Şimdi Ara

Ferrarisini Satan Bilge'yi okuyup pişman olanlar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde arkadaşlarla konuşurken konu döndü dolaştı bu kitaba geldi.Memo kısa adlı arkadaşım da çok güzel bir kitap olduğunu söyledi (bende okumuştum zaten).Üstüne 5-10 dakika konuşuldu ve grup dağıldı.Memo ile biz kaldık ve Memo bana uluorta söyleyemediği gerçeği söyledi ' Kardeşim ben bu kitabı övdüm çok güzel dedim ama halbuki hiç mi hiç beğenmedim, o ne öyle yaa!' diyiverdi.Aslına bakılırsa bende aynı görüşteyim.Tamam felsefik içerikli bir kitap, gerçekten dediklerini yaparsanız huzuru bulabilirsiniz ve yazar bu tarzda bir kitap için oldukça iyi bir iş çıkarmış ama işin bir de diğer yanı var.

Kitabın anlaşılması biraz zor bu yüzden anlamak için bazı yerleri bir iki kere okumanız gerekebiliyor.Ama anlaşılmasının zorluğunu geçtim kitap angarya.Hiçbir vukuat, heyecan, aksiyon falan yok. Yani David Lynch filmleri de anlaşılması zahmet ister ama bi heyecan yine de vardır bu kitapta o yok.

Salt öğüt, hayatın iliğini emme, Hindistan dağlarında huzuru bulma gibi konular. Daha çok adındaki Ferrari kelimesiyle popüler olmuş bir kitap ama adam 1 cümlede Ferrari'yi satıp konuyu kapatıyor.

Aslında 50 yaşın üstünde, emekli olmuş ve huzuru bulmaya çalışan biri için el altında bulunması gerek bir kitap ama her bölüm sonundaki akılda kalanlar yapılması gerekenler falan.Roman beklerken bu ızdırapla karşılaştım.

Yaşasın Agatha Christie..

• bu popüler kültür kitapları hep safsata dolu saçmalıklardan oluşuyor zaten. herkes okumuş olmak için okuyor. o okudu bu okudu ben de okıım bari diye.

ben askerdeyken okudum yattığım ranzanın yanındaki ranzada yastığın altında bırakmış biri tatbikata giderken e orda da can sıkıntısı tabi

velhasılkelam saçmalık, vakit ve az da olsa para kaybına değmez

• Bende beyendıgımı soyleyemem ama okudugumada pısman degılım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cem2004_34

Bende beyendıgımı soyleyemem ama okudugumada pısman degılım.

Zaten hayatımda beğenmesemde hiçbir kitabı okuduğuma pişman olmam çünkü her kitaptan alınacak ufak da olsa birşeyler vardır.Pişman değilim fakat hayalkırıklığı var.
  • konuyu daha akıcı bi şekilde anlatsaymış kitaptan bu kadar sıkılmazdım çoook nadir yarım kitap bırakırım ferrarisini satan bilge onlardan biri

uzun yıllardır ilk defa bi kitabı yarım bıraktım ve pişman değilim
  • Kitabı bitirdim.Yavaşca rafa yerleştirdim.Sonra ulan vaktimi buna harcadım diye saydım

aynı şey the secret içinde geçerli
  • The Secret'ı bende okuyacaktım. Bırkac olumsuz yorum gorunce vazgectım. Kımısı goklere cıkarmıs kıtabı kımısıde yerden yere vurmus. Ortasını bulan yok. Ama ıyıkı okumamımısım. Bana gore bır kıtap degıl.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pardayanlar'i okuyan var mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya bitiremedim bile ferrasini satan bilgeyi çook sıkıcı sonu belli bi kitap ve olaylar çok hızlı aktarılmış

secret öyle değil daha iyi denilebilir ama mükemmel de değil bayıldım diyemezsin yani
  • Zaten popüler kitaplardan uzak dururum keza bu kitaptan öyle uzak durmuştum zamanında,fakat kardeşim gazete ucuza veriyor diye almış.Şöyle bir göz attım da, aman dedim benden uzak olsun.
  • Popüler kitapları göklere çıkaranlar genelşde kitaptan bişiy anlamayanlar ama herkes okuyo bende okudum beğendim gibi yorumlar yapıyolar..
  • Bende okudum çok sıkıcı bir kitap ama cok uzulmedim verdiğim paraya
    çünkü bakkalda gordum 3 liraya almıstım
  • iyiki okumamışım
  • quote:

Orjinalden alıntı: kokobill

Bende okudum çok sıkıcı bir kitap ama cok uzulmedim verdiğim paraya
    çünkü bakkalda gordum 3 liraya almıstım

evet bir aralar meşurdu böyle her gazete veriyordu:)bnde almıştım ama sizi iyi okumuşsunuz 20 sayfa dayanmışımdır en fazla
  • Okumadım neyse ki. Zaten milletin gazına gelip yada her yerde adını duyup o kitabı alanlardan değilim. Giderim kitapçıya beğendiğim tarzda neler var özetinde ne yazıyor bakarım ilgimi çekerse alırım.
  • robin'i anlama ile ilgili bişey bu.
    onu anlayamayan kitaplarını da anlamaz.
    kapasite ile karıştırmayın. daha faklı daha egzotik bir beyin yapısı gerektiği inancındayım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: F0NDiP

robin'i anlama ile ilgili bişey bu.
    onu anlayamayan kitaplarını da anlamaz.
    kapasite ile karıştırmayın. daha faklı daha egzotik bir beyin yapısı gerektiği inancındayım.

