Şimdi Ara

Bakkaldan fatura isteyebilirmiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazlık oturduğum yerde bir bakkal var karı-koca işletiyor ikiside cimrinin teki birkaç gün önce unutulan 5 kuruşu falan isteyip az paraya birşey alınca kötü davranıyor falan, ben bu bakkaldan fatura isteyebiliyomuyum aldığım her ürün için ? kadın hiç fatura kesmiyor devletede vergi ödemiyor bu sayede

• eğer öyle bir hakkın varsa isteyebilirsin
  • Fiş isteyeceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatura veya fiş işte her neyse tam olarak emin olmak istiyorum aldığım her üründe isteme hakkım olabileceğini
  • fiş istersin hatta bir yerine kamera koy büyük ihtimal fiş vermek istemeyecek işte o zaman hayatını kaydırırsın

• Evet isteme hakkın var. Hatta fiş kesmesi zorunlu diye biliyorum.

• Genelde vermez zaten çoğu market. Ama bu fiş kesmiyorlar anlamına gelmez. Gece dükkanı kapatmaya yakın giderseniz çoğu marketin fiş kestiği görürsünüz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fatura ödeyemiyorum :)
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fiş istemek hakkın. 10 kuruşluk ürün dahi olsa neticede satışını yaptığı şeyin fişini kesmek zorundadır.

• Bu tür yerleri nereye sikayet edebiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: Ay-yildiz

Bu tür yerleri nereye sikayet edebiliriz

Maliyeye şikayet edilebilir.

Fiş istediğin zaman fiş kesmiyoruz diyecek. O an de ki: Maliyeye söyliyim sizin fişinizi onlar kessin diyeceksin. Hem ayar vermiş olursun hem de korkutmuş olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak4242

quote:

Fiş istediğin zaman fiş kesmiyoruz diyecek. O an de ki: Maliyeye söyliyim sizin fişinizi onlar kessin diyeceksin. Hem ayar vermiş olursun hem de korkutmuş olursun.

Ayarın kralı
  • teşekkürler beyler şimdi beklesin beni o cimri bakkal
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmmaW

yazlık oturduğum yerde bir bakkal var karı-koca işletiyor ikiside cimrinin teki birkaç gün önce unutulan 5 kuruşu falan isteyip az paraya birşey alınca kötü davranıyor falan, ben bu bakkaldan fatura isteyebiliyomuyum aldığım her ürün için ? kadın hiç fatura kesmiyor devletede vergi ödemiyor bu sayede

Sen ne diyon ya ? Ben bizim kantinden de istiyom da adam had hadi bekleyenler var diyor

• artık fiş toplanmadığı için kimse fiş istemiyor. Kimileri kurnazlık yapıp yazar kasa dahi almıyor. ama çoğu market-bakkal akşam dükkanı kapatmadan günlük satışı kadar tüm birimlerden(gıda-tekel-ekmek-temizlik-gazete) fiş keser ve lazım olmadığı için çöpe atar. Birşey aldığınızda bu sakız bile olur, eğer fiş isterseniz kesmek ve vermek zorunda. "Uygun uslup ile" fiş istediğiniz halde vermiyorsa şikayet edin bence. Gelip bakıyorlar yanlış hatırlamıyorsam 547 lira ceza kesiyolardı.

Çoğu bakkalda kimse fiş istemediği için herkes para sütünü alan gidiyor, bu sebeple bakkallarda fiş kesmeyi akşama bırakıyor genelde.
  • quote:

quote:

"Bizim cimri bakkala verdigim ayar" başlığı açılır simdi

• quote:

Orijinalden alıntı: ne45zmnkakuluzrs

quote:

quote:

"Bizim cimri bakkala verdigim ayar" başlığı açılır simdi

Bence fiş isteyen müşteriyi dövdüm diye açılır.

• dükkandan kovulmayı göze alıyorsan iste
  • Fiş alma hakkın yoktur zorunluluğun vardır.
  • Küçük esnaf, 2.sınıflar 7-10 günde bir z raporu kesiyor yahu, fiş zorunlumu bilmiyorum.
    Alo maliye'yi arayıp vergi kaçırıyorlar dedinmi bırakmazlar peşlerini
  • arkadaşlar konuyu 2 yaz önce açmıştım geçen yaz bakkal kalp krizi geçirmiş adam düzelmiş baya iyi biri olmuş bildirmek istedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.