Şimdi Ara

Fatmagül'ün Suçu Ne? | Kanal D (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
2
Favori
66.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • takip ettiğiniz diziye bakın ya , ev kadını dizisi resmen.
  • son haftalarda izlemiyorum,zaten izlemiyodumda arada bi bakıyodum,olaya hakimim yani işte eğer haftayada dizi benim bıraktığım yerden devam ederse dizinin senaristlerini öyle bir geçer zaman ki dizisinin senaristlerinden eğitim almaya göndercem

bu dizide tüm olay ilk 2 bölüm yaşandı sonrası bomboş geçti ama diğer dizide her bölüm ayrı gelişme var,cemile hapse bile girip çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 12 Kasım 2010; 5:32:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

takip ettiğiniz diziye bakın ya , ev kadını dizisi resmen.

Seni ilgilendiren bir şey değil sanırım..

Orijinalden alıntı: Noix~

quote:

2 KURTLAR VADISI PUSU ATV 11.56 28.85
    3 FATMAGUL'UN SUCU NE (OZET) KAND 9.02 22.48
    4 UGUR DUNDAR'LA STAR HABER STAR 5.81 15.77
    5 M.ALI BIRAND'LA KANAL D ANA HABER KAND 5.56 15.51

İLK 100 PROGRAM /HEDEF KITLE : AB ( Tarih : 11/11/2010 )
    Sıra Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
    1 FATMAGUL'UN SUCU NE KAND 15.64 41.21
    2 KURTLAR VADISI PUSU ATV 8.59 23.56
    3 FATMAGUL'UN SUCU NE (OZET) KAND 8.37 24.75
    4 UGUR DUNDAR'LA STAR HABER STAR 5.79 18.87
    5 TURKAN KAND 5.62 20.45

Aşk-ı Memnu'yla ilgili BBC'de çıkmış bir haber buldum bu arada Kıvanç Tatlıtuğ ve Kerem Çatay konuşuyorlar, dil ingilizce tabii. Merak edenler için linkini gönderiyorum:

http://www.dailymotion.com/video/xfm0q6_middle-east-business-report-ask-i-memnu-forbidden-love_people

Orijinalden alıntı: speedman

quote:

quote:

reytingler yine kadınlardan diyceeem değil

özellikle erkek hayranları daha çok
  • Berbat rezil adi bir dizi,

aytaç arman ile hülya avşarın oynadıkları bu salak diziye 1000 basar,

http://www.sinemalar.com/film/5645/Fatmagulun-Sucu-Ne/

Orijinalden alıntı: YarımAda

Berbat rezil adi bir dizi,

aytaç arman ile hülya avşarın oynadıkları bu salak diziye 1000 basar,

http://www.sinemalar.com/film/5645/Fatmagulun-Sucu-Ne/

Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler.

2011 LYS Ve YGS
    ANİMEFanClub
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

quote:

quote:

Mukkades, Fatmagul, Ebe Nine herkes Kerim Mustafaya gitmistir saniyorlar .Diger tarafta Selim, Erdogan ,Vural ve Kerim iffade veriyorlar.Ebe Nine ve Fgul, Kerim ve Mustafa icin konusucaklar "Fatmagul:Kimse anlayamaz.Senin oglun benim her seyimi aldi. Bu hayatta kiym et verdigim her seyi, nefesimi aldi benden. Ama Mustafa'nin gelecegini almasina izin vermeyecegim.......Senin oglun, benim dusmanimdir". Kerim karakol'dan kurtulacak evine donecek ve firsat olunca Fgule diyecek ki ben sana bisey yapmadim tecavuz etmedim ,artik eminim, ama Fgul dinlemek istemiyor onu.Mukkades ve Ebe Nine bir kac gun icin Cesmede gidecekler( isleri vardir).Evde Fgul ,Rahmi, Murat ve Kerim kalacaklar.Kerim ve Fgul yine konusucaklar, Kerim yine Fgule diyecek ki ben yapmadim.Bir ara Murat, Kerime resimler gostericek ,ve bir resimde Mustafa ve Fgul var ,ilk defa Kerim Mustafayi daha iy tanicak.Ve final'de Kerim ve Mustafa bulusucaklar.

Fragman
    http://www.youtube.com/watch?v=yQZeL-oLs4c

Sabah yazarı Hıncal Uluç da tartışmaya dahil oldu ve hem ünlü diziye tam destek sundu hem de benzer diziler için çağrı yaptı.

Sezonun flaş dizisi 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' tartışılmaya devam ediyor. Bu kez Sabah yazarı Hıncal Uluç tartışmaya dahil oldu.

