Şimdi Ara

..::: * FIAT FIORINO FAN CLUB * :::.. (755. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.220
Cevap
63
Favori
2.274.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 753754755756757
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: safahh

    Teşekkürler cevap için. Yani insanımızda ciddi problem var ilanların çoğu 76-100bg. Adama soruyorsun kaç bg bilmiyorum diyor.



    Ciddi ciddi bugün 4 araca baktım sadece 1 araç sahibi 75bg dedi. Diğerleri bilmediğini söyledi. Ruhsatı alıp bizzat kendim baktım.



    Dolu yağmış arabaya çocuk çıktı diyen, araç 1 senedir bende diyenin ruhsatı 1 ay gözüken.

    bir parça boya var bağaj değişti diyen araç sahibinin arabasının komple boyanması gerekecek kadar çarptığı, değiştiğini söylediği bağaj kapağıbnın akardyon misali hale gelip tekrar değişmesi gerektiğini gördüm.

    Araçta sıfır hata var diyip buji lambaları alev alev olan sanayide 10 liraya değiştirirsin diyen ki 10 liraysa sen değiş kardeşim bana ne!

    Silecek suyu bile olmayan araca bakımları tam diyenlerde var aralarında. Düşman başına. Kardeşim sen silecek suyunu bile iplemiyorsun.



    Ve en büyük bomba 4 araç sahibinden 3ü sarı mazot lambasınında dibinin dibini görmüş. Arkadaşlar dizel motora düşmandır boş depo. Yani paranız yoksa kullanmayın şu aracı. 1.3 multijet arabanın deposuyla baş edemeyenler var.



    Neyse:) diyeceklerim bu kadar.

    Hocam 2.el araç almak çok zor,daha yeni bacanağa clio aldık.Arabayı bulana kadar alnımız çatladı.Memleket sahtekar dolmuş.




  • coolman33 C kullanıcısına yanıt
    Bugün 5.aracı baktık. Yakın diye gördüm adamı, konuştuk araç 92000km 2011 model. Adam daha arabaya bakmadan sana yardımcı olurum fiyatı indiririm buraya kadar gelmişsin demeye başladı.



    Sonra sıkıştırıyor notere gidelim işim var kefilim araca demeler. Yemek ısmarlıyım, çay ısmarlıyım, Hani iyi niyetli insan olsa koşarak gider öyle bir konuşma.



    Araca sürekli baktığımdan içimden imkansız diyorum kmsi. Yok abi öyle yanlış olmaz bizde tanıdığımdan aldım demeler. Adamdan işgillenince kurtuldum güç bela. Kmsini kontrol ettim meraktan.



    Bilmeyenler için ptt den sorgulanıyor artık.

    Bomba burada. Araç 2013 yılı ilk muayenesinde 96000km de.



    Ulan km düşürülür de 5 yıl sonra düşürülen km ilk kmde bile düşük mü olur. 92000 yazıyor araçta.



    Düşman başına diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • safahh kullanıcısına yanıt
    hocam ne yaptınız? Bulabildiniz mi istediğiniz aracı?
  • arnold_ kullanıcısına yanıt
    İstediğimize yakın Bulamadık ya da baktıklarımız arasında en iyisi diyelim o araç alındı.



    Buradan tavsiyeler.



    *Araç sahiplik süreleri önemli dikkat edin. ( En son sahip ne kadar uzun kullanmışsa araç o kadar sorunsuzdur.)

    *Bu araçlarda kullanılan otomatikleştirilmiş şanzıman var. Berbat ötesi berbat. Şahsen iki defa test ettim ı ıh iki araçda aynıydı.

    Km sorgulamayı unutmayın.

    Şirket araçlarından uzak durun.

    Aracı bakmaya gittiğinizde temizliğine dikkat edin. Yıkatırız mis gibi olur demeyin, bunlar hep almayın belirtisidir.

    Bazıları at arabası kullanacakken kazara araba hediye edilmiş gibi davranmış araçlara.

