Şimdi Ara

Felsefe kitabı/ Felsefi roman önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sofie nin dünyası
    Denemeler
    Sokratesin Savunması
    Devlet

Başka hangi felsefi kitapları önerirsiniz? Ya da sana çok şey katar dediğiniz romanlar varsa onlar da olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Marlo Morgan - Bir Çift Yürek. Ben de yeni başladım ama gerçekten güzel gidiyor. Gerçek bir hikayede alıntı. Aborjinlerle alakalı. Okumanı öneririm.
  • Yeraltından Notlar

• quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

Yeraltından Notlar

Yabancı ile birlikte Yeraltından notlar ı da okumayı düşünüyorum da ince kitaplar oldukları için bir kaç kitap daha alayım istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LePortaBim -- 15 Ağustos 2016; 0:26:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı
  • quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

Yeraltından Notlar

Yabancı ile birlikte Yeraltından notlar ı da okumayı düşünüyorum da ince kitaplar oldukları için bir kaç kitap daha alayım istiyorum.

Dönüşüm
    1984
    Hayvan Çiftliği
    Cesur Yeni Dünya
    Simyacı
    Devlet
    Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar
    Bulantı
    Dava

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Konuya up
    Bulantı, Dava ve Cesur Yeni Dünya arasındayım. Schopenhauerin aforizmaları dışında diğer kitapları okudum. Bu üçünü de er ya da geç okumayı düşünüyorum ama hangisine başlayayım karar veremedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şiir kitabı önerisi
    15 yıl önce açıldı
    Felsefe kitabı önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Konuya up
    Bulantı, Dava ve Cesur Yeni Dünya arasındayım. Schopenhauerin aforizmaları dışında diğer kitapları okudum. Bu üçünü de er ya da geç okumayı düşünüyorum ama hangisine başlayayım karar veremedim.

Dava çok ağır bir roman. Bulantı ise çok daha ağır, baya bir birikim gerekiyor. Cesur Yeni Dünya derim.

• Cesur Yeni Dünya ve Fahrenheit 451 iki muhteşem distopya örneği, tavsiye ederim.

Felsefi roman olarak Nietzsche Ağladığında var, popüler kitap ama çok ağır ben de anlamadım çok sonra okuyabilirsin. Nietzsche'den Böyle Buyurdu Zerdüşt'ten hiç bahsetmiyorum zaten.

Thomas More - Ütopya, Voltaire - Candide, Herman Hesse - Siddhartha, Milan Kundera - Var Olmanın Dayanılmaz Hafifliği. Bunları okuyabilirsin.
    Benim ağırlık kavramım biraz değişik hocam. Suç ve Ceza ağır bir roman diyorlarmış, ben ağır olduğunu bilmeden alıp okudum. Bitirince internetteki yorumlarına baktım. Ağır bir romandır falan yazanları görünce başta şaşırmıştım. Hatta forumda ilk kez böyle bir yorum gördüğümde hiç de ağır değil gayet okunuyor falan yazmıştım. Biraz daha araştırdım ki herkes ağır diyormuş aslında.
    Bir de Kierkegaard'ın Korku ve Titreme kitabını okudum geçenlerde. Kafamı allak bullak etti yani okuyabileceğim en ağır kitaplardan biri olabilir. Belki de benim açımdan yeni olduğu için veya Hegel felsefesini çok detaylı bilmediğim için olabilir. Kitabın yarısı Hegeli eleştirmekle geçiyor çünkü.

• the little prince kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Candide i duymuştum da şimdi biraz daha baktım gayet iyi bir kitaba benziyor.
  • quote:

Benim ağırlık kavramım biraz değişik hocam. Suç ve Ceza ağır bir roman diyorlarmış, ben ağır olduğunu bilmeden alıp okudum. Bitirince internetteki yorumlarına baktım. Ağır bir romandır falan yazanları görünce başta şaşırmıştım. Hatta forumda ilk kez böyle bir yorum gördüğümde hiç de ağır değil gayet okunuyor falan yazmıştım. Biraz daha araştırdım ki herkes ağır diyormuş aslında.
    Bir de Kierkegaard'ın Korku ve Titreme kitabını okudum geçenlerde. Kafamı allak bullak etti yani okuyabileceğim en ağır kitaplardan biri olabilir. Belki de benim açımdan yeni olduğu için veya Hegel felsefesini çok detaylı bilmediğim için olabilir. Kitabın yarısı Hegeli eleştirmekle geçiyor çünkü.

Suç ve Ceza ağır filan değil ki, okuduğum en sürükleyici romanların başında gelir. Cesur Yeni Dünya bile ondan daha ağır sayılabilir... Şu ana kadar okuduğum en ağır kitap Böyle Buyurdu zerdüşt oldu onu da yarısında bırakmak zorunda kaldım çapım, temelim yetmediğinden.

Dava konusu gereği basık bir roman. Yazı puntu bile iç bunaltıyor ama öyle ya da böyle bitiyor. Bulantı içinse JPS felsefesine hakim olmak gerekiyor bence, o yüzden onu da ilk çeyreğinde bırakıp ertelemek zorunda kalmıştım.

Bence de ağır değil Suç ve Ceza ama öyle deniyor işte. Kalın olduğundan önyargı oluşuyor herhalde. Neyse Cesur Yeni Dünyayı bayadır erteliyodum zaten diğerlerine de sonra yine bakarım. Yorumların için teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam şuan Platon'un Parmenides diyaloğunu okuyorum, yok böyle bir kafa.
    Gerçekten çok değişik bir akıl yürütme var diyalogta. Daha önce de Platon'un 3 diyaloğunu okudum ama en değişik olanı bu sanırım. Geometriyi falan da işin içine katıyor mesela ''Bir ya her şeydir ya da bir şeyin içindedir, eğer bir şeyin içindeyse onu çevreleyen bir şeyler vardır yani sınırları vardır'' falan tarzında. Cidden diyalog çok değişik bir kafa yapısıyla yazılmış.
    Saydığınız diğer filozofların kitapları hakkında çok bilgim yok. Hume'un ''Din üzerine'' diyaloğuna bakmıştım bir tek güzel gibiydi.
    Goethe'nin de kitaplarını cidden çok fazla alıntılıyorlar. Şu ana kadar sadece bir avuç filozofun bazı kitaplarını okumuş olmama rağmen 2-3 kez Faust kitabından bahsedildiğine denk geldim. O kitabı da bir ara okumayı düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.