Uluç, ünlü diziye tam destek sunarken, değil yayından kaldırılması aksine benzerlerinin yapılması gerektiğini yazdı.

"Fatmagül dizisi devam etmeli.. Yenileri çekilmeli.."diyen Uluç, bunun sebebini ise şöyle anlattı:

"Ta ki biz, tecavüz sahnesinin şeklini değil, işin aslını, ülkenin acı, acıklı, trajik, ama yıllardır gizlenen, saklanan ayıbını kabullenip, tartışmaya başlayana kadar!.."

Bu tür dizilerin en ciddi köşe yazarları, kadın dernekleri ve sivil toplum örgütleri ile ünivesiteler tarafından ele alınması, araştırılması gerektiğini yazan Hıncal Uluç, şöyle yazdı:

"Bir devlet politikası olarak, başta Adalet ve Kadından Sorumlu Bakanlar liderliğinde çözümler üretilmeli, gereken yasal değişiklikler yapılmalı..
    "Fatmagül'ün Suçu Ne"nin tartışılması gereken yanı bu. Yaratması gereken gündem bu!..
    Bu gündemi konuşan var mı?..
    O zaman..
    Hadi canım sen de!.. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 15 Kasım 2010; 5:28:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

internette yeni gördüm gülmek isteyenler için ekleyeyim dedim

Paintte yazılmış gibi geldi.

Orijinalden alıntı: dodgé

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

internette yeni gördüm gülmek isteyenler için ekleyeyim dedim

Paintte yazılmış gibi geldi.

Paintte yazıldığı çok belli genede güzel keşke fiyatı biraz yüksek tutsalarmış

Sapık Dizileri Muhafazakarlar Körüklüyor

TV dizilerindeki cinsellik ve şiddet içerikli görüntüler, TBMM Kayıp Çocuklar Araştırma Komisyonu Başkanı AKP milletvekili Halide İncekara’yı çileden çıkardı. İncekara bu dizilere reklam veren patronlara kızdı ve ‘’Sapık dizilere, muhafazakarlar reklam veriyor, 9 korumayla gezerler ama bu dizilere reklam vermekten de geri kalmazlar’’ dedi.

Televizyon dizi ve filmlerindeki cinsellik ve şiddet içerikli görüntüler, TBMM Kayıp ve Mağdur Çocuklar Araştırma Komisyonu Başkanı AKP İstanbul milletvekili Halide İncekara’yı çileden çıkardı. İncekara bu tür dizilere reklam veren patronlara kızdı ve ‘’Sapık dizilere, muhafazakarlar reklam veriyor, 9 korumayla gezerler ama, bu dizilere reklam vermekten de geri kalmazlar’’ dedi.
    GAZETEPORT’a konuşan İncekara, sanatçı Beren Saat ile Engin Akyürek'in oynadıkları “Fatmagül’ün suçu ne” ve Reşat Nuri Gültekin’in romanından uyarlanan “Yaprak Dökümü” adlı dizilerin bir süre önce gittiği Azerbaycan’da da ilgiyle takip edildiğini görünce şaşırdığını söyledi. İncekara, “Ben de bu dizileri, hangisinde hangi sapıklıklar yapılıyor diye, ibretle izliyorum” dedi.

PATRONLAR VE BEREN SAAT

“Dizilere değil, reklam verenlere tepki göstermek gerekiyor’’ diyen İncekara şunları söyledi:
    ‘’Parayı bastırıp reklam verenler sayesinde bu diziler yayınlanıyor. Aslında bunların hepsi muhafazakar insanlar. Koca koca kadınlar ve adamlar ama bir sürü sapığı tahrik eden sahnelerle, yeni sapıklar yaratıyor. Karıları kızları var, 9 korumayla geziyorlar ama reklam vermekten geri durmuyorlar. Azerbaycan’da bile, Fatmagül’ün suç ne adlı dizinin ilgiyle izlendiğini gördüm. Yani sadece bize özgü değil, demek ki bu coğrafyaya özgü bir şey var”
    Dizilerin senaristlerini de eleştiren İncekara, “Senaristerin ruh sağlığından ve şuur altından şüphe ediyorum” dedi. AKP milletvekili ayrıca, daha önce yine çok tartışılan “Aşkı Memnu” adlı dizide de rol alan genç oyuncu Beren Saat’in de ruh sağlığının bozuk olduğunu iddia etti. İncekara, “Bu kızın fiziki ve ruhsal yapısı bozuk” dedi

SENARİSTLERDEN AÇIKLAMA!

