Şimdi Ara

Faturası 150 tlyi geçene indirim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
22
Favori
38.527
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bana alttaki link e-posta ile bir arkadaş göndermiş.Konunun yeridir diye sizinle paylaşmak istedim.Link'e tıkladıktan sonra aylık harcamamızı yazıyoruz ve e-postamızı giriyoruz.Yaşadığımız yere en uygun firmaları ve yıllık tutarını veriyor.Deneyen olursa burada fikrini paylaşabilir mi?. Teşekkürler.

    https://www.cazipenerji.com/?utm_source=planb&utm_medium=advertorial&utm_campaign=takvim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa



    her konuya da trollük olmaz ki kardeşim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adana'da ikamet ediyorum, aylik ort tuketimim min. 150 TL oluyor. Toroslar Epsaş'dan aliyorum su an. Teklif vermek isteyen firma temsilcisi varsa ÖM ile teklifini iletebilir. Ben de bu hafta yogun bi arastirma yapacagim. Adana'da benzer sartlarda olup guzel teklif alan arkadas var mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000TL Teminat istiyorlarmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cazipenerji.com --cerean elektriğin sitesi , objektif bir sonuç vermeyebilir

    teminat şu şekilde kullanılıyor,

    meskenlerde firmaların %90 ı teminat almaz,

    ticarethanelerde, teminat yerine dbs alırlar, bir bankaya dbs belirlemeniz gerekir,

    sanayiler de de dbs ile çalışılıyor,

    dbs firmaların hepsinde yok, şirket politikasına göre hazırlanmış bir şey, bankaya talimat veriyorsunuz , firmalar oradan tahsil ediyor faturayı,ama dbs ve teminat almayan firmalar da var
  • Merhaba,

    Konu yerinde olmuş.

    Fina Enerji Mersin'e gelmiş , uygun fiyat verdiler.0,19 gibi 0,30 ödüyorum.Tedaştan depozitomuzu geri alabiliyormuşuz galiba...Bu güzel haber doğruysa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHOSTKOVİCH -- 14 Mart 2014; 16:16:48 >
  • Fatura tutarı 133 TL veya üzeri olarak değişti.

    Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayınlanan mevzuat kapsamında; bir (1) yıllık elektrik enerjisi tüketiminiz 2014 yılı itibariyle 4,800 kWh' in üzerinde, aylık fatura tutarı ortalamanız 133 TL veya yıllık fatura tutarınız 1,596 TL ve üzeri ise "Serbest Tüketici" sınıfına girebilir elektrik tedarikçinizi kendiniz seçebilirsiniz. (ALINTI)
  • Serbest Tüketici Limiti Yıllık 4500 kWh olarak belirlendi. (Yani Fatura bedeli 133 TL şartı diye bir şart bulunmamakta ancak abonelerin daha kolay anlamaları için tedarikçi firmaların kullandığı bir yöntem)

    quote:

    Karar No : 4840 Karar Tarihi : 23/01/2014

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 23/01/2014 tarihli toplantısında; 4628 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un (Kanun) 5 inci maddesinin altıncı fıkrasının (b) bendi ve Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliğinin 10’uncu maddesi hükümleri uyarınca serbest tüketici limitine ilişkin aşağıdaki Karar alınmıştır:

    MADDE 1 - Serbest tüketici limiti 4500 kWh olarak uygulanır.

    MADDE 2 - Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

    MADDE 3 - Bu Kararı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütür.


    Limitin altında kalanlar da ST olabilir. Nasıl Mı?;

    Limitin altında kalanlar ST olduktan itibaren 4500 kWh geçmeyi taahhüt ederek te ST olabilirler. Bu durumda bazi görevli perakende satış şirketleri (ST olmayanlara enerji satışı yapan şirketler) ST limitinin altında kalınması durumunda uğrayacakları maddi kayıp için ST Limitinin %10'ununu geçemeyecek şekilde hesaplanan kWH ile enerji bedelinin çarpımı şeklinde hesaplanan teminatı talep etme yetkisine sahipler (ST Yönetmeliği). Talep etmeyen şirketler de bulunmakta.

