|
Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler
-
-
İstediğiniz kadar ağlayabilir, araçlarda ruh yok masalını da anlatabilirsiniz. Artık devir değişti. Çinliler, avrupalı ve amerikalıdan daha üstün araçlar üretiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan987654321 -- 15 Temmuz 2026; 13:5:1 >
_____________________________ -
Bir noktadan sonra Ferrari, Porsche gibi üreticiler İsviçreli mekanik saat üreticilerine (Rolex, Omega, Blanc Pain vb.) benzeyecek. Pilli, Quartz bir Casio da aynı işi yapar ama Rolex’in yeri ayrıdır.
Benzer şekilde İsviçreli saatçiler de quartz saatler çıktığında büyük bir kriz yaşamıştı. Çünkü hem çok daha ucuzdu, hem daha dakikti, hem de kurmanız gerekmiyordu. Bununla birlikte alarm gibi, takvim gibi, kronometre gibi komplikasyonlar çok daha ucuzlaştı. Buna karşılık İsviçreli saatçiler de saati “mücevher” gibi konumlandırdılar.
Şimdi de elektrikli araçlar çıktı. Parçaları çok ucuz, dayanıklılar, hızlılar, sessizler ve evinizde doldurabiliyorsunuz; otonom sürüş gibi ekstra güzel özellikleri var.
Çinli markalara gelince, evet yüzlerce otomobil üreticisi ortaya çıktı. Fakat zamanla iş yapamayanlar, başarısız olanlar elenecektir ve daha iyi ürün üretenler yerini koruyacaktır.
Sapına kadar gerçek. Çin'lilerin tek üstün olabileceği konu üretim hızı, verimliliği çok daha düşük maliyetle üretim yapabilme ve entegrasyondur. Avrupalı veya diğer üreticilerin aksine fiyatları inanılmaz aşağı çekebiliyorlar.
Çin'li otomobillerde duygu, miras, özgünlük ve bir marka karakteri söz konusu değil. Tekerlekli Oppo-Xiaomi telefon hepsi. Aşırı kalabalık ve otomobili de akıllı bir cihaz olarak gören Çin halkının ve otomobil merakı bulunmayan çoğunluk müşterinin de istediği bu olunca, başarılı oluyorlar, özgün halk otomobilleri bu tüketim çılgını ve regülatif baskıların yoğun olduğu dünyada kabul görmüyor, hızlı ve efektif ve ucuz üretim yapan kazanıyor, bu kadar basit.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 15 Temmuz 2026; 13:34:15 >_____________________________ -
İtalyanlar tasarımın bir numarası. Ruh, estetik ve akılla tasarlıyorlar. Diğerlerinin rüzgarları geçici.
-
Ferrari haklı olsa da, gözden kaçırdığı bir nokta var. Diğer seri üretim bandından çıkan markaların da ruhu yok 😂
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Hikaye
-
Tabi avrupalılar alıştı tasarım, sanat, estetik diye diye yüksek kar marjı ile mal satmaya. Geçin bu ayakları, yıllarca Türkiye pazarını sömürdüler. Lobileşip yüksek kar marjı ile araç sattılar, tabi ulu devletimiz de boş durmadı bir araba bana bir araba sana kampanyası başlattı ve yıllardır devam ediyor
avrupalıların başına bu olaylar gelince iyice mutlu oluyorum, biraz da sizin burnunuz yere sürtsün de görelim. Yıllarca terör örgütlerini finanse ettiniz, memleketin içinden geçtiniz. _____________________________ Cryengine 3 Amateur developer.
https://www.https://www.youtube.com/watch?v=pSLb6oHhMhE
*Model design.
*Map design.
*Concept design.
-
Luce'de hangi ruh vardı mesela ferrari biraz anlatabilir mi :)) Sevimli hayalet casperın ruhu mu??
-
Çinlileri sadece dar gelirliler över. Ulaşamayacakları lüksü (!) ucuza alabildikleri için. Ferrari bu konuda son derece haklı. Çinli araçların hepsi lüks markaların birer replikası. Ruh yok. Birbirine benzemeyen modeller, devamı gelmeyecek modeller vs. Sürekli üretim, sürekli durmaksızın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Çinlilerin tek artısı ucuza imal etmeleri değil, aynı zamanda rakiplerinde olmayan teknoloji, konfor ve performans var artık. Ayrıca dar gelirli diyerek insanları küçümsemeniz hiç hoş değil.
Çinliler güzel otomobilleri Ferrari kusura bakma rekabet bu tamam ruhu olmayabilir bazı otomobillerde ama hepsi de değil güzel otomobilleri var Çin'in
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Dedi tipini sevdiğiminin aracını üreten artık tükenmiş geçmişin dibini sıyıran firma...
Çinlilerden önce de seri üretim sıradan otomobillerde ruh yoktu ki. Amaçları zaten ruh olması değil, 4 tekerle insanı A noktasından B noktasına taşımak.
Zevk işi arabalar pahalı.
_____________________________ -
Arkadaşlar, gidin koşarak o çinli arabaları alın. Ama o direksiyona geçerken şunu unutmayın O arabaları yapanlar ve o fabrikaları ayakta tutanlar 996 köle sistemiyle (sabah 9 dan akşam 9 a haftada 6 gün) çalıştırılıyor. Hız baskısından iş güvenliği hiçe sayılıyor, insanlar çalışır haldeki makinelerin altına sokuluyor. Uygur Türklerine yapılanları ve oradaki insanlık dışı çalışma kamplarını ne çabuk unuttunuz? Bu köle sistemine destek olmak isteyen gitsin alsın. Ben kendi adıma her türlü Çinli arabaya karşıyım. BEDAVA VERSENİZ SÜRMEM, YAKARIM.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4533F5845 -- 15 Temmuz 2026; 22:45:3 >_____________________________ -
+1, aynı şeyler aklıma geliyor benim de nerede çin ile ilgili bir şey görsem.
