Şimdi Ara

Fatmagül'ün Suçu Ne? | Kanal D (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
2
Favori
66.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mustafa tır yıkamaya başladı

paso cıbıl geziyolar herkes hırkalı kabanlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: suzi dilara

bu mukaddesle meltem,rus kızlar gibi !

Aynen ya. Ama favorim mukaddes

Orijinalden alıntı: suzi dilara
    bu mukaddesle meltem,rus kızlar gibi !

Gerçekten yerinde bir gözlem ama melteme yakışıyor bence.Herneyse bu hafta nihayet Erdoğan beklediğim atağı yaptı.En azında artık onunda amcasına karşı kozu olması iyi oldu.
  • Fazla birşey yazmaya gerek yok , artık sırf vakit geçirmek için izliyorum(Hakkını yemeyim Erdoğan eğleneceli bi tip de aslında). Gelecek haftadan itibaren de reytinglerde bir düşüş bekliyorum. Dizinin de bu sezon biteceğini düşünüyorum. Dost acı söyler.

Orijinalden alıntı: gizlimert

Fazla birşey yazmaya gerek yok , artık sırf vakit geçirmek için izliyorum(Hakkını yemeyim Erdoğan eğleneceli bi tip de aslında). Gelecek haftadan itibaren de reytinglerde bir düşüş bekliyorum. Dizinin de bu sezon biteceğini düşünüyorum. Dost acı söyler.

Bence reyting düşmez.

Ama ortalıkta birçok gereksiz dizi var.onlar bitse iyi olur.

Orijinalden alıntı: getta

quote:

Orijinalden alıntı: gizlimert

Fazla birşey yazmaya gerek yok , artık sırf vakit geçirmek için izliyorum(Hakkını yemeyim Erdoğan eğleneceli bi tip de aslında). Gelecek haftadan itibaren de reytinglerde bir düşüş bekliyorum. Dizinin de bu sezon biteceğini düşünüyorum. Dost acı söyler.

Bence reyting düşmez.

Ama ortalıkta birçok gereksiz dizi var.onlar bitse iyi olur.

Tamam reyting demeyeyim çünkü reytinglerde akasya durağı bile 1.olabiliyor ama bu dizinin izleyicilerinin önemli bir kısmı bıraktı bırakmayanlar da karşısına daha iyi bir dizi çıkmasını bekliyor. Yoksa emin ol ki ben de başarısız olmasını falan istemiyorum dizinin ama bu böyle, ben bile sıkılıyorsam normal izleyici n'apıyordur merak ediyorum.

Not: Tabii dediğin gibi bundan çok daha kötü diziler de var haklısın, ama bu derecede büyük bir yapıma yakışmayan kalitede ilerliyor bu dizi de -maalesef-.

Napsam artık aslında sayfada diziyle ilgili pek fazla haber de paylaşmayı düşünmüyorum. Belki Beren Saat haberleri falan getirebilirm meraklısı varsa Neyse gene klasik tüyo fragman vs haberleri getireceğim elbette, ama zaten dizi böyle giderse diziyle ilgili pek fazla haber de çıkmayacak

gerisi, zaten komisyon da vermiyolar salla gitsin
  • Banım kalktı çok şükür yoktum kaç gündür, dün sınavlarım vardı pek izliyemedim doğrusu yarım yarım baktım ancak diğer bölümlerden hareketli bir bölüm olmuştu. İlk bölümlerde ben bu diziyi sürekli takip ederim düşüncesi benden yavaş yavaş gitmeye başlıyor aslında ekrana kitleyemez oldu artık Fatmagülün Suçu ne. Umarım düzelir.

