Şimdi Ara

Fiorino ile uzun yol (devir oranları)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.3 Multijet ve 1.4 fire motorlu fiorinolarda beşinci viteste 110-120 km/sa hızla giderken motor dakikada kaç devir çeviriyor?

Bir ara şanzıman dişli oranlarının uzun yola uygun olmadığını okumuştum ancak hangi motorlu versiyonu için yazıldığını hatırlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 22 Mayıs 2025; 19:44:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Geçen sene yazın araç ihtiyacı olduğu için araç kiralamak istedim.

En uygun ve dizel olarak fiorino araç çıktı bende ne olacak tapusunu almıyoruz kiralayım dedim ve 5000 km lik yola ailem ile çıktım.

O gün anladım ki ucuza kaçmak iyi değilmiş. Araçta konfor hiç yok, ön koltuklar neyse de arka koltuklar en ufak bir yamadan geçsen karnının içinde sancılar yapıyor. Arka zıp zıp.

Şöför olarak direksiyon kütük gibi ufacık araç ama tur çağı çok kötü, öyle az da yakmıyor. Bagaj desen yok gibi bir şey

Kiraladığım firmayı arayıp gittiğim ilde şubeleri ile değiştirdim ve Egea dizel aldım. Oh be dedim Egea arabaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıng365 -- 22 Mayıs 2025; 19:50:28 >
  • kıng365 kullanıcısına yanıt
    Bu mesaj bana yetti, teşekkürler.

• Uzun yola Multijet daha uygun.
    Aynı araç olan Nemo var bende. Bi de turbo benzin otomobilim olmasına rağmen biz ailecek hep Nemoyla geziyoruz çok az yakıyor.

Çocukların giderken bagajdan malzeme alıp koymalari bile büyük rahatlık
    Aynı araba ama aynı motor değil 1.4 HDi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Uzun yolda ortalama hızınız ve yakıt tüketim seviyesini yazar mısınız? Ayrıca 110 km/sa hızda son viteste kaç devir çeviriyor?

Hususiye çevirmiş miydiniz?

• 1.4 hdi motorlar 1.3 multijet’ten daha az yakıyor diye biliyorum.

• H4- H kullanıcısına yanıt

Hocam uzun kısa yol karışık 5 lt yi hiç geçmedi benim Nemo, 4.5- 5 lt arası oynar yakıt

2000 devirde 90-95 km arası bişey yapar, Max 100 u geçmem ben.

Sonra gördüm sorunuzu? Hususiye cevirmedim kamyonet ruhsatlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 22 Mayıs 2025; 21:17:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Tüketim gayet iyi. Düşük hız beni biraz bunaltıyor, 120’ye ancak dayanabiliyorum.

Otomobiliniz nedir bilmiyorum ancak uzun yolda güvenlik açısından çocuğunuzla da sürdüğünüz için otomobili tercih etmek daha iyi olabilir. Yola hayvan çıkar, başka şey olur uzun yolun dinamikleri daha farklı.

Hocam inanın Nemo daha güvenli. Şahsi olarak konuşuyorum.

Nemoya binince sağdan 80-90 tın tın gidiyorum ki ABS esp var zaten. Frenlerim lastiklerin yeni zaten.

Ama otomobile binince bir bakmışım 140-150 gidiyorum.

Hiç huyum olmamasina rağmen biri gaza getiriyor bir bakmışım adamla yarışıyorum Fiorino ile uzun yol (devir oranları) 

• kamyonet ruhsatı binek otomobile çevirme konusu hangisiydi linkini ekleyebilirmisiniz arkadaşlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiorino 1.4 77 beygir olanının vites oranları çok kısa 5 vites 3.500 devirde 110 yapıyor diye biliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/fiorino-kamyoneti-otomobile-cevirme--160336604#160336604

• apolyonn A kullanıcısına yanıt
    Dizeli de bilen varsa yazarsa makbule geçer.

Aslında otomobil modellerinin farklı motorlarının hangi viteste hangi hız/devire tekabül ettiğini gösteren veritabanı web siteleri vardı diye hatırlıyorum ancak spesifik olarak siteleri hatırlamıyorum. Bilen varsa paylaşmasını rica ederim. Faydalı olacaktır.

• 1.3 olanı 2500 veya 2700 gibi devirlerde 110 ile gider.
    2000 devirde 80 km/h olması lazım.
    Benzinlisi de alınır aslında. Hem dizele göre motor sesi olarak daha sessiz bir araç almış olursunuz.

• Savunmadım Çıkar Göster kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ek olarak yapay zeka programlarının da bu noktada yaklaşık/tahmini bir doğru değeri vermekte başarılı olduğunu belirteyim.

