Şimdi Ara

FIREFOX 4 - 17.0a1 SORUNLAR-ÇÖZÜMLER-KODLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
7
Favori
18.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

FF'i açıp sık kullanılanlardan birini tıklayınca resimdeki gibi yarım ekran açılıyor. Sğa doğru çekerek genişletemiyorum.

http://img263.imageshack.us/i/adszh.gif/

Hiçbir ayarıyla da oynamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemal -- 28 Mart 2011; 17:18:03 >
    -son olarakta en sağ attıkları home tuşunu eski sürümdeki yerinde olsun istiyorum arkadaşım kodu vermiş o görünüm için ama malesef yapamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmert0 -- 28 Mart 2011; 19:11:12 >
    Anakart; MSI 870A-G54 AMD, işlemci; AMD Athlon II X4 640 AM3 3.0GHz, Ekran kartı;MSI HD6850 GDDR5 1GB 256Bit, Ram; 2X2 KINGSTON 2GB Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9, Güç kaynağı;HIGH POWER 500W PSU, Ses kartı; creative x-fi extreme gamer, Hi-fi; Creative G500, Monitör; Benq fp202w 1680x1050, İşlemci fan; XIGMATEK HDT-D1284
  • quote:

Orijinalden alıntı: Owl City.

http://forum.donanimhaber.com/m_47775830/tm.htm

Şu konudaki sorun ben de de oluyor, nasıl halledeceğim ?

Bunu ben bilmiyorum, henüz başıma gelmedi, bug olabilir denildiği gibi, 4.2 ye bakmak lazım. Bu sene içinde 7 ye kadar versiyon bekleniyor. Yani 5-6-7, üçü
    birden çıkacak sene sonuna doğru.

"Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir"
    Hz.Mevlana

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemal

Benim sorunum daha da farklı...

FF'i açıp sık kullanılanlardan birini tıklayınca resimdeki gibi yarım ekran açılıyor. Sğa doğru çekerek genişletemiyorum.

http://img263.imageshack.us/i/adszh.gif/

Hiçbir ayarıyla da oynamadım.

Bu da çok ilginç, aslında bunları bug olarak bildirmek lazım dı hep beta sürecinde, ama hiçbirimiz nasıl sa normal sürümde düzelir dedik göz ardı ettik. Şimdi de çekiyoruz işte.

Bunu araştıracam, bu da rastlanan bir durum değil.

Hz.Mevlana

• quote:

Orijinalden alıntı: tmert0

Bende 4ü indirdim ve gerçekten çok hızlı yanlız tikli huylu biri olarak bazı sorunlarım var lütfen yardım.
    - Ziyaret ettiğim siteler özellikle forum donanımda ki girdiğim konular mavi mavi gözüküyor bunu nasıl kaldırırım.
    -artıya basıp sekme aç dediğimde otomatik google açılsın istiyorum
    -son olarakta en sağ attıkları home tuşunu eski sürümdeki yerinde olsun istiyorum arkadaşım kodu vermiş o görünüm için ama malesef yapamadım?

1- O iş otomatik oluyor, girilen yerleri vurgulamak için, değiştirmek istersen ilk mesaja kod olarak ekliyorum.
    2- Home tuşuna mousun orta tuşu ile tıklarsan yeni sekme ana sayfan olarak açılır. (ana sayfan google ise tam senin istediğin şey)
    3- Tuşların hizasında sğ tıkla, özelleştir de, ordan istediğin yere tut taşı.

Hz.Mevlana

• @yorfa, verdiğin kodların bazılarını ilk mesaja aldım, yanlız şu home tuşu olayını anlamadım, tam olarak nereye çekmek için o kodlar resim atarmısın.

Teşekkür ederim konuya katıkın için.

Hz.Mevlana

• Teşekkürler üstad cevaplar için. İlk başa koyduğun kod maviyi kırmızı yapıyor:) hiç kaldırmıyor. Kırmızı yaptığı gibi donanım haber harici diğer sitelerde de birçok yazı kırmızı oluyor:) Onu tamamen silme kaldırma yok sanırım.
    Anakart; MSI 870A-G54 AMD, işlemci; AMD Athlon II X4 640 AM3 3.0GHz, Ekran kartı;MSI HD6850 GDDR5 1GB 256Bit, Ram; 2X2 KINGSTON 2GB Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9, Güç kaynağı;HIGH POWER 500W PSU, Ses kartı; creative x-fi extreme gamer, Hi-fi; Creative G500, Monitör; Benq fp202w 1680x1050, İşlemci fan; XIGMATEK HDT-D1284
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmert0

Teşekkürler üstad cevaplar için. İlk başa koyduğun kod maviyi kırmızı yapıyor:) hiç kaldırmıyor. Kırmızı yaptığı gibi donanım haber harici diğer sitelerde de birçok yazı kırmızı oluyor:) Onu tamamen silme kaldırma yok sanırım.

Ordaki RED yazan yer renk, istediğin renk yapabilirsin. black yazarsan siyah olur mesela, sana daha çok uyabilir.

Onu tamamen kaldırma yok. Şöyleki, bir çok durumu mevcut, ziyaret edilen, üzerinde dolaşılan, tıklanan gibi. Bu genelde tüm tarayıcılarda olan sabit bir CSS özelliğidir. Mesela google ile bişey arayıp girdiğin siteler aynı aramayı birdaha yapınca farklı renk görünür (bordo) ki burdan sen daha evvel oraya girdiğini anlarsın.