"Yaprak Dökümü" ve "Fatmagül'ün Suçu Ne" dizilerinin senaristleri Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu, AKP'li Halide İncekara'nın sözlerine şu açıklamayı gönderdi

Sayın milletvekilinin dizi senaryo yazarlarının ve özellikle bizim hakkımızdaki tıbbi teşhisini hayretler içinde ve büyük bir üzüntüyle öğrendik..

Bu, hakaret ederek, sopa göstererek, sindirmeye çalışmanın son noktasıdır. Bu hakaret ne yazık ki, çok önemli bir kurumun başkanı olan, bir milletvekilinin ağzından talihsizlikle çıkmıştır diye düşünmek istiyoruz..

“ruh hastaları, şuuraltındaki sapıklıkları yazarak kitleleri etkiliyorlar” cümleleri, bir kurumun başkanının, bir milletvekilinin, kendi ülkesinin sanatçısına bakışını gösterir..

Bu hakaret karşısında, ne yapmamız gerektiğini. Kanunların bizi “bir milletvekiline” karşı nasıl koruyacağı konusunu araştıracağız tabi ki.

Bu hakarete sessiz kalmayacağız.

“6 korumayla geziyorlar” cümlesini hele hiç anlamış değiliz..

Niye korumayla gezelim? Niye biz hedef Olalım? Neden veya kimlerden çekinip korkalım?..

Biz yaptığımız işle gurur duyuyoruz..

Evet dizilerimiz Son yıllarda Arap yarımadasında, Avrupanın çeşitli ülkelerinde ve Azerbeycan'da büyük bir ilgiyle izleniyor… Senaryolaştırdığımız kitap yurt dışında da en çok satanlar listesine giriyor, ülkenin tanıtımına büyük katkıda bulunuyor..

Yineliyorum, bundan büyük gurur duyuyoruz.

Bu başarıyla övünüleceği ve bu tanıtıma destek olunacağı yerde “bu dizileri izlemeyin” denilmesi.

Dizileri yazan sanatçılar için ruh hastası, sapık bilinç altlarındaki sapkınlıkları empoze ediyorlar cümlelerinin kurulması hayrete düşürücüdür..

Biz, daha da acıklı, daha da çaresiz durumların, her gün üçüncü sayfalarda yer aldığı gerçek hikayelerin dramını senaryolaştırıyoruz.

Bence yetkililerin, bu olayların faillerinin peşine düşmesi ve bu olayların mağdurlarına destek olması ve bu konuları kamu oyunda yüksek sesle söyleyenlerin yanında olması gerekir.

Akıl sağlığımız da ruh sağlığımız da yerindedir. Sapıklık ve sapkınlık içinde değiliz, kamuoyuna duyrulur.

Ece Yörenç – Melek Gençoğlu

"Yaprak Dökümü" ve "Fatma Gül'ün Suçu Ne" dizilerinin senaristleri

İNCEKARA NE DEMİŞTİ?
    "Senaristler ruh hastası"
    AK Partili İncekara: "Yaprak Dökümü, Fatmagül'ün Suçu Ne gibi dizilerin senaristlerinin ruh sağlığından şüpheliyim"

Aşk-ı Memnu'yla ilgili BBC'de çıkmış bir haber buldum bu arada Kıvanç Tatlıtuğ ve Kerem Çatay konuşuyorlar, dil ingilizce tabii. Merak edenler için linkini gönderiyorum:

http://www.dailymotion.com/video/xfm0q6_middle-east-business-report-ask-i-memnu-forbidden-love_people

ya şimdide kıvancın ingilizcesiyle dalga geçmesinler o haller tavırlar ne öyle yaTürkçe konuşurken daha karizmatik bi adamdımeğer sende yalanmışsın kıvanç marifet o bebeksi yüzünde değil güzel türkçemizdeymiş

bu arada söylemeden edemicem,yukarda bi resim gördüm,tamam komik ama aslında tecavüzle bu kadar dalga geçilmeside pek hoş değil. Yanlış anlaşılmasın,resmi koyan arkadaşa bişey demiyorum,bende burda buna benzer şeyler paylaştım ama ne bileyim biraz düşününce aslında tecavüzün alay konusu olması vahim bi durum değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 16 Kasım 2010; 4:21:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mister No

bu arada söylemeden edemicem,yukarda bi resim gördüm,tamam komik ama aslında tecavüzle bu kadar dalga geçilmeside pek hoş değil. Yanlış anlaşılmasın,resmi koyan arkadaşa bişey demiyorum,bende burda buna benzer şeyler paylaştım ama ne bileyim biraz düşününce aslında tecavüzün alay konusu olması vahim bi durum değil mi ?