    Taahhüt verip ST olduktan sonra yıllık tüketimim Limitin altında kaldı ne olacak ?
    Limitin Altında kalınırsa (ki bunu görevli perakende satış şirketleri takip edebilir ve peşine düşerlerse) sonraki bir yıl boyunca ilgili abone ileriki 12 aylık dönemde zorunlu olarak Ulusal tarifeden yani ST olmadan önceki tarifeden bir yıl boyunca Görevli Perakende Satış şirketinden elektrik almak durumundadır. Ayrıca taahhüt verilmesi sırasında eğer görevli perakende satış şirketine %10'a kadar teminat verildi ise bu bedel yanar.

    ST oldum eski şirketteki (Görevli Perakende Satış Şirketi) ilk abonelik sırasında verilen güvence bedeli alınabilir mi?
    ST olduktan sonra Görevli Perakende Satış şirketine daha önce verilmiş bulunan Güvence bedelleri talep edilip alınabilir. Eğer Görevli Perakende satış şirketinin tebliğ ettiği son fatura ödenmedi ise; ST geçişi sırasında son fatura güvence bedelinden mahsup edilerek kalan bakiye alınabilir.

    Serbest tüketici olmak ile olmamak arasındaki tek fark Enerji bedelini fatura eden firmanın adının değişmesidir. Teknik olarak başka hiçbir fark yoktur. Dağıtım şirketi açısından ST ile ST olmayan için farklı hizmet standartları yoktur ve zaten dağıtım şirketleri için ST olsun yada olmasın bütün aboneler birdir.

    Sayacım Mekanik ST olabilir miyim?
    Evet. ST olmak için sayacın Elektronik olması şarttır ve 2014'den itibaren bütün sayaçların mülkiyeti dağıtım şirketlerine geçtiği için sayacın mekanik olduğunu ancak ST olmak amacı ile sayacının elektronik sayaçla değiştirilmesi yönünde dağıtım şirketlerine bir dilekçe ile müracaat edilmesi halinde hiçbir ücret ödemeden sayaçları elektronik sayaç ile değiştirilecektir. (Yeni Elektrik Piyasası Kanunu)




  • zupervisor Z kullanıcısına yanıt
    Daha detaylı olmuş,elinize sağlık...

    İskan müteahhit tarafından alınmadığı için inşaat mesken elektriği üzerinden faturalandırılıyorum.Yeni enerji dağıtım şirketine geçersem 2 yıl taahhütle 0,20 gibi bir fiyat söylediler.(sabit)Daha sözleşmeyi ve detayları okumadım ama nisanda yine zam yapılacağı düşüncesi ile otomatik zamlardan etkilenmemek için mantıklı geliyor.Ancak yeni olduğu için sürpriz fatura ile karşılaşıp karşılaşmayacağım bende merak konusu...Bu sene bu şartı sağlarım ama seneye doğalgaz gelince bu şartı sağlamassam acaba ekstra maliyet yansır mı?
  • Aylık ortalama 1000 TL fatura ödüyorum,İstanbul Avrıpa yakasındayım.

    Hangi firmayı önerirsiniz? Ne kadar indirim alırım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: megtry

    quote:

    Orijinalden alıntı: _deadmaster

    quote:

    Orijinalden alıntı: nihattr

    İşyerlerini bilmem ama ev kullanıcıları için de iyi görünse de aslında tam tersi olmalı. Tasarruf yapan, az harcayan daha az ödemeli; çok tüketen için fiyat/kW/h, çok tükettikçe artmalı. Elektrik bedava değil maalesef. Bunun için de dışarıya az para ödemiyoruzdur. 100 - 130 TL gibi fatura ödeyen bari 150 TL yapayım da indirim olsun diye gereksiz tüketimler yapabilir.