Sadece bu forumu değiştirmek için;

@-moz-document domain(forum.donanimhaber.com)
    { a:visited {color: red !important; }}

@-moz-document domain(resim.donanimhaber.com)
    { a:visited {color: red !important; }}

kodunu kullanabilirsin, RED yazan yeri değiştirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 28 Mart 2011; 20:24:34 >

Hz.Mevlana

• 2smoke;

ben tskr ederim,yılladır firefox kullanıyorum elimden geldigince bişeyler paylasıp ögrenmek icin burdayız.
    soruya gelince,hani home simgesine yada arac cubugunun bos bi yerinde sag tıklayıp özellestir den girdigimiz menu var ya,oraya girince home simgesini sürükleyip istediginiz yere koyabiliyorsunuz.
    ben en sol üst koseye ff app butonunun yanına koymustum.
    fakat arka fonu bende pek belli olmuyordu.
    o verdigim kod arka fonun daha cok belirgin olması ve buyutmek kucultmek gibi secenekleri barındırıyor.
    ilk msjımda resim var ordan da gorebilirsiniz.

hala simge durumuna getir ve cıkıs butonlarının gizleme kodunu arıyorum:(
  • Hah tamam şimdi anladım resme bakınca ne olduğunu. Eyvallah..

Hz.Mevlana

• Yenileme Tuşunu eski haline geri getiremedim adres satırının içine girmiyor ne yapabilirim?

Orijinalden alıntı: SiyahLimm

Yenileme Tuşunu eski haline geri getiremedim adres satırının içine girmiyor ne yapabilirim?

Özelleştir den ön tanımlıyı yükle düzelecektir.

Hz.Mevlana

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orijinalden alıntı: SiyahLimm

Yenileme Tuşunu eski haline geri getiremedim adres satırının içine girmiyor ne yapabilirim?

Özelleştir den ön tanımlıyı yükle düzelecektir.

Biraz dikkat etseymişim görebilirdim ama yinede bu bilgiyide vermiş olduk tşkler Smok

bir site linkine basınca yeni sekmede o site içinhttp://.. yerinehttps://.. yazsın istiyorum, mümkün mü bu
  • Bu eklentiyi daha önce kullanmamıştım. Şimdi burdaki kodları deneyerek güzel şeyler çıktı ortaya. Yararlı bir konu olmuş.

Orijinalden alıntı: ornitolog

tuhaf bir isteğim var :)

bir site linkine basınca yeni sekmede o site içinhttp://.. yerinehttps://.. yazsın istiyorum, mümkün mü bu

Harbi tuhafmış, ben bilmiyorum açıkcası varmı böyle birşey..

Hz.Mevlana

• quote:

Orijinalden alıntı: ysfbkrcn

benimde şöyle bi sorunum var;googleda aratma yapınca ff donuyor

Ciddimi bu dalgamı geçiyorsunuz ?, Kullandığınız eklentileri gözden geçirin, gerekirse hepsini etkisiz yapıp öyle deneyin.

Hz.Mevlana

• ornitolog

enteresan bi istek olmus ama tabi firefoxla hersey mumkun:)
    bununla ilgili bi kod vardı ama bulamadım.
    işine yararsa şoyle bi eklenti var.
    sayfasında kullanımı ve videosunu izlemenizi tavsiye ederim.

http://www.wikihow.com/Run-Major-Pages-in-HTTPS-Using-Firefox

ysfbkrcn

firefoxu komple silip tekrar yuklemeyi deneyin,yada eklentilerde,yan uygulamalarda vs sorun olabilir.

gelmişken 2 tane de işe yarar kod paylasayım:)

operanın bana gore en cazip ozelligi olan websitesi sayfaya sıgdır ozelligini bu kodla ff de yapmamız mumkun.
    adı ustune sayfaya sıgdırma kodu (nadirde olsa bazı sitelerde sorun cıkarabiliyor)

html {
    height:100% !important;
    display:table !important;
    margin-left: auto !important;
    margin-right: auto !important;
    }

body {
    display:table-cell !important;
    vertical-align: middle !important;
    }

diger kod ise firefoxla actıgımız tüm web sitelerinin fontunu Segoe UI fontlu olarak gormemize yarıyor.
    kodun icindeki Segoe UI yerini kullanmak istediginiz farklı bi font ismini yazarakta kullanabilirsiniz.

@-moz-document
    url-prefix("http://"),
    url-prefix("https://") {

html, body, span, td, br, input, button, select, option, div
    {font-family: Segoe UI Semibold !important;}

h1, h2, h3, strong, a:link, b, SPAN[role="link"], em, .announcement, .title.threadtitle_unread
    {font-family: Segoe UI !important;}

}

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F6021464 -- 31 Mart 2011; 14:41:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orijinalden alıntı: ysfbkrcn

benimde şöyle bi sorunum var;googleda aratma yapınca ff donuyor

Ciddimi bu dalgamı geçiyorsunuz ?, Kullandığınız eklentileri gözden geçirin, gerekirse hepsini etkisiz yapıp öyle deneyin.

hayır,ciddiyim.2-3 kere silip kurdum ama olmadı.bi de eklentisiz deneyelim.
    dzn:sorun mcafee siteadvisordaymış.bu eklentiyi ben kurmamıştım zaten.kendiliğinden tüm tarayıcılarımda olan bi eklenti.neyse artık sorun kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfbkrcn -- 31 Mart 2011; 15:02:25 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.