Şimdi Ara

Fazla mesai ÜCRETSİZ!!! İŞÇİ HAKLARI YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Günde 9 saat çalışma haftada 5x9=45 saat
    cumartesi pazar izin diye işe başladım.
    İşe başlarken ''bu iş yerinde fazla çalıştırma yaptırılır gibisinden bir kağıt imzalattılar? yasal mı şimdi bu ??
    adamlar fazla mesaiye bırakıyorlar para vermiyorlar. Hafta içi 3 kere kaldım
    cumartesi günleride çağırmaya başladılar rezilliklerin ardı arkası kesilmedi
    ne yapmalıyım nereye şikayet edebilirim
    bu yaptıkları yasal mı ? maaşımız asgari ücretten 93 lira fazla 1393 Lira net maaş ama haftada 60 saat çalıştırıyorlar
    böyle bir kağıdın işe başlarken imzalatılması çok saçma imzalamazsan işe almayacak adamlar! bu kağıdın ortalarda dolaşması kadar saçma bişey yok yasal süre 45 saatse o kadardır ekstradan her fabrika kendine göre kural cıkarırsa devletin hükmü nerde kalır??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ririii -- 7 Ekim 2016; 20:56:59 >

• istediği kadar kağıt imzalatsın 45 saatin üzerini %50 fazlasıyla vermek zorunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jnic

istediği kadar kağıt imzalatsın 45 saatin üzerini %50 fazlasıyla vermek zorunda.

fabrikayı şikayet etsem alo 170e adımı verirler mi bu kişi şikayet etti diye falan ? kimliğimi gizleyerek şikayet etme şansım var mı
    işten cıkartacaklar büyük ihtimalle şikayet edince
  • bende bu gün migrosa başvurdum ilk gün 12 saat çalışacan
    yarın gelince konuşacaz normal çalışma saatini dediler
    yarın gittiğimde ilk işim soracam 10 saat felan derse bir yere kadar gidiyorum dicem bırakıp işi eve gelecem bakalım
  • ririii kullanıcısına yanıt
    tam bilmiyorum ama büyük ihtimalle şikayet ettiğin anlaşılır. yeni mi başladın işe?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ririii

quote:

Orijinalden alıntı: jnic

istediği kadar kağıt imzalatsın 45 saatin üzerini %50 fazlasıyla vermek zorunda.

fabrikayı şikayet etsem alo 170e adımı verirler mi bu kişi şikayet etti diye falan ? kimliğimi gizleyerek şikayet etme şansım var mı
    işten cıkartacaklar büyük ihtimalle şikayet edince

170 e şikayet ettigin taktirde isyerine müfettiş gidiyor.Müfettiş incelemesi sonucu ise hem işyerine hem şikayet eden kişiye bilgilendirme tebligatı gönderiliyor.Çıkan sonuç ise genel olarak %50 Şikayet edeni %50 de isvereni hakli buluyor.170 yapilan sikayet sonucunda %100 hakli dahi bulunsan,isverenin bu karara uyma zorunlulugu yok.Zaten gelen bilgilendirme tebligatinda buda yazar.Hakkini is mahkemelerinde aramaya devam etmen gerektigini vs yazar.Şikayetinin sonucu isten cikarildigini varsayarsak,ilk etapta acacagin dava ise iade davasidir.Mahkeme %90 ise iade edecektir.Mahkemenin kararini isveren dinlemezse seni ise geri almaz ise sana 8 aylik maasin kadar tazminati pesinen odmek zorunda.
    İse girerken fazla calisma belgesi imzaladinsa mecbur calisacaksin.Ama hayrina degil tabikide.Bu fazla mesai parani alabilmek icinde kesinlikle taviz verme hakkini ara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fazla mesai formu ücreti ödemek koşulu ile fazla mesai yapacağını kabul ettiğine dair bir kağıttır. Bazı kişiler mesaiye kalmak stemez bunu baştan çözmek için imzalatılır.

Fazla mesai durumunu ise şu şekilde özetleyeyim. Türkiye de maaş 30 gün üzerinden ödenir.

Günlük 7,5 saat çalışman gerekiyor buda 30 gün üzerinden hesaplandığı zaman 195 saat eder.

1 aylık çalışma sonucunda 196 saat çalışırsan o 1 saat için sana fazla mesai ücreti ödemeleri gerekir.

Fazla mesai ücreti ise şu şekilde hesaplanır.

(net maaş / 225 ) * 1,5 = Y (Çıkan sonuç senin 1 saatlik mesai ücretindir. )

1 aylık çalışma saati - 195 = X ( fazla mesai saatin..)

