Şimdi Ara

Matematik Öğretmenliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ortaöğretim matematik öğretmenliğini düşünüyorum..

atama durumları falan nasıl acaba?

devlet olmasa bile dersanelerde en çok ihtiyaç duyulan öğretmenlik,en kötü ihtimal bi dersaneye girerim diye düşünüyorum..acaba dersanede maaş durumları nasıldır?

hangi alanlarda yüksek lisans yapılabilir? (örn:bilgisayar mühendisliği)

matematik öğretmeni olan ya da mat.öğretmenliğinde okuyan arkadaşlardan özellikle yorum bekliyorum..

bir de beyler fen edebiyatların formasyon alması olayı kalktı mı? eğer kalktıysa mat.öğretmenleği okuyacaklar için daha iyi olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi son_oksli -- 30 Ocak 2011; 23:32:37 >

Orijinalden alıntı: son_oksli

ortaöğretim matematik öğretmenliğini düşünüyorum..

atama durumları falan nasıl acaba?

devlet olmasa bile dersanelerde en çok ihtiyaç duyulan öğretmenlik,en kötü ihtimal bi dersaneye girerim diye düşünüyorum..acaba dersanede maaş durumları nasıldır?

hangi alanlarda yüksek lisans yapılabilir? (örn:bilgisayar mühendisliği)

matematik öğretmeni olan ya da mat.öğretmenliğinde okuyan arkadaşlardan özellikle yorum bekliyorum..

bir de beyler fen edebiyatların formasyon alması olayı kalktı mı? eğer kalktıysa mat.öğretmenleği okuyacaklar için daha iyi olur..

Orijinalden alıntı: Rdau

feflilere formasyon kalkmadı 4 yıllık eğitimden sonra alınabiliyor gene

ama bazı şartlar getirilmiş galiba 2.5 not ortalaması falan felan..

Formasyon devame diyor ancak artık okul bittikten sonra formasyon alma olayına da pek gerek kalmadı. Çünkü bir çok üniversite fen edbiyat fakültesinde okurken dahi formasyon veriyor,eğitim dersleri 3 ve 4. sınıflarda alınıyor ve bu mezunların normal matematik öğretmenliğinden hiç bir farkı yok.Bu formasyonu hak etmk içinbazı ünivrsiteler not ortalaması şartı koyuyor , örneğin Erciyeste ilk iki yıl ortalaması 2,5 ve üzeri olanlar (fizik bölümünde böyleydi matematik de böyledir sanırım)
    Yani onca puan almaya gerek yok eğer ki düzen değişmez ise Fn edebiyat dan okul sonrası formasyon almadan da öğretmen olmak mümkün...

Atama sayılarının pek yüksek olduğu söylenemez mezunlar ile oranına bakıldığında...
    ve atama puanları oldukça yüksek çünkü zaten iyi düzeyde matematik yapan öğrenciler bunlar. Ve bu yüzden puanlar çok yüksek kalıyor.

dershanelerde ve özel derste en çok aranan branş olmasına karşın buna aldanmamak gerek 600-700 tl den fazla vermiyor dershaneler yeni mezunlara sadece öğle yemeği ve sigortaya çalışanları biliyorum...
    Ama isim yapmış özel dersler veren tecrübeli ve iyi bir matematikçi iseniz parayı koyacak yr bulamayabilirsiniz saati 150 tl olan hocalar da mevcut.

Şimdiden başarılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: merzer

Matmatik öğretmeni değilim ama yazayım(Psikolojik danışman ve rehber öğretmenim:) ,

Formasyon devame diyor ancak artık okul bittikten sonra formasyon alma olayına da pek gerek kalmadı. Çünkü bir çok üniversite fen edbiyat fakültesinde okurken dahi formasyon veriyor,eğitim dersleri 3 ve 4. sınıflarda alınıyor ve bu mezunların normal matematik öğretmenliğinden hiç bir farkı yok.Bu formasyonu hak etmk içinbazı ünivrsiteler not ortalaması şartı koyuyor , örneğin Erciyeste ilk iki yıl ortalaması 2,5 ve üzeri olanlar (fizik bölümünde böyleydi matematik de böyledir sanırım)
    Yani onca puan almaya gerek yok eğer ki düzen değişmez ise Fn edebiyat dan okul sonrası formasyon almadan da öğretmen olmak mümkün...

Atama sayılarının pek yüksek olduğu söylenemez mezunlar ile oranına bakıldığında...
    ve atama puanları oldukça yüksek çünkü zaten iyi düzeyde matematik yapan öğrenciler bunlar. Ve bu yüzden puanlar çok yüksek kalıyor.

dershanelerde ve özel derste en çok aranan branş olmasına karşın buna aldanmamak gerek 600-700 tl den fazla vermiyor dershaneler yeni mezunlara sadece öğle yemeği ve sigortaya çalışanları biliyorum...
    Ama isim yapmış özel dersler veren tecrübeli ve iyi bir matematikçi iseniz parayı koyacak yr bulamayabilirsiniz saati 150 tl olan hocalar da mevcut.