    Galerilerden uzak durun. Kimse temiz arabasını galeriye vermez. Hele bu sınıf için kesinlikle vermez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • safahh kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum.

    bende 3 Nisan'da aldım aracımı ve öncesinde 2 hafta kadar araç baktım. Özellikle bu sınıfta araç alırken dikkat edilmesi gerekenler

    **İlanda yazan açıklamaları çok ciddiye almayın, mutlaka aracı görünce fikir sahibi olmaya çalışın. Bu süreçte ne methiyeler okunmuş araçların çöp olduğunu gördüm.

    **Fotoğraflarından içinize sinen araçlar için sahibiyle iletişime geçin. aracı görmeye geleceğinizi, gelmeden tramer sorgulaması yaptırmak istediğinizi söyleyin ve ruhsat görüntüsü isteyin. Vermem derse direkt o aracı eleyin. Verirse şase numarasından sorgulama yaptırın. Eğer tramerde satıcının söylediğinden farklı bir şey çıkarsa aracı yine eleyin. Sattığı malın kusurlarını bilmeyen/söylemeyen kişilerle alışveriş yapmayın.

    **Gerekirse 10 farklı araç için 5664'e mesaj atmaya çekinmeyin. Fiyatı biraz pahalı ama araba alıyorsunuz nihayetinde. Çok fazla ince hesaba girmemek gerek.

    **Sakın tez canlı olmayın. araç zaten piyasa aracı, her gün onlarca ilan düşüyor malum siteye. 1-2 gün geç olsun ama temiz olsun.

    **Aracı görmeye mutlaka yanınızda en az 1 kişi daha alarak gidin. Sizin göremeyeceğiniz kusurlar olabilir. Veya araba almanın heyecanıyla satıcıyla doğru iletişim kuramayabilirsiniz, aracın kusurları gözünüzden kaçabilir. Tercihen pazarlığı kuvvetli, ticaret erbabı biri olsun.

    **Satan kişinin tavrına, karakterine dikkat edin. adam gibi adam olsun, net olsun.

    **Buraya kadar her şey tamam ise pazarlığınızı yapın. fiyatta anlaşılırsa Hemen en yakın fiat yetkili servisinden expertiz için ertesi güne randevu alın.

    **expertizden sonra araç gözünüzün önünden ayrılmadan noter'e geçin.

    **noter'de aracın satışına herhangi bir mani olmadığı anlaşıldığında işlemleri yapan memurdan onay alarak aracın bedelini ruhsat sahibine ait bir banka hesabına tamamını yatırın. açıklama kısmına ''34 abc 34 plakalı aracın satış bedeli'' şeklinde yazın Mutlaka paranın tamamını hesaptan yatırın ama. 100-200 TL kapora dışında elden ödeme yapmayın.

    **noter'de satış sözleşmesine aracı kaç paraya aldıysanız onu yazdırın.

    **artık araç ruhsatları noter'de anında teslim ediliyor. noter'de işiniz bitince hızlı bir şekilde ilk etapta sigortayı, sonrasında düşünülüyorsa kaskonuzu yaptırın.

    **satıcı ile helalleşmeyi unutmayın :)


    ben aracımı alırken bu adımları izledim. satın aldığım ağabeyimiz çok düzgün bir insandı. Esnaftı zaten kendisi. ben de ticaretle uğraştığımdan güzel anlaştık. hiç bir sorun da yaşamadım. kendisiyle bir alışverişimiz oldu ama ikimiz de dost sahibi olduk. meşgul olduğu işle ilgili bir ihtiyacım olduğunda hiç araştırma yapmadan kendisine gideceğim.