o zaman kitabın yanında bunu vermeliler

tabiki haklısınız.hitap etme alanını tamamen yazarın tarzı ve düşüncesi belirlemiyor.alıcının alım şekli ve begenileride söz konusu.netice robin dar bir kitleye hitap ediyor bence.çünkü fazlasıyla farklı bir tarzı(bizim çözemediğimiz) ve tekniği var (galiba).bence bu yazar söz konusu olunca kitabının begenenler aranmalı okur kazanında.zira bu sualde daldırdıgınızda kepçenizde bolca robin okuyamayanlar çıkacaktır:)ve burada görüldüğü gibi bu bir yere götürmüyor.

kısacası begenenler bize biraz anlatabilir mi?

• Kitabın bu tarz yazılan kitaplar arasında öne çıkmasının tek sebebi kitabın başlığındaki Ferrari değildir.
    Evet Secret tamamen popüler kültürün bir ürünü ve benim için edebi yanı olmayan ve de bahsettiği manevi değerleri iyi sunamayan bir ambalaj üründür.
    Ferrarisini Satan Bilge de ise ( her ne kadar çoğunuza anlatım tarzı yavan gelmiş olsada ) bu tür bir kitap için
    , konu bence gayet güzel anlatılmış.Bu yüzden arkadaşlarımızın bahsettiğinin aksine hikayenin aksiyon dolu olmaması şaşırtıcı değil :) .

Ancak yine de bahsedeyim; ben kitabı okurken son 20 sayfadayken kitabımı kaybettim. Ve hiçbir zaman bu son 20 sayfayı merak etmedim. Bu da kitabın tarzıdan kaynaklanmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalArchitect -- 13 Ağustos 2008; 9:09:54 >
  • Madem açıklayın dediniz...

Bu kitabı okumadan önce kafamda bazı şeyler netleşmemişti benim daha öncede savunduğum ;beyin gücüyle insanın olağanüstü şeyler yapabileceği,insan isterse ve yapabileceğine inanırsa beyin gücünü kullanarak her şeyi yapabilir ilkesini en açık şekilde kitapta anlatmış RobinSharma beni gerçekten çok etkiledi. İnandıklarıma ve savunduğum düşüncelere daha bir bağlılıkla inanmama neden oldu.Hedeflediğim büyük şeylere daha sıkı bağlanmama sebep oldu.Onları gerçekleştirmek için her türlü zorluğa göğüs geriyorum.
    Herkes başarabileceğime inanıyor bende inanıyordu fakat bazen korkuyordum başaramamaktan ama bu kitabı okuduktan sonra başarısızlık diye bir kelime yok artık beynimde.

Kitap sadece hayata başlangıç, önüne çıkan engeller ve hedef belirleme gibi etkenlere mercek tutmuyor.Bunun yanında hayatında çok büyük mevkilere gelmiş, dev masterlar yapmış dünyaca tanınan biri için bile hayatının dönüm noktasını bulması , onu bu monoton ve sıkıcı hayattan çekip alması için yardım ediyor.

Kitapdaki tek cümlelik nasihatleri günün başlangıcında sadece bi defa okuyup başlamak, odanızda dolabınızın üzerine, gardrobunuzun üzerine asıp her an o önerileri hatırlayarak başlamak ne kadar sakinleştirici olduğunu, hayata pozitif bakmanın tarifsiz zevkini , bunları sadece deneyen bilir.

Yani kısacası hayatınızda değiştirmek istediğiniz birşeyler varsa ,ne kadar sıkıcı da gelse bu kitabı okumak inanın bana %50 yardım edecektir.

• kitabın anlatmak istedikleri yani anlatmaya çalıştıkları yapıcı düşünceler ama yine de bunları anlatımı daha ilgi çekici daha rahat okunabilecek kitaplardan da okuyabiliriz. ben bu kitabı zar zor yarısına kadar okuyabildim. oraya kadar geldiğim kısımda pek de yeni bir şey edinmedim açıkçası. yine de gelişim açısından yararı olabilen insanlar olmuşsa ne mutlu onlara!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: F0NDiP

Madem açıklayın dediniz...

Yani kısacası hayatınızda değiştirmek istediğiniz birşeyler varsa ,ne kadar sıkıcı da gelse bu kitabı okumak inanın bana %50 yardım edecektir.

yani kısacası bu kitaptan sıkılan birisinin(en azından benim) kitabın gönderisiyle arası pek iyi degil ya da hayatında degiştirilecek birşey bulunmamakta:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.