Şimdiden başarılar...

hadi ya şu fen edebiyatçıların öğretmen olması baya sıkıntı yaratıyor olmalı..

• Matematik öğretmenliğini düşünüyorsan -heleki bir dershanede- kendini çok iyi geliştirmen lazım.

Öğrenciden her türlü soru gelebilir- 3-4 saniye baktın mı takır takır çözmen lazım.Trigonometri limit türev integral.Bizim dershanede stajerler hemen belli ediyodu kendini bi havuz problemi götürüyorsun çözemiyor.

Yani kümelerden integrale kadar bütün konuları ve bütün soru tiplerini yalayıp yutman lazım ki dershanede iş yapabilesin.Yorum işi değil matematik coğrafya gibi.
    Bilkent Matematik
    2 yıl önce açıldı
    Fizik öğretmenliği
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zaten eğitim fakültelerinden mezun bir dünya adam varken FEF lilerin öğretmen olması gerçekten de durumu zora sokuyor. Bu tip durumlarda bazı arkadaşlar sizde çalışıp atansaydınzı hem FEF daha donanımlı hem daha zor gibi abes cümleler kuruyorlar. Daha zor olması öğretmen yapam hakkını vermiyor ne yazık ki. Hem ne kadar çalışırsanız çalışın devlet atamayabilirde nitekim geçen yıllarda KPSS birincisi açıkca kaldı çünkü devlet hiç fizik öğretmeni atamamıştı :)

Suç FEFlilerde değil lbette zaten bir dünya eğitim fakültesi varken birde formasyon saçmalığını çıkaran da...

Eğitim fakültelerini tercih edebilirsin olmazsa formasyon vern bibr fen edebiyat yaz Erciyes Kırıkkale gibi...

Eğer hedefin matematik öğretmenliği kazanmaksa zaten iş biraz daha karışık anadolu öğretmen liseliler ek puanları ile öne geçebiliyor bu bölüğmlerin puanları bu yüzden bu kadar yüksek...

Sen bu kadar puan alabileceğine inanıyorsan zaten ilk bölüm(YGS) den de çok iyi yapman gerekir. Eğer YGS dn çok iyi yaparsan benim tavsiyem Zihin engelliler öğretmenliği ya da okul öncesi öğrtmenliği yazmandır(iş bulma olasılığı yüksek öğretmenlik arıyorsan elbette)

Yok hedefim matematik diyorsan ona birşey diyemeyiz...

quote:

quote:

Matmatik öğretmeni değilim ama yazayım(Psikolojik danışman ve rehber öğretmenim:) ,

Şimdiden başarılar...

• benim bir arkadas var, bitirdi senin dedigin bölümü üstüne haccettepe de yüksek lisansını yaptı. kendisini en son kahvede okeye dönerken gördüm. (işsiz)

not: ciddiyim

Zaten eğitim fakültelerinden mezun bir dünya adam varken FEF lilerin öğretmen olması gerçekten de durumu zora sokuyor. Bu tip durumlarda bazı arkadaşlar sizde çalışıp atansaydınzı hem FEF daha donanımlı hem daha zor gibi abes cümleler kuruyorlar. Daha zor olması öğretmen yapam hakkını vermiyor ne yazık ki. Hem ne kadar çalışırsanız çalışın devlet atamayabilirde nitekim geçen yıllarda KPSS birincisi açıkca kaldı çünkü devlet hiç fizik öğretmeni atamamıştı :)

Suç FEFlilerde değil lbette zaten bir dünya eğitim fakültesi varken birde formasyon saçmalığını çıkaran da...

Eğitim fakültelerini tercih edebilirsin olmazsa formasyon vern bibr fen edebiyat yaz Erciyes Kırıkkale gibi...

Eğer hedefin matematik öğretmenliği kazanmaksa zaten iş biraz daha karışık anadolu öğretmen liseliler ek puanları ile öne geçebiliyor bu bölüğmlerin puanları bu yüzden bu kadar yüksek...

Sen bu kadar puan alabileceğine inanıyorsan zaten ilk bölüm(YGS) den de çok iyi yapman gerekir. Eğer YGS dn çok iyi yaparsan benim tavsiyem Zihin engelliler öğretmenliği ya da okul öncesi öğrtmenliği yazmandır(iş bulma olasılığı yüksek öğretmenlik arıyorsan elbette)

Yok hedefim matematik diyorsan ona birşey diyemeyiz...

quote:

quote:

Şimdiden başarılar...

mat.öğretmenliği kazanabilirim de durumu pek parlak değilmiş vazgeçtim...

zihinsel engelliler öğretmenliği falan pek bana göre değil,salla başını al maaşını öğretmenlerinden olmak istemem açıkçası..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.