Eğlence sonrası çıktıkları mekanın kapısında basın mensuplarını gören ikili, "Bizim dizi hakkında konuşma yasağımız var. Lütfen bir şey sormayın" dedi.
    AMD Athlon 64 X2 4600+ AM2(2400mhz-default)- ABIT FATAL1TY AN9 32X-200Gb.Seagate 7200*10 16Mb cache-Samsung Sata2 200gb 16mb cache-XFX 7600GT Extreme Edition(680/1880)-2*1 GB.CORSAIR Value Select DDR2 667-Thermaltake Mambo VNS2000-ENERMAX EG365AX-VD 350W PSU-BENQ 1650DVDRW-52X32X52 ASUS CDRW-AZTECH DSL 305EU
  • Ben geldim Yarına uzzuun bi yazı yazmam lazım bu gece sabahlayacağım Sabahlamadan önce de bu 3 günde ne var ne yok hangi haberler çıkmış onları getiriyiorum

Interpress’in, her ay düzenli olarak yaptığı ve yazılı basında haberi çıkan kanalların yer aldığı "Televizyonun Medya Karnesi" başlıklı araştırma raporu açıklandı.

‘Fatma Gülün Suçu Ne?’ ile ‘Ezel’ gündemden hiç düşmüyor

Interpress’in araştırmasına göre, Ekim ayında yerli dizilerin reyting savaşlarının çıkan haberlere de yansıdığı görüldü. Geçtiğimiz ay televizyondaki kanallar içinde sekiz tanesinde yayınlanan 68 yerli dizi basında haber olurken, yayınladığı on yedi yerli diziyle ATV ilk sırada yer aldı. ATV’nin yayınladığı diziler hakkında yazılı basında toplam bin 717 haber yayınlanırken, bu dizilerin içinde ilk üç sırada ‘Ezel’, ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ ve ‘Aşk ve Ceza’ yer aldı. Yayınladığı yerli dizilerden on üç tanesiyle Kanal D, basında 2 bin 399 defa haber olurken, ‘Fatma Gülün Suçu Ne?’, ‘Yaprak Dökümü’ ile ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ hakkında en çok haberi yayınlanan diziler oldu. Fox TV’nin yayınladığı on yerli dizi 412 habere konu olurken ‘Arka Sıradakiler’, ‘Yer Gök Aşk’ ve ‘Çakıl Taşları’ dizileri kendi içinde ilk üç sırayı oluşturdu. Show TV ise dokuz yerli diziyle 512 defa haber olurken ‘Türk Malı’, ‘Lale Devri’ ile ‘Deli Saraylı’ dizileri ilk sıralarda yer aldı.