X.Y = Z ( buda extradan alman gereken msai ücreti )

Birde burada belirtmedim ama dinlenme saati olayı var. Mesaisiz olarak sabah saat tam olarak kaçta işe girip kaçta çıktığını yazarsan net bir bilgi verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 7 Ekim 2016; 22:18:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunlar hep asgari ücretin yükseltilmesi ve esnek çalışma saatleri zamazingosu nedeniyle yaşanan durumlar. Neticede doğal olarak işveren personelinden daha çok yararlanmak istiyor.

• quote:

merhaba;
    Günde 9 saat çalışma haftada 5x9=45 saat
    cumartesi pazar izin diye işe başladım.
    İşe başlarken ''bu iş yerinde fazla çalıştırma yaptırılır gibisinden bir kağıt imzalattılar? yasal mı şimdi bu ??
    adamlar fazla mesaiye bırakıyorlar para vermiyorlar. Hafta içi 3 kere kaldım
    cumartesi günleride çağırmaya başladılar rezilliklerin ardı arkası kesilmedi
    ne yapmalıyım nereye şikayet edebilirim
    bu yaptıkları yasal mı ? maaşımız asgari ücretten 93 lira fazla 1393 Lira net maaş ama haftada 60 saat çalıştırıyorlar
    böyle bir kağıdın işe başlarken imzalatılması çok saçma imzalamazsan işe almayacak adamlar! bu kağıdın ortalarda dolaşması kadar saçma bişey yok yasal süre 45 saatse o kadardır ekstradan her fabrika kendine göre kural cıkarırsa devletin hükmü nerde kalır??

Şikayet et , hakkını ara ya da işten ayrıl başka iş bul. 60 saate 1393 lira nedir lo. Şaka mı bu , böyle iş mi olur. Doğru , düzgün bir iş bul derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Fazla mesai formu ücreti ödemek koşulu ile fazla mesai yapacağını kabul ettiğine dair bir kağıttır. Bazı kişiler mesaiye kalmak stemez bunu baştan çözmek için imzalatılır.

Fazla mesai durumunu ise şu şekilde özetleyeyim. Türkiye de maaş 30 gün üzerinden ödenir.

Günlük 7,5 saat çalışman gerekiyor buda 30 gün üzerinden hesaplandığı zaman 195 saat eder.

1 aylık çalışma sonucunda 196 saat çalışırsan o 1 saat için sana fazla mesai ücreti ödemeleri gerekir.

Birde burada belirtmedim ama dinlenme saati olayı var. Mesaisiz olarak sabah saat tam olarak kaçta işe girip kaçta çıktığını yazarsan net bir bilgi verebilirim.

Cuma günü 14.00 - 00.00 gittiğim bir işe
    Ertesi günü bni cumartesi mesaisine en erken saat kaçta çağırabilir? Yasal dinlenme süresi ne kadar(fabrikaya kaç saat sonra tekrar çağırabilir)

• quote:

quote:

Fazla mesai formu ücreti ödemek koşulu ile fazla mesai yapacağını kabul ettiğine dair bir kağıttır. Bazı kişiler mesaiye kalmak stemez bunu baştan çözmek için imzalatılır.

Ertesi günü bni cumartesi mesaisine en erken saat kaçta çağırabilir? Yasal dinlenme süresi ne kadar(fabrikaya kaç saat sonra tekrar çağırabilir)

İşveren gün içinde istediği saatte mesaiye başlatabilir. Dün bu saatte başladım yarın kaçta başlarım diye bir olay yok. Bir hafta 60 saat çalıştırır diğer hafta 30 saat çalıştırır ortalama 45 e de tamamlayabilir.
    Aklındaki soruları buraya yazıp cevap bekleyeceğine google a yaz oradan bak iş kanuna bak hem bir şeyler öğrenirsin hemde cevabını hemen alırsın. Kanunu inceleyip anlayamazsan o zaman sormalısın.

• Yeni turkiyeye hosgeldin

• quote:

Orijinalden alıntı: thurus68

quote:

quote:

İşveren gün içinde istediği saatte mesaiye başlatabilir. Dün bu saatte başladım yarın kaçta başlarım diye bir olay yok. Bir hafta 60 saat çalıştırır diğer hafta 30 saat çalıştırır ortalama 45 e de tamamlayabilir.
    Aklındaki soruları buraya yazıp cevap bekleyeceğine google a yaz oradan bak iş kanuna bak hem bir şeyler öğrenirsin hemde cevabını hemen alırsın. Kanunu inceleyip anlayamazsan o zaman sormalısın.

