırdan kurulum yaparsanız daha iyi performans veriyor.

Hz.Mevlana

• Merhaba; basit bi sorum olacak, mobil girişler için user agent switcher eklentisini kullanıyorum.
    Tarayacıyı mobil yapıp daha sonra normal haline getirince Google.com.tr olarak ayarlanmış anasayfa Google Mobil olarak gözüküyor.
    Ve bir türlü değişmiyor. Bunun nedenini araştırdığımda pek bir çözüm bulamadım. Aslında çözüm basit Firefox’da geçmişi temizlemekle olur sanırım.
    Fakat ben geçmişi temizlemeden yapabilir miyim onu öğrenmek istiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wa$abi

Dosya indiriyoruz diyelim. Dosya indirildiğini eklenti çubuğunda göremiyoruz değil mi?

Download statusbar, şeklinde aratın.

Hz.Mevlana

• quote:

Orijinalden alıntı: Sènior Farfalla

Merhaba; basit bi sorum olacak, mobil girişler için user agent switcher eklentisini kullanıyorum.
    Tarayacıyı mobil yapıp daha sonra normal haline getirince Google.com.tr olarak ayarlanmış anasayfa Google Mobil olarak gözüküyor.
    Ve bir türlü değişmiyor. Bunun nedenini araştırdığımda pek bir çözüm bulamadım. Aslında çözüm basit Firefox’da geçmişi temizlemekle olur sanırım.
    Fakat ben geçmişi temizlemeden yapabilir miyim onu öğrenmek istiyorum...

Valla ne desem yalan olur, hiç denemediğim bir şey. Mozilla ana konusunda sorarsanız daha çabuk yardım alırsınız.

Hz.Mevlana

• @2smoke teşekkürler, eklentiyi kuruyorum şimdi. ama firefox3'te dosyanın indirildiğini durum çubuğunda görüyorduk yanlış hatırlamıyorsam. Firefox4'te bunu kaldırmışlar galiba
    .
  • quote:

Orijinalden alıntı: moondalina

sekme başlarında ki site mini simgeleri görünmemeye başladı sizdede bu sorun var mı nasıl düzeltebilirim acaba

Tema değiştirdiyseniz o yüzdendir. Orjinal tema ile deneyin. Ya da kullandığınız görsel bir eklenti sebebiyet vermiş olabilir.

Hz.Mevlana

• quote:

Orijinalden alıntı: wa$abi

@2smoke teşekkürler, eklentiyi kuruyorum şimdi. ama firefox3'te dosyanın indirildiğini durum çubuğunda görüyorduk yanlış hatırlamıyorsam. Firefox4'te bunu kaldırmışlar galiba

Verdiğim eklenti çok güzeldir, sıradan bir çubuktan çok daha fazlasını yapar.

Hz.Mevlana

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: moondalina

sekme başlarında ki site mini simgeleri görünmemeye başladı sizdede bu sorun var mı nasıl düzeltebilirim acaba

Tema değiştirdiyseniz o yüzdendir. Orjinal tema ile deneyin. Ya da kullandığınız görsel bir eklenti sebebiyet vermiş olabilir.

yok hocam tema kullanmadım ama yeniden yüklemeyi deniycem bakalım teşekkürler
  • Konu cozutmuş yine :)

Hz.Mevlana

• Yaklaşık bir haftadan berri Firefox Aurora 6.0a2 versiyonu kullanıyorum cok memnum acayip hızlı denedinmi Smok?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.