Şimdi Ara

Fiesta Titanium 1.0i A/T > 59,930₺

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar, Fiesta'nin bu versiyonu 59,930₺ olmus. Psikolojik seviyede hadi 60,000₺ diyelim.
    Yorumlariniz nedir bu konuda? Tabiki B sinifi bir arac icin cok fazla para ama baska yapacak sey var midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ölurumde o parayi o arabaya vermem

• Artık piyasa yalama oldu. Yakın zamanda A sınıfı araçları da görürüz bu fiyatlara...

• Hayir, kac aydir krizdeyiz diyorum, kimse inanmiyor.Daha da artacak, dolar 3 lirayi gecti, sterlin olmus 4,5 , euro 3,35 lerde .
    Hergun gelen Sehit haberleri ni eklemiyorum.
    Her alanda krizdeyiz, inandiramiyorum.

• ortada motor yok 60 bin fiyat var]

• Oha

• Corolla'ya 57K lira vermeyenleri anlayamıyorum deyince herkes beni eleştirmişti. Eleştirenlerin çoğu Ford'cuydu üstelik. İlahi adalet.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamers.

Corolla'ya 57K lira vermeyenleri anlayamıyorum deyince herkes beni eleştirmişti. Eleştirenlerin çoğu Ford'cuydu üstelik. İlahi adalet.

Cruise Control'lü, deri direksiyonlu, alaşım jantlı Focus 1.6 TrendX 125hp 58.000TL. 57.000TL'lik 1.33 motorlu Corolla'ya on basar.
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Konumuz Fiesta hocam. Focus zaten şahane bir araç, ona lafımız yok. :)

• 60 bin TL'yi 990cc motorlu kıç kadar arabaya yatırmak yerine 2. elde biraz detaylı araştırmayla D sınıfı gemi gibi dizel C5, Laguna, 407 ya da dizel canavar gibi Bravo, C4, Megane, 308 gibi araçlar alınır paşa paşa binilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Ülkenin otomatik vites hastalığı, donanım hastalığı ve sürekli araba alma hastalığı, hatta bu fiyatları savunanların olduğu bir ortamda, bu fiyatlar 1-2 sene sonra 10-15 daha artacaktır.

2014 başında gelen abartı vergi artışı ve bayi kârlarının abartı artması en büyük etkendir bu fiyatlara, dolar ve euro kuru bahanedir.

2013'de 1 Euro = 2.32TL'ydi. 2013'de 89.000TL'ye sıfır km olarak satılan BMW 316i şuan 1 Euro 3.36TL'yken 130.000TL'ye satılıyor.

Kur farkı 1.04

Ve bu hesaba göre 316i yani yeni adıyla 318i'nin fiyatının 92-93.000TL olması lazım günümüzde.

Hadi diyelim %5'lik bir vergi artışı da oldu, o zaman da bu araç yine 97-98.000TL'ye satılacaktı.

Hadi diyelim 1.6 motordan 1.5 motora geçerek yeni bir teknoloji sundular, 2000€'da öyle ek masraf çıkarıp fiyat yükseltsinler;

102-103.000TL olur bu aracın en baba fiyatı.

Kısaca BMW Türkiye distribütörü bu araçtan görüleceği üzere 25-30.000TL arası bir kâr yapmaktadır.

Bu her model ve marka için değişiklik gösterse de, araba bayileri çok çok deli kârlar yapmaktadır ve buna en büyük sebep toplu taşıması olmayan bir devlet ve filo şirketleri.

Euro hesabınızı bir kere daha kontrol edin bence...

• Fiyat iyi. Tercih edilebilir.
  • +stepne dahil mi o fiyata
  • Fiestanın VW muadili polo da 59 kağıt, keza renault muadili clio da aynı.
    Kriz var. Daha doğrusu kriz yok, algı yönetimi var. Eh bu algıyı da yiyen var, yemeyen var. Yiyene afiyet olsun.
  • sprtv kullanıcısına yanıt
    Hocam size katilmiyorum.Kriz var, evet algi yonetimi de var , yok otv artacak gelin alin, faizler firlayacak gelin vs vs ama ekonomi dipte, krizdeyiz kabul edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

Hocam size katilmiyorum.Kriz var, evet algi yonetimi de var , yok otv artacak gelin alin, faizler firlayacak gelin vs vs ama ekonomi dipte, krizdeyiz kabul edin.

Aynı şeyi söylüyoruz. Ben de kriz var diyorum. Bunu halktan gizliyorlar, cambaza bak oynatılıyor diyorum.

• 60bin dediğiniz hepi topu 20bin dolar. Vergileri de (45%ötv 18kdv) düşerseniz araç fatura fiyatı 11690 dolara geliyor. Hala ne kadar ekonomik olduğunu anlarsınız. Dünyanın hiç bir yerinde bu fiyatlara bu arabaları vermezler. Türkiyedeki asıl sıkıntı herkesin TL maaş alıp maaşların dövize karşı bir senede 3'te 1 erimesi.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Euro hesabınızda dikkatsizlik var hocam tekrar gözden geçirin.

Edit: Daha önce yazılmış ama yazmış bulundum.
  • bu saçma sapan fiyat balonu sönecek diye beklerken bu gidişte zor sönecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Ülkenin otomatik vites hastalığı, donanım hastalığı ve sürekli araba alma hastalığı, hatta bu fiyatları savunanların olduğu bir ortamda, bu fiyatlar 1-2 sene sonra 10-15 daha artacaktır.

2014 başında gelen abartı vergi artışı ve bayi kârlarının abartı artması en büyük etkendir bu fiyatlara, dolar ve euro kuru bahanedir.

2013'de 1 Euro = 2.32TL'ydi. 2013'de 89.000TL'ye sıfır km olarak satılan BMW 316i şuan 1 Euro 3.36TL'yken 130.000TL'ye satılıyor.

Kur farkı 1.04

Ve bu hesaba göre 316i yani yeni adıyla 318i'nin fiyatının 92-93.000TL olması lazım günümüzde.

Hadi diyelim %5'lik bir vergi artışı da oldu, o zaman da bu araç yine 97-98.000TL'ye satılacaktı.

Hadi diyelim 1.6 motordan 1.5 motora geçerek yeni bir teknoloji sundular, 2000€'da öyle ek masraf çıkarıp fiyat yükseltsinler;

102-103.000TL olur bu aracın en baba fiyatı.

Kısaca BMW Türkiye distribütörü bu araçtan görüleceği üzere 25-30.000TL arası bir kâr yapmaktadır.

Bu her model ve marka için değişiklik gösterse de, araba bayileri çok çok deli kârlar yapmaktadır ve buna en büyük sebep toplu taşıması olmayan bir devlet ve filo şirketleri.

Kendiniz söylemişsiniz. Euro 2.32'den 3.36'ya çıktı diye.

2.32 * A = 3.36 ise Burada A=1,448 yani euro yaklaşık %45 artmış.

89000Tl olan otomobil de %45 zamlanmış. 89000*1.45= 129000Tl yapar. Şu anda Liste fiyatı 130800TL. Yani euro kurunun artışının biraz üstünde (1800TL kadar) bir fiyat söz konusu. Bu 1800TL fark da büyük ihtimalle makyajlı kasa farkıdır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.