Şimdi Ara

Fiorino ile uzun yol (devir oranları) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fiorino 1.4 benzinli motor şanzıman devir oranları hakkında (5. vites, 3500 rpm, 95 km/h):

“1.4 pop benzin&lpg modeli için pazartesi günü kapora vereceğim. aracı çok zor buldum. heyecanla süreceğim günü bekliyorum. gerekli editlemeleri bu başlıkta yapacağım.

edit: kapora verdim 1 haftayı geçti ancak araç hala faturalanmadı. haliyle ödeme yapamıyorum. aralık zammı loading mi acaba ? hayırlısı..

edit 1 : 2 aydır bekliyorum. sürekli erteleme yoluna gidildi. bu süreçte aralık zammı da eklenerek 622.000 tlden anlaştık. ancak aracın ocak ayına sarktığı söylendi ! lpgli araç tedariğinde bir sorun yaşandığı söylendi. ocak zammını yansıtmamaları için ödemeyi bir an önce yapmak istiyorum. benimle aynı durumda olan arkadaşlarla bilgi alışverişi yapabiliriz.

edit 2: bayi araç tedariğinde sorun olduğunu özellikle lpg'li araç konusunda tedariğin olmadığını söylediler. 640.000 tl ise güncel fiyatı. bu gidişle şubat ayına sarkacak. fiorino sen neymişsin be.. hemen alabilen varsa gerçekten şanslıdır.

edit 3: ve mutlu son. 30 ocak günü araç 654.900 tl ye faturalandı. 9 şubat günü aracı bayiden teslim aldım. bayiden çıkalı 10 dakika oldu gaz almak için girdiğim benzinlikte aracın gaz ağzının gevşek olduğunu ve gaz kaçırdığı öğrendim. hemen bayiyi aradım fiat yol yardım ile iletişim kurmam gerektiğini söylediler. 1 saatlik aracım çekiciye bindirilerek fethiye'ye servise gitti. aracın komple gaz tesisatı değişti. 1 hafta süren servis süresi boyunca bayi ve servis tarafıma ikame bir araç yollamadı. benim de ilk aracım olduğundan tecrübesizdim. direkt fiat müşteri hizmetleriyle görüşmem gerekirken hep servisle kontak kurdum. sonunda fiat müşteri hizmetleri süreci hızlandırdı servis süreci tamamlandı ancak aracı teslim almak için gittiğimde orjinal lpg tuşunun yerinde takılı olan çıkma bir gaz tuşu gördüm. tekrardan müşteri hizmetleriyle görüştüm. aracın herhangi bir değer kaybı olmadığı tuş takımının da orjinali ile değiştirileceği tarafıma bildirildi. tüm bunlar olurken ben 900 km yolu devirdim. aksiliktir dedim geçtim süreci sabırla bekledim. gelelim böyle negatif bir tablonun içindeki pozitifliklere. ilk izlenimlerime göre araç sürüşü oldukça keyifli. pop paket olmasına rağmen donanımı bana yeterli geldi. ekstra 4.000 tl ye park sensörü taktırdım. aracın görüş açıları çok hoşuma gitti. hızlanma konusunda bir beklentiniz olmasın. 5. vites 3500 devirlerde 95 km/h sürat yapıyor. bana yetiyor ama hıza takan biriyseniz canınız sıkılabilir. bagajı oldukça geniş. bu aracı lpg li olmasından ötürü tercih ettim. ilk yakıt tüketimini lpg km'de 1.8-2 tl gibi bir ortalaması var. 30lt lik lpg tankı 600 küsüre tl ye doluyor. bu devirde 200 tl vererek yarım depoya yakın gaz almak bile büyük bir keyif veriyor. son olarak söylemek gerekirse 10 yaşında araba parasına oldukça artıları olan 0 km kokulu bir araç. işçilik ve malzeme kalitesi tabi ki süper değil. ufak tefek kronik sorunlar yaşamanız çok olası ama fiat müşteri hizmetleri çözüm odaklı davranıyor. günün sonunda 650-700 bin tl verdiğinizi hatırlayınca ufak tefek şeyleri görmüyorsunuz. inşallah türkiye turuna çıkmayı düşünüyorum. onun da editi eklerim.

edit 4 : 1000 km'lik akdeniz turunu başarıyla tamamladım. bir kez daha iyi ki fiorino almışım dedirtti. yayla gibi bagajın tadını çıkardım. hız olarak 90-100 ile sakin bir yolculuk yaptırdı. bazı köy yollarına girdim orda da tık etmedi. 2000 tl lpg 1030 km yol yaptık. maşallah diyerek önümdeki rotaları iple çekiyorum.”