Beren Hanım Gittikçe Çirkinleştiriliyor

Beren hanım, gün geçtikçe çirkinleştiriliyor!
    Beren hanım'ın Aşk-ı Memnu'daki güzelliği adeta kaybolup gitti. Bihter'i her bölümde güzelleştiren yapımcılar, Fatmagül'ü her bölümde çirkinleştiriyorlar. Peki, bunu neden yapıyorlar dersiniz?
    _Fatmagül tecavüze uğramıştır,
    _Fatmagül travma yaşıyor,
    _Üzerindeki baskılar nedeniyle mutsuzdur.
    _fatmagül intihar etmek istemiştir.
    Bu maddeler çoğaltılabilir elbette.Başına gelen onca kötü olaydan sonra Fatmagül kireç gibi yüzüyle dolaşacaktır ortalıklarda.
    Suratı hep asıktır.Bakışlarında yoğun bir nefret duygusu vardır.Neredeyse altı bölüm boyunca hep aynı elbiseyi giyecek,saçlarını enseye toplayacaktır.
    Fatmagül yemez,içmez,gülmez,uyumaz ve konuşmaz.altı bölüm boyunca o güzel boynunu çirkinleştiren bir kolye takar.Kırmızı ,pembe,kavuniç vs. renkte giysiler giymesi yasaktır.
    Fatmagül'e getirilen yasaklar
    -gülmek
    -yemek yemek
    -uyumak
    -makyaj yapmak
    -güzel elbise giyinmek
    -konuşmak
    -hakkını aramak
    -saçlarına şekil vermek
    -neşelenmek...
    Kısacası Fatmagül'e yaşamak yasaktır.tamam bu durumu bir yere kadar anlıyoruz.Fakat fatmagül'ün yanaklarına hafif bir allık sürmemek ve kızcağaızı bu kadar çirkinleştirmek nedendir?Neticede Fatmagül tecavüze uğrasada insandır ve insan gibi yaşamalıdır.yemeli ,içmeli,yeni giysiler giymeli ve sürekli sonurtup durmamalıdır.fatmagülün tramvası bana göre fazlasıyla abartılmıştır.Bir insan her bölümde robot gibi aynı sözleri tekrarlayıp aynı yüz ifadesini takınamaz.İnsan bu!Birgün ağlarsk ertesi gün güleriz,birgün kahve tonda giyersek,ertesi gün rengarenk,çiçekli bir kıyafet giyeriz.Ruh halimizde,giysilerimizde,duygularımızda heran değişim gösterir.Üstelik kadın ruh hali daha değişkendir.Sonuçta duygusal yaratıklarız bizler.
    -bana göre fatmagül'ün kireç gibi yüzüne allıkla renk getirilmeli
    -Fatmagül giysilerini değiştirmeli
    -Saçlarına değişik şekiller vermeli
    -Ailesiyle birlikteyken gülmeli,neşelenmeli
    -Gözlerinin altındaki morluklar yok edilmeli
    -Fatmagül'ün Kerime olan nefreti abartılmamalı
    -Fatmagül'ün bakışları çevresindekilere karşı az biraz yumuşatılmalıdır.
    Fatmagülün bu denli asık suratlı çirkinleştirilmiş halini görünce ister istemez Bihter'i özlüyoruz.Bihter bakımlı,giyimine kuşamına fazlasıyla dikkat eden,sempatik,hoş ve tatlı bir bayandı.Bihter Beren hanımın güzelliğine güzellik katarken Fatmagül karakteri Beren hanımın güzelliğini fazlasıyla gölgeledi.
    Fatmagül'ü ilerleyen bölümlerde,daha farklı görmek istiyoruz!Az biraz,bakımlı ve sempatik olsun...

Mlliyet

‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinde Selim Yaşaran karakterini canlandırıyor Engin Öztürk...

Tecavüzcülerden birini oynamanın risk olmadığını söyleyen Öztürk, “Tecavüz sahnesi öncesi ve sonrası sadece Beren değil, hepimiz psikolojik destek aldık” diyor.

Asker emeklisi bir baba ve ev hanımı bir annenin dördüncü çocuğu Engin Öztürk. Eskişehir'de büyümüş. İki yıl önce izlediği 'Kantocu' oyunundan sonra konservatuvara girmeye karar vermiş. İki aylık hazırlık sürecinin ardından Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazanmış. Öğrenciyken Erdal Beşikçioğlu'nun sahibi olduğu Dib Sahne'nin de müdavimlerindenmiş. Çocukluk arkadaşı bir trafik kazasında vefat edince Eskişehir'e cenazesine gitmiş ve orada Es-Es dizisini çeken Erdal Beşikçioğlu'yla sohbet etme fırsatı bulmuş. Muhabbet esnasında da işe ihtiyacı olduğunu söylemeyi ihmal etmemiş. Bir ay sonra Beşikçioğlu'nun asistanı Öztürk'ü arayıp "Barda Mojo oyunu sahnelenecek.

Rol almak ister misiniz?" diye sormuş. Engin Öztürk hem oyunda rol almış hem de barmenlik yaparak okul harçlığını çıkarmış. Beşikçioğlu bu genç oyuncunun hep destekçisi olmuş. Kendi menajerlik ajansı İcon Casting'e yönlendirmiş. Sonrası mı? Engin Öztürk, bugün Türkiye'nin en çok konuşulan dizisi 'Fatmagül'ün Suçu Ne?'de tecavüzcü Selim Yaşaran karakterini canlandırıyor.