    TECRÜBELERİM

    1- Galerilere dikkatli yaklaşın. İşim gereği ankara Otonomi'de bolca zaman geçiriyorum ve galericilerle diyalog halindeyim. Hepsini kötülemek çok büyük haksızlık olur. Gerçekten çok düzgün olanlarda azımsanmayacak kadar fazla ve hatta onlar da üç kağıtçı galericilerden şikayetçi. Araç alma sürecinde de bir kaç tanesiyle görüştüm. hatasız-boyasız denilen araçların aslında kusurlu olduklarını farkettim. Aracı görmeye gittiğinizde gerçekten etkileniyorsunuz. kusur örtmekte master yapmış adamlar. öyle bir kuaför yapıyorlar ki bayiide sıfır olan araçtan daha sıfır gözüküyor :D

    2-5564 sistemi yeteri kadar para kazanamıyor diye devletimizin kararıyla sigortacıların kullanmış oldukları sistemde artık tramer detayları gözükmüyormuş. yani seve seve 5664'e mesaj atacağız. sigortacıya sordurmak çözüm değil.

    3-expertizinizi mutlaka yetkili serviste yaptırın. computest merkezleri aracı makinaya bağlayıp, gaza basıp ''tamam abi'' diyorlar. zaten nette araştırırsanız çok fazla mağdur insanla karşılaşırsınız. yetkili serviste expertizim 3 saat sürdü. öncesinde bu kadar süreceğini söylemişlerdi zaten. ama bittikten sonra o kadar detaylı bir rapor sundular ki şaşırdım resmen. geçen sene sattığım araç için sakarya'dan bir arkadaş gelmişti. gelmeden herşeyi anlattım zaten kendisine, uzaktan geleceği için pazarlığımızı da telefonda yaptık. geldiğinde kendisini otogardan aldım ve onun belirlediği computest'e soktuk aracı. adam benim önceden söylediğim kusurların hiç birini bulamadı. 10 numara araç demiş :) oradan notere geçtik, satın alan arkadaş computest'e değil sana güvenerek alıyorum demişti :)

    4-expertize sabah en erken saate randevu alın. öğleye anca bitiyor zaten. öğleden sonraya randevu alırsanız noter yetişmeyebilir. Noter ertesi güne kalırsa da araç sizde kalmaz. bir gece daha satıcıda kalması çok ciddi riskler yaratır.

    aklıma gelenler bunlar. umarım faydalı olmuştur.




  • Merhaba arkadaşlar. Bu araçtan almayı düşünüyorum. 2010 civarı otomobil olarak geçen koltuklu modellerin piyasası ne kadar? Uzun yolda kullanacağım daha çok ve bagaj hacmi önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ön sinyali nasıl söküyoruz bilen var mı?
  • Arkadaşlar merhaba bende 2016 model 2017 1.ay çıkışlı fiorino 1.3 multijet 95 hp araç var.Araba 11500 km de.Hafta sonu rampa çıkarken motor arıza ışığı yandı S&S devre dışı kaldı.Motoru kontrol ettirin uyarısı vermeye başladı.Pazartesi arabayı servise bıraktım ,sorunun dpf 'den kaynaklandığını değişmesi gerektiğini söylediler.(900 tl parça ücreti söylediler yanlış anlamadıysam.) Şu an da yaptırmadım manuel dpf temizliğini başlattılar ama temizlenmiyor dediler.Araba hiç otomatik dpf temizliğine girmedi ve bu konuda hiç uyarı vermedi.Sizin araçlarda da benzer sorun yaşayan oldu mu?
  • coolman33 C kullanıcısına yanıt
    garantiden değişmiyormu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS

    garantiden değişmiyormu
    garantiye girmiyor,dün servis çağırdı araçı gene bilgisayara bağladılar.Fiat uzak masaüstü ile kontrol etti aracı.Şu anda araç normale dönmüş gözüküyor.Bu arabaları 10 günde bir 3 bin devir de 15 dk falan kullanmak gerekiyormuş.Servis bu şekilde yönlendirdi beni.Değişmesi gerekseydi Opet karşılayacaktı masrafı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman33 -- 3 Mayıs 2018; 9:19:0 >
  • coolman33 C kullanıcısına yanıt
    opet tarafı masrafı nasıl karsılayacaktı anlatabilirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS

    opet tarafı masrafı nasıl karsılayacaktı anlatabilirmisiniz
    yakıtı opetten alıyorum,araç garanti süresi boyunca yakıttan kaynaklı arıza verirse fiat opet anlaşması gereği masrafı ödüyor servise. link bu incele istersenhttps://www.opet.com.tr/yakit-guvence-sistemi
  • coolman33 C kullanıcısına yanıt
    iyi yakalamışsınız bende opetten kullanıyorum

    ,ma kilometreyi kayıt ettirmemiştim.