maalesef

eğlence de bi yere kadar bu ne şimdi yani bunun şaka yollu olduğunu anlamayacak insanlar dolu etrafımızda

quote:

İNCEKARA NE DEMİŞTİ?
    "Senaristler ruh hastası"
    AK Partili İncekara: "Yaprak Dökümü, Fatmagül'ün Suçu Ne gibi dizilerin senaristlerinin ruh sağlığından şüpheliyim"

bu kadın da gençliğinde o zamanlar çok moda olan Brezilya dizileri izlemiş birisi % 1000

çok matah bi iş olmayabilir ama bir kadın olarak hatta vekil olarak destek olması gerekirken
    kalkıp bu denmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzi dilara -- 16 Kasım 2010; 14:13:49 >

bu kadın da gençliğinde o zamanlar çok moda olan Brezilya dizileri izlemiş birisi % 1000

çok matah bi iş olmayabilir ama bir kadın olarak hatta vekil olarak destek olması gerekirken
    kalkıp bu denmez

Eleştireceğine destek vermesi lazım dizilere aslında (bu dizi özelinden yazmıyorum). Türk dizileri artık Türkiye'nin kültür ihracatında en önemli kalmelerden birisi oldu(kendisi de söylemiş bunu). Ama hiç şaşırmadığım gibi önyargılı(en doğru kelime bu olur sanırım) bir bakış açısı var gene bu milletvekili hanımda da.

Yaprak Dökümü ve Fatmagül’ün Suçu Ne? gibi diziler sapıklığı teşvik ediyor. Senaristlerin ruh sağlığından şüpheliyim” diyen AK Partili Halide İncekara’ya, dizi senaristleri sert tepki gösterdi. Melek Gençoğlu ve Ece Yörenç, ‘Sapık da değiliz sapkın da. Bu hakarete sessiz kalmayacağız” derken, senarist Eylem Canpolat da, “İncekara bu hakareti sadece Ece ve Melek’e değil, Reşat Nuri Güntekin ve Vedat Türkali’ye de yapıyor. Yani onlara da sapık diyor” açıklamasında bulundu

Oya DOĞAN / GAZETE HABERTÜRK - MAGAZİN SERVİSİ

TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisonu Başkanı AK Partili Halide İncekara’nın bazı dizilerin sapıklığı teşvik ettiği ve yazarlarının ruh sağlığından şüphe duyduğu şeklindeki açıklamaları, senaristleri kızdırdı. İzlenme rekorları kıran dizilerin çocukların ruh sağlığını bozduğunu dile getiren İncekara, Yaprak Dökümü, Fatmagül’ün Suçu Ne? dizilerinin adını vererek, bu dizilerin sapıklıkları teşvik ettiğini savundu. “Senaristler ruh hastası. Ruh sağlıklarından ciddi şüphelerim var” diyen İncekara, çocuklara izletilmemesi gerektiğini, bu dizilerden kaçış olmadığını, Azerbaycan ve Ortadoğu ülkelerinde de izlendiğini dile getirdi. Milletvekilinin dizilerle ilgili suçlamalarına muhatap olan senaristlerden ve dernek başkanından büyük tepki geldi. SEN-DER Başkanı Nilgün Öneş, İncekara’yı özür dilemeye davet etti.

(Gümüş, Sıla, Melekler Korusun ve Yer Gök Aşk dizilerinin senaristi)
    EYLEM CANPOLAT:

Elinde kumanda var değiştir, izleme

Bu kaale alınacak bir açıklama değil. Çünkü çok düzeysiz ve kişisel bir fikir. Yaprak Dökümü ve Fatmagül’ün Suçu Ne? Önemli romanlardan uyarlama. Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu bu senaryoyu yazarken o hikâyeler doğrultusunda yazıyor. Bu durumda Halide İncekara bu hakareti, Reşat Nuri Güntekin ve Vedat Türkali’ye de yapıyor. Yani onlara da sapık diyor. Ayrıca herkese “Ben zekiyim ve bir tespitte bulundum” demek istiyor. Yani bu dizileri izleyen kitlelere “Siz aptalsınız ve izlediğiniz şeyin etkisinde kalıyorsunuz” diyor. Eğer çok rahatsız oluyorsa elinde kumanda var, değiştirir ve bu dizileri izlemez.