■ 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisine nasıl katıldınız?
    İlk önce 'Küçük Sırlar' dizisiyle görüştüm ama olmadı. Daha sonra aynı kast direktörü beni 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' için önermiş. Yapımcı Kerem Çatay'la 15 dakika tanışma toplantısı yaptık. Ardından da deneme çekimi yapıldı ve kabul edildim.
    ■ İlk defa televizyonda oyunculuk yapıyorsunuz. Bir tecavüzcüyü oynamaktan çekinmediniz mi?
    Hayır. Çünkü ben Engin'im, o da Selim. Ben bir oyuncuyum. Bugün bir tecavüzcüyü oynuyorum ama yarın da aptal âşık olabilirim. Ben bu karakteri oynamayı risk olarak görmüyorum.
    ■ Kıvanç Tatlıtuğ'a çok benziyorsunuz. Bu diziye seçilmenizde etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?
    Böyle bir şeye inanmak istemiyorum. Televizyonda olmamın Kıvanç Tatlıtuğ'a benzememle hiç alakası yok. Ama Engin Öztürk olarak Kıvanç Tatlıtuğ'a benzetilmekten gurur bile duyarım. Yakışıklılığı dünyaca tescillenmiş biri. Ama oyunculuk işin içine giriyorsa bu benzetmeyi kabul etmiyorum.
    ■ Gelelim çok konuşulan tecavüz sahnesine... O sahne sizler için sıradan mıydı yoksa siz de etkilendiniz mi?
    Açıkçası sıradan olur diye başladık. "Oyuncusun o da yazılmış bir rol" diyorduk. Ama o gün biraz farklıydı. Ben şunu anladım, ben Engin olarak kimseye tecavüz edemem. Bu korkunç bir şey. Farmagül'e acıma duygum vardı ve bunu yapmamam gerekiyordu. Biraz zorlan-
    dım. Ama o sahnede ne çok büyük bir olay yaşandı, ne de güle oynaya çektik. Diğer sahnelere göre daha gergindik. Çok tekrar almadan sahneyi bitirdik.

ESMER KIZLARDAN HOŞLANIRDIM
    ■ Beren Saat'in bu sahne için psikolojik destek aldığı yazıldı. Sizler yani tecavüzcüler de yardım aldınız mı?
    Beren Saat, Engin Akyürek, Kaan Taşaner, Buğra Gülsoy ve ben sadece bir kere değil, birkaç defa psikolojik destek aldık. Bu bir grup terapisi gibi geçti. Tecavüz öncesi ve sonrası psikolojisi için büyük eğitim aldık. Mesela Selim çok zengin bir ailenin tek çocuğu, şımarık, hiçbir sorumluluk almıyor. Babasının isteğiyle nişanlanıyor ve başı bağlanıyor. O evlenmek istemiyor ve bir kaçış arıyor. Uyuşturucu ve alkolün etkisiyle böyle bir suç işliyor. Normalde bunu yapacak biri değil Selim. Sonrasında da dünyası mahvoluyor. Bunları yansıtmak için öğrenmeliydik. O nedenle destek aldık.

■ Sokakta nasıl tepkiler alıyorsunuz?
    Televizyon kişisine olan ilgi tecavüzcü başlığından bizi kurtarıyor. İnsanlar bizim o karakteri oynadığımızın farkındalar. Bence bu da senaryodan kaynaklanıyor. Senaristlerimiz bizi salt kötü diye göstermiyor. Ama "Fatmagül'ün suçu ne?" sorusuyla çok karşılaşıyorum.
    ■ Peki, Fatmagül'ün suçu ne?
    Fatmagül'ün suçu yok.
    ■ Babanız askermiş. Onun tepkisi nasıl?
    Mukaddes yüzüğü getirip Reşat Yaşaran'ı tehdit ettiği sahnede babamdan "Yakalanacak diye ödüm kopuyor" tepkisi gelmiş. Mesleğime alışmaya çalışıyorlar ve benimle gurur duyuyorlar.
    ■ Aşk nasıl gidiyor?
    Yalnızım, tam sevgilisi olması gereken yaştayım ama yok.
    ■ Nasıl kızlar ilginizi çeker?
    Çok yakın zamana kadar güzellik ilk kriterimdi. Esmer kızlardan hoşlanırdım. Artık sadakat de önemli. Bu konuyu da hiç açmayalım.

