Şimdi Ara

Fiat egea boya atması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, aracım suyla yıkarken boya attı. Fabrikadan boya uzmanı N.H. " kullanıcı hatası" dedi. Fabrika yetkilileri ile telefon görüşmemde bana " araçta hata olmadığını ve üretim esnasında hata ya da kaza kaynaklı 2. Bir işlem yapılmadığını" ifade ettiler. Ekspertiz yaptırdım. Boyayı mikron cihazı ile kontrol ettirdim. Buraya kadar her şey normal. Boya kontrolü "Özel ışık altında" yapılınca sol arka kapıda Lokal boya atıldığı "NET BİR ŞEKİLDE" Gözüktü. Raporumu aldım. Avukatım mahkemeye sundu. Aracı incelemeye TOFAŞ'tan N.H. gelmişti, mikron cihazı ile baktı, ama özel ışık altında incelememişti. Kendisi boya uzmanı , bu bir ihmal mi yoksa kasıt mı? Yüce Allah'ın adaletine sığınıyorum.

Düzenle Alıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_oguz35 -- 22 Ekim 2020; 1:1:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biz nereden yorum yürütelim ki neresi boya attı, nasıl bir yer hiçbir fotoğraf yok, belge yok konuya sadece yazmışsınız sonuçta boya atması görsel bir şeydir görülmesi lazım.

Nazım Bey'in demişsiniz sürekli ama ortada ne olduğu belli olmayan bir durumda bir de adamın ismini açık olarak buraya yazmanız da KVK'ya göre suç ayrıca. Adamın sizin ile ne işi olacak ki ihmal etsin veya kasıtta bulunsun, ne ise onu söyler boya uzmanı adı üstünde.

Her markarnın her modelinin boya kalitesi bir olmuyor ama karşıdaki anlamak istemeyince anlatmaya da gerek kalmıyor. Misal; aynı renkte (LA7W) bir VW ile bir Seat'ın ya da Skoda'nın boya kaliteleri aynı değildir. Skoda 6-7 yıl içinde vernik atmaya başlar, Seat onu takip eder. VW'ninki bakımsız olsa bile yıllarca aynı durur. VW aracım 20 yaşına girdi, boyası ilk günkü gibi. Egea'ların boyası gayet dandik. İster kabul etsinler, ister etmesinler.

• arac fabrıkadan cıktıktan sonra baska kısıler tarafından boya atıldıysa ve bundan habersız sıfır olarak arac alındıysa hakkınızı aramak en dogal hakkınız.

fakat bırde soyle bı olay var. suyla yıkama derken tazyikli suyla yıkıyorsanız ve asırı fazla yakın tuttuysanız boya anlık olarak atma yapabılıyor. onuda dıkkate almak lazım.

Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    PlayStation 5 Pro || LG OLED evo C3 48" || ROG Cetra True Wireless SpeedNova
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i
  • sol arka kapıyı bilmeme ama muhtemelen tazyikli suyla yıkıyordunuz bu kullanıcı hatasına giriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • Benzinliklerdeki makineler fazla kuvvetli, o makineyi boyanın dibine dibine sokuyorsanız her arabanın boyası atar.

Ben buzamana kadar sıfır arabada fabrika lokal boya olayı ile karşılaşmadım, devamlı cift kat boya atıldı şikayetleriyle karşılaştım.

Lokal boya olmayıp boya atması olsaydı zaten fabrika hatası olcaktı ve yine kabullenmeyip mahkeme yolu görüncekti...

Mahkeme sonucu sizin lehinize çıkar fakat sorunun fabrikadan mı bayidenmi kaynaklı olduguda netleşir.

Tarcanlar expertizde video var, taksici sıfır egea alıp kaplattırıyor sonrada vaz geçiyor, kaplama sökülürken maket bıcak izleri, vs vs oluyor.

Bütcesi olan egea tercih edebilir fakat egea bu şartlar altında alınmaz, seri üretimde hata çıkar ama bukadar boya hataların çıkması, kasıtlı olarak gönderilmesi ben ugrasmam müşteri ugraşsın derdinde olan psikoloji ile üretilen arabadan uzak durmak gerektiğini düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel mokka tavan boyası atıyor
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kronik

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

Benzinliklerdeki makineler fazla kuvvetli, o makineyi boyanın dibine dibine sokuyorsanız her arabanın boyası atar.

18 yıllık aracım var . ne boya atması ne direksiyon soyulması. pastel boya mı bu suyu vurunca sıyrılıp gitsin. hatalı arabaları gukuk sistemine güvenip millete gagalıyorlar işte. aynısını yapsın bakalım italyada fransada ....

Nazım Bey'in demişsiniz sürekli ama ortada ne olduğu belli olmayan bir durumda bir de adamın ismini açık olarak buraya yazmanız da KVK'ya göre suç ayrıca. Adamın sizin ile ne işi olacak ki ihmal etsin veya kasıtta bulunsun, ne ise onu söyler boya uzmanı adı üstünde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Her markarnın her modelinin boya kalitesi bir olmuyor ama karşıdaki anlamak istemeyince anlatmaya da gerek kalmıyor. Misal; aynı renkte (LA7W) bir VW ile bir Seat'ın ya da Skoda'nın boya kaliteleri aynı değildir. Skoda 6-7 yıl içinde vernik atmaya başlar, Seat onu takip eder. VW'ninki bakımsız olsa bile yıllarca aynı durur. VW aracım 20 yaşına girdi, boyası ilk günkü gibi. Egea'ların boyası gayet dandik. İster kabul etsinler, ister etmesinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 21 Ekim 2020; 18:40:49 >

bide aptal aptal şeylerle savunuyorlar. yok basınçlı su vurmuşda bilmemne . insan yazarken ben ne yazıyorum diye bi düşünür. söyle salak insanlar oldukça da kaliteli birşey kullanamayız biz.