• Yapay zeka 120 km/sa için 2700 RPM olarak tahmin ediyor.

Hayatım boyunca dizelden uzak durdum, temiz benzinlisini almayı tercih ederim; ancak fiat’ın araçlarında (linea, bravo, punto, fiorino, doblo) dizel motorlu olanların oranı, benzinli olanlara kıyasla çok daha yüksek. Dizel motorlu araç sayısının fazlalığı sebebiyle piyasa araştırması yaparken benzinlide seçenek dizele kıyasla daha sınırlı.

Bunun haricinde düşük tork, görece ağır ve aerodinamiği kötü kasa ile birleşince 77 hp’lik 1.4 benzinli motor’un LPG’de şehir içi ne yakacağını kestiremiyorum, kullanıcıların yazdıklarını araştırmam lazım. Şehir içi 12 litreyi bulabileceği tahminim var ancak emin değilim. Özellikle de yazın klima açıkken o kasaya o motor ciddi zayıf gelebilir.

Dizel motorlusunda düşük devirdeki tork aracı daha rahat kaldırıp yürütebiliyor en azından.

Araç alma noktasında ya 20-25 yaş aralığında 1.6 Corolla, Civic veya 2.0 mondeo alacağım ve yaşları sebebiyle bunlara kasko yapamayacağım; ya da 10-15 yaş arası linea, bravo, punto, fiorino artık benzin dizel demeden hangisinin temizi denk gelirse onu alacağım. Kasko meselesi olmasa ben aslında Corolla veya Civic alır geçerim ancak kaskosuz kullanmak istemiyorum. İnsan ne kadar düzgün kullanırsa kullansın trafikte biri araca vurup pert edebiliyor.

https://forum.donanimhaber.com/eski-araca-kasko-dh-buyuk-anket--160543503#160543503

https://forum.donanimhaber.com/anket-500-000-ye-2005-civic-mi-2015-1-4-fire-77-hp-linea-mi--161191538

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 23 Mayıs 2025; 23:6:15 >

• Fiorino ile uzun yol (devir oranları)

Fiorino cargo. Yandan da sürgülü. Kasa tipi panelvan olarak geçiyor. Arkada koltuk olunca kasa tipi “yarım camlı van”, araç ismi ise fiorino combi oluyor galiba. Ancak arkasında koltuk olan fiorino cargo da gördüm, sonradan mı ilave ediliyor bilmiyorum, ya da ilana yanlış girilmiş.

Arkada koltuk olmaması ticari taksi çıkması olma ihtimalini de çok düşüren bir unsur. Yük taşımak için, ticari amaçlı da faydalı, oldukça kullanışlı.

https://forum.donanimhaber.com/station-wagon-ve-liftback-problem-arz-mi-yoksa-talep-mi--161070748

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 23 Mayıs 2025; 23:5:0 >

• Euro 5 motorlu multijetler çok sıkıntılı diyorlardı, o 1.6 motor için mi söyleniyor daha çok? Galiba 1.3’ü de Euro 4 kadar sağlam ve sorunsuz olmasa da 1.6’sı kadar kötü değil Euro 5’te?
    Dizelden pek anlamıyorum, ama galiba sorun çıkaran dpf gibi şeyler iptal edilebiliyor, çoğu kişi öyle yapıyor.

Hangi yıldan sonra Euro 5 başlıyor?

1.3 Multijet fiorino yüklü değilken Ankara şehir içinde kaç litre yakar ortalama? 6’yı görür mü?

Dizel motorda kaç km üstünü almamak gerekir bilginiz, fikriniz var mı? Dizelde motor sağlığını yağ çubuğu ve yağ kapağını çekip oradan duman atma, üfleme var mı bakarak ve egzostan yağ yakmaya işaret edecek duman atma var mı ona bakarak anlayacağım zannederim. Antifrizsiz araç zaten almam. Başka önerisi olan varsa ve paylaşırsa makbule geçer, okumak isterim.

Bende 1.3 multijet 95 hp araç var. 2500 dd 110 km/h hızda gidiyor olabilir. Tam dikkat etmediğim için 2700 de olabilir demiştim. Dizel alacağın araçta enjektör, turbo, egr dpf gibi sorunlardan en azından birini olsun büyük ihtimalle yaşarsınız. Model yılı yükseldikçe birde adblue çıkar.

Benzin/lpg'li araç alıdığınızda dizele oranla en büyük probleminiz çekiş olabilir. Ama unutmayın ki araca devir çevirtirseniz gider de.

Fiatların binek grubunda euro 5 2012 ile başlıyordu 95 hp euro 5 motordur. Fakat fiorino da 2015 modellerde bile 75 hp motorlar vardı.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.