Şimdi Ara

Marmara iktisat mezunu nerelere gelebilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • güncel durumum ve 40 gün kala (kaza bela olmazsa) yapacaklarımı göz önüne aldığımda en iyi ihtimalle 9-10k en kötü 18-22k arası bir sıralama bekliyorum

fakat olası bir felakette 35-40k arası bir sıralama yaparsam yazılacak en mantıklı bölüm 50k ile kapatmış olan marmara iktisat gibi görünüyor.

tekrar bir mezun şansım yok.her türlü yazıp gideceğim

bu üniversite-bölüm hakkında bilgisi var mı?

üni etiketinin değeri nasıl?

çoğu kişi derslerinin zor olduğunu söylüyor.fakat ben daha çok mezun olunduğunda ne gibi konumlara gelebilme potansiyeli kazandırdığını merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iibf çok değişken bir alan. Size bağlı. Yüksek gpa, yabancı dil, staj veya yarı zamanlı çalışma üstüne bir de network sizi bir talihsizlik olmazsa zengin eder. Ama yoldan geçen herhangi birinin iibf mezunu olma ihtimali gayet yüksek. Marmara iibf mezunu hocalar konuya gelirse daha iyi anlatır bu konuları ama biraz insan ilişkilerinde iyi olan kafası çalışan adam mezun olur olmaz olmasa da 10-15 yıla gelişmeleri iyi takip ederek yükselebilirsiniz. Yine de işsizliği de unutmayın

benim için önemli olan okuduğum üniversitenin prestiji ve beni ne kadar donanımlı mezun ettiği

gerisi artık kendi kişisel gelişimime bakıyor

koç,bilkent,sabancı,boun gibi top ünilerde okunmuyorsa mezun sayısının fazla olması her alanın problemi bence

artık bunu konuşmaya gerek bile yok

i7 14700k+rtx 4070ti super desktop, dell xps 14 platinum, samsung galaxy s24 ultra titanium green, samsung galaxy s23+ cream, samsung galaxy tab s10+ moonstone gray, samsung galaxy watch6 classic 43mm silver

pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
  • boğaziçi odtü itü gsü koç sabancı bilkent bunlar tutmuyorsa durum biraz riskli ama bunlar dışında

devlette marmara,istanbul,ytü,hacettepe okunabilir.

vakıf olarakta özyeğin ve tobbu seçerim.

iktisat okucaksan iki yabancı dil+staj+spk lisansı+yl yapman senin yararına olur

Daha Fazla Göster
  • oguz uygun kullanıcısına yanıt

Bunu göz önünde bulunduruyorsanız sorun yok.

Hocam kariyer imkanı detayları iktisatta:

Fmcg sektörü (burası biraz daha ie ve man grubunun elinde)

Big4 ( marmaradan bayağı biri buralara gidiyor diye biliyorum )

Bankalar ( özellikle hazine kısımlarında bolca econcu var)

Yatırım bankacılığı ( aracı kuruluşlar, private equity gibi geniş bir alan var. Spk lisansı vs. Alırsanız ve finans ile ilgili bir alt yapı oluşturursaniz en iyisi burası para ve mesleki tatmin olarak)

Akademi ( no comment)

Satış, pazarlama gibi işletmenin alanları ( bunlar yapay zekadan en çok etkileyecektir muhtemelen. Bir de econla pek bir alakası da yok)

Finans sektörü ( bankacılık kısımları hariç finans sektörü de econcular için iş sahası)

Muhasebecilik ( no comment)

Araştırma bölümleri ( bankaların vs. makro- micro tahmin ve projeksiyonlarını yapan kısım. Aslında en baba yer TCMB bu alan için de son yıllarda biraz sıkıntıda orası)

Şunu belirteyim iktisat bölümü yapay zeka devriminden en çok etkilenecek alanlardan birisi

Bunu olumsuz veya olumlu olarak söylemiyorum. Muhtemelen bu alanlardan bazılarında 5 yıl sonra çok az insan çalışacak. Ancak econcular ( en azından bir kısmı) akıllı adamlardır. Kendilerini bir şekilde kurtarırlar. Econdan Data science a geçen çok adam var. İleride de yapay zeka ekonomisti gibi tuhaf şeyler ortaya çıkarsa şaşırmam.

• neden hukuk düşünmüyorsunuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

En kötü yerde bile hukuk okusan yine avukatsın adın var

ondan değil yıllarımı sosyal olanaklardan mahrum bir şekilde geçirmek istemediğim için

Büyük şehirde hukuk tutmuyormu o sıralamada

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.