• Arkadaşlar yorumlarınızı yeni gördüm. Kısaca özet geçeyim. Tazyikli su ile yıkarken boya attı, ekspertiz bunları "vernik atması " olarak değerlendirdi. Kullanıcı kılavuzunda egea'da 40cm den uzak tutulması yazar okudum ve uzak tutmuştum. Vernik atmalarını ekte ekliyorum. Ayrıca "özel ışık" olarak bahsettiğim cihaz beyaz ışıklı ışıldak gibi bir şeydi, cihazın ismini bilmiyorum. Ekspertizi zan altında bırakmamak için ismini paylaşmayacağım fakat hepinizin tahmin edebileceği Türkiye'de sayılı expertiz.

Ekspertizim ile aynı ilde değilim. Mikron cihazı ile belli olmayan fakat özel ışık altında belli olan alanı kendi çabalarım ile fotoğrafını çekip atmaya çalışacağım.

Ayrıca arkadaşlar, Tüketici mağdur olmaya zorunludur kompleksinden çıkalım artık. Bi araştırın yakınlarınızdan, Fiat ve diğer tüm markalarda 0 araçta boya sorunu yaşayan bir çok kişiyle görüşüyorum , inanın ki benim gibi mücadele eden çok az. Rütuş yapıp geçiyorlar ve satıyorlar. Bunu yapmadım yapmacağım. Niyetim şu; haklıysam hakkım teslim edilsin. Haksızsam, bir kaç yıl sonra arabamı sattığım da kafam rahat , insan dolandırmadan satmak.

İlginiz için teşekkür ederim.

Fiat egea boya atması
    Fiat egea boya atması

• quote:

Orijinalden alıntı: M_oguz35

Arkadaşlar yorumlarınızı yeni gördüm. Kısaca özet geçeyim. Tazyikli su ile yıkarken boya attı, ekspertiz bunları "vernik atması " olarak değerlendirdi. Kullanıcı kılavuzunda egea'da 40cm den uzak tutulması yazar okudum ve uzak tutmuştum. Vernik atmalarını ekte ekliyorum. Ayrıca "özel ışık" olarak bahsettiğim cihaz beyaz ışıklı ışıldak gibi bir şeydi, cihazın ismini bilmiyorum. Ekspertizi zan altında bırakmamak için ismini paylaşmayacağım fakat hepinizin tahmin edebileceği Türkiye'de sayılı expertiz.

Ekspertizim ile aynı ilde değilim. Mikron cihazı ile belli olmayan fakat özel ışık altında belli olan alanı kendi çabalarım ile fotoğrafını çekip atmaya çalışacağım.

Ayrıca arkadaşlar, Tüketici mağdur olmaya zorunludur kompleksinden çıkalım artık. Bi araştırın yakınlarınızdan, Fiat ve diğer tüm markalarda 0 araçta boya sorunu yaşayan bir çok kişiyle görüşüyorum , inanın ki benim gibi mücadele eden çok az. Rütuş yapıp geçiyorlar ve satıyorlar. Bunu yapmadım yapmacağım. Niyetim şu; haklıysam hakkım teslim edilsin. Haksızsam, bir kaç yıl sonra arabamı sattığım da kafam rahat , insan dolandırmadan satmak.

İlginiz için teşekkür ederim.

Sonra arabaya dandik diyince kızıyorlar.

• Nasıl olur böyle birşey şekliden yazan kişiler ne bekliyordu ki? Avrupa'da aynı model araç 150 bin TL'ye satılırken araç bizde 75 bin TL (vergisiz fiyat üzerinden) satılıyor. Tüketici zaten mağdur olacağı kadar olmuş ama olduğu yer araç üreticileri değil vergi sistemi. İlk önce sor istersen ben niye kaliteli ürün kullanamıyorum diye kendine. Bir ben akıllıyım da bu araç üreticileri salak mı yok basınçlı yıkama, yok basınçlı suyu tutma diye niye söylüyorlar. Adamlar takılma işte kozmetiğine bin kullan mal bu demenin nazik yolunu söylüyorlar sana.

------------------------------------------------------------

Arkadaşın paylaştığı fotoğraflara gelirsek, boya atması değil boya yırtılması mevcut. Dışarıdan bir müdahale edilmediği müddetçe de boya yırtılmaz, kısacası kullanıcı hatası der buna üretici firma. Boyanın istenilen kalitede olup olmaması ise dediğim gibi maliyetler, fiyat ile alakalı.

Eğer soru bu fiyat segmentinde ( vergisiz fiyat üzerinden 15 bin Euro ve altı yani) araç alırsam ya boyasında ya konsolunda ya başka bir kozmetik yerinde markadan bağımsız söylüyorum sorun yaşar mıyım ise evet yaşarsınız. Tüketici olarak mağdur olmamak istiyorsanız araç almamanız lazım. Kısacası mal bu, daha ötesi yok. Geçmiş olsun tekrardan Allah kaza bela vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 22 Ekim 2020; 1:18:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.