    +1

    Tasarruf edeceğimize daha fazla kullandırtmaya çalışıyoruz.

    Kusura bakmayin ama katilmiyorum cok alan hr zaman uygun almali cebinden fazla para cikmasi icin daha fazla harcayacak degil var mi bu ay bi faturayi 500 yapim de indirim alim pazarda manavda fazla alip pazarlik etmeyen var mi 1 ad 2 tl 2 ad 5 tl mantiga aykiri

    Kwh'in belirli bir karşılığı olur ve o belirlenen kur karsiligi ne kadar ise o kadar ödersin. Bunun adı ADALETTİR.

    Fazla yakandan az alırım , az yakandan karşılığını alırım dersen bunun adı da ADALETSİZLİK olur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SHOSTKOVİCH kullanıcısına yanıt
    Her sene ST Limiti düşürülecek 2015'in sonuna ST Limiti kalkabilir. Anlaşma şartlarınızı iyi anlarsanız sürpriz fatura ile karşılaşmazsınız. Tedarikçi firmaların verdikleri indirim tekliflerini iyi analiz etmek lazım şöyleki;
    Örneğin bir firma %15 indirim öneriyor, diğer firma %10 indirim öneriyor. Örneğin sabit fiyatlı %10 indirim bazı durumlarda ulusal tarifeye endekslenmiş %15'lik indirimden daha cazip olabilir.

    Bu indirimler hangi mantıkla hesaplanmış, sadece aktif enerji bedeline göremi %15 yoksa genel toplam faturaya göre mi?, Genel fatura içinde çok küçük bir paya sahip olsa da Perakende Satış Hizmet Bedeli almayan firmalar var alan firmalar var.
    Bazı firmalar güvence bedeli talep ediyor, bazıları etmiyor vs bir sürü çeşitli teklifler bulunmakta. Süresinden önce çıkılması durumunda Cayma bedeli belirlenmiş mi? (ST Limitinin altında kalındığında zorunlu olarak caymak durumunda kalıp Görevli Perakende Satış Şirketine Geçmek durumundasınız)

    Yani anlayacağınız GSM Operatörlerinin bir sürü tarife, paket vs teklifleri bulunduğu gibi elektrik tedarik şirketlerinin de benzer tarife ve teklif paketleri bulunmakta. İyi hesap yapıp en uygun indirimi tercih etmelisiniz.

    Şahsi fikrim en kötü indirim indirimsiz fiyattan (mevcut ulusal tarifeden) iyidir.




  • Konu tasarrufla ilgili olunca şu linkteki bilgileri okuyun.


    PASİF EV
    Doğal gaz faturasının gelmediği, sobanın yakılmadığı, ısıtmak için ampulün bile yeterli olduğu bir eviniz olsun istemez misiniz? Peki, yazın klima açmanıza gerek kalmadan evinizde serin serin oturmak? Böyle bir ev var, hem de çok uzaklarda değil... Türkiye'nin içinde yaşanılan ilk 'Pasif Ev'i İzmir Urla'da inşa edildi. Evin ısı yalıtımı uygulaması Blue’Safe Mavi Kale tarafından hayata geçirildi. Enerji tüketiminde pasif olan bu ev, enerji verimliliğinde ise son derece aktif. Pasif Ev'de normal bir binaya kıyasla ısıtma ve soğutma için harcanan enerjiden yüzde 90 tasarruf sağlanıyor. Türkiye’nin en enerji verimli ve çevreci evinde, Uğur Gül ve Gerd Ketelhake çifti iki çocuklarıyla birlikte yaşıyor.

    http://www.mavikale.com/Sayfalar/383/PASIF-EV.aspx




  • Arkadaslar ben enerjisaya babamgilin ve kendi faturami taşıdım. 12 ay tahatut verdim aylik faturamda 50 tl. Babamgilinki 110 tl civari
    Babamgil ile bizim fatura ayri ayri yani basvurular bagimsiz.
    Benim olay soyle oldu bu habaeri ilk duydugumda aradim enerjisayi durumu anlattim ilk sayfada belirtilen 150 tl fatura olayı cok onemli değilmiş benim adıma epdk ya enerjisa başvuru yapti ve yilbasindan gececegim bilgisi geldi. Bana posta ile sozlesme yolladılar doldurdum tekrar kargoyla yolladım.
    Ve suan da elektrik faturamim uzerinde parekende musteri yazısı var.

