Şimdi Ara

Fen lisesi müfredatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
12.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahargünesi -- 24 Eylül 2018; 19:37:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: bYagiz

Sınavda fen lisesinden sorumlusunuz demişti benim matematik hocam ne kadar doğrudur bilmem ayt için.

Ama şunu söylüyebilirim ki ayt fen lisesindeki mebler gibi çıkarsa ilk bin 33 ayt ile başlar. Sorular gerçekten şahane
    Hocan boş yapmış ne alaka neden fen lisesi müfredatından çıksın o zaman tüm okullarda aynı şey anlatılsın sınav her zaman ortak müfredattan gelir asla fen lisesi müfredatından gelmesi gibi bir konu yok gelse bile iptal edilir.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Fen Lisesi Müfredatı: YKS, Sınavlar ve Farklılıklar

Fen liseleri, öğrencileri bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında ileri düzey eğitime hazırlayan özel okullardır. Fen lisesi müfredatı, öğrencilere bu alanlarda sağlam bir temel kazandırmak için tasarlanmıştır.

Fen lisesi müfredatı, Anadolu lisesi müfredatından farklıdır. Fen liselerinde öğrenciler, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar bilimleri gibi daha fazla STEM dersi alırlar. Ayrıca, fen liselerinde öğrenciler araştırma projeleri ve laboratuvar çalışmalarıyla daha fazla pratik deneyim kazanırlar.

YKS'de Fen Lisesi Müfredatı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS), fen lisesi müfredatından sorular çıkmaktadır. Öğrenciler, fen lisesi müfredatındaki tüm konuları iyi anlamaları ve bu konularda pratik yapmaları gerekmektedir.

Fen Lisesi Müfredatı Sınavda Çıkacak mı?

Evet, fen lisesi müfredatından YKS'de sorular çıkmaktadır. Bu nedenle, fen lisesi öğrencilerinin müfredatın tüm konularına hakim olmaları önemlidir.

Anadolu ve Fen Lisesi Kitapları Neden Farklı?

Anadolu ve fen liselerinin müfredatları farklı olduğundan, kullandıkları kitaplar da farklıdır. Fen lisesi kitapları, fen lisesi müfredatına uygun olarak hazırlanmıştır ve daha fazla STEM dersi içeriği içerir.

Fen Lisesi Müfredatı Farkı

Fen lisesi müfredatı ile Anadolu lisesi müfredatı arasındaki temel farklar şunlardır:

• Fen liselerinde daha fazla STEM dersi alınır.
    • Fen liselerinde öğrenciler daha fazla araştırma projesi ve laboratuvar çalışması yaparlar.
    • Fen lisesi kitapları, fen lisesi müfredatına göre hazırlanır ve daha fazla STEM içeriği içerir.

Fen lisesi müfredatı, STEM alanlarında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için güçlü bir temel sağlar. Öğrenciler, fen lisesi müfredatını iyi anlar ve uygularlarsa, YKS'de başarılı olma ve hedefledikleri yükseköğretim kurumlarına yerleşme şanslarını artırabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet

Evet eşit ağırlık var bizde açıkçası hocalarımız bile bizi eledi yarıştan siz onlardan artan yerlere gidersiniz anca dediler bazısı yüzümüze bazısı diğer tm sınıfında söylemiş ben mf seçmiştim ama tm ye geçmeyi düşünüyorum zaten temelim kötü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ama şunu söylüyebilirim ki ayt fen lisesindeki mebler gibi çıkarsa ilk bin 33 ayt ile başlar. Sorular gerçekten şahane

Fen bilimleri ygs 10
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bYagiz B kullanıcısına yanıt
    Doğrudur bizimkiler de sizin onlardan çok calışmanız gerekiyor derece için dediler demek ki müfredat onlara göre ki öyle söylediler

Sınav ise ortak müfredattan sorulur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu yüzden bölüm değiştirmeyi düşünüyorum fenim iyi seviyorum ama boşuna uğraşmak istemiyorum

Sınavda fen lisesinden sorumlusunuz demişti benim matematik hocam ne kadar doğrudur bilmem ayt için.

Hocan boş yapmış ne alaka neden fen lisesi müfredatından çıksın o zaman tüm okullarda aynı şey anlatılsın sınav her zaman ortak müfredattan gelir asla fen lisesi müfredatından gelmesi gibi bir konu yok gelse bile iptal edilir.
    CPU:AMD FX X4 4320 8 MB Quad Core @ 4.1 GHz | GPU, AMD Radeon R7 250 GDDR3 2 GB, | Anakart: M5A78L-M LX3 DDR3 1866 MHz | Ram: 4 GB 2x2 1333 MHz CL9 DDR3 Kingston Ram,| HDD: Seagate Barracuda 7200.10, 320 GB 7200 RPM 3,5" | PSU: 400W PSU, | Kasa: Cooler Master Centriuon 5 Kasa,| Kulaklık: Philips SHP1900 Kulaklık | Telefon: Samsung Galaxy Grand Duos I9082
  • CaimaN C kullanıcısına yanıt
    Neye göre iptal edilecek ?

Meb lisesi kazanımlarında yazan bir konu soruluyor sonuçta iptal edilmesi gibi bir durum olmaz ama sorulur mu sorulmaz mı bilinmez.

Neye göre iptal edilecek ?

Meb lisesi kazanımlarında yazan bir konu soruluyor sonuçta iptal edilmesi gibi bir durum olmaz ama sorulur mu sorulmaz mı bilinmez.
    hocam ortak yani sinav kazanimlarinda yok o kazanimlae o yüzden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    CPU:AMD FX X4 4320 8 MB Quad Core @ 4.1 GHz | GPU, AMD Radeon R7 250 GDDR3 2 GB, | Anakart: M5A78L-M LX3 DDR3 1866 MHz | Ram: 4 GB 2x2 1333 MHz CL9 DDR3 Kingston Ram,| HDD: Seagate Barracuda 7200.10, 320 GB 7200 RPM 3,5" | PSU: 400W PSU, | Kasa: Cooler Master Centriuon 5 Kasa,| Kulaklık: Philips SHP1900 Kulaklık | Telefon: Samsung Galaxy Grand Duos I9082
  • bYagiz B kullanıcısına yanıt
    kazanımlar anadolu lisesi müfredatına göre hazırlanıyor

Orijinalden alıntı: Bahargünesi

Bu yüzden bölüm değiştirmeyi düşünüyorum fenim iyi seviyorum ama boşuna uğraşmak istemiyorum
    Anlamadım? MF'sin tm mi geçiceksin? Anadoluda okuyup derece yapan çok adam var,çalışan yapar liseye bakmaz.İzmir,ankara,istanbul feni hariç tutuyorum o 3 lise öğretmen kalitesi bakımından çok iyi.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.