BEREN STAR AMA KAPRİSSİZ
    Beren Saat’le aynı dizide rol alan Engin Öztürk, uzun süredir Beren’le karşılıklı oynayamadıklarını söylüyor ama Çeşme’deki çekimlerde gözlemlediği Beren Saat’i insan gibi insan olarak tanımlıyor: “Beren bugünün starı ama kaprissiz, insan gibi insan. Bir gün sette görüntü yönetmeninin resmi yapması için oturması gerekiyordu ve sandalye istedi. Çok yorulmasına rağmen Beren hemen kalkıp sandalyesini verdi. Kendisi ayakta bekledi. Bunu her star yapmaz.” Beren Saat’le aynı dizide rol alan Engin Öztürk, uzun süredir Beren’le karşılıklı oynayamadıklarını söylüyor ama Çeşme’deki çekimlerde gözlemlediği Beren Saat’i insan gibi insan olarak tanımlıyor: “Beren bugünün starı ama kaprissiz, insan gibi insan. Bir gün sette görüntü yönetmeninin...

AVŞAR'A KATILMIYORUM
    Hülya Avşar’ın “Bana daha güzel tecavüz ettiler” açıklamasına Engin Öztürk, şiddetle karşı çıkıyor: “Bu açıklamaya katılmıyorum. Daha güzel tecavüz diye bir şey olamaz. Bir de o filmde karakterler tiplerdi. Ben etkilenmemek için filmi izlemedim. Ama bizim projemizle gurur duyuyorum. Yönetmenimiz Hilal Saral tecavüzü çok farklı şekilde de çekebilirdi. Beren’le cinselliği öne çıkarabilirdi. Ama öyle bir çekti ki, herkes tecavüzden iğrendi.”

"NE OLUR BANA DA TECAVÜZ ET" DEDİ
    Engin Öztürk, televizyonda rol alınca kadınların kendisine olan ilgisinin arttığını söylüyor: “Eskiden bir mekâna gittiğimde iki kişi ilgileniyorsa, şimdi 20 kadın oldu. Bence bana değil televizyon kişisine ilgi gösteriyorlar. Artık kadınlarla erkeklerin baskınlıklarının değiştiğini düşünüyorum. Mesela ben tecavüzcüyü oynadığım için kötü tepki almayı beklerken bir kadın yanımdan geçerken ‘Ne olur bana da tecavüz et’ dedi. Çok şaşırdım ve oradan uzaklaştım.”

HT Magazin

Dizinin iki başrol oyuncusu şu ana kadar sadece 10 kelime konuştu.

Kanal D'de ekrana gelen Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinin başrolünde Beren Saat ve Engin Akyürek var. Fatmagül ve Kerim karakterlerini canlandıran iki ünlü oyuncunun dizide birbirleriyle bir türlü konuşmamaları dikkat çekiyor.

Dizi başladı, sezonu neredeyse yarıladı ancak bu iki karakter arasında doğru düzgün bir konuşma geçmedi.

Fatmagül'ün Kerim'e olan tepkisini izliyoruz ama bu ikilinin birbirleriyle konuştuğuna hiç şahit olmuyoruz.

Bu ikilinini bugüne kadar ağızlarından çıkan cümle sayısı 10'u geçmemiştir.

Bakalım dizinin ilerleyen bölümlerinde senaristler bu ikiliyi konuşturacak mı?

Televizyon Gazetesi

Bu bölümde Kerim çok önemli bir bişey öğrenecek.Ve bu bilgi ile hayatının yönü değişecek.Bölüm sonunda Kerim ,Selim ,Erdoğan ve Vural hapse düşecekler .Ama neden?

http://www.youtube.com/watch?v=9tYTNBAm0ec&feature=player_embedded

Hadi herkese iyi geceler

Ay Yapım Devleri Bir Araya Getiriyor

Türk televizyonlarının en çok izlenen dizilerinden olan ''Ezel'' ve ''Aşk-ı Memnu''nun dört başarılı isminin aynı projede adı geçiyor. Basını meşgul eden bu film projesi hakkında bilgiler DiziFilm.Com'da!

