Şimdi Ara

Fedaîlerin Kalesi..ALAMUT..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu kitabı aranızda okuyan var mı ? Ben bir arkadaşımdan ödünç aldım o çok beğenmiş soluksuz okudum falan dedi Okuyan varsa düşünceleri nelerdir? Teşekkürler..

• Arkadaşın kitabını aldım kalemle başına P ekledim.
    Ama o da güzel diyor
  • Önce oku, nası bi kitap olduğunu sen bize söyle.
  • Beyler ben okudum güzeldende öte süper bi kitap tavsiye ederim
  • Ben hala okuyamadım. Dersane zamanındaki tarih hocam epey değinmişti bu kitaba. Hocamın bu kitap hakkında anlattıkları beni çok etkilemişti. İstersen okumadan önce özetine bir gözgezdir.
  • Muhteşem bir kitap diyebilirim. 5-6 sene önce okudum tadı hala damağımda :) özellikle tarihi roman sevenler için mutlaka okunması gerekir.

Hassan Sabbah (hasan sabah, hassan sabah vs.. ), Selçuklu dönemi, ömer hayyam, nizamulmülk dönemi tarihi için tarihi roman arayanlar,

Wladimir Bartol - Fedailer Kalesi Alamut (konumuz olan kitap)
    Ernst W Heine - Güvercinin gerdanlığı (Alamuta Dönüş)
    Amin maalouf - Semerkand

Velhasıl kelam bahsi geçen romanı muhakkak oku "bence"
  • Hayatımda okuduğum ve bakış açısımı değiştiren yegane kitaptır ve yukarıdaki arkadaşın dediği gibi o kitapları sıra sıra okursanız sizde anlarsınız ve inanılmaz cesur bir dille anlatmış düşüncelerini yazar helal olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kabil'in Soyu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Met5n1k

Muhteşem bir kitap diyebilirim. 5-6 sene önce okudum tadı hala damağımda :) özellikle tarihi roman sevenler için mutlaka okunması gerekir.

Hassan Sabbah (hasan sabah, hassan sabah vs.. ), Selçuklu dönemi, ömer hayyam, nizamulmülk dönemi tarihi için tarihi roman arayanlar,

Wladimir Bartol - Fedailer Kalesi Alamut (konumuz olan kitap)
    Ernst W Heine - Güvercinin gerdanlığı (Alamuta Dönüş)
    Amin maalouf - Semerkand

Velhasıl kelam bahsi geçen romanı muhakkak oku "bence"

Üç kitabi okudum.Hatta fedailerin kalesi alamutu 5 kere,Alamutu donusu 2 kere,semerkandıda 2 kere okudum,

Şunu diyebilirimki Fedailerin Kalesi Alamut şu ana kadar beni en çok etkileyen kitaptır,(Panait Istratı-Sokak kızı da 2.ci sayılır)Hassan Sabbahın orda verdiği inanilmaz düşündürücü ve cesur fikirleriyle yukarıdakı arkadasın dediği gibi bakış açınız genişliyor,sırf bu değil,o karakterlerin(İbn-i Tahir,Meryem, vb vb ) oldukça etkileyici yaşamları,kaledeki ve bahçedeki geçen hayat baya güzel anlatılmış,birde o zamanki dönem(buyuk selcuklu) hakkında bilgi ediniyorsunuz.

Hele cennet bahçelerinin anlatılışı süperdi bence,kendimi orda hissediyordum her okuyuşumda.

İbni Tahir'in göreve(suikast-ölüme yani) gitmek üzere kaleden çıkıp alamutu bütün heybetiyle görüp gözünün dolmasıyla sanki benimkide doldu :)

Her neyse anlattığımın kat be kat muhteşem ötesi bir kitap ,2 günde koskaca 400 sayfalık kitabi bitirdim öyle sürükleyici,okuyun arkadaşlar,bir daha okuyun,ve okutturun :)

Alamut'a dönüşün ise pek fedailerle-selcuklularla fazla alakası yok yukarıdakı kitabin size gösterdiği portreyle fazla bağı yok diyebilirim(Hassan Sabbah 12?? lerde :) gülünç),ama yine sürükleyicidir,kitap bir tapınakçının rüyasinda abisini alamuta gitmesini görmesiyle başlıyor,sonra kaleye doğru seyahat ederken başından geçen olaylar falan ama alamut kalesinde baya kalıyor karakter.

(Birde bu kitapda baya latince deyim var,söyleyim dedim :))

Ama yine çok cesur fikirler veriliyor,inancınızı sorgulamanıza sebeb olabilir bu iki kitap :)

Semerkand ise yine çok güzel bir kitap,ömer hayyam baş karakter,en azından fedailerin kalesi alamut kadar sürükleyici,(Ama sadece 1.ci ve 2.bolum-3. ve .4 bolumde ise 20.yy başlarındaki iranda gerçekleşen meşrutiyet haraketlerini anlatıyor evet çok sıkıcı ama yakın tarihinizi geliştirir).

