Şimdi Ara

Fatura makbuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben bir web sitesi tasarladım ve karşı taraf dernek olduğu için vereceği para karşılığında benden bir kağıt istiyor. Evet, kağıt. Öyle dediler :) bize bir kağıt getir dediler.
    Herhangi bir şirket gibi bir yapı ile alakam yok. Nasıl bir makbuz, fatura verebilirim. Direk kendi adıma yazabilir miyim?

    Eğer böyle bişey mümkünse örneğinide paylaşır mısınız?



    *Konuyu yanlış yere açtıysam lütfen doğru yere taşıyınız ama bu konu ile ilgili bir başlık bulamadım.



  • Sanırım en aşağı Serbest Meslek Makbuzu kesmen gerekiyor. Bunun için GİB'e başvurman gerekiyor falan filan. Kısa sürede temin edebileceğin bir durum değil.
  • Anladım, Teşekkürler.
  • vergi mukellefi olmayanlarla yapilar ticari islerde gider pusulasi kesilir diye biliyorum onlar sana gider pusulasi kesicek yalniz sen bu isi surekli yapip gelir elde ediyorsan vergi mukellefi olman gerekiyor basin agriyabilir.

    yukaridi arkadasin dedigi serbest meslek makbuzunu serbest meslek erbaplari kesebilir. sizin yaptiginiz is serbest meslek erbapligina giriyormu bilmiyorum hic duymadim ama oyle bile olsa yine bir vergi levhaniz olmasi gerekirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıdık ticaretle uğraşan varsa belli bir komisyon karşılığı size kesebilir ama tabi vergisini de sizden alır ufakta bir komisyon alır sizden
  • Charlot1 kullanıcısına yanıt
    Ben bu işten sık sık para kazanmıyorum.

    Onlar bana gider pusulası kesecekler. Benim herhangi bir şey yapmama gerek yok yani?

    Bana denilen dernek olduğu için, bize bir belge vermen gerek. ama anladığım kadarıyla gider pusulası ile olay çözülüyor değil mi?
  • size kesilen gider pusulasi sizin onlara verdiginiz fatura yerine gecer vergi mukellefi olmayanlarla yapilan islerde gider pusulasi kullanilir bunu o firmanin muhasebecisinin daha iyi bilmesi gerekir.
    Daha detayli bilgiye vergi mukellefi olmayanlarla yapilan mal ve hizmet alislari diye google da aratirsaniz resmi kaynakli sitelerdende kesin bilgi elde edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.