Şimdi Ara

Fiesta 1.5 tdci anlık silkeleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Yaklaşık 1-2 hafta önce uzun yolda tapa gaz hızlanırken 2. viteste tam 3700 rpm civarlarında araç anlık bir silkeleme yaptı. 2. defa denediğimde yapmadı. 3. defa denediğimde ise yine 3700 devir civarlarında hafif bir silkeleme yaptı. Motor sıcak ve klima açıktı. O zaman pek kafaya takmadım fakat yine bugün aynı şeyi yaptı. Her zaman yapmıyor. Gaza full yüklenince 2. veya 3. viteste ara sıra yapıyor. Hep aynı devirde yapıyor. Acaba klima kompresörüyle alakası var mıdır ? Daha önce başına gelen oldu mu ? Araç 1.5 tdci 50 bin km de fiesta. Arıza ışığı yok bakımları 7-8 km de bir düzenli olarak yapılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    Hep shellden alıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen silindirde kötü yanmadan dolayı vuruntu(knock) denilen durum yaşanıyor. Yanma elemanlarının birisi ile ilgili bir problem yada yazılımsal bir hata tetikliyor olabilir. Enjektörler temizliği yaptırmak faydalı olabilir.
  • shell den dizel almayın bence, shellde ben de benzer sorunlar yaşadım. artık opetten alıyorum genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byeblade -- 7 Temmuz 2020; 14:19:4 >
    Daha Fazla Göster
  • Sorun için net bir cevab veremem ama yıllar önce megane 1.5 dci aracımda başıma gelen olay,

Belli bir hızda gidiyorsunuz sanki böyle anlık gaz kesiliyor araba öne yığılıyor sonra birden düzeliyordu.

servise gittim, mazot filitresinden küçük bir parça nasıl olduysa kopmuş ve yakıt geçen borunun hemen az ilerisinde sıkışmış,

Servisde çok kolay bi şekilde o parça borudan çıkarıldı, mazot filitresini yenilediler, araç servis bakımlı ve son bakımında o servisde mazot filitresi değişmişti, hiç bi ücret almadılar yeni mazot filitresi takıldı ve bir daha aynı sorun olmadı.

Fikir vermesi için yazdım, buna benzer bir sorunda olabilir.

Gaza yuklenince motoru zorlamamak icin klima motorunu kapatiyor hepsi bu.

Sapasaglam araci sanayiye gotursen bozarlar pompaydi enjektordu v.s.

Bende de Focus var ayni dediginizi arada yapardi dpf filtresi temizleme islemi devreye girince yapiyormus.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 7 Temmuz 2020; 23:35:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam benimde aklima bu geldi ama internette onca arastirdim bu tarzda bir sey olabilecegi hicbir yerde yazilmamis. Zaten klima acikken yapiyordu. Gecenlerde motorun plastik yerlerine elektrik soketlerine silikon sprey sıktım acaba kayisa trigere falanmi geldi de yuksek devirde sıyırma falan yapıyor zannettim. Artik bundan dolayi yaptigina inandim. Tesekkurler.

Eğer aracınız powershift şanzıman ise fordların kronik sorunu bu. Bendede otomatik fiesta var araç vites geçişlerinde silkeliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    araç manuel vites.
  • 3700 rpmde 1.5 tdci maksimum gücünü verir 85 hp. sadece klima acıkken yapıyorsa silkeleme yaptıgında bak bakim klima calismaya devam ediyor mu. devam ediyorsa klimayı kapatmıyor ve baska baska bisorun var demek. klima kapanıyosa arkadasın dedigi gibi sorun yoktur
    Klima kapaliyken denedigimde yapmiyor. Klimadayken yaptigi zaman asagida klima isigi yaniyor fakat o esnada calisiyormu bilmiyorum. Bu klima kompresorlerinde baski balata varmis. Ya o siyiriyor ya da kayista bir atlama oluyor gibi sanki. Arac tapagazda kompresoru devreden cikariyorda olabilir. Yabanci forumlarda bazi araclarda boyle olabilecegini okudum.

Araci cihaza baglattim herhangi bir hata kodu yok. Ustayla deneme surusune ciktik arac iyi biseyi yok dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byeblade -- 9 Temmuz 2020; 3:17:1 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.