Kerem Çatay'ın başında olduğu ve her dizisi reyting rekorları kıran Ay Yapım ilk filmini bu yaz çekiyor. Taraflar arası anlaşma sağlanırsa ''Aşk-ı Memnu''nun yıldız iki ismi Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ ile"Ezel" dizisinin ikilisi Kenan İmirzalıoğlu ve Cansu Dere bir araya geliyor.
    Film, Alev Alatlı'nın ''Yaseminler Tüter Mi Hala?'' adlı kitabından uyarlama olacak.

Kitap, Eleni olarak doğan, Naciye'ye dönüşen, Türk kocasına dört çocuk doğurduktan sonra eski Hisar göçmeni bir Anadolu Rum'u ile evlenen bir kadının gerçek hayattan alınan bir hikayesini anlatıyor. Tahminlere göre; daha önce birlikte film yapacaklarını söyleyen Selçuk Yöntem ve Halil Ergün'ü buluşturacak proje de ''Yaseminler Tüter Mi Hala?'' olacak.

Filmin senaryosunu da daha önce DiziFilm.Com Röportajında ilk kez açıklayan Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu kaleme aldı. Yönetmen koltuğunda kimin oturacağı ise netleşmemiş sorular arasında...

Ece Yörenç proje için ne demişti?
    DiziFilm.Com Röportajlarında Ece Yörenç proje hakkında sorulan soruya şöyle cevap vermişti;

DiziFilm: Roman uyarlaması film senaryosu yazmayı düşündünüz mü hiç? Bu konu da teklif aldınız mı?

Ece Yörenç: Bir tane yazıyoruz şimdi.. Şahane bir şey.. Okumanızı tavsiye ederim. Alev Alatlı’nın "Yaseminler Tüter Mi Hala"

Aslında bu filmin çekileceği kesin gibi, ama cast belli değil galiba. Dolayısıyla bir ara filme de başlık açabilirim.

'Fatmagül'ün Suçu Ne' TBMM komisyonuna geliyor
    TBMM, tecavüz sahnesiyle büyük tepki toplayan 'Fatmagül'ün Suçu Ne' dizisini inceleme kararı aldı.

Konuyla ilgili alt komisyon kuran Dilekçe Komisyonu, RTÜK'ün uyarı cezası verdiği dizinin çocuk ve gençler üzerindeki olumsuz etkilerini tarafları dinleyerek inceleyecek. Komisyon Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, "Reyting kaygısı yüzünden çocuk ve gençlerin olumsuz etkilenmesine izin veremeyiz." dedi.

'Fatmagül'ün Suçu Ne' dizisinin alt komisyon tarafından incelenmesinin gerekçesi, vatandaşlardan gelen yoğun şikâyet. Dizi senaryosunun Anayasa'ya da aykırı olduğunu belirten vatandaşlar, toplum değerlerine aykırı yayınlar nedeniyle aile içi şiddetin, taciz ve tecavüz olaylarının arttığına dikkat çekiyor. Dilekçe Komisyonu, konuyla ilgili başvurular üzerine RTÜK'ten görüş istemişti. Meclis'e gönderilen cevap yazısında, Üst Kurul'un programlara yayından önce müdahale yetkisi bulunmadığına işaret edildi. Ancak söz konusu dizinin dikkatle izlendiği ve uzmanların bu konuda rapor hazırladığı belirtildi. RTÜK'ün komisyona gönderdiği cevapta, diziyle ilgili '444 1 178' iletişim merkezine bin 975 adet bildirimde bulunulduğu aktarıldı. Tecavüz sahnesiyle büyük tepki toplayan dizinin ilk bölümüne ilişkin uyarı cezası verildiğine dikkat çeken RTÜK, yasa ihlaline neden olan kuruluşların sırasıyla uyarı, özür dileme, program durdurma, para cezası, geçici yayın durdurma gibi cezai müeyyidelerle karşı karşı kaldıklarını da anlattı.

ZAMAN
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.