Alıntıdır.

Kaynak:
    ekşi sözlük
    fiat fiorino
    https://eksisozluk.com/entry/158672124

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 24 Mayıs 2025; 11:20:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• “2 ay önce 2021 model 1.4 benzinli ve premio paket olanı aldım ve 4.000 km. lik tecrübelerimi aktarmak isterim.

öncelikle tercih sebebim şu; aynı paraya 10 yaşında ford focus, 6-7 yaşında boş egea almak yerine 1,5 yaşında düşük km. sıfıra yakın ve bagajı da yeterli büyüklükte araç olmasıydı.(1.3 dizel olanı 100 bin tl pahalıydı)

olumlu tarafları geniş-ferah iç hacim, yeterli bagaj (610 lt) hatta koltukları yatırınca baya küçük beyaz eşyaları dahil taşıyabiliyorsunuz, 4 airbag, koltuk ısıtma , apple carplay olan geniş multimedya ekranı, park sensörü ve şehir içi kullanım için küçük boyutlara sahip olması, benzinli ve yeni olması nedeniyle görece daha düşük bakım masraflarını saymıyorum bile.

olumsuz yönleri; motoru çekmiyor çok yakıyor ama şehiriçi için yeterli, atmosferik makina 3000 devirde 90 km hız yapıyor bu sebeple uzun yolda bağırıyor ve çok yakıyor(şehir içi 7.6 şehir dışı 7.2 litre:(,ticari ruhsatlı olması, arka camların aşağı doğru açılamaması, 4 emniyet kemeri olması,dönüş çapının uzunluğu ve direksiyon sertliği ,büyük dizaynından dolayı rüzgar sesi ve 0-100 hızlanmasının çoook olması,2022 öncesi benzinli modellerde far yağmur sensörü hız sabitleme bulunmuyor premio pakette.”

Alıntıdır.

Kaynak:
    ekşi sözlük
    fiat fiorino
    https://eksisozluk.com/entry/155051991

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Merhaba,
    Youtube da şöyle bir video var. Adam detaylı bir çekim yapmış. 5. Vites hangi devirde kaç km/h hızda gittiğini görürsünüz.

Erman Başeymezyoutube
    Fiat Fiorino Fire 1.4 Benzinli Yol Yokuş Testi İnce Detay ve Tüyolar Alınır mı bu çekmeyen ticari ?
    https://www.youtube.com/watch?si=G8bec6F8psMND0-_&v=TeH_dtgtnno&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bir ara kullandım 1.3 Fiorino. Uzun yolda konforsuz filan değildi. 3000 km yol yaptım tatilde, hiç yorulmadım diyebilirim. Engelden geçerken arka taraf zıplatıyor doğru ama uzun yolda engel yok gibi bir şey zaten. Bahsedilen durum ancak şehiriçinde can sıkar. Hatırladığım kadarıyla 3 bin devirde 115 km hız yapıyordu. Zaten daha yukarı çıkmak istemiyordum çünkü hız limitleri 121 km idi otobanda. 3 bin devir ve 115 km hız civarında uzun yolda seyrediyordu ama motor sesi hafif rahatsız ettiği için hızımı 105-110 arası ayarlıyordum genelde. 1.4 ler çok daha kötü. Arkadaşımda vardı, epey şikayetçiydi uzun yoldaki devir oranlarından. Bendeki 115 ise ondaki de 100-105 civarıydı diye aklımda kalmış.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • kıng365 kullanıcısına yanıt

Geçen sene köye giderken bende son model lpg'li fiorino kiralamıştım berbat birşeydi.

Doblo veya Egea kiralayın bin kat daha iyi.

1.3 veya 1.6 multijet iyidir, 1.4'lere bulaşmayın aman diyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 24 Mayıs 2025; 14:1:57 >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

Kullandinmi dayi hic

• 110 ile 5.viteste 4 bin devir çeviriyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sinoplu kullanıcısına yanıt
    eğlenme bizimle hiçmi araba kullanmadık.eski model 1.4 palio vardı 90 yapıyordu bunlar daha yeni hatta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.