Şimdi Ara

FIAT EGEA CROSS (ANA KONU) (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.229
Cevap
70
Favori
152.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet öyle kumandadan 4 cam açıp kapatmada yok.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt

Ford focus ta eskiden yazılım ile ekleniyordu. Kapı açma düğmesine basılı tutunca açıyordu 4 camı

• Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Aracıma LPG taktırmak istiyorum ama servis 23.000 tl para istedi bana sanki çok gibi geldi

Şu an aracım 7.3 ortalama gösteriyor
    LPG de 10 litre yakar mı
    23.000 tl yi çıkarmak için baya km yapmak lazım
    Yılds 12-15 bin km yapıyorum.

Siz ne dersiniz değer mi arkadaşlar.
    Selamlar.
  • atokgozlu kullanıcısına yanıt

Bende merak ediyorum. Yıllık 15 bin km yapıyorum. LPG ye yüklü zam gelebilir mi, sonuçta değer mi acaba

• abidig kullanıcısına yanıt

Araç ile ilgili bir değişik şey daha buldum. belki bana değişik geldi bilmiyorum. Aracın farları otomatik yandıktan sonra bir daha sönmüyor :)) yani gündüz bir alt geçide girdiniz sonra farlarınız yandı, sonra da alt geçitten çıktınız farlar öyle kalıyor, far kolundan müdahale de işe yaramıyor.  bunun ne gibi bir eksisi olabilir derseniz; multimedya ekran gece moduna geçiyor ve ekranda bir şey görünmüyor :))

LPG'de 8.5-9 Litre yakar. Km'de 1.1 Tl'ye yakın fark oluşturuyor, 2 senede amorti eder kendini. Tabi üstüne muayene ücreti, LPG bakımı filan eklenecek onları da katarsak 2.5-3 senede amorti oluyor. Uzun vade binecekseniz taktırın ama satarım diyosanız benzine devam. Perşembe günü 2 TL indirim geliyor galiba zaten benzine.

• Teşekkür ederim cevabınız için.

• Egea Cross'lara zam gelmiş. En ucuz model 825 ile 835 bin olmuş . Renk farkı da 5000 bin olmuş. Başka bir masraf var mı bilmiyorum ama genel olarak artmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidig -- 4 Ekim 2023; 21:24:41 >
  • Merhaba Arkadaşlar,

Bende Temmuz başında bayiden sıfır olarak 1.4 Cross Urban paket alarak aranıza katıldım, merak ettiğim bir iki konu var bilen varsa yardımcı olurmusunuz?

1- AppleCarPlay sadece kablo ile çalışıyor, Multimedya sistemini değiştirmeden kablosuz olarak aktifleştirmenin bir yolu var mı?

2- Kumandadan camları indirip kaldırmak için bir yöntem var mı?

3- Benim aracım dijital göstergeli TripA'da kümüle olarak siz sıfırlamadığınız sürece devam ediyor. Trip B ise araba kapanıp açıldıkça sıfırlanıyor sorunumda tam burada başlıyor.

Mesela 850 Km'lik bir yola çıkıyorum ama bu yolu hiç durmadan bitiremiyorsun, 250 Km yol yaptıktan sonra yemek/çay-çorba için duruyorsun araca tekrar binip devam ettiğimde TripB tekrar sıfırlanmış oluyor. Böylece yolculuk toplam kaç km sürdü, ortalama kaç litre yakıt yaktım, kaç saat yolda geçti göremiyorum. Bunun bir çözümü var mı?

• Arkadaşlar selam
    Egea cross 1.4 urban paket var.
    17 jant yazlık 215 55 17 lastik var.
    Ben kışlık için 16 inç teneke jant alıp ona lastik almak istiyorum.
    Bugün lastikçi 215 60 16 alman lazım dedim bu cross diye. Dogrumudur. Ara ölçü sanırım bu.
  • Petrikan kullanıcısına yanıt

Evet, 16 inç street lerin orijinal lastik ölçüsü 215 60 R16.