Evet yorumlardan anlaşılıyor ki cin araçlarına sensör doldurup heybetli yapıp her yerine ekran döşeyince Avrupalı ve Amerikalilardan daha kaliteli araba yapmış. Bak bmw mercedes audi vs hepsinden daha kaliteli ha. Öyle de otomobil guruları var forumda
Ferrari’nin kendisi hızlı tüketim malı zaten. Hiç aile arabası ferrari gördünüz mü.
İyi veya kötü (yoruma açık) bir standartı olan üretim ile - made in prc- yi yarıştıramıyorum ben. Zira güvenlik gibi de önemli bir bölümü olan bir ürün sonuçta.
Çinlilerin en büyük sıkıntısı kendi içlerinde çılgın rekabet ile hiç durmadan araç modelleri çıkarmaları ve mevcut kassa olgunlaşmadan yeni kasaya geçmeleri. Sanırım cherry di omoda diye bir araba getirdi araç 2 senede 2 makyaj yenidi dünya bu sıklıkta makyaj yiyen araca hazır değil. İnsanda kullan at hissi uyandırması doğal.
|
Luce'de hangi ruh vardı mesela ferrari biraz anlatabilir mi :)) Sevimli hayalet casperın ruhu mu??
|
|
Sapına kadar gerçek. Çin'lilerin tek üstün olabileceği konu üretim hızı, verimliliği çok daha düşük maliyetle üretim yapabilme ve entegrasyondur. Avrupalı veya diğer üreticilerin aksine fiyatları inanılmaz aşağı çekebiliyorlar. Çin'li otomobillerde duygu, miras, özgünlük ve bir marka karakteri söz konusu değil. Tekerlekli Oppo-Xiaomi telefon hepsi. Aşırı kalabalık ve otomobili de akıllı bir cihaz olarak gören Çin halkının ve otomobil merakı bulunmayan çoğunluk müşterinin de istediği bu olunca, başarılı oluyorlar, özgün halk otomobilleri bu tüketim çılgını ve regülatif baskıların yoğun olduğu dünyada kabul görmüyor, hızlı ve efektif ve ucuz üretim yapan kazanıyor, bu kadar basit. |
|
Tabi avrupalılar alıştı tasarım, sanat, estetik diye diye yüksek kar marjı ile mal satmaya. Geçin bu ayakları, yıllarca Türkiye pazarını sömürdüler. Lobileşip yüksek kar marjı ile araç sattılar, tabi ulu devletimiz de boş durmadı bir araba bana bir araba sana kampanyası başlattı ve yıllardır devam ediyor |
|
Bir noktadan sonra Ferrari, Porsche gibi üreticiler İsviçreli mekanik saat üreticilerine (Rolex, Omega, Blanc Pain vb.) benzeyecek. Pilli, Quartz bir Casio da aynı işi yapar ama Rolex’in yeri ayrıdır.
Benzer şekilde İsviçreli saatçiler de quartz saatler çıktığında büyük bir kriz yaşamıştı. Çünkü hem çok daha ucuzdu, hem daha dakikti, hem de kurmanız gerekmiyordu. Bununla birlikte alarm gibi, takvim gibi, kronometre gibi komplikasyonlar çok daha ucuzlaştı. Buna karşılık İsviçreli saatçiler de saati “mücevher” gibi konumlandırdılar. Şimdi de elektrikli araçlar çıktı. Parçaları çok ucuz, dayanıklılar, hızlılar, sessizler ve evinizde doldurabiliyorsunuz; otonom sürüş gibi ekstra güzel özellikleri var. Çinli markalara gelince, evet yüzlerce otomobil üreticisi ortaya çıktı. Fakat zamanla iş yapamayanlar, başarısız olanlar elenecektir ve daha iyi ürün üretenler yerini koruyacaktır. |
|
İstediğiniz kadar ağlayabilir, araçlarda ruh yok masalını da anlatabilirsiniz. Artık devir değişti. Çinliler, avrupalı ve amerikalıdan daha üstün araçlar üretiyor.
|
|
İtalyanlar tasarımın bir numarası. Ruh, estetik ve akılla tasarlıyorlar. Diğerlerinin rüzgarları geçici.
|
|
Arkadaşlar, gidin koşarak o çinli arabaları alın. Ama o direksiyona geçerken şunu unutmayın O arabaları yapanlar ve o fabrikaları ayakta tutanlar 996 köle sistemiyle (sabah 9 dan akşam 9 a haftada 6 gün) çalıştırılıyor. Hız baskısından iş güvenliği hiçe sayılıyor, insanlar çalışır haldeki makinelerin altına sokuluyor. Uygur Türklerine yapılanları ve oradaki insanlık dışı çalışma kamplarını ne çabuk unuttunuz? Bu köle sistemine destek olmak isteyen gitsin alsın. Ben kendi adıma her türlü Çinli arabaya karşıyım. BEDAVA VERSENİZ SÜRMEM, YAKARIM. |
Benzer içerikler
- snapchat toplu arkadaş silme
- iphone zil sesi yapma
- instagramdan para kazanma
- instagram takipçi gizleme
- instagram siyah tema
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler