Şimdi Ara

Fen lisesi mezunları hangi kadrolara atanabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Bi sebepten dolayı üniversitede okuduğum bölümü bıraktım ve yeni bir bölüm arayışı içerisindeyim. Bu süre zarfı içerisinde lise mezunu kpss ye çalışıp atanmayı planlıyorum. Bunun için maddi yetersizlikler, yaşımın geçmesi, bi an önce hayata atılmak istemem gibi birçok sebebim var. Fakat ulaştığım bilgilere göre atanabileceğim bi kadro yok. Alan kodumla tercih klavuzunda tarama yapınca hiç sonuç çıkmıyo. Anladığım kadarıyla fen bilimleri mezunlarına kadro yok. Peki durum böyleyse başka alanlarda veya alansız olarak atanmam mümkün mü ? Kpss ye çok yabancıyım ve araştırırken işin içinden çıkamadım. Yardım ederseniz sevinirim.

Bu arada 2012 de denemek için kpss ye girmiştim. 83 puan aldım. Genel kültür kısmına çalışarak 90-95 alırım diye planlıyorum. O zaman tercih yapmamıştım. Sonucu resim olarak ekledim. Bugün arama yaparken de ordaki kodla aradım kadroları. Eğer yanlış yaptığım bişey varsa veya atanabileceğim başka kadrolar varsa öğrenmem lazım. Yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim.

Fen lisesi mezunları hangi kadrolara atanabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 24 Eylül 2015; 22:57:20 >

• Hocam netlerin 10 numaraymis .temeli saglam atmissin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • irfan s kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Ygs'de de benzer sonuçlar aldım. Sosyal hiç çalışmadığım için ygs'de de pertti. Ama kpss'den atanmak için genel kültüre çalışmak zorundayım. O yüzden hem tavsiyeye hem de atanacağım bölümler hakkında yardıma ihtiyacım var. Tercih kılavuzundan otomatik seçim yapan arama motorları varmış. Ek olarak bilgisayar sertifikası alma olayını öğrendim bilgisayar bölümünden atanabilmem için. Araştırmaya devam ediyorum.
  • brktmr B kullanıcısına yanıt
    Hocam bende anadolu lisesi sayisal mezuyum o girdiginiz sinavdan ben 76.5aldim. Cevre bakanligimi oyle bisi .yanlis bilgi vermek istemem .cok uzun zaman oldu .onunla ilgili bi masabasi isi vardi .tabiki bu rezil puanimla atanamadim . Hocam siz uniyi niye biraktiniz. Cok donanimli birine benziyosunuz. Sizin gibi kafali adamlar .bu tarz seyleri kovalarken .kafasiz zenginlerin baba parasi ile okumasi uzucu

Eyvallah hocam. Mevzu çok uzun. Yazarak anlatsam ya aşırı uzar ya da detayları yazamadığım için olay alaşılmaz. Donanım işine gelince de sadece donanımlı olmakla iş bitmiyo hocam. Çok şey gördüm ve hayatın para peşinde koşuşturmakla geçirilmeyecek kadar değerli bişey olduğunu anladım. O yüzden hayatıma ona göre yön vereceğim. Para kazanmak için strese gelmek, başkalarına yalakalık etmek veya para için kölelik yapmak istemiyorum. Bunları yapmayınca da kimse kimseye para vermez. Benim isteklerim çok farklı. Hayatımı idame ettirecek kadar para benim için kafi. Geriye manevi isteklerimi karşılayacak bi meslek seçmek kalıyo. Onu da şimdilik matematik öğretmenliği olarak belirledim. Bu sene 2. döneme kadar düşünme vaktim var. Hakkımda hayırlısı olsun diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

Eyvallah hocam. Mevzu çok uzun. Yazarak anlatsam ya aşırı uzar ya da detayları yazamadığım için olay alaşılmaz. Donanım işine gelince de sadece donanımlı olmakla iş bitmiyo hocam. Çok şey gördüm ve hayatın para peşinde koşuşturmakla geçirilmeyecek kadar değerli bişey olduğunu anladım. O yüzden hayatıma ona göre yön vereceğim. Para kazanmak için strese gelmek, başkalarına yalakalık etmek veya para için kölelik yapmak istemiyorum. Bunları yapmayınca da kimse kimseye para vermez. Benim isteklerim çok farklı. Hayatımı idame ettirecek kadar para benim için kafi. Geriye manevi isteklerimi karşılayacak bi meslek seçmek kalıyo. Onu da şimdilik matematik öğretmenliği olarak belirledim. Bu sene 2. döneme kadar düşünme vaktim var. Hakkımda hayırlısı olsun diyorum.

umarım bu gitmek istediğiniz yolda engelle karşılaşmadan başarılı olursunuz.

Eyvallah hocam çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eğitim Fakültesi ve MTOK ?
    14 yıl önce açıldı
    Mühendislik ve KPSS
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Memur bekçi şoför hastabakıcı dağıtıcı vs.
    fen lisesi mezunu olman bir şeyi değiştirmiyor fen bilimleri çıkışlısın alanın yok 2001den tercih yaparsın.ama umutlu olma maalesef artik 2-3 kişi kadro ancak açılıyor. Onunda 1 2si ankarada oluyor odtülü kardeşlerimizden hem okuyup hem çalışanlardan turkiye dereceliler giriyor.geçen atama 98 ve 97 idi sanırım atanan iki kişi

• edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Bugüne kadar hiçbir şekilde yurtdışı düşünmemiştim ama son dönemde o kadar lanet ettim ki ülkeye bu gidişle planlarımı yurtdışında yaşamak üzerine yapıcam. Olmaz olsun böyle ülke. Hiçbir şekilde doğru eğitim verilmeden iş yapmamız bekleniyo. Fen lisesi çıkışlıyım ama memur olacak vasfımın olmadığı düşünülüyo. Mühendisliğe gitsem kendimi eğitmediğim sürece iş bulmam neredeyse imkansız. Matematik bitirip akademisyen olayım diyorum, neredeyse kadro açılmadığını öğreniyorum. Nereye elimi atsam kurumuş vaziyette. Milletin sevmediği halde niye tıp yazdığını, çevrenin niye tıp yazdırmak için baskı uyguladığını düşünürdüm. Cevap basitmiş aslında. Görüştüğüm bi akademisyen " Bu ülkede ne kadar çalışırsan o kadar başarılı olursun diyemem. Bunun garantisi yok." dediyse bu iş bitmiştir zaten.
  • Benzer durumda olduğumdan konuyu güncelliyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparlarsa sevirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.