Ancak bu kitap Fedailerin Kalesi Alamutla çakısıyor,haşhaş çeken fedailer yok onun yerine sırf beyni yıkanmıs adamlar var gibi(Bugunku intihar bombacıları gibi)Hassan Sabbah,Ömer Hayyam aynı yaşlarda Nizamulmulk onlardan en az 20-30 yaş buyuk gosterilmiş(ki doğrusu bu,fedailerin kalesi alamutta hepsi aynı yastalardı),ama bu çakısma anlatımın sizi sürüklemesine hiç bir negatif etki etmiyor.Birde kitabin sonundaki cümle mükemmel,belirteyim dedim .

Özellikle Fedailerin Kalesi Alamutu okuyunn okuyun ve okuyun,ondan sonra diğer semerkandıda okursunuz alamut'a dönüşüde okursunuz.İçinizde İran,Semerkand gezisi yapma isteği doğabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerdown -- 5 Kasım 2009; 11:29:40 >

• 10 yıl falan önce okumuştum. Şimdi sonunu söylemiyimde onca sayfa oku son 50 sayfada bambaşka bir şey çıkmıştı kitap.

Bu arada şimdi baktımda

alamut yazıncahttp://www.kitaptutkunu.com/search.php?field=adi&term=alamut amma kitap varmış yaww. Acaba ben hangisini okumuştum. Taşınırken yer tutuyor diye kitaplarımdan baya bir kısmını dağıtmıştım. Şimdi bendede yok.

• bugün; hatta az önce sipariş verdim. foruma bi girdim konusu var gelsin bi okuyalım bakalım
  • bir dakika ben başka bir kitap kitap sipariş etmişim. ama çok benziyo hatta sayfa sayıları bile aynı

http://www.kulturtv.com.tr/kitap/43875/Hasan-Sabbah-ve-Alamut

iptal ettim siparişi. konuda bahsi geçen kitabı sipariş ediyorum hemen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoZ- -- 6 Kasım 2009; 14:58:43 >
  • bu kitabı okuduktan sonra semerkant kitabını öneririm
  • Semerkandı okudum bunu da aldım geçen yıl ama hala okuyacam.
    Fakat stil olarak tam benim tarzım özellikle Amin Malouf, kendisi orta doğu uzmanı, okurken yaşıyosunuz adeta.
  • Semerkant daha hoşuma gitmişti.
  • Semerkand'ın bitişi beni çok etkilemişti,kitap nerelerden nereye gitmiş ..

Keşke 3. ve 4. bolumdede ömer hayyam,hassan sabbah basrol olup yine eskileri anlatsaydi,çok sıkılmıştım o güzelim 1. ve 2. bolumden sonra,ama yinede yakın tarih bilgimiz arttı iranla ilgili.

Bir kadının yaklaşık bir devlete mal oldugunu goruyoruz bu kitapda,turkandı sanırım ismi,zaten bunun üzerine nizamul'mulk siyasetname adlı süper bir kitap yazıyor,devletin nasıl yonetileceği hakkında.

Ama Fedailerin Kalesi Alamut'un yeri tartışılmaz,o süper kitap olmasaydı,belki semerkant ve alamut'a donus kitabini okumayacaktım :)

Kitapla ilgili herhangi bir sorunuz olursa,cevaplamaya çalısırım beyler.
  • Çok güzel kitap okumaya değer bence
  • Bu arada Hassan Sabbah'ın kitapta bizi aydınlatan ve bakış açımızı sorgulamamıza neden olan bir çok mesajdan sadece birini imzam yaptım.

Ayrıca kitabin can alıcı noktalarının bir kısmına burdan bakabilirsiniz

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=91169

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerdown -- 7 Kasım 2009; 16:53:23 >
  • Etkileyici bir kitap. Cennet bahçeleri falan anlatılıyor. Tabi inancımız ötürü "hadi lan" falan diyorsunuz bazen, bazen kızıyorsunuz Hasan Sabah'a ama işte kitabın güzelliği burada. Orayı öyle bir anlatıyor ki görmüş kadar oluyorsunuz.

Fedailerin yaşamı ve hissettiklerini de bire bir anlıyorsunuz. Efendiye karşı bir korku ama O'na ölümüne bir sadakat, sonra aşk ve tutku ve tabi ki en sonunda coşku. Hepsini hissediyorsunuz.

Semerkant'tan sonra okumuştum kitabı, ikisinden sonra İran üzerine derin bir bilgi açlığı hissetmeniz muhtemel.
  • Güvercinin gerdanlığı bizim okul kütüphanesinde var.Elimdeki kitabı bitireyim hemen gidip alıcam.

Bu arada "Şibumi" yi yeni bitirdim.Onu da tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anakhrapat -- 9 Kasım 2009; 21:23:47 >
  • Fedailerin Kalesi Alamut son darbeyi de vurda bana,kitabi 6 kez okumaya başladım sayfa 360'larda sofist oldum cıkdım diyebilirim,o ne zeka İbn-i Sabbah be.Özellikle Pitagoras'ın 'insan her şeyin ölçüsüdür' lafını kafama sonsuza kadar silinmemek üzere kazıdım.

-İbni Sabbah:'Keşke onlar gibi olabilseydim,düşünebiliyormusunuz onlar şimdi cennetteler,aldıkları haz gerçek cennetten alacakları hazdan hiç bir farkı yok'

Bahçelere soktuğu fedailerinin ardından söyler bunu.Diyecek bir şey bulamıyorum,bakış açınız nasıl genişliyor bu cümleden sonra anlatamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hammerdown -- 18 Ocak 2010; 16:17:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.