Şimdi Ara

Film arşivi yapmaya başlıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Kendime hobi olarak film arşivi yapmaya karar verdim-her filmi değil sevdiklerimi- önceden 600 gb kadar filmim vardı ama bunlar özenle yapılmış şeyler değildi indir kasada dursun gibiydi arşiv denemezdi, bu sefer kendim DVD alarak yapmak istiyorum hem maliyeti daha az hemde daha güvenilir HDD'ye göre,
    Sizce YIFY gibi yerlerden 720p olarak indirip bir DVD'ye 4-5 tane film atmak mı yoksa
    Paraya kıyıp() her DVD'ye bir tane film atmak mı? Böyle daha düzenli olur aradığımı bulmak açısından,

Şu an sevdiğim filmleri atsam maksimum 200 dvd'lik bir arşiv olur ve benim içinde gayet yeterli,

Yapan arkadaşlardan tavsiye istiyorum DVD'leri CD çantasında taşımak güvenli midir? Verbatimden daha ucuz ama yine kaliteli denebilecek markalar var mıdır?

Teşekkürler,

• Hazır bırakmışken bence tekrar başlama. Malum hastalık bu iş. Fakat illa devam edeceğim diyorsan , benim fikrim ;

Her DVD ye 1 tane olacak şekilde 720 veya 1080 olarak kayıt yapılabilir.

CD çantası güvenli değildir , ben görürsem çarparım .... Şaka bir yana , neden güvenli olmasın ? Ben dvd yapmıyorum ama güvenlidir diye düşünüyorum. Çanta için ise maalesef marka veya fiyat bilmiyorum.

Orijinalden alıntı: obili

Hazır bırakmışken bence tekrar başlama. Malum hastalık bu iş. Fakat illa devam edeceğim diyorsan , benim fikrim ;

Her DVD ye 1 tane olacak şekilde 720 veya 1080 olarak kayıt yapılabilir.

CD çantası güvenli değildir , ben görürsem çarparım .... Şaka bir yana , neden güvenli olmasın ? Ben dvd yapmıyorum ama güvenlidir diye düşünüyorum. Çanta için ise maalesef marka veya fiyat bilmiyorum.

Kendime iş arıyorum da denebilir,

Bende 720 olarak düşündüm hem daha kısa sürer hemde daha fazla film saklama imkanım olur,

CD çantasından kasıt orada DVD'lerin zarar görebileceği ihtimalini düşündüm, çantayı ucuz bile alsak yeterli olur, maksimum 200 tane DVD için çok fazla masraf yapmaya gerek yok

• mantıklı,benimde yapasım var ama dvdye çekmeye üşeniyorum...

...Özledik Niko Reis...
  • Her dvd ye tek film yükle bence. Dvd kapları(ya da ne denirse) al.Birde yazıcın varsa Dvdlerin kağıdı olur ya onlardanda çıkarırsın.Süper arşiv olur.

2tane 1tb lık harici harddiskim vardı.Neredeyse full film dolu.3-4yıl ciddi emek vermiştim.Ve o lanet gecede bir elektrik kesintisiyle 2harddiskte bozulduAz lanet etmedim kendime keşke dvd şeklinde arşiv yapsaydım diye Dvd en iyisi bir aksilik olsa bile 1ine 2sine olur gerisi güvende olur.Dvd den devam et iyidir dvd

• quote:

Orijinalden alıntı: -Mitokondri-

Her dvd ye tek film yükle bence. Dvd kapları(ya da ne denirse) al.Birde yazıcın varsa Dvdlerin kağıdı olur ya onlardanda çıkarırsın.Süper arşiv olur.

2tane 1tb lık harici harddiskim vardı.Neredeyse full film dolu.3-4yıl ciddi emek vermiştim.Ve o lanet gecede bir elektrik kesintisiyle 2harddiskte bozulduAz lanet etmedim kendime keşke dvd şeklinde arşiv yapsaydım diye Dvd en iyisi bir aksilik olsa bile 1ine 2sine olur gerisi güvende olur.Dvd den devam et iyidir dvd

Hocam dvd kapları nereden bulabiliriz? Bilginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Film arşiv programı önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mkv merge diye bir program var o bölüyordu ama şimdi hatırlamıyorum nasıl yapıldığını.

Ben de zamanında dvd ye arşiv yapıyordum 300 den fazla dvd ye çekilmiş film var ama şimdi bıraktım bence hastalık. Şimdi indirip hdd ye atıyorum izleyince siliyorum. Bendeki dvd leri cüzzi bir ücret karşılığında bağışlıyayım sana ama genelde 480p filmler var. içlerinde 720p ve hap menülü dvd ler de var.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır;
    Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!
  • Hocam siz bilirsiniz ama bi süre sonra sıkıyor bu dvd olayı bende zamanında öyle başlamıştım büyük bi taşıma çantasını doldurdum baktım olucak gibi değil hdd ye geçtim daha rahat böyle.

• Arkadaşlar ben yify den indirmeye başladım tekrar 720p olarak bunları dvd ye nasıl atacağım?

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.