Şimdi Ara

Fiber ne zaman gelir? 6.10.25 BAĞLANDI MUTLU SON.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar oturduğum evin, bizim sokak hariç diğer tüm sokaklarına fiber geldi kablolar çekildi. Bizim binaya da sadece kablo bırakıp gitmişler. Türk telekom ile görüştüm yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor dediler.

Bu süreci hızlandırabiliyor muyuz? Zam vs gelmeden 1gbit hizmet almak istiyorum.

14 eylül 2025 güncelleme; yer altından turuncu kablo çekip bina girişine bıraktılar çalışana kutu ne zaman kutu konur diye sorduğumda ise 1-2 hafta içinde kutu konur dedi. Bende bu süre zarfında TT VDSL'e geçiş yaptım önceden farklı bir isp'den hizmet alıyordum. TT online işlemler sayfası üzerinden de fiber dönüşüm talep diye bir sayfa vardı ordan talepte ilettim.

18: eylül 2025 güncelleme: bugün ofdk kutusu kondu ama bina içine kablolama yapılmadı.

4 ekim 2025 güncellemesi: fiber dönüşüm tamamlandı altyapı aktif oldu, hatta 1 ekim 2025'te kuruluma geldiler fakat eve gelen sinyal seviyesi 26-27dB'den fazla olduğundan dolayı kurulum gerçekleşmedi, kurulum yapmadan gitti tt ekipleri. 7 ekime 2. kurulum randevusu verdiler gelmelerini bekliyorum.

6 ekim 2025: Bugün kurulum başarıyla gerçekleşti. Paketi hemen 1gbit'e yükselttim, Elektrikçiden 550 liraya 35 metrelik cat6 kablo satın aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud__Strife -- 6 Ekim 2025; 16:33:4 >

• Cloud__Strife C kullanıcısına yanıt
    Bizim de aynı süreç devam ediyor, bilen biri olursa yardımcı olursa sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    - Keenetic Extra DSL
    - Mİ BOX
    - Redmi Note 9 Pro 6/64
  • Benim sürecim 3 sene sürdü. Bu süreçte sosyal medya, 444 1 444, ceo’nun maili, müdürlük kısaca ulaşabildiğim her yoldan zorladıkça zorladım ve şunu gördüm müşteri hizmetleri hiçbir şey bilmiyor planlamadan tut sürece dahil olan ekipler kesinlikle birbirinde habersiz uzaktan bakınca dağınık masaya benzeyen bir işleyiş süreci var. Tavsiyem beklentiye girmemeniz doğrultusunda. Gelecek dendiyse planlamaya alınmış önünde sonunda gelecektir. Allah yar yardımcınız olsun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim bölgede komple fiber dönüşüme girdi ama yarım yamalak çalışıyorlar bir sokağa giriyorlar yarım bırakıp bir başka sokağa gidiyorlar nasıl bir planlama aklım almıyor bizim sokağında aynı şekilde yarısına kutular bağlanıp aktif edildi yarısınada kabloları çekip bıraktılar arka sokağa geçtiler orasını komple bitirdiler 3 katlı boş bina var onu bile aboneliğe açmışlar bizi unuttular sanırım.

Biz de Subat ayından beri fiber dönüşüm bekliyoruz. Planlanmaya alındı diye mesaj geldi. Yakın ana caddeye fiber çekildi fiber toplama kabinleri konuldu. Kısım kısım bazı sokakların dönüşümleri tamamlandı. Bizim sokata halen bir hareket yok bekliyoruz.Fiber ne zaman gelir? 6.10.25 BAĞLANDI MUTLU SON. 

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    - Keenetic Extra DSL
    - Mİ BOX
    - Redmi Note 9 Pro 6/64
  • flat_kil kullanıcısına yanıt

Bugün bu kutunun aynısı bina dışına kondu, bina içi kablolanma yapılmadı.

Dün tt bölge müdürlüğüne gidip paketime engelli indirimi eklettim ve fiber dönüşüm için dilekçe vermiştim.

Daha Fazla Göster
  • Ceo'nun sekreteri aradı bugün, 30 aralık 2025'e kadar tamamlanması bekleniyormuş.. Ekim ortasına doğru aktif olur kullanmaya başlarım diye düşünüyordum.. 30 aralığa kadar kime öle kim kala Fiber ne zaman gelir? 6.10.25 BAĞLANDI MUTLU SON. 

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Salı günü altyapı aktif edildi hemen başvuru oluşturdum. Dün sabah kurulum için geldiler fakat eve gelen sinyal 27dB'den fazla olduğu için kurulum yapamadan çekip gittiler. Ölçüm yaptıkları cihaz 35-36dB arası değer gösteriyor dediler.

Kutuda ya da kablolamada sıkıntı olabilirmiş bunun kontrolünü farklı bir ekip yapıyormuş 1 hafta 1 ay içinde gelip kontrol edeceklermiş.. Bunun dışında MH ile görüştüm şikayet kaydı oluşturdum, yeni kurulum için ayın 10'una tarih verdiler.. Şimdilik gelişmeler böyle, benim fiber serüveni premature doğan çocuklarda yaşanan sıkıntılara benzemeye başladı valla.

@StarveOfMurder

@flat_kil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud__Strife -- 2 Ekim 2025; 13:9:32 >

Hayırlı olsun güzel günlere bağlanın, satışa açtıktan sonra çok sündürmezler diye tahmin ediyorum Fiber ne zaman gelir? 6.10.25 BAĞLANDI MUTLU SON. 

Bünyeye fiziksel ve mental bir yorgunluk çöktü desem yalan olmaz Fiber ne zaman gelir? 6.10.25 BAĞLANDI MUTLU SON. 

30 dan büyük değer gelirse internet çalışmaz, 28 üstü riskli, 27 iyinin üst sınırı, olması gereken 20-26 arası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ASLA FİBER GELMEYEN ADAMIN HİKAYESİ
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

1gbit paket istediğim için büyük ihtimal böyle sıkıntı çıktı. 100mbit'den devam etseydim sıkıntı olmazdı diye tahmin ediyorum.

Hayır, Fiber iletişimde hız önemli değil, Gpon cihazı her zaman 2,4 Gbit bağlantı kuruyor, 35 değeri ile siz 10 Mbit internet hizmeti bile alamazsınız, Gpon ışığı sabitlenmez.

Ne yazık ki Fibet internet DSL gibi değil, daha düşük hızda bağlantı kurma gibi bir seçenek yok, internet ya var ya da yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Doğrudur hocam. Fiberi çok araştırmadım. 2013'ten beri VDSL kullanıyorum.

Ben de aynı şekilde 10 yıldan uzun süre VDSL kullandım, en sonunda Mart ayında GigaFiber'e kavuştum.

Oy ne güzel bir ekran görüntusu bu böyle :) Dertsiz, tasasız kullanmanız dileğiyle hocam.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.