(SENDER Başkanı)
    NİLGÜN ÖNEŞ:

Yazarlarımızdan özür dilemeli

Çok talihsiz bir beyan. İki yazar arkadaşımıza hakarette bulunuyor. Bunun karşılığında söyleyecek bir söz bulamıyorum. Televizyonculuk adına tartışacak bir sürü mesele varken, milletvekilimiz yazarları hedef gösteriyor. Aslında yazarlara sansür getiriyor. Bu çok yanlış. Biz SENDER olarak bu iki senarist arkadaşımızı koruyacağız ve Halide İncekara’yı kınayacağız. Kendisi de Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu’ndan özür dilemeli.

(Deli Dolu, Üç Tatlı Cadı dizileri ile Ayakta Kal filmlerinin senaristi)
    SELİM ÇİPRUT:

Sapıklık değil ama...

Söz konusu dizilerin çocukların ruh sağlığını bozduğuna ben de inanıyorum. Sapıklık değil tabii ki, ama insanların bastırılmış duygularını çıkarıyor. Baktığında her dizide de zina var. Bu kadar sıklıkla insanların önüne koymanın zararlı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta 150 sayfalık bir roman, 5 yıl uzatılıyor.

(Yaprak Dökümü ve Fatmagül’ün Suçu Ne dizilerinin senaristleri)
    ECE YÖRENÇ-MELEK GENÇOĞLU:

Sindirmenin son noktası

“Sayın milletvekilinin dizi senaryo yazarlarının ve özellikle bizim hakkımızdaki tıbbi teşhisini hayretler içinde ve büyük bir üzüntüyle öğrendik. Bu, hakaret ederek, sopa göstererek sindirmeye çalışmanın son noktasıdır. Bu hakaret, bir milletvekilinin ağzından talihsizlikle çıkmıştır diye düşünmek istiyoruz. Bu hakarete sessiz kalmayacağız. Ayrıca, ‘6 korumayla geziyorlar’ cümlesini de hiç anlamış değiliz. Niye korumayla gezelim? Niye biz hedef olalım? Neden veya kimlerden çekinip korkalım? Biz yaptığımız işle gurur duyuyoruz. Dizilerimiz Arap yarımadasında, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Azerbeycan’da büyük bir ilgiyle izleniyor.

RTÜK BAŞKANI DURSUN:

Cezalar artacak

TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara’nın açıklaması üzerine RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, HABERTÜRK’e konuştu. Dursun, “Senarist ya da yapımcıların uyarılması bizim için söz konusu olmaz. Ama senaristlerle oturup konuşmak mümkün” derken, dizilere yönelik daha etkin bir ceza sistemi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

‘Zaplamak çözüm değil’

TBMM Kayıp Çocuk Komisyonu Başkanı Halide İncekara, kimseye hakaret etme amacında olmadığını belirterek, “Dizilerde şuuraltlarını yansıtıyorlar. ‘Zaplayın o zaman’ diyorlar. Benim diziyi zaplamam yetmiyor ki! Çocuğumun bindiği otobüsün şoförünün de zaplaması gerekiyor. Ben her yerde çocuğumu koruyamam ki! Zaplamak çözüm değil” dedi.

Psikiyatrlar ne diyor?

Dr. Tanju SÜRMELİ: (Psikiyatr)

İlgi çekmek için şiddet ve cinsellik gibi içerik kullanıyorlar

Ekrana yansıyan dizilerde senaristlerin toplumun ilgisini çekmek adına korkunç cinayet sahnelerini, korkuyu, kavgayı ya da cinsel içeriği sunmasını doğal karşılamak gerekir. Medyada bu tür unsurların sunulmasının çocuklar üzerindeki olumlu ya da olumsuz etkisi nedir konusu, özellikle Amerika’daki çalışmalarda araştırılmıştır. Bu çalışmaların sonucu, etkilenme olasılığının düşük olduğu yönündedir.

(Bakırköy Psikiyatri Tedavi ve Araştırma Merkezi BAPAM) Dr. Ayhan AKCAN:

‘Ruh hastası’ tanımı haksız değil

İncekara’nın yorumu sert ama haksız değil. Çünkü senaristler hep abartarak en çok reytin alabilecek konularda süzgeç yapmadan, toplumsal sorumluluğu ön plana çıkarmadan cinsellik ve şiddet içeren konuları işliyorlar. Keşke sosyal psikiyatri, toplum bilim ve iletişim sosyolojisi bilenlerden danışmanlık isteseler. Tecavüz edenin haklı görüldüğü senaryo, tecavüzü haklı kılar.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.