• Teşekkür ederim

1. Şu aşağıdaki linkten modül almanız lazım.
    teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Android Auto & Apple CarPlay - OTO | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/oto-aksesuar/android-auto-apple-carplay.html

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    OTTOCAST U2-Air Kablosuz Wireless Apple CarPlay Adaptörü | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/ottocast-u2-air-kablosuz-carplay-adaptoru.html

Mesela bunun gibi.

2- Mümkün

modül 2009youtube
    Fiat Egea Cam İndirme ve Cam Kaldırma Modülü Uygulaması. Kumandanın kilitleme tuşuna 2 kez basınca camları kaldırır. Kumandanın açma tuşuna 2 kez basınca camları indirir.
    https://www.youtube.com/watch?v=PXbXnuCkzy0&pp=ygUQZWdlYSBjYW0gaW5kaXJtZQ%3D%3D

Hakan YAPICIyoutube
    Bize ulaşmak için denetimli iş arkadaşlarımıza yazmak için www.fiatextra.com/iletisim
    https://www.youtube.com/watch?v=km4iu6MVl58&pp=ygUQZWdlYSBjYW0gaW5kaXJtZQ%3D%3D

3- Trip A'yı yola başlarken sıfırlamaktan başka çare yok.

• merhaba. cam rüzgarlığı kullanıp, memnun kalan var mı? nikel olmayan cam rüzgarlığı alacağım. piyasada genelde hep nikel olan var. bana siyah lazım.

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

Hocam bilgiler için teşekkür ederim,

1- Kablosuz CarPlay özelliği için cihazı almak saçma geldi bana, ben konsolda kablo olmaması için kablosuz kullanmak istiyorum zaten. Belki USB'nin oradan torpido içerisine kablo çekilerek gönderdiğiniz kutuları torpido içerisinde gizli tutarak işlevsel hale getirieblir. Bu sayede kablo gizlenmiş olur ama garanti durumundan emin değilim.

2- Modül olayı güzelmiş, takılıp çıkarılabilen birşey gibi algılıyorum bu sayede araca herhangi müdahelede olmayacak demektir.

3- Bu konu üzdü maalesef, çünkü bazen yola çıkmadan 2 gün önce depoyu doldurmuş ve TripA'yı sıfırlamış oluyorum. yola çıkmadan tekrar Trip A'yı sıfırladığımda görmek istediğim veriyi bozmuş olacağım zaten.

Tekrar teşekkür ederim.

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Peki yrip a yı sıfırlarsak ortalama tüketim hız göstergesinin orda görülüyo mu? Totaldeki yani.
  • burakgibiyim B kullanıcısına yanıt

O da sıfırlanıyor olması lazım ama görünür tabi.

Bende yılda ortalama 15 k civarı yapıyorum. Egea cross 1.4 urban ile 10 k yı devirdim. (Sıfır aldım aracı) Bu soruyu yetkili serviste servis danışmanına sordum. Benim aracımda 8.5 ortalama gösteriyor şehir içi ağırlıklı.

LPG için benden de 27.000 TL istendi. Servis danışmanı '' Hiç bulaşma LPG'ye 100 k km de motor pert olur dedi. E dedim hani uyumluydu bunlar? '' Benzin bu motorlarda hem yağlama hem de soğutma görevi gördüğünden, LPG gibi kuru yakıt her türlü motora zarar veriyor.'' dedi. Konuyu kapattım.

Artık ne kadar yakarsa yaksın LPG işi bende iptal  

• Aschilius A kullanıcısına yanıt

Lpg için dacia modelleri alınır fabrika çıkışı lpg olmadığı sürece sonradan takılan lpg sistemleri motoru yer tabikide.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt

Fabrika çıkışı olması ya da sonra dan takılması LPG'nin çalışma prensibini değiştiriyor mu? LPG kuru bir yakıt. Bu nedenle motora zarar veriyor. Dacia araçlarının mekanik aksamı LPG gibi kuru ve yüksek ısı da çalışmaya daha mukavemetli bir metalden yapılıyor olabilir. FIAT motorları bu konuda zayıfmış, yetkili servisin söylemi bu. Yoksa fabrika ya da sonradan çok farketmez, sadece aracın garantisini etkiler.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.