    şimdi bu işi takip edeyim bari

    teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cam filmi numarası ne kullanıyorsunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS

    iyi yakalamışsınız bende opetten kullanıyorum

    ,ma kilometreyi kayıt ettirmemiştim.

    şimdi bu işi takip edeyim bari

    teşekkürler
    Yakıt Güvence Sistemi dışında kalmamak için aracınızı aldığınız ilk günden itibaren sürekli Opet istasyonlarından alım yapmanız ve aracınızın bakımlarını; Ford, Fiat, Alfa Romeo, Jeep ve Lancia tarafından belirlenen periyotlar ile standartlara uygun yedek parça ve işçilik hizmeti alarak gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
  • 80.000 bakımı neler değişiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araca curise control taktirmak istiyorum bilgisi olan varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • er7an kullanıcısına yanıt
    Kitapçığında yüksüz 195 55 16 lastiklere ön 33 PSI arka 30 PSI yazmışlar.Fakat değerler düşük geliyor. Yabancı sitelere baktım fiorino 195 55 16 lastik basınçları lastik soğuk iken ön 36 PSI,arka lastik basınclari 33 yazmışlar. Kışlık lastiklere + 0,2 bar lastik sıcak iken +0,1 bar ilave edilecekmiş. Dört mevsim lastiklere lastik lastik soğuk iken +0,1 bar ilave edilecekmiş.
    Ben yeni petlas 4 mevsim pt535 lastik taktım .Ön lastikleri 38 psı'arka lastikleri 35 psı yaptım. Sorun çıkmadı.
  • Selamlar bende bugün 2014 model safeline alarak aranıza katıldım yaklaşık 30 km lik bir şehir içi deneyimim oldu araç gerçekten kullanışlı sanırım bir tek teybi değişeceğim yakıt önde ki menünün islevligi direksiyon kumandasi ve oEllikle 3 ayarlı koltuğu çok hosuma gitti. 14. Üno kullanırken ki atiklige alışmış dizele alışmak biraz zaman alacak ancak alacak olanlara şiddetle tavsiye ediyorum ben 1 aydır arastiriyorum emotion model de aradı temizlikteki araçlar daha pahalı olduğu için safeline aldım gördüğüm kadarıyla ufak farklılıklar var park sensörü tavan şeritleri gibi araç beyaz kendi janti gayet güzel duruyor benden önce kullanan arkadaş camlara film yaptırmış ve sağolsun 4 lastiği de değişmiş. Kapıların altında akşamları kapıyı açınca yerde ışık la fiat logosu beliriyor aracım 36 bin de 4 yıllık bir araç ancak az kullanılmış ve zaten hususi olan aracı Ben ticari olarak devraldım isimde kullanacağım için ayrı bir nokta artık her araçta var ama orjinalinde olması hoşuma gitti kumanda dan camlar açılıp kapanabiliyor buna çok sevindim.. On panel aydınlatması gayet iyi turuncu dan ziyade kırmızıya dönük benim araçtaki renkler ve parlaklık ışık ayarı yapılabiliyor ben çok memnun kaldım aractirdigima ve beklediğim zamana değdiğini düşünüyorum



    İlk kez dizel araç kullanıyorum tavsiyeniz olursa seve seve uygularım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar aracım ilk nesil nemo. tipi aynen böyle:



    ön tamponu üst üste vurduk yıllardan beri. tampon haşat olmuşken ben yeni kasanın tamponunu alıp griye boyatsam aşağıdaki gibi yeni kasaya çevirebilir miyim aracı?:



    normalde yukarda olan sis farlarını aşağıya almak mümkün müdür? kafamı karıştıran olay bu. deneyen var mı?




  • 
Sayfa: önceki 753754755756757
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.