    Bilginiz olsun.

    Haa bi fark varmi derseniz. Komsum ile benim kw carpan arasinda 2-3 kuruş fark gozlemledim.
    Benim fatura 50 civari oldugu icin indirim az geliyor ama mevla yukseldikce tasarruf cok fazla birde tek zamanli tarife cok zamanli tarifeden her zaman avantajli test edildi bizzat.
    Tum elektrigi gece kullansaniz anca tasarruf oluyor. Obur turlu aksam 2 saat elektrik tuketin geçiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ersin2626 E kullanıcısına yanıt
    Ayrıntıları pm'ler misiniz?
  • https://www.cazipenerji.com 'da ilk önce abone grubunuzu (mesken, ticarethane, sanayi) giriyorsunuz, sonra mevcut elektriğinizin kimden geldiğini seçip ayda kaç para fatura ödediğinizi yazıyorsunuz.

    Sonrasında sistem tüm teklifleri size çıkartıyor, yıllık tasarruf vs. hepsini otomatik olarak hesaplıyıp size TL olarak sunuyor.

    Aralarından en cazip olanı seçip, bilgilerinizi girerek teklifi sonlandırıyorsunuz. Tüm işlemleri onlar yapıyorlar, imzayı vs. kapıda alıyorlar.

    Aksa elektrik, akenerji, akedaş, sönmez enerji, eren enerji vs. hepsi var sistemde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardaceyhan -- 10 Haziran 2014; 16:14:09 >
  • Bende yakın zamanda araştırdım ve mantıklı gözüküyor. Tedaşın biraz zorladığını duydum ama aşılabiliyor. Bu siteden bulmuştum bendehttp://www.elektrikhesapla.com/indirimli-elektrik-nedir/
  • Evet arkadaşlar @zupervisor yazdığı mesaj olayı zaten özetliyor, 2015 gibi de limitlerin kalkması bekleniyor. Kullandığınız dağıtım firması yerine özel firmalardan elektrik alabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken konu verilen indirim oranlarına ve alacağınız indirim tutarını dikkatli incelemek lazım.

    İndirim oranı sadece Aktif Enerji bedeli üzerinden verilir ama bazı firmalar bunu pazarlama strajesi ile tüketicinin gözünü boyayıp yüksek gösterebiliyorlar. Bisen Elektrik'in web sayfasından fatura tutarına göre ne kadar indirim alacağınızı hesaplayabilirsiniz.

    İndirimli Elektrik Hesapla




  • Arkadaşlar şu anda Cerean(FİBA GROUP) firması ramazan bayramına kadar kampanyadalar eğer faturanın 133TL'nin üstünde yada yıllık tüketiminiz 1600TL'nin üstündeyse 2 Yıllık sözleşme karşılığı ilk 2 Ay elektrik faturanızı şirket ödüyor ve 24 ay aktif enerji bedelini sabit fiyattan ödüyorsunuz,yani gelen hiçbir zamdan etkilenmiyorsunuz eğer abonelik yaptırmak isterseniz TEL:0543 331 04 08 nolu numaradan bana ulaşabilirsiniz yardımcı olurum.İyi akşamlar
  • aylık ortalama 250tl elektrik faturası eve geliyordu Çalık-YEPAŞ ile görüşmeden sonra ( halihazırda zaten bu firmadan alıyordum ) aylık %8 indirim uygulaması başladı benimde , görüşecek arkadaşlara fikir olması açısından....
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.