İnceledim zaten... Öyle istediği saatte çağıranıyo yanlış biliyosun aç bi kerede sen oku belli bi dinlenme süresi varmış o saat geçmeden tekrar işe çağıramazmışta Kim takıyo kanunu??
    Kanun Kağıt üzerinde sadece! Herifler bni 60 saat çalıştırıp 45 saatlik para ödemiş hala kanun kovalıyoz. Şikayet ettim beni işten çıkarcaklar ama en azından diğer iş arkadaşlarım kurtulur diye düşünüp şikayet ettim. Yazıklar olsun böyle sömürüye. Ayıp

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaflip

Yeni turkiyeye hosgeldin

Saçma saan konuşmayalım. AKP nin işçi hakları konusundaki tutumu öncekilerden farklı değil. Yani savunulacak bir yanı yok ama öncesi AKP den iyi değil. Ben AKP yokkende özel sektörde çalışıyordum işçi hakları konusundaki gelişmeleri yakından takip ediyorum.
    Bunu AKP ye bağlayan adam direk art niyetlidir. Bu önceden daha beterdi açık ve net. Ha şimdi AKP sayesinde daha iyi diyebilir miyiz ? Diyemeyiz tek diyebileceğimiz iletişim gelişti internet yayıldı hali ile hakkını arayan insan çoğaldığı için var olan işçi haklarına insanlar sahip çıkmaya başladılar.

Ama bu durumun hiç bir yerinde yeni Türkiye ile alakalı bir şey yok. Bunu AKP ye yormak sırf çamur atmaktır başka bir şey değil.
  • hocam bilgim yok pek ama iş değiştirebilme ihtimaliniz var ise

ücretsiz ek çalışmayı reddedin kovarise 12 aylık tazminatınızı alabiliyorsunuz bildigim kadarı ile alın o parayı başka iş bulun türkiyede emeginin karsılıgını alamazsınız ne yazıkki
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun pestilin çıkar bugün
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Geçmiş olsun pestilin çıkar bugün

balık işi olduğundan dolayı akşam bayağı oturduk normal meyve sebze işi olsa hayatta kabul etmem 12 saat
    normal çalışma saatide 9 saatmiş. ordaki arkadaşlar yemek felan 1 saat sürmüyo de, dedi yöneticilere.

bir saat yemek 1 saat çay molası
  • quote:

quote:

Yeni turkiyeye hosgeldin

Saçma saan konuşmayalım. AKP nin işçi hakları konusundaki tutumu öncekilerden farklı değil. Yani savunulacak bir yanı yok ama öncesi AKP den iyi değil. Ben AKP yokkende özel sektörde çalışıyordum işçi hakları konusundaki gelişmeleri yakından takip ediyorum.
    Bunu AKP ye bağlayan adam direk art niyetlidir. Bu önceden daha beterdi açık ve net. Ha şimdi AKP sayesinde daha iyi diyebilir miyiz ? Diyemeyiz tek diyebileceğimiz iletişim gelişti internet yayıldı hali ile hakkını arayan insan çoğaldığı için var olan işçi haklarına insanlar sahip çıkmaya başladılar.

Ama bu durumun hiç bir yerinde yeni Türkiye ile alakalı bir şey yok. Bunu AKP ye yormak sırf çamur atmaktır başka bir şey değil.

2002den beri ulkeyi yonetiyolar ama hicbir sorunu onlara yoramayiz aynen

• quote:

quote:

quote:

Yeni turkiyeye hosgeldin

Yeni Türkiye diyebilmen için AKP nin yeni yasalar geçirmiş olması lazım bu konuda yaptı mı ? Yoo hala eski yasalarla devam ediyoruz. O zaman "Yeni Türkiye sdgsdgsdg" nedir ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yeni turkiyeye hosgeldin

Yeni Türkiye diyebilmen için AKP nin yeni yasalar geçirmiş olması lazım bu konuda yaptı mı ? Yoo hala eski yasalarla devam ediyoruz. O zaman "Yeni Türkiye sdgsdgsdg" nedir ?

https://eksisozluk.com/akp-iktidarinda-artan-is-kazalari-ve-isci-olumleri--2664548

Yasam odasi onergesini reddeden hangi partiydi? Somada isci ailesi tekmeleten? 14 senedir ulkede hic yasa degisikligi yasanmadigini mi dusunuyosun gercekten? Akpyi elestirmek ondan once her sey cok guzeldi demek degil.

http://vatanpartisi.org.tr/genel-merkez/makaleler/mehmet-akkaya-akp-doneminde-isci-sinifi-